Εγώ φίλε μου δεν θα κάτσω να μπω σε διαδικασίες αλά Ιντιάνα Τζόουνς να ψάχνω με χάρτη ποιος είναι πιο φτηνός για να πιω καφέ. Φαντάσου να πας σε μια πόλη και να ψάχνεις ένα-ένα τα μαγαζιά για να πιεις καφέ. Η απόλυτη ξενέρα!
Γι' αυτό, τέτοιοι που είμαστε, δεν πάω πουθενά, δεν κάνω τίποτα, έχω κόψει καφέδες και όλα. Δεν αξίζουν ούτε μισό από τα (λιγοστά) ευρώ μου. Γιατί, αν πάω, αναγκαστικά θα κάτσω και για καφέ και για μπύρα.
Με αφήνει αδιάφορο η Ελλάδα και οι ομορφιές της. Δεν μού φτάνουν μόνο οι ομορφιές -τέτοιες, πίστεψέ με, έχει και αλλού- θέλω και σεβασμό σε 'μένα και στα λεφτά μου.
Πάω μόνο εξωτερικό που μού κατεβαίνει πιο φτηνά από την Ελλάδα. Εάν μπορώ καλώς, εάν δεν μπορώ δεν πάω. Τού χρόνου!
Σλοβακία 2009: ένα δωμάτιο και μία μεγάλη μπύρα 13 ευρώ! Τής άφησα 15 ευρώ και με κοίταζε με ύφος "αυτός πρέπει να είναι πολύ πλούσιος". Και ευγένεια, και δίμετρες Σλοβάκες και πράσινα δάση και καλοί δρόμοι και όμορφη επαρχία με λιβάδια και σπίτια με κεραμίδια και όχι τσιμέντα και αλουμίνια.
Ψώνια από το σούπερ μάρκετ με μερικά ευρώ.
Πολωνία στο ίδιο ταξίδι: δωμάτιο σε σοφίτα 20 ευρώ. Φαΐ με κύριο πιάτο, σαλάτα και μεγάλη μπυράκλα 7 ευρώ!
Ρουμανία? Χα! Εδώ κι αν είναι. Πρωινό με 2,60 ευρώ και δωμάτιο με 18 ευρώ.
Πράγα. Δωμάτιο (σε ξενώνα βέβαια) με 10 ευρώ.
Λοιπόν, για να μην πολυλογούμε, ας βάλουμε νερό στο κρασί μας ΟΛΟΙ για να μην πέφτουμε σ' αυτόν τον φαύλο κύκλο τής οικονομίας: όσο είναι ακριβά, τόσο δεν καταναλώνουμε και όσο δεν καταναλώνουμε πάσχει η οικονομία.
Και τελειώνω με λίγα λόγια για τις φωτό που είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας.
1. Σλοβακία: δωμάτιο με 11,62 σε πολύ καλό, μικρό ξενοδοχειάκι.
2. Πολωνία: δωμάτιο με 20 ευρώ στην σοφίτα αυτής τής ξενοδοχειάρας και φαγητό με 7 ευρώ.
3. Πράγα-Τσεχία: κρεββάτι σε ξενώνα με 10 ευρώ. Τώρα βέβαια, υπάρχει και η επιλογή τού Χίλτον αν θες.
Και αφήνω τα ωραία για το τέλος. Ιδού οι περίφημες ομορφιές τής Ελλάδος!
4. Σταθμός ξεκούρασης στην Βουλγαρία.
5. Σταθμός ξεκούρασης στην Ουγγαρία.
6. Σταθμός ξεκούρασης στην Ελλάδα (Σκαραμαγκάς).
Έχεις γυρίσει μόλις από Ευρώπη με τις εικόνες φρέσκες και, αν καταφέρεις να φτάσεις ζωντανός στην Αθήνα από την Πάτρα, αν λέω, βλέπεις αυτά.

Τις ομορφιές τής Ελλάδος!
Και σ' αυτούς τώρα τους &$*#(#@ θα αφήνω τα λεφτά μου?