01-12-2013, 21:43
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2012
Περιοχή: Patras
Μoto: R 1150 GS '00
|
|
Απάντηση: Απίστευτη αγγελία: Δίνουν αντί για μισθό, ένα πιάτ
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP
καλα οτι πεις, αλλα να ξερεις ΠΑΝΤΑ συνεβαινε, νομιμα, τουλαχιστον απο το 1981 που ειμαι στην αγορα εργασιας......
Απο το 1986 μεχρι σημερα εχω συνεντευξιαθει και προσλαβει πανω απο 120 υπαλληλους στις διαφορες ναυτιλιακες επιχειρησεις που υπηρετησα, οι 100 ηταν με Ιδ. Συμφωνητικο το οποιο προεβλεπε τους ορους συνεργασιας κι εργασιας......
Το ιδιο ειχα υπογραψει κι εγω το 2001, ανανεωσιμο καθε χρονο, οταν μεταπηδησα απο μια εταιρεια σε αλλη..........
Οριζε μεσα τα παντα, οπως τα ηθελε ο εργοδοτης........ωρες εργασιας π.χ. εγραφε οτι αποδεχομαι να με κρατα μεχρι νεωτερας.......για τα Σ/Κ ελεγε ''εφοσον το πλοιο ειναι εις λιμενα ο Κος Georgep υποχρεουται στην εργασια κι απαγορευεται να φυγει σε αποσταση μεγαλυτέρα των 30κμ.......'', επαναλαμβανω το 2001.....
Στο μονο που ειχα λογο εγω, κι αυτο αν συμφωνουσε κι αυτος, ηταν η μισθοδοσια.......
Στην εταιρεια που εργαζομαι τωρα περαν το πιο πανω αναφερει οτι ''η εταιρεια εχει το δικαιωμα να με μεταφερει προσωρινα ¨η για μεγαλο χρονικο διαστημα οπουδηποτε στην Ελλαδα και Κυπρο......'' αν παραστει αναγκη σε καποιο απο τα διασπαρτα γραφεια της....
Η Ε.Σ.Ε.Ε δεν καταργηθηκε απλα αλλαξε, και καλως αλλαξε διοτι δεν μπορει να υποχρεωνεται ο εργοδοτης να πληρωνει μισθια που δεν εχει να πληρωσει.....
Ετσι ναι μεν μπορει να πληρωνει λιγοτερα σαν εγοδοτης αλλα ετσι του δινεται η ευκαιρεια να κρατησει το προσωπικο το οποιο επισης θα κανει αναλογες θυσιες στα οικονομικα του.......η αλλη λυση για τους υπαλληλους ειναι ¨η θα ηταν ο δρομος.
Τα παραπανω στα λεει ενας υπαλληλος που βρισκεται σε αυτην την θεση 30 χρονια τωρα........ο οποιος προτιμα να εχει δουλεια με λιγα λεφτα παρα να μην εχει καθολου δουλεια.
|
Σε διαβάζω ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ καιρό κ πραγματικά σου βγάζω το καπέλο
για την προπαγάνδα που κάνεις υπέρ του μνημονίου κ της κυβερνητικής πολιτικής.
Μάλλον δεν έχεις επαφή με την φτώχεια-την ανασφάλιστη εργασία.
Φρέναρε λίγο, δεν είναι έτσι ο εργασιακός βίος στην Ελλάδα.
Υπερασπίζεσαι το ΠΑΡΑΛΟΓΟ, δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί,
σε κάποιες περιπτώσεις, με αίμα πάνω από 100 χρόνια κ ξαφνικά
μας λες κ εσύ που είσαι εργαζόμενος κ όχι εργοδότης ότι
"οκ, έτσι έχουν τα πράγματα, σε όποιον αρέσει ΔΙΟΤΙ
εγώ το 1845 που με προσλάβανε στα λιμάνια έτρωγα σφαλιάρες
κ δεν μίλαγαααα..." Καλά λέμε πολύ Βασιλάκης Καΐλας...
Δηλαδή να περάσουν ΟΛΟΙ ότι πέρασε εσύ κ η γενιά σου που
μας ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ     
Όχι ΔΕΝ θέλουμε κ άμα λάχει επειδή έχουμε (οι περισσότεροι)
της γενιάς μου κ προσόντα κ κουράγιο θα την κάνουμε για άλλες
παραλίες κ θα μείνετε με τα κουβαδάκια στο χέρι.Άμα πια
βαρέθηκα να προσπαθείς να μας πείσεις ότι το μνημόνιο
σώζει την Ελλάδα μας.
|