![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Γνωρίζει κανείς να μας πει την αντιστοίχιση κιλών ~> κυβικά ;
Για πεύκο, οξυά - δρυς και ελιά ... |
|
|||
|
|||
![]()
Δημήτρη σου μεταφέρω ό,τι μου είπε ο έμπορος: "Εξαρτάται από το είδος του ξύλου. Η ελιά για παράδειγμα έχει μεγαλύτερη μοριακή δομή και είναι πιο βαρύ ξύλο. 1 κμ ελιάς μπορεί να είναι και 650 kg. Αντίθετα, 1 κμ οξυάς (ως πιο ελαφρύ ξύλο) μπορεί να είναι ακόμα και 450 kg".
|
|
|||
|
|||
![]()
Πρέπει να παίζει τρελλό πανηγύρι Δήμο, με τις αναγωγές ...
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Πρακτικά δε γίνεται αυτό, τουλάχιστον ακριβοδίκαια. Γι αυτό κι έχουν άλλη τιμή τα ξύλα αναλόγως είδους (δένδρου), όπως κι αν πωλούνται (όγκο/βάρος). |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Μέχρι σήμερα, αγοράζαμε με τον τόνο. Επί παραδείγματι, κάθε χρόνο αγόραζα περίπου 3 τόνους πεύκο και 1 τόνο ανακατεμένα οξυά - ελιά - δρυ. Αυτά μου κάλυπταν περίπου 5 παλέτες 1 Χ 1 Χ 1,20 έως 1,40 ύψος. Με καλή πίστη στον ξυλέμπορο ψώνιζα 3 + 1 τόνους. Μέχρι και πέρυσι, ο όγκος ήταν περίπου ο ίδιος κάθε χρόνο. Φέτος με τα κυβικά, ανεξαρτήτως του φορτώματος που θα γίνει στο φορτηγό που θα παραδώσει, πόσα κυβικά πρέπει να παραγγείλω για να παραλάβω την ποσότητα που χρειάζομαι κάθε χρόνο ; Γι αυτό ζητώ και την αντιστοίχιση ... Sent from my iPhone 5, using Tapatalk Pro |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Σε κατάλαβα Δημήτρη. Αυτό λέω κι εγώ. Εσύ έπαιρνες κάθε χρόνο 6,5 κυβικά (με μέσο ύψος το 1,3). Αν γνωρίζεις την αναλογία των ειδών που έπαιρνες, κάνε την αντιστοίχηση σε όγκο σύμφωνα μ αυτό που σου είπε ο Ηλίας. Δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα, αλλά δεν μπορεί να είναι κι ακριβώς. Το καλύτερο για εμένα, είναι να πας και να ζητήσεις πάλι με το βάρος (όπως πάντα) και να γραφεί στο τιμολόγιο η αντιστοιχία σε όγκο για το νόμιμο της υπόθεσης. Αυτό βέβαια μόνο αν ο ξυλάς σου έχει και κάρβουνα, οπότε δικαιούται ζυγαριάς. Αλλιώς, στο περίπου και βγάλε μόνος σου την αναλογία στο χώρο που διαθέτεις. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
πανω κατω τις διπλες......ετσι οπως το λες......
|
![]() |
|
|