GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 10-07-2013, 17:17
yannister Ο/Η yannister βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2013
Περιοχή: ΒΕΡΟΙΑ
Μoto: HONDA TRANSALP 600
Προεπιλογή Απάντηση: Αγορα r1150rt. Να την αγοράσω;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από phoenix Εμφάνιση μηνυμάτων
φιλε ειχα 1150gs ιδιοι κινητηρες με λιγο περισσοτερη δυναμη το rt λογο βαρους αλλα και χρησης
γενικα ειναι ενα καλο μηχανακι και παιζει σπουδαιο ρολο πως το ειχε ο προκατοχος του με τα λαδια και το σερβις
συνηθως αυτα τα μοτο δεν τα παιρνουν καγκουρες στατιστικα τα οδηγουν ανθρωποι ηρεμοι με σκοπο τα ταξιδια
σημαντικο και ισως αρνητικο ειναι οτι η μηχανη ηταν σε ακινησια αν καταλαβα καλα
αν ειχε γεματο ρεζερβουαρ τοτε δε θα εχεις προβλημα με την τρομπα βενζινης αν δεν ειχε....τοτε να το περιμενεις
τα υγρα των φρενων δεν πρεπει ποτε να ειναι μαυρα πρεπει παντα να ειναι καθαρα και αυτο δεν εχει να κανει με τα χρονια αλλα με την χρηση και τα χιλιομετρα
συνιστω μια φορα τον χρονο
να κοιταξεις τσογους διαφορικου
να κοιταξεις τις αναρτησεις
και καπου πισω απο το φιλτροκουτι εχει ενα δοχειο αποστραγγιξεις απο τα επιστρεφομενα λαδια αν ειναι αυτο αδειο η εχει λιγο λαδακι μεσα η μηχανη ειναι οκ αν εχει ποσοτητα μεσα να σε προβληματισει
αυτα!!!!!
Αγαπητέ φίλε, βάλαμε μπρος τη μηχανη, άρα είχε βενζίνη. Στο όργανο μέτρησης που βρίσκεται δεξιά στο ταμπλό, στην αριστερή του πλευρά είχε δύο γραμμούλες (προφανώς αυτή η μπάρα είναι για τη θερμοκρασία) και στη δεξιά μεριά του οργάνου δεν υπήρχε καμμιά γραμμούλα. Μήπως είταν στην περιοχή της ρεζέρβας; Όταν τη βάλαμε μπροστα, άναβε το πράσινο λαμπάκι, το κίτρινο (μήπως αυτό είναι η ρεζέρβα και αφού έκανε τον έλεγχο στο σύστημα και στα φρένα, αναβόσβησαν τα δύο λαμπάκια του ABS για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια έμεινε μόνιμα αναμένο το πάνω λαμπάκι του ABS. Αυτό οφείλεται σε βλάβη του ABS ή στο ότι δεν υπήρχε επαρκές ρεύμα από την μπαταρία ώστε να ελέγξει σωτά το σύστημα του ABS; Με τα λάδια και τα σέρβις δεν πρέπει να έχει πρόβλημα γιατί είδα το βιβλίο σέρβις και όλα φαίνονταν εντάξει, αν και μίλησα και με το συνεργείο όπου πήγαινε για τα τακτικά σέρβις και απ' ότι μου είπε άλλαξαν Πολλαπλασιαστή, τρόμπα του συμπλέκτη, δίσκο πλατό στα 65 ή στα 70000 χλμ. Στο βιβλίο ήταν τσεκαρισμένα όλες οι αλλαγές λαδιών και υγρών καθώς ένας έλεγχος στο ιντζέκσιον. Το μόνο που δεν μου είπε το συνεργείο, ήταν για μία βλάβη στο αριστερό μπέκ και αντικατάστασή του στια 28000 χλμ, το οποίο φαινόταν καθαρό στο βιβλίο σέρβις. Τελευταίο σέρβις ήταν στα 80000, το 2011 και μετά από εκεί, λίγα χιλιόμετρα και ύστερα η .....ακινησία.... Αυτά εν ολίγοις !!!
Ευχαριστώ, Γιάννης.

Last edited by yannister; 10-07-2013 at 17:28.
Reply With Quote
Παλιό 10-07-2013, 17:41
kostas_366 Ο/Η kostas_366 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Επίδαυρος-Κερατσίνι
Μoto: R 1100 gs και τώρα R 1150 gs

Περιπου στα 70,000 κλμ με ``κακα`` τακάκια χαλάσε ο πίσω δισκος. Τόσο άλλαξα στο 1100. με μαλακά μπρέμπο, το 1150 ειχε 68,000 και ήταν καινούργιος. Αν κανεις κλμ φορτωμένος πάλι την ``τρως`` την δισκόπλακα. Δεν είναι κακό πάντως η δισκόπλκα, 100ε είναι στην καλλιρόης. Εάν δεις άλλα πράγματα που δεν σ αρέσουν να κρατηθείς, όχο από την δισκόπλακα. Εμένα μ αρέσει πάντως το εργαλείο που είδες (όσο μπορώ να δω απο΄φωτο).

Last edited by kostas_366; 10-07-2013 at 17:43.
Reply With Quote
Παλιό 10-07-2013, 18:29
Member

Ρε παιδιά, τώρα που πρόσεξα καλύτερα τις φωτογραφίες, (πως μου ξέφυγε όταν την είδα από κοντά !!!) η εν λόγω μηχανή για την οποία σας έχω πρήξει, δεν έχει θερμαινόμενα γκριπ !!! Δεν υπάρχει ο γνωστός διακόπτης στο δεξιό μέρος του τιμονιού πάνω στη δεξιά μανέτα !!!! Απαράδεκτο !!! Δεν είναι στον στάνταρ εξοπλισμό αυτό; Τι να πω......... αν και στην αγγελία αναφέρει για θερμαινόμενες χούφτες.
Reply With Quote
Παλιό 10-07-2013, 18:33
Senior Member

Δεν είναι στάνταρ, ειδικά εαν είναι εισαγωγής. Αλλά μην τρελένεσαι, άλλα να δεις είπαμε.
Άλωστε, πολλές από αυτές τις μοτο, τις αγοράζουν για να γυρίσουν τον κόσμο, και τις τρώει τα γκαράζ .
Οπότε δεν θα χρειαστούν τα θερμενόμενα χαχαχα

Last edited by kostas_366; 10-07-2013 at 18:34.
Reply With Quote
Παλιό 10-07-2013, 19:20
MIHALIS TZIMAS Ο/Η MIHALIS TZIMAS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: BMW R1150 GS ADV BMW R100GS PD

το μονο ανησυχητικο ειναι η μοναδα ABS οπου εκει παιζεις λοττο.
δεν γνωριζεις αν εχει γινει συντηρηση,τι χρηση εχει κανει ο πρωην και μετα την ακινησια τι κουσουρι του εμεινε.
Reply With Quote
Παλιό 10-07-2013, 22:18
Member

Παιδιά μ' αυτά και μ' αυτά έχω κουραστεί πολύ........... ΟΥΦΦΦΦΦ !!!! Καλύτερα να δώσω κάτι παραπάνω και να πάρω μία 1200ρτ και να ησυχάσει το κεφαλάκι μου ή να πάρω μία VARADERO με ABS και με πολύ λιγότερα χρήματα και χιλιόμετρα. Βρήκα ένα στη Βέροια με 4400 ευρώ και με λίγα χιλιόμετρα (κοντά στα 30000). Έχω σκάσει πια με την ανεύρεση BMW !!!!
Reply With Quote
Παλιό 10-07-2013, 22:20
Senior Member

Πουληθηκε αυτο στην βέροια χαχαχα
Reply With Quote
Παλιό 10-07-2013, 22:39
Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostas_366 Εμφάνιση μηνυμάτων
Πουληθηκε αυτο στην βέροια χαχαχα
Πολύ καλόόόόόό !!!! Μου άρεσε όντως το αστείο Να είσαι καλά φίλε Κώστα, ξέρω ότι σας έχω πρήξει και ζητάω συγγνώμη αλλά τι να κάνεις όταν δεν υπάρχουν τα ρημάδια και προσπαθείς να βρεις το καλύτερο σε σχέση τιμή/ποιότητα !!!!!
Reply With Quote
Παλιό 10-07-2013, 22:46
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από yannister Εμφάνιση μηνυμάτων
Πολύ καλόόόόόό !!!! Μου άρεσε όντως το αστείο Να είσαι καλά φίλε Κώστα, ξέρω ότι σας έχω πρήξει και ζητάω συγγνώμη αλλά τι να κάνεις όταν δεν υπάρχουν τα ρημάδια και προσπαθείς να βρεις το καλύτερο σε σχέση τιμή/ποιότητα !!!!!
Δεν είναι αστείο, έχει πουληθεί. Στην ΚΥΠ CIA κλπ που είμαι, τα παρακολουθώ όλα!!!!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης