GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 12-07-2012, 13:32
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Προεπιλογή Απάντηση: Καταθέσεις 5 δισ. ευρώ επέστρεψαν στις τράπεζες μετά τις εκλ

Αν κι οι πότες ουσιαστικά δεν είχαν προοπτική. Αρα κάπου πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Τα "καλά" χρόνια τα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη έπαιρναν μπόνους για τους ετήσιους τζίρους, πράγμα που ούτε και τώρα έχει αλλάξει. Μονά ζυγά κερδισμένοι αυτοί, χαμένοι, εξαπατημένοι όσοι τους πίστεψαν.
Reply With Quote
Παλιό 12-07-2012, 15:48
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Καταθέσεις 5 δισ. ευρώ επέστρεψαν στις τράπεζες μετά τις εκλ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
.....................................................
Επιμένεις ότι καλείσαι να πληρώσεις τις "υποχρεώσεις" των άλλων. Σου θυμίζω ότι έχεις κλέψει την εφορία. Εγώ πήρα δάνειο αλλά, από το 2003 που άνοιξα το ιατρείο μέχρι σήμερα, έχω κόψει όλες τις αποδείξεις για όλα τα ποσά που πήρα, πράγμα που σημαίνει ότι εγώ που είμαι συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις μου στο κράτος ( κι εσένα δηλαδή ) καλούμαι να πληρώσω τη δική σου φοροδιαφυγή.
Οπως σου ειπα και πιο πανω οι αντωνυμιες δεν ητο επι προσωπικου, εννοουσα ολους κι οχι εμενα κι εσενα ΜΟΝΟΝ.
Ειπα εγω πουθενα οτι ειμαι αμοιρος ευθυνων? μην ξεχνας οτι πιστευω ακραδαντα στο ''ολοι μαζι τα φαγαμε'' κι ας μην συμφωνεις.
Φυσικα και ημουν ενας απο τους φοροφυγαδες αφου επαιρνα μαυρα, οπως και τοσοι αλλοι Δ.Υ και Ι.Υ.
Να μην πουμε και για τα μαυρα σε εφοριακους, τελωνειακους και πασης φυσεως Δ.Υ. Απο που εβγαιναν τα λεφτα αυτα γιαννη?

Απόσπασμα:
Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο ρε φίλε.
.
καλα, κοκκινο-πρασινο ισως ειναι καλυτερα

Απόσπασμα:
Παίζεις σήμερα στο χρηματηστήριο και με κέρδος όπως λες, άρα επενδύεις βραχυπρόθεσμα, εγώ επένδυσα μακροπρόθεσμα, λες ότι δεν ξέρεις τι γίνεται σε 30 χρόνια, φυσικά, γι'αυτό το δάνειο είναι ασφαλισμένο για μερική ή ολική ανικανότητα ή θάνατο..
Εμ αυτο το μακροπροθεσμα κανει τεραστια διαφορα Γιαννη.............
Και αν τα δανεια εινα ασφαλισμενα τι σημαινει αυτο? Οτι Αν εχω παρει δανειο για 25 χρονια και σταματησω να πληρωνω στα 8 η τραπεζα θα παρει το υπολοιπο στο ακεραιο απο την ασφαλιστικη εταιρεια? Δεν νομιζω.......ειμαι σιγουρος δλδ πως οχι. Αν ηταν ετσι Γιαννη μου οι τραπεζες θα ητο μια χαρα και οι ασφαλιστικες εταιρειες θα ητο πλουσιες σε αριθμο ακινητων και οχηματων και φτωχες σε χρημα....

Απόσπασμα:
Σύμφωνα με τη λογική σου δεν έπρεπε κανείς να κάνει οτιδήποτε. Ετσι όμως δεν υπάρχει ούτε βελτίωση ούτε εξέλιξη. .
Συμφωνως της λογικης μου η οποια αποτελεσε λογικη ολων των ελ. επαγγελματιων και ιδ. υπαλληλων επι 10ετιες και μεχρι το 1990 οποταν και η εκρηξη των δανειων ''κανεις οτιδηποτε μεχρις εκει που φτανει το χερι σου και λιγο πιο πριν απο τα κερδη σου'', δεν πας να δανειστεις για κανεναν λογον και απο πουθενα εκτος κι αν το δανειο ειναι μικρης διαρκειας και εισαι σιγουρος οτι μπορει να το αποπληρωσεις.
Ετσι αναπτυχθηκαν χιλιαδες ελληνικες επιχειρησεις.....
Οι παλιοι ηταν καθηγητες σε αυτο, και τα παιδια τους -οσα ειχαν μυαλο- το ακολουθησαν κατα γραμμα γιαυτο και σημερα δεν εχουν προβλημα...το φορουμ εχει αρκετα και απτα παραδειγματα νεων ανθρωπων που ακολουθησαν αυτον τον κανονα που τους διδαξαν οι πατεραδες τους........σημερα δεν εχουν τα προβληματα που εχουν αλλοι του κλαδου τους.

Απόσπασμα:
Εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι ήταν λάθος το δάνειο για μένα και για πολλούς, όταν το πήρα ήταν λογική κίνηση. .
οχι, ηταν λαθος κινηση διοτι εκρινες με το παρον αδυνατωντας να προβλεψεις το μελλον. Ειπες, ''αφου ετσι ειναι ΤΩΡΑ ας ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ οτι ετσι θα ειναι και στο μελλον''. Με την προβλεπτικη ελπιδα δεν πας μπροστα, ερχεται η ωρα που χαντακωνεσαι.

Απόσπασμα:
Για ποιό λόγο να αξιοποιώ την περιουσία κάποιου συμπολίτη για λογαριασμό του και να μην προσπαθώ να δημιουργήσω τη δική μου;.
Διοτι πολυ απλα εσυ δεν γεννηθηκες με περιουσια οπως ο τυχερος συμπολιτης σου και προσπαθησες να την δημιουργησεις με πολυετες δανειο. Επρεπε να δημιουργησεις το δικο σου κεφαλαιο πρωτα στερουμενος φυσικα καποια μικρα¨"η μεγαλα πραγματα και μετα να παρεις ενα ολιγοετες δανειο το οποιο δεν θα υπερεβαινε την 5ετια το πολυ!!!!
Νομιζεις οτι οι Μπουρναζηδες, οι Σκλαβενιτηδες, οι Βεροπουλοι γινανε αυτο που ειναι σημερα με δανεια? Ο Μπουρναζος ηταν τσαγκαρης και κουκι-κουκι εφτιαξε σε ενα δωματιο ενα ''εργοστασιο'' που εφτιαχνε σκαρπινια επι παραγγελια.......ο Βεροπουλος και Σκλαβενιτης ηταν μπακαληδες και φασουλι-φασουλι εφτιαξαν απο ενα μεγααααααααλο μπακαλικο πρωτα ο καθενας και μετα με βραχυπροθεμα δανεια εγιναν οτι εγιναν. Ο Σκλαβενιτης εδω και χρονια δεν χρωσταει μια σε κανεναν.
Δεν θα ειχε καμια σημασια αν το περιβαλλον του ιατρειου σου που θα εφερνα το παιδι μου δεν ητο του γουστου μου, αρκει να ησουν (οπως και εισαι) σωστος επαγγελματιας. Αν ειχα προβλημα με το περιβαλλον του ιατρειου σου αυτο σημαινε οτι η πλυση εγκεφαλου σχετικα με το life style που τοσα χρονια υποβαλομουν ειχε κανει αριστη δουλεια......τεραστιο μερος του οποιου φυσικα πληρωνουμε σημερα.

Απόσπασμα:
Σε τελική η οικονομία κάνει κύκλους, αν δεν ξεπουληθούμε τώρα ίσως στο μέλλον το δάνειο να ξαναφαντάζει σωστή κίνηση...
Τα δανεια με τον τροπο που δινοντουσαν ανηκουν στο παρελθον, δεν θα ξαναγυρισουν ποτε ετσι οπως ηταν.
Οταν θα ξανατρεξουν δανεια θα γινεται οπως γινοταν παλιοτερα, δλδ η τραπεζα πρωτα θα σε ξεσκονιζει σε βαθος παρελθοντος χρονου και μετα θα σου δινει δανειο......εννοειται με προσημειωση ακινητου κι οχι στον αερα........

Εγω εχω πει και πρωτυτερα, κατα εναν τροπο χαιρομαι που φτασαμε ως εδω διοτι θα ξαναγυρισουμε σε καποιες παλιες οικονομικες αξιες με πρωτη και καλυτερη του ξοδευω λιγοτερα απο οσα βγαζω και αφου βαλω το 5-10% του μισθου μου στην ακρη για να εχω αυριο.
θα ξαναπω επισης οτι, αν δεν ακολουθουσα το παραπανω κανονα επι 30 χρονια σημερα θα ημουν σε πολυ δυσκολη οικονομικη κατασταση.
Reply With Quote
Παλιό 12-07-2012, 16:07
arnhths Ο/Η arnhths βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2012
Περιοχή: ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ
Μoto: GS 1200

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από diomiles Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγω δίνω ένα προιόν μου στον Βασιλόπουλο 27 λεπτά και στο ράφι έχει 75 λεπτά

Οσο για τα υπολοιπα που λέτε περί κερδοφορίας των σουπερ μάρκετ .......τι να κάτσω να αναλύσω τώρα.Να πω ότι τα σουπερ μαρκετ έχουν αναγκάσει τους προμηθευτές να κάνουν παροχές υπο μορφή εκπτώσεων για διάφορους λόγους (δηλαδή παροχές σε μηνιαία βάση για προβολή προιόντων που δεν γίνονται ποτέ, παροχές για τοποθέτηση σε νεα καταστήματα σε μηνιαία βάση και ας μην γίνονται τοποθετήσεις, και άλλα πολλά που θα κουράσω αν τα γράψω) .

Ολες αυτές οι παροχές λοιπόν φτάνουν σε μερικές περιπτώσεις το 70% της αρχικής αξίας της τιμολόγισης του προιόντος.

Πείτε μου λοιπόν όταν τεσεπώνουν απο τον προμηθευτή 70% και μερικές φορές βάζουν και επιπλέον ποσοστό κέρδους είναι δυνατόν να μην έχουν κερδοφορία τα σουπερ μάρκετ?

υγ.Ξέχασα να πω ότι τα σουπερ μάρκετ τα τελευταία δυο χρόνια παίζουν τον ρόλο του τοκογλύφου.Δηλαδή όποιος προμηθευτής θέλει μπορεί να υπαχθεί στο καθεστώς προπληρωμής.Δηλαδή αν παλιά είχες συμφωνία να πληρώνεσαι μετά απο 4 η 5 μήνες , τώρα με το καθεστώς της προπληρωμής μπορείς να πληρωθής άμεσα με κόστος 2% τον μήνα ......δηλαδή 24% τον χρόνο
Eγώ πάντως αφότου άκουσα τεκμηριωμένα και με επίκληση πολλαπλών πηγών ότι αφού ευημερούν τα "καλά" και όχι τα -φτού- "κακά" super market τότε ευημερούν και τα νοικοκυριά... ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑ!
Reply With Quote
Παλιό 12-07-2012, 16:21
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από arnhths Εμφάνιση μηνυμάτων
Eγώ πάντως αφότου άκουσα τεκμηριωμένα και με επίκληση πολλαπλών πηγών ότι αφού ευημερούν τα "καλά" και όχι τα -φτού- "κακά" super market τότε ευημερούν και τα νοικοκυριά... ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑ!
Δεν ειπε κανεις οτι ευημερουν τα νοικοκυρια, λαθος καταλαβες.
Ειπαμε οτι ΦΥΛΑΓΟΝΤΑΙ τα νοικοκυρια ΠΙΑ σαν τον παλιο καλο καιρο!!!!
Ως εκ τουτου π.χ εκοψαν τις μαγιονεζες kraft που αγοραζαν σωρηδον κι αγοραζουν ΕΚΜΑ σε λιγοτερες ποσοτητες και στην μιση τιμη.

ειπαμε επισης οπως προκυπτει και απο τις συναφεις παραθεσεις οτι τα Σ.Μαρκετς εχουν πτωση του τζιρου σε συγκριση με το ''πλουσιο'' σε δανεια και καρτες 2009 (λογω της παραπανω παραγραφου) αλλα αυξηση εν σχεση με πιο προσφατα ετη οταν η ελλαδα ειχε μπει ηδη στην κριση.

Μην διαβαζετε επιγραμματικα αλλα να κοιτατε και το βαθος.......
Reply With Quote
Παλιό 12-07-2012, 17:14
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Κλείνοντας τα ATLANTIC.......ο τζίρος μεταφέρθηκε στα υπόλοιπα σούπερ μάρκετ
Λεπτομέρεια....αλλα πρέπει να την πουμε
Reply With Quote
Παλιό 12-07-2012, 18:49
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac Εμφάνιση μηνυμάτων
Κλείνοντας τα ATLANTIC.......ο τζίρος μεταφέρθηκε στα υπόλοιπα σούπερ μάρκετ
Λεπτομέρεια....αλλα πρέπει να την πουμε
ειναι τοσο μικρη η λεπτομερεια αφου, το ΑΤΛΑΝΤΙΚ ειχε ενα ποσοστο της ταξεως του 1% στον κλαδο.
Η λεπτομερεια γινεται ακομη μικροτερη αφου απο τα 220 υποκαταστηματα η επιχειρηση πουλησε μεχρι και το 2010 τα 190 σε διαφορους Σουπερμαρκεταδες οι οποιοι καποια εκλεισαν και σε καποια εβαλαν την φιρμα τους και συνεχισαν να τα λειτουργουν.
Τα υπολοιπα 30 συνεχισε να τα λειτουργει αλλα τωρα πανε κι αυτα με τον ιδιο τροπο οπως και τα προηγουμενα....εκτος ενος αυτο στα Σπατα στην Λ. λαυριου.

Εκ των παραπανω -τα οποια ειναι διαθεσιμα στο ιντερνετ σε δεξια κι αριστερα σαιτς - προκυπτει οτι η συμμετοχη των ατλαντικ στον τζιρο ηταν μηδαμινη.

Για την ιστορια τα Ατλαντικ δημιουργηθηκαν απο τον Παναγιωτη Αποστολου, ενα πρωην στελεχος της Πολεμικης Αεροποριας(!!!!). Ξεκινησε απο το τιποτα, αφου δεν ειχε μια και κατορθωσε απο το 1 καταστημα-μπακαλικο-μινι μαρκετ το 1980, να φτιαξει 5(!!!) σουπερ μαρκετς το 1985 και 220 μεχρι χθες που τον πηρε η κατω βολτα.
Διατηρουσε απο την εποχη της ΠΑ στενοτατες σχεσεις με το ΠΑΣΟΚ και λεγεται οτι τον βοηθησαν τα μαλα να γινει αυτο που εγινε με τα γνωστα θαλασσοδανεια.....τα δανεικα κι αγυριστα δλδ. Λεγεται επισης οτι τα Ατλαντικ ηταν το ''πλυντηριο'' χρηματων του ΠΑΣΟΚ......λεγεται ειπαμε.....

Και μιας και ειπαμε για ΠΑΣΟΚ, το σύνθημα του κ. Αλέξη Τσίπρα «εμείς είμαστε το ΠΑΣΟΚ του 1981» εκτός από ρητορική έχει και πρακτική διάσταση........ ποιοι λοιπον απο το βαθυ ΠΑΣΟΚ του 1981-2010, ξερεις αυτο/οι που μας εφεραν εδω που ειμαστε σημερα και τους οποιους βριζεις απο πανω ως κατω, μετακομισαν στην Κουμουνδουρου?...... Η απαντηση σε ειδικο νημα που θα ανοικτει οταν εχω ολες τις πληροφοριες......
Ενα σου λεω μονον.....ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣμπρρρρρρρρρρρρρρ

Last edited by GeorgeP; 12-07-2012 at 18:51.
Reply With Quote
Παλιό 12-07-2012, 19:58
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Ο φωτοπουλος....και το συναφι του, είναι δημιούργημα των ανθρώπων που ψηφίζεις εδω και 30 χρόνια
Μην ξεχνάς τους συνδικαλιστές, που έχουν γίνει υπουργοί...
Καλο θα ήταν να κανεις την αυτοκριτική σου και να μην προσπαθείς να ξεφυγεις απο τις ευθύνες σου
Ο συνδικαλισμός είναι δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ ....και το ξέρεις
Εάν θα συνεχίσει τα λάθη του παρελθόντος ο Τσιπρας, εδω είμαστε να το κουβεντιαζουμε
Reply With Quote
Παλιό 12-07-2012, 20:30
Senior Member

Απόσπασμα:
Ο φωτοπουλος....και το συναφι του, είναι δημιούργημα των ανθρώπων που ψηφίζεις εδω και 30 χρόνια
Μην ξεχνάς τους συνδικαλιστές, που έχουν γίνει υπουργοί...
Καλο θα ήταν να κανεις την αυτοκριτική σου και να μην προσπαθείς να ξεφυγεις απο τις ευθύνες σου
Ο συνδικαλισμός είναι δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ ....και το ξέρεις

χα, χα....να ξεφυγω απο τις ευθυνες μου? μα καλα, με διαβαζεις σιγουρα απο ακρη σε ακρη ¨η απο την πρωτη λεξη πας στο τελος?
Εγω πρωτος ειπα αμετρητες φορες οτι φταιω και που τους ψηφιζα και που επαιρνα μαυρα............

Απόσπασμα:
Εάν θα συνεχίσει τα λάθη του παρελθόντος ο Τσιπρας, εδω είμαστε να το κουβεντιαζουμε
''εαν θα συνεχισει.......'' ηθελα να ξερα βρε Κωστα, με Φωτοπουλο, Κατσελη (αφηνω τους υπολοιπους για το ειδικο νημα...)....τα λαθη συνεχιζονται πριν καλα-καλα τελειωσει την φραση που ο ιδιος ειπε ''εμεις ημαστε το ΠΑΣΟΚ του 1981''......
Reply With Quote
Παλιό 12-07-2012, 22:01
arnhths Ο/Η arnhths βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2012
Περιοχή: ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ
Μoto: GS 1200

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
ειπαμε επισης οπως προκυπτει και απο τις συναφεις παραθεσεις οτι τα Σ.Μαρκετς εχουν πτωση του τζιρου σε συγκριση με το ''πλουσιο'' σε δανεια και καρτες 2009 (λογω της παραπανω παραγραφου) αλλα αυξηση εν σχεση με πιο προσφατα ετη οταν η ελλαδα ειχε μπει ηδη στην κριση.

Μην διαβαζετε επιγραμματικα αλλα να κοιτατε και το βαθος.......
επίσης προσπαθείς να ξεφύγεις από άστοχες προσεγγίσεις σου δια της μεθόδου της... κ@λοτούμπας, γυρνώντας το σε "η ιστορία των market στην Ελλάδα" από "η αύξηση του τζίρου ως απόδειξη ευημερίας".

είσαι εξαιρετικά συμπαθής ακόμη και όταν υποτιμάς τη νοημοσύνη μας...
Reply With Quote
Παλιό 13-07-2012, 17:10
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από arnhths Εμφάνιση μηνυμάτων
επίσης προσπαθείς να ξεφύγεις από άστοχες προσεγγίσεις σου δια της μεθόδου της... κ@λοτούμπας, γυρνώντας το σε "η ιστορία των market στην Ελλάδα" από "η αύξηση του τζίρου ως απόδειξη ευημερίας".

είσαι εξαιρετικά συμπαθής ακόμη και όταν υποτιμάς τη νοημοσύνη μας...
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια εν πρωτοις και εν δευτεροις διαβασε με καλυτερα, πουθενα δεν αναφερω οτι ο ελληνας ευημερει, απλα λεω οτι δεν πειναει οπως μας τον παρουσιαζουν καποιοι πολιτικοι τους οποιους ακουνε καποιοι πολιτες και κανουν την τριχα τριχιά.

και ξαναλεω, με 385δις αποταμιευσεις (παραπανω δλδ απο ολο το χρεος της Ελλαδας) ο Ελληνας ΔΕΝ πειναει, απλα τωρα φυλαγεται και δεν ξοδευει.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης