GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιό 24-05-2013, 18:23
f1shf1nder33 Ο/Η f1shf1nder33 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Μαρουσι
Μoto: R1150GS
Μηνύματα: 794
Προεπιλογή Απάντηση: Οι μαρτυρίες καθηγητών,μαθητών και γονιών μέσα από το σχολείο της Ιερισσού

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από TEOSS Εμφάνιση μηνυμάτων
Γράφουν κάπου οι ξένες μελέτες ότι οι αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης γενικά ή και συγκεκριμένα του Συμβούλιου της Επικρατείας είναι … μαϊμού … τζούφιες… διεφθαρμένες – παράνομες – παράτυπες κ.α. ???

Διαφθορά

Στον πολιτικό βίο η διαφθορά υπονομεύει τη δημοκρατία και την καλή και σωστή διακυβέρνηση. Είναι πιθανό ακόμα να περιφρονούνται ή και να υπονομεύονται επίσημες διαδικασίες. Η δωροδοκία στις εκλογές και στους νομοθετικούς οργανισμούς μειώνει την υπευθυνότητα και διαστρεβλώνει την αντιπροσώπευση στη χάραξη της πολιτικής πορείας. Η διαφθορά στο δικαστικό σύστημα συμβιβάζει το κράτος δικαίου και η διαφθορά στη δημόσια διοίκηση οδηγεί στην άδικη και άνιση παροχή υπηρεσιών. Γενικότερα, η διαφθορά διαβρώνει τη θεσμική ικανότητα της κυβέρνησης καθώς οι διαδικασίες της δεν λαμβάνονται υπόψη, οι πόροι μειώνονται σταδιακά, και τα δημόσια γραφεία αγοράζονται και πωλούνται. Συγχρόνως, η δωροδοκία υπονομεύει τη νομιμότητα της κυβέρνησης και τέτοιων δημοκρατικών αξιών όπως η εμπιστοσύνη και η ανοχή.


Όροι που ευνοούν την διαφθορά

Έλλειψη κυβερνητικής διαφάνειας.Ασθενές κράτος δικαίου.Ασθενής δικαστική ανεξαρτησία.


Έρευνα
Μελέτες αποδεικνύουν ότι η δημοκρατία, τα κοινοβουλευτικά συστήματα, η πολιτική σταθερότητα, και η ελευθερία του Τύπου όλες συνδέονται με τη χαμηλότερη διαφθορά.

Διαφθορά - Βικιπαίδεια

Έχουμε πολλλλλλλύ μέλλον ακόμη

2012 Corruption Perceptions Index -- Results 94 στους 174 καλά είναι ε...


Λένε πουθενά ότι αυτοί που χάνουν δίκες και διεκδικήσεις μπορούν να καίνε και καταστρέφουν ότι γουστάρουν ?
Να στήνουν μπλόκα και να βιαιοπραγούν σε εργαζομένους ?

Τι να γίνει πολλά γίνονται ,μέχρι και αυτό.Χαλκιδική: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών στον Πολύγυρο για το θέμα των Σκουριών

Η Ελλάδα ανήκει στις πλούσιες – ανεπτυγμένες χώρες και φυσικά εκμεταλλεύεται τις φτωχότερες … έτσι είναι ο κόσμος …
... μέχρι να τον αλλάξει ο Γιωργάκης !!!
Αν εννοείς σε σχέση με τις τριτοκοσμικές,ναι εκματελλευόμαστε μερικές χιλιάδες και εμείς,γιατί σε σχέση με τον καπιταλιστικό κόσμο στον οποίο υποτείθεται ανήκουμε .
Reply With Quote
  #2  
Παλιό 25-05-2013, 01:33
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS
Μηνύματα: 2,237
Προεπιλογή Απάντηση: Οι μαρτυρίες καθηγητών,μαθητών και γονιών μέσα από το σχολείο της Ιερισσού

Δεν έγινα κατανοητός, μάλλον δεν το έθεσα σωστά.

Το θέμα <<παραδικαστικών κυκλωμάτων >> κ.α. είναι γνωστά, όπως και η γενικότερη διαφθορά.

Είναι όμως αποφάσεις της δικαιοσύνης ύποπτα λανθασμένες, λόγο διαφθοράς, καθ΄ ολοκληρία ή σε τέτοιο υψηλό ποσοστό ώστε να δικαιολογιέται η αυτοδικία?
Αυτό εννοούσα ότι δεν γράφεται σε καμιά μελέτη, δηλαδή ότι καμιά δεν προτρέπει σε αυτοδικία.Όχι ότι δεν έχουμε πρόβλημα και ότι όλα λειτουργούν άψογα.

Δηλαδή εάν χάσει κάποιος μια δίκη (έστω και με <<δάκτυλο>>) δεν νομίζω ότι είναι σωστό να κάψει το σπίτι ή την …μοτοσυκλέτα του αντιδίκου…

Νομίζω ότι η αυτοδικία δεν δικαιολογείται στην Ελλάδα, παρά την διαφθορά.



Το θέμα μας έχει να κάνει βασικά με την <<αυτοδικία>> των αντιδρώντων στα ορυχεία παρά την δικαστική απόφαση…
ProsfatesApofaseis

Ας σκεφτούμε τι θα γινόταν εάν είχαμε είχαμε παρόμοιες συμπεριφορές από όλους όσους δεν αρέσει μια απόφαση …
Π.χ.
ProsfatesApofaseis

Last edited by TEOSS; 25-05-2013 at 01:35.
Reply With Quote
  #3  
Παλιό 25-05-2013, 17:45
f1shf1nder33 Ο/Η f1shf1nder33 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Μαρουσι
Μoto: R1150GS
Μηνύματα: 794
Προεπιλογή Απάντηση: Οι μαρτυρίες καθηγητών,μαθητών και γονιών μέσα από το σχολείο της Ιερισσού

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από TEOSS Εμφάνιση μηνυμάτων
Το θέμα <<παραδικαστικών κυκλωμάτων >> κ.α. είναι γνωστά, όπως και η γενικότερη διαφθορά.

Είναι όμως αποφάσεις της δικαιοσύνης ύποπτα λανθασμένες, λόγο διαφθοράς, καθ΄ ολοκληρία ή σε τέτοιο υψηλό ποσοστό ώστε να δικαιολογιέται η αυτοδικία?
Αυτό εννοούσα ότι δεν γράφεται σε καμιά μελέτη, δηλαδή ότι καμιά δεν προτρέπει σε αυτοδικία.Όχι ότι δεν έχουμε πρόβλημα και ότι όλα λειτουργούν άψογα.

Δηλαδή εάν χάσει κάποιος μια δίκη (έστω και με <<δάκτυλο>>) δεν νομίζω ότι είναι σωστό να κάψει το σπίτι ή την …μοτοσυκλέτα του αντιδίκου…

Νομίζω ότι η αυτοδικία δεν δικαιολογείται στην Ελλάδα, παρά την διαφθορά.



Αφού λοιπόν συμφωνούμε αρχικά στο θέμα της γενικότερης διαφθοράς στους θεσμούς,συνεχίζω και συμφωνώ και εγώ με την σειρά μου ότι ΟΧΙ δεν είναι οι δικαστικές αποφάσεις όλες ύποπτες λόγω διαφθοράς.

Αν θεωρήσουμε το ΣτΕ τον ακρογωνιαίο λίθο του Ελληνικού Δικαστικού συστήματος και ότι αποτελεί το Ανώτατο Δικαστήριο ελέγχου της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων προσθέτοντας ότι έχει καταξιωθεί ως ο ισχυρός προστάτης του πολίτη αλλά και του Δημοσίου,τότε, δεν πρέπει να παρεμβαίνει ΚΑΝΕΝΑΣ στο έργο του,ούτε με δηλώσεις τύπου "σοβαρές ανεπάρκειες στην Ελληνική Δικαιοσύνη"από τα κέντρα εξουσίας των Βρυξξελών,ούτε με πολιτικές υπογραφές οι οποίες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάγονται στο Διεθνές Δίκαιο και στην περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο αποφασίσει διαφορετικά να είναι τυπικά μέν αλλά αυτό θα περάσει στον κόσμο ,ο υπαίτιος ,του να έρθει η χώρα σε δύσκολη θέση, λόγω των κανονισμών και οι πολιτικοί που ουσιαστικά θα φέρουν την κύρια ευθύνη θα είναι πάλι άμοιροι ευθυνών.Που είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης να υπερασπιστεί το Δικαστικό Σύστημα απέναντι σε δηλώσεις κατευθυντικού τύπου,που είναι οι επικεφαλής του ΣτΕ να υπερασπιστούν το έργο τους?Γιατί, αυτές οι παρεμβάσεις , αφορούν τα ανώτερα και ανώτατα επίπεδα της Δικαιοσύνης,μήπως λοιπόν οι αποφάσεις της πολιτικής εξουσίας με τον τρόπο που γίνονται ,ουσιαστικά υποδεικνύουν τις αποφάσεις τις Δικαστικής και ως ενός σημείου το έργο της είναι τυπικό και όχι ουσιαστικό?

Ένα απόσπασμα της απόφασης που παρέθεσες

"Ως έχει κριθεί, κατά την ερμηνεία των διατάξεων του ν. 998/1979 που ρυθμίζουν, μεταξύ άλλων, την άσκηση μεταλλευτικών δραστηριοτήτων εντός δασών και δασικών εκτάσεων υπό το φως του άρθρου 24 παρ. 1 του Συντάγματος που επιτάσσει την προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων, είναι ανεκτή η μεταβολή της μορφής εκτάσεως με δασική βλάστηση για την άσκηση των δραστηριοτήτων αυτών, προκειμένου να ικανοποιηθούν ανάγκες οι οποίες δεν θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν διαφορετικά, εφ’ όσον, όμως, κριθεί ότι η συγκεκριμένη ανάγκη υπερτερεί της διαφυλάξεως εκτάσεως με δασική βλάστηση και ότι δεν υφίσταται τρόπος ικανοποιήσεώς της με άλλο τρόπο.Κριτήριο της ανάγκης είναι ότι η ικανοποίησή της έχει για την εθνική οικονομία ζωτική σημασία, εκτιμώμενη, μεταξύ άλλων, εν όψει της σπανιότητας και του βαθμού επάρκειας των ορυκτών και των υφισταμένων δυνατοτήτων καλύψεως της σχετικής ζήτησης".

Πρωτίστως οικονομικό λοιπόν το συμφέρον και σε δεύτερη μοίρα, ως ενός σημείου, τα υπόλοιπα.

Οι πολιτικοί φέρουν την κύρια και μεγαλύτερη ευθύνη και εμπλέκουν με τις πολιτικές που ασκούν ή δεν ασκούν και την δικαστική εξουσία στην λήψη αποφάσεων που κάτω από άλλες συνθήκες θα ήταν διαφορετικές,το ίδιο ισχύει και για το θέμα της ιθαγένειας που παραθέτεις,η μεταναστευτική πολιτική που δεν ασκήθηκε σωστά ποτέ ,αναγκάζει, σε ένα βαθμό ,τον δικαστή, να πάρει αποφάσεις που αν είχε ασκηθεί η πολιτική, καταρχήν σωστά, να μην χρειαζόταν να πάρει ή να ήταν διαφορετικές.

Το θέμα αυτό να θυμηθούμε πως ξεκίνησε?με τα επεισόδια ανάμεσα σε κατοίκους και αστυνομικές δυνάμεις,οι αστυνομικοί λοιπόν οι οποίοι και αυτοί είναι μέρος αυτής της κοινωνίας διαμαρτυρήθηκαν προχτές λέγοντας ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους κατοίκους της περιοχής,έστω και με αυτούς που διαφωνούν,τόσο καιρό κάποιοι τελάληδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι αντιδράσεις στις Σκουριές είναι ΜΟΝΟ κομματικά κατευθυνόμενες,τώρα και η διαμαρτυρία των αστυνομικών είναι και αυτή ΜΟΝΟ κομματικά κατευθηνόμενη?Δέν είναι σε μια Δημοκρατική κοινωνία, η αυτοδικία ο σωστός τρόπος διεκδίκησης,είναι όμως μια μορφή εναντίωσης, όταν η κοινωνία νοιώθει ή έστω ένα μέρος της κοινωνίας ότι, οτιδήποτε άλλο δεν μπορεί να φέρει, όχι το αποτέλεσμα που θέλει πάσι θυσία αλλά ότι δεν θα ακουστεί με άλλο τρόπο η γνώμη του έχοντας στο μυαλό του ότι για πολλά χρόνια στέκεται απέναντι σε ένα διεφθαρμένο κράτος και χαλκευμένες αποφάσεις και αυτό δεν αλλάζει εύκολα.
Reply With Quote
Απάντηση


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:41.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!