GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα > Μου τη δίνει που .....

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #11  
Παλιό 27-08-2013, 15:15
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Μηνύματα: 6,530
Προεπιλογή Απάντηση: ταχατις ''παραδοσιακα κ αγνα''

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Al Bandy Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ φίλε μου δεν θα κάτσω να μπω σε διαδικασίες αλά Ιντιάνα Τζόουνς να ψάχνω με χάρτη ποιος είναι πιο φτηνός για να πιω καφέ. Φαντάσου να πας σε μια πόλη και να ψάχνεις ένα-ένα τα μαγαζιά για να πιεις καφέ. Η απόλυτη ξενέρα!

Γι' αυτό, τέτοιοι που είμαστε, δεν πάω πουθενά, δεν κάνω τίποτα, έχω κόψει καφέδες και όλα. Δεν αξίζουν ούτε μισό από τα (λιγοστά) ευρώ μου. Γιατί, αν πάω, αναγκαστικά θα κάτσω και για καφέ και για μπύρα.
Με αφήνει αδιάφορο η Ελλάδα και οι ομορφιές της. Δεν μού φτάνουν μόνο οι ομορφιές -τέτοιες, πίστεψέ με, έχει και αλλού- θέλω και σεβασμό σε 'μένα και στα λεφτά μου.

Πάω μόνο εξωτερικό που μού κατεβαίνει πιο φτηνά από την Ελλάδα. Εάν μπορώ καλώς, εάν δεν μπορώ δεν πάω. Τού χρόνου!

Σλοβακία 2009: ένα δωμάτιο και μία μεγάλη μπύρα 13 ευρώ! Τής άφησα 15 ευρώ και με κοίταζε με ύφος "αυτός πρέπει να είναι πολύ πλούσιος". Και ευγένεια, και δίμετρες Σλοβάκες και πράσινα δάση και καλοί δρόμοι και όμορφη επαρχία με λιβάδια και σπίτια με κεραμίδια και όχι τσιμέντα και αλουμίνια.
Ψώνια από το σούπερ μάρκετ με μερικά ευρώ.

Πολωνία στο ίδιο ταξίδι: δωμάτιο σε σοφίτα 20 ευρώ. Φαΐ με κύριο πιάτο, σαλάτα και μεγάλη μπυράκλα 7 ευρώ!

Ρουμανία? Χα! Εδώ κι αν είναι. Πρωινό με 2,60 ευρώ και δωμάτιο με 18 ευρώ.

Πράγα. Δωμάτιο (σε ξενώνα βέβαια) με 10 ευρώ.


Λοιπόν, για να μην πολυλογούμε, ας βάλουμε νερό στο κρασί μας ΟΛΟΙ για να μην πέφτουμε σ' αυτόν τον φαύλο κύκλο τής οικονομίας: όσο είναι ακριβά, τόσο δεν καταναλώνουμε και όσο δεν καταναλώνουμε πάσχει η οικονομία.


Και τελειώνω με λίγα λόγια για τις φωτό που είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας.

1. Σλοβακία: δωμάτιο με 11,62 σε πολύ καλό, μικρό ξενοδοχειάκι.

2. Πολωνία: δωμάτιο με 20 ευρώ στην σοφίτα αυτής τής ξενοδοχειάρας και φαγητό με 7 ευρώ.

3. Πράγα-Τσεχία: κρεββάτι σε ξενώνα με 10 ευρώ. Τώρα βέβαια, υπάρχει και η επιλογή τού Χίλτον αν θες.



Και αφήνω τα ωραία για το τέλος. Ιδού οι περίφημες ομορφιές τής Ελλάδος!



4. Σταθμός ξεκούρασης στην Βουλγαρία.

5. Σταθμός ξεκούρασης στην Ουγγαρία.

6. Σταθμός ξεκούρασης στην Ελλάδα (Σκαραμαγκάς).

Έχεις γυρίσει μόλις από Ευρώπη με τις εικόνες φρέσκες και, αν καταφέρεις να φτάσεις ζωντανός στην Αθήνα από την Πάτρα, αν λέω, βλέπεις αυτά.
Τις ομορφιές τής Ελλάδος!
Και σ' αυτούς τώρα τους &$*#(#@ θα αφήνω τα λεφτά μου?
Μανία που την εχεις να συγκρινεις την Ελλαδα με τις πρωην ανατολικες χωρες.............
Η Ελλαδα δεν ανηκε ποτε εκει, ουτε πολιτικα ουτε οικονομικα! Η ελλαδα δεν ειχε ποτε μισθολογιο 130-150$ μηνιαιως ουτε συνταξεις των 50-70$ που εχουν ΣΗΜΕΡΑ αυτες οι χωρες. Εξαιρεση η Σλοβακια που ΜΕΤΑ την πτωση του τειχους του βερολινου τα εχει δωσει ΟΛΑ σε ιδιοτες και οι μισθοι δεν ξεπερνανε τα 500-600ε. Γιαυτο σου φαινονται φθηνες, διοτι οι τιμες εκει ακολουθουν τα εκει μισθολογια. Εκει δεν εχει δανεικο χρημα να ρεει αφθονο οπως υπηρχε εδω!!! Εκει δεν υπηρχε η ελευθερια της αγορας μιας BMW GS, εκει αν ειχες το χρημα που ελεγχοταν η προελευση του απο την ΚαΓκεΜπε επαιρνες Ural και πολυ θα ηταν........
Και δεν καταλαβα αγαπητε συντεκνε, μιας και ειμαι κι εγω απο κει κατω με αγροτικη περιουσια που εκμεταλευομαι και μιας και ξερω τι παιχτηκε στην Κρητη επι 30 χρονια στον οικονομικο/αγροτικο/κτηνοτροφικο τομεα, μας μιλας για τα λιγοστα σου ευρο και γιαυτο ταξιδευεις στο φθηνο εξωτερικο....μα καλα, μεχρι να φτασεις εκει και να γυρισεις απο εκει τσαμπα το κανεις??????
Σε μια μερα πας κι ερχεσαι στην Σλοβακια?

Μιλας για το Πατρα-αθηνα κι εχεις δικιο αλλα, για ταξιδεψε και στην Εσθονια, στην Ουκρανια, στην Ρωσια να διαπιστωσεις ποσες πιθανοτητες εχεις να γυρισεις ζωντανος κανοντας την διαδρομη Οδησσο-Σεαβαστουπολη π.χ.

Και ποσα χρονια ταξιδευεις σε αυτες τις χωρες? τωρα αρχισες ¨η απο παντα?

Γιατι δεν συγκρινεις τις τιμες της Ελαλδας με τις χωρες με τις οποιες συναγωνιζεται και ανηκει πολιτικα και οικονομικα η χωρα μας?

Last edited by GeorgeP; 27-08-2013 at 15:16.
Reply With Quote
 


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:25.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!