GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 23-11-2009, 14:15
pepax66 Ο/Η pepax66 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Νίκαια
Μoto: ΘΥΜΑ ΚΡΙΣΗΣ
Προεπιλογή Απάντηση: Τακάκια R1200 GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vtheo Εμφάνιση μηνυμάτων
Είναι όντως ακριβά τα μαμά ρε παιδιά αλλά εγώ έχω 46.000 χλμ και ακόμα δεν χρειάζονται αλλαγή και φίλος το καλοκαίρι έβαλε τα Brembo σε R1200GSA και σκούζουν τα φρένα του.Μήπως τελικά αυτή η διαφορά χρημάτων δικαιολογεί και μία ποιοτική διαφορά;
Το ότι σκούζουν τα φρένα του έχει να κάνει με κάτι ροδέλες που λείπουν οι οποίες σταθεροποιούν τα τακάκια (άλλοι για να αποφύγουν την μαμα εντελώς βάζουν κόλλα)! Το θέμα είναι άλλο φρενάρει με βρεμμένα, ζεσταμένα τακάκια το ίδιο (έστω) καλά με εσένα?
Reply With Quote
Παλιό 23-11-2009, 16:59
antonis1150GSA Ο/Η antonis1150GSA βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Μαγουλα Αττικης-Πατρα

Πετρο εαν θυμαμε καλα ,Lucas τακακια βαλαμε στην μπουμπου σου ετσι??
Reply With Quote
Παλιό 23-11-2009, 18:56
EOD-K9 Ο/Η EOD-K9 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: ΧΑΝΙΑ R1200GS
Μoto: R1200GS

Reply With Quote
Παλιό 23-11-2009, 19:26
george81 Ο/Η george81 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2009
Περιοχή: Δράμα
Μoto: SUZUKI BURGMAN 200

Απόσπασμα:
Είναι όντως ακριβά τα μαμά ρε παιδιά αλλά εγώ έχω 46.000 χλμ και ακόμα δεν χρειάζονται αλλαγή και φίλος το καλοκαίρι έβαλε τα Brembo σε R1200GSA και σκούζουν τα φρένα του.Μήπως τελικά αυτή η διαφορά χρημάτων δικαιολογεί και μία ποιοτική διαφορά;

Σωστος Θοδωρη! φιλος μου στη Δραμα που εχει μαγαζι με φρενα, οταν του ειχα παει τα γνησια, επειδη σκουζανε στο φρεναρισμα λιγο πριν ακινητοποιηθει η μηχανη (δοκιμασα τα παντα, καθαριστικα φρενων, ειδικη παστα στην πλατη στο τακακι αλλα τιποτα),για να παρω τα brembo που εμπορευεται, μου ειπε πως τα γνησια ειναι πολυ καλυτερα σε ποιοτητα απο τα brembo! βεβαια λογω του οτι δε μπορουσα να συνεχισω να ακουω το σφυριγμα παρηγγειλα τα ενδιαμεσα τα brembo, με τα οποια ευτυχως σταματησε το σφυριγμα και ησυχασα. απο πλευρας διαρκειας εχουν ακομα αρκετο "ψωμι" μετα τα 10.000 χλμ που εχουν κανει ως τωρα.
Reply With Quote
Παλιό 24-11-2009, 00:03
vtheo Ο/Η vtheo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Π.Φάληρο,Αττικής
Μoto: R1200 GSA

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vpentza Εμφάνιση μηνυμάτων
όταν είχα το 1150 GS, η BMW έβαζε τακάκια Brembo (τα χρυσά εμπρός).....

Εκτιμώ ότι η BMW κατά καιρούς συνεργάζεται με διαφορετικους κατασκευαστες ανάλογα με το οικονομικό συμφέρον που έχει από αυτούς.
Παίρνει το προιόν και το βάζει σε σακουλάκι με το λογότυπό της και αυτό διότι η BMW ούτε τακάκια κατασκευάζει ούτε πχ μπαταρίες...

Το τεστ που βρήκα έχει ονόματα κατασκευαστών και τη σύγκριση τη κάνει ανοιχτά και δημόσια σε περιοδικό.... δεν είπα ότι είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα με τα συγκεκριμένα, ούτε διατηρω μαγαζί που πουλάει τακάκια.... φαντάζομαι όμως ότι είναι μια καλή πληροφορία στη διαρκή μας αναζήτηση για φτηνοτερα των ΟΕΜ αναλώσιμα.....
Πολύ καλά έκανες και ανάρτησες αυτό το τέστ και ευχαριστούμε για την ενημέρωση.Αυτό που σου έγραψα ήταν παρατήρηση φίλου κατόχου R1200GSA και όχι κάποια αμφισβήτηση του τέστ και επειδή έχω πολύ καλό φίλο μηχανικό σε επίσημο συνεργείο ΒΜW και σε παρόμοια συζήτηση μου είχε πει ότι τα BMW τακάκια (παρόλου που αν προσέξεις τις δαγκάνες μπροστά λένε BMW απέξω και από την μέσα πλευρά λένε Brembo που σημαίνει ότι η ΒΜW τα προμηθεύεται από την Brembo) είναι καλύτερης ποιότητας και αντέχουν περισσότερο.Αν κάποιος που έχει βάλει κάποια άλλη μάρκα πέραν της μαμάς ας μας πει εντυπώσεις και αν έχουν διάρκεια ζωής.Εγώ όπως έγραψα παραπάνω έχω κάνει 46,000 χλμ και δεν τα έχω αλλάξει ακόμα.Αν όντως υπάρχει κάποια καλύτερη και οικονομικότερη λύση τότε πολύ ευχαρίστως να την ακολουθήσουμε όλοι,εγώ προσωπικά δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι οτιδήποτε έχει το λογότυπο ΒΜW είναι και το καλύτερο.Για παράδειγμα οι μπαταρίες που ανέφερες είναι μη πω την κουβέντα,ήταν και ένας λόγος που συμμετείχα στην ομαδική για τις odyssey.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από pepax66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Το ότι σκούζουν τα φρένα του έχει να κάνει με κάτι ροδέλες που λείπουν οι οποίες σταθεροποιούν τα τακάκια (άλλοι για να αποφύγουν την μαμα εντελώς βάζουν κόλλα)! Το θέμα είναι άλλο φρενάρει με βρεμμένα, ζεσταμένα τακάκια το ίδιο (έστω) καλά με εσένα?
Η τοποθέτηση έγινε στο γνωστό συνεργείο στον Γέρακα,δε νομίζω να παρέλειψαν κάτι κατά την αντικατάσταση είναι γνωστό ότι είναι αξιόπιστο συνεργείο.Τωρα γενικότερες εντυπώσεις θα ρωτήσω να μάθω,απλά για το σκούξιμο το είχα ακούσει και ρώτησα και έτσι έμαθα ότι δεν είχε βάλει τα μαμά.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από george81 Εμφάνιση μηνυμάτων
Σωστος Θοδωρη! φιλος μου στη Δραμα που εχει μαγαζι με φρενα, οταν του ειχα παει τα γνησια, επειδη σκουζανε στο φρεναρισμα λιγο πριν ακινητοποιηθει η μηχανη (δοκιμασα τα παντα, καθαριστικα φρενων, ειδικη παστα στην πλατη στο τακακι αλλα τιποτα),για να παρω τα brembo που εμπορευεται, μου ειπε πως τα γνησια ειναι πολυ καλυτερα σε ποιοτητα απο τα brembo! βεβαια λογω του οτι δε μπορουσα να συνεχισω να ακουω το σφυριγμα παρηγγειλα τα ενδιαμεσα τα brembo, με τα οποια ευτυχως σταματησε το σφυριγμα και ησυχασα. απο πλευρας διαρκειας εχουν ακομα αρκετο "ψωμι" μετα τα 10.000 χλμ που εχουν κανει ως τωρα.
Για να το λέει και αυτός που εμπορεύεται τα Brembo μάλλον έτσι θα είναι.Το θέμα είναι τη διάρκεια ζωής έχουν γιατί αν κάνουν τα μισά λεφτά και αντέχουν τα μισά χιλιόμετρα τότε δεν αξίζει τον κόπο να καταφύγεις σ'άλλη λύση.
Reply With Quote
Παλιό 26-11-2009, 01:28
BOXER Ο/Η BOXER βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μοσχατο
Μoto: R1200gs

Θα αναφερω απλος ενα γεγονος με οτι και αν σημαινει αυτο για τα τακακια που βαζει/προτεινει η BMW:
- Η μηχανη μου εχει 48.000 χλμ, και τα μπροστινα εχουν φθορα που θελει ακομα πολυ να φθασει στην μεση τους.
- Του αδελφου μου εχει 63.000 χλμ και δεν εχουν φθασει επισης στο μισο της φθορας τους.
Να σκουζουν, να τριζουν, να τσιριζουν, δεν...
Τωρα, αλλης εταιρειας τακακια δεν εχω δοκιμασει να σας πω την γνωμη μου, μα σαν ερθει ο καιρος αυτος (που θα αργησει αρκετες δεκαδες χλμ ακομα ), νομιζω παλι τα ιδια θα βαλω. (αγορα απο το εξωτερικο ασφαλως ασφαλως !!!)
Reply With Quote
Παλιό 26-11-2009, 13:24
nek21 Ο/Η nek21 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: ΘΕΡΜΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μoto: R1200ADV

Απόσπασμα:
ρε τεο αφρεναριστος πας η εχεις οπως τα λεωφορεια ηλεκτροφρενο?αληθεια δεν εχεις κανει ουτε μια αλλαγη?
Reply With Quote
Παλιό 26-11-2009, 13:28
vtheo Ο/Η vtheo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Π.Φάληρο,Αττικής
Μoto: R1200 GSA

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από nek21 Εμφάνιση μηνυμάτων
ρε τεο αφρεναριστος πας η εχεις οπως τα λεωφορεια ηλεκτροφρενο?αληθεια δεν εχεις κανει ουτε μια αλλαγη?

Νεκτάριε τα μπροστινά δεν τα έχω αλλάξει ποτέ.Τα πίσω τα άλλαξα στα 40.000 χλμ.
Reply With Quote
Παλιό 26-11-2009, 13:40
nek21 Ο/Η nek21 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: ΘΕΡΜΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μoto: R1200ADV

Απόσπασμα:

φιλαρακι το εχεις εξελιξη πολυ το αθλημα.αντε ρε συ ακομη περιμενω να ανεβειτε,κανονιστε το.
Reply With Quote
Παλιό 26-11-2009, 14:00
aeriko Ο/Η aeriko βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R 1200 GS

Απόσπασμα:

Μήπως μας έλεγες που έχεις γράψει τα χιλιόμετρα για να έχουμε μια πιο σφαιρική άποψη;
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης