GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 27-01-2012, 21:07
ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ Ο/Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW K1200S BMW F800ST
Προεπιλογή Απάντηση: Με έχει προβληματίσει πολύ το forum

Έλα πλάκα κάνω ομορφαντρεεεεεεεεες μου.

Πραγματικά θελω να μαθω
Reply With Quote
Παλιό 27-01-2012, 22:04
forester Ο/Η forester βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black και μπλουζάκια ΚΤΜ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
Έλα πλάκα κάνω ομορφαντρεεεεεεεεες μου.

Πραγματικά θελω να μαθω
Η κάλυψη από τον αέρα, η άνεση στα πολλά χιλιόμετρα ταξιδιού και για τους 2 με υψηλές ΜΩΤ, η απουσία κραδασμών. Το μεγαλύτερο όλων -ίσως, και πάντα προσωπικά- είναι η μακριά του , ταξιδιάρικη , 6η!!!
Αυτά για μένα. Σε σχέση με το GS πάντα.
Αλλά επειδή αυτά δεν καθορίζουν την επιλογή μου και τείνω περισσότερο προς άλλους τομείς (ευχαρίστηση στην οδήγηση, στρίψιμο, χαρακτήρας, ευκολία χειρισμού για τον όγκο και το βάρος της), επέλεξα το GS. Ευτυχώς που είχε ο αδερφός μου Vara για καιρό, το οδηγούσα πολύ συχνά και ήξερα -από πρώτο χέρι- όταν έφτασε η ώρα της επιλογής τις διαφορές
Μένει να μου δείξει και την αξιοπιστία της σε βάθος χρόνου - χιλιομέτρων και τότε θα πω ότι έκανα καλή επιλογή.
Προς το παρόν δικαιώνομαι από την καθημερινή συμβίωση μαζί της και χαίρομαι να την καβαλάω
Reply With Quote
Παλιό 28-01-2012, 08:35
paschalis Ο/Η paschalis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2009
Περιοχή: thessaloniki
Μoto: R1200GS '04

Εμενα παλι με εχει προβληματισει ο κοσμος αλλα και ο τροπος που διαλεγει αυτος να ψυχαγωγηθει απο ενα φορουμ..
Τρεις χιλιαδες φορες εχει αναγνωσθει το παρον θρεντ και διακοσιες ογδοντα αυτο το υπερθεαμα..
http://www.gsforum.gr/%CE%93%CE%B5%C...-within-27751/

Προβληματισμος...
και διεξοδος για οσους βαρεθηκαν!!!
Reply With Quote
Παλιό 28-01-2012, 10:54
HECTOR Ο/Η HECTOR βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2010
Περιοχή: Ηρακλειο Κρητης
Μoto: BMW1200 ADVENTURE

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από paschalis Εμφάνιση μηνυμάτων
Εμενα παλι με εχει προβληματισει ο κοσμος αλλα και ο τροπος που διαλεγει αυτος να ψυχαγωγηθει απο ενα φορουμ..
Τρεις χιλιαδες φορες εχει αναγνωσθει το παρον θρεντ και διακοσιες ογδοντα αυτο το υπερθεαμα..

Προβληματισμος...
Σωστοςςςςς!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 28-01-2012, 11:10
ilias vara Ο/Η ilias vara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2011
Περιοχή: θεσσαλονικη-ΣΕΡΡΕΣ
Μoto: varadero mk3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από paschalis Εμφάνιση μηνυμάτων

Προβληματισμος...

εχεις δικιο πασχαλη αλλα δεν πρεπει ποτε να ξεχνας οτι υπαρχουν και ανθρωποι που δεν εχουν τι να κανουν ολη μερα και εκτος απο το να συμφωνουν σε σοβαρες αποψεις..,,,.,..,(οπως του παιδιου που εβαλε το θεμα ασχετα αν εβγαλε μια μικρη κακιουλα για τα σοβαρα μηχανακιακαι αρκετων αλλων)τους αρεσει να δημιουργουν και φασαριες.διαδυκτιακες.

ειναι ενας τροπος για να ζεις και να υπαρχεις και αυτος.,.,,.
Reply With Quote
Παλιό 30-06-2012, 21:25
AlexCorfu Ο/Η AlexCorfu βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2012
Περιοχή: ΚΕΡΚΥΡΑ
Μoto: GS 1200 '11 - honda PCX

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από El Diablo Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα σε όλους,

Θα ήθελα αν μου επιτρέπετε να αγγίξω ένα ευαίσθητο θέμα που μου έρχεται στο μυαλό όποτε διαβάζω τα σχόλια μερικών ‘φίλων’ της BMW σε αυτό το Forum…

Κατ’ αρχάς επιτρέψτε μου να πω 2 λογάκια για τον εαυτό μου, όχι για να περιαυτολογήσω αλλά για να εξηγήσω σε όποιον μπει στον κόπο να διαβάσει τα λεγόμενα μου ότι ‘μιλάω μοτοσικλετιστικά’: Είμαι 40 χρονών, οδηγώ μοτοσικλέτα από τα 16 μου και από τα χέρια μου έχουν περάσει δεκάδες μοτοσικλέτες (Cagiva Mito 125, Honda CBR 600 F, Honda VFR 750, Yamaha FZR 250 RR, Honda Africa Twin 750, Honda Varadero, Harley Davidson Sportster 883,Triumph Speed Triple, κλ.π.)

BMW συγκεκριμένα πρωτοπήρα το 2006, ένα R 1150 GS, από τότε είχα διάφορα R 1200 GS και Adventure, R 1200 S , K 1200 S και K 1300 S/R και τώρα έχω ένα S 1000 RR 11’. Ούτε πλούσιος είμαι ούτε βρίσκω λεφτά στο δρόμο, αυτοκίνητο δεν έχω και οδηγώ καθημερινά μοτοσικλέτα τα τελευταία 25 χρόνια βρέξει - χιονίσει. Δύο είναι τα hobby που λατρεύω και αγαπάω, τα track days με μοτοσικλέτα και την αυτόνομη κατάδυση.

Και τώρα στο δια ταύτα: Το μεγαλύτερο πρόβλημα που εντόπισα προσωπικά στο forum το οποίο με κάνει και νιώθω άβολα είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται γενικά η BMW σε διάφορα θέματα. Συγκεκριμένα λαμβάνω πολλές φορές μια αρνητική και κακοπροαίρετη διάθεση η οποία ξεφεύγει από την κριτική η οποία με τη σειρά της θεωρητικά θα έπρεπε να είχε εποικοδομητικό χαρακτήρα. Πολλά σχόλια έχουν αρνητική προδιάθεση σε σημείο που νομίζω ότι μπήκα σε λάθος Forum… Δεν μπορεί οι περισσότεροι από εσάς να είναι κρυφό – μαζοχιστές… Πως γίνεται να αγαπάτε τη BMW και να αγοράζετε BMW και από την άλλη να γράφετε και να δηλώνετε με τρομερή άνεση ανακρίβειες χαρακτηριστικής ασχετοσύνης με τις οποίες όμως επηρεάζετε τόσα μέλη του Forum τα οποία δεν έχουν τις δήθεν γνώσεις που διατυμπανίζετε;;

Παραδείγματα τα οποία με σόκαραν:

Για τα νέα Scooter, κάποιος αναφέρει ότι βρήκε ένα βίντεο στα γαλλικά που περιγράφει την ανάρτηση και αμέσως κάποιος άλλος απανταέι ότι μάλλον σε πρόβλημα αναφέρεται! Επειδή λοιπών γνωρίζω Γαλλικά και Ισπανικά (λόγο καταγωγής μου) ο δημοσιογράφος απλά τονίζει την ιδιαίτερα κομψή και ‘σπορτιφ’ τοποθέτηση του αμορτισέρ!!

Για το S 1000 RR: είναι το απόλυτο 1000άρι με διαφορά τα τελευταία 3 χρόνια! Και επειδή ο Μπούστας είπε τις γνωστές μ@λακίες του και έκανε στο συγκριτικό επί Ελληνικού εδάφους σαν ειδικός ξαφνικά το CBR είναι καλύτερο…! Το ότι όλος ο ξένος τύπος σε ΠΑΓΚΩΣΜΙΟ επίπεδο διατύπωσε ότι το S 1000 RR είναι 1 γενιά μπροστά από όλα τα υπόλοιπα δεν μετράει;; Επειδή ο Μπούστας κέρδισε τον Σινιώρη το CBR είναι καλύτερο… το ότι ο Βούλγαρος φίλος μας ο Choy με S 1000 RR τον διέλυσε όπου τον πέτυχε επίσης δεν μετράει…, Σημειώστε ότι τα ελληνικά περιοδικά μοτοσικλέτας δεν είναι και ιδιαίτερα αξιόπιστα σε ότι αφορά τα τεστ τους και τις ικανότητες των οδηγών τους… θυμηθείτε ότι πριν ορισμένα χρόνια το Μοτό έβγαλε στο μεταξύ τους συγκριτικό, καλύτερη μοτοσικλέτα το Transalp σε σχέση με το Vstrom και όσοι γνωρίζουν γελάνε ακόμα… εννοείτε ότι τα αποτελέσματα του τεστ δεν είχαν καμία σχέση με το ότι η Σφακιανάκης είχε περιορίσει τις διαφημιστικές δαπάνες εκείνη τη περίοδο… Το ίδιο περιοδικό που ανέδειξε το S 1000 RR αργότερο από το GSXR στις Σέρρες! Με οδηγούς τον απίστευτο Μπάμπη Μέντη!... την ώρα που τα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου με οδηγούς επιπέδου Jurgen Fuch (MOTO GP!!) έχρηζαν νικήτρια στο μεγαλύτερο τεστ Superbike του πλανήτη με συμμετοχές δημοσιογράφων από 11 χώρες το S 1000 RR!!

Για το R 1200 G: Το ότι το R 1150 GS είναι καλύτερη μοτοσικλέτα! Χα, χα, χα! Ότι το Varadero έχει καλύτερο ABS! Ότι το νέο υδρόψυκτο GS θα σου καίει τα μπουτάκια λόγο ψυγείων νερού όταν θα οδηγάς με σορτσάκι!!! Ότι η BMW θα καταργήσει το Telelever για να χωρέσει το ψυγείο…
Συγνώμη κύριοι, έχετε οδηγήσει R 1200 GS;; Συγκρίνεται η απόδοση του με το 1150;; Έχει καλύτερα φρένα; λιγότερο βάρος; καλύτερη συμπεριφορά;; θα μας τρελάνετε τελείως;;;;;
Έχετε οδηγήσει Varadero;; έχει καλύτερα φρένα από το GS;;; καλύτερο μοτέρ, συμπεριφορά; σοβαρά;;;

Το ABS της Honda CBR είναι καλύτερο από του S 1000 RR;;; Το ABS το οποίο ζυγίζει 10 κιλά σε σχέση με το δικό μας που ζυγίσει 2,5;;; Το οποίο CBR δεν έχει δυνατότητα απενεργοποίησης του;;; Σε σχέση με το ABS της BMW που όλοι οι δημοσιογράφοι του ξένου τύπου παινεύουν;; Το 1ο RACING ABS σε μοτοσικλέτα παραγωγής και όχι σαν το CBS της Honda το οποίο τοποθετείται σε όλα τα μοντέλα… και μην ξεχνάτε παρακαλώ ότι το HP2 Sport τοποθετήθηκε ABS ένα χρόνο πριν το Honda…

Για πείτε μου, ποια μάρκα τοποθέτησε 1η ABS σε όλη τη γκάμα, ποια μάρκα εισήγαγε τον ψεκασμό; Ποια μάρκα έφερε τα ASC/ DTC (antispin) στις μοτοσικλέτες παραγωγής; Ποια τις ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις; Και πάει λέγοντας…
Πόσα μοντέλα παρουσίασε η BMW τα τελευταία χρόνια; R 1200 GS/ADV, K 1200/1300, F 650/800 GS, Κ 1600!!, C 600/650, κ.λπ…

Πόσα χρόνια έχει να αλλάξει το Varadero;;; Το Transalp;;; Το Vstrom;;; Το GSXR;;; Τι καινούργιο έχουν παρουσιάσει οι Ιάπωνες τα τελευταία χρόνια;;; Το Honda CrossTourer;;; Που είναι η Yamaha, Kawasaki, Suzuki;; Θέλετε να μιλήσουμε για την Triumph που είναι τελείως αντιγραφή BMW πλέον;;;

Θα ήθελα να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη αν ανέβασα τους τόνους αλλά θεωρώ ότι γράφτηκα σε ένα forum οπού αγαπάνε τις μοτοσικλέτες BMW, οι οποίες και σαφώς δεν είναι τέλειες (και εγώ έχω μείνει αρκετές φορές…) αλλά εξακολουθούν να είναι ένα βήμα μπροστά από ότι κυκλοφορεί, εξακολουθούν να μου προσφέρουν γκάζια με τρομερή ασφάλεια και δεν είχα κανένα πρόβλημα αντιμετώπισης από το δίκτυο… Τώρα πως γίνεται κάποιοι να ‘κράζουν’ συνέχεια και να έχουν γνώμη για όλα και για όλους, σε θέματα τεχνικά, σχεδίασης, συμπεριφοράς, κ.λπ. πραγματικά ακόμα δεν το έχω βρει… Πόσοι από εσάς που σχολιάζετε τα πάντα έχετε μπει ποτέ σε πίστα; Πόσοι έχετε οδηγήσει τις μοτοσικλέτες για τις οποίες εκφράζεστε έτσι άνετα και πόσοι επαναλαμβάνετε όποια μ@λακία ακούσατε η διαβάσατε; Πόσοι έχετε πραγματικά την ικανότητα να στρίψετε μια μοτοσικλέτα και να φρενάρετε στο όριο; Πόσοι έχετε την πραγματική ικανότητα να κρίνετε τη δουλεία ειδικών και να βγάζετε πορίσματα χωρίς καν να έχει εμφανιστεί το νέο μοντέλο;;!! Γιατί δεν αγοράζετε KTM;; Γιατί δεν ξαναγοράζετε Varadero;; Πραγματικά θα χαρώ να γνωρίσω μερικούς από εσάς από κοντά και να σας δώσω το RR μου να το δοκιμάσετε και μετά ξαναμιλάμε…

ΥΣ. Όπως υπάρχουν και κακοί εκτιμητές κατ’ εμέ (οι γνώμες είναι σαν κ@λοτρυπίδες όλοι έχουν από μια…) υπάρχουν και πολύ σοβαροί κύριοι τους οποίους πραγματικά χαίρομαι να διαβάζω (πχ. IoannisPanagiotidis, manosbmw)… είναι κρίμα που οι ποιο σοβαροί από εσάς δεν επεμβαίνετε ποιο συχνά…
Φίλε μου καλησπέρα , να είσαι πάντα Καλά !!! Με αυτή τη δημοσίευση σου είπες τα Ευαγγελια !!!! Έχω και εγώ τις ίδιες απορίες ερωτήσεις και ενστάσεις να τα λες πάντα έξω απο τα δόντια . Όσοι κατα φέρονται στα BMW η δεν τα ξέρουν η δεν μπορούν να τα αποκτήσουν !!!!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 01-07-2012, 02:14
stelth1 Ο/Η stelth1 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2011
Περιοχή: ΧΙΟΣ-ΑΘΗΝΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Μoto: GS 1200 ADV 2007-KTM EXC 400- BEVERLY 300

Θελω κ εγω μια βολτα το S αλλα το σκεπτομαι μετα την ανακληση κ οταν ξανα κατεβω Μεγαρα.
Mπορει να ειμαι ερωτευμενος με την μπεμπα μου,ομως δεν σημαινει οτι θα εθελοτυφλω για τα πραγματικα-σοβαρα προβληματα (μοναδες abs-διαφορικα-κιβωτια-μοναδες esa-συμπλεκτες-αξονες) που εχουν οι μο/τες ΒΜW.Ουτε μπορω να ξερω ,ποσοι απο εμας εχουν μπει η μπαινουν στην πιστα,καθως κ τι level οδηγικης ικανοτητας η εμπειριας εχουν σαν οδηγοι μοτ/τας
για να τους κρινω.
ΤΑΠΕΙΝΑ
Φιλικα παντα....
Reply With Quote
Παλιό 04-07-2012, 02:09
johnny walker Ο/Η johnny walker βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2012
Περιοχή: ΘΗΒΑ
Μoto: F800GS

Πιστευω πως ολα αυτα τα παραπονα που γραφονται για Τις μηχανες ειναι λογω του οτι οι συγκεκριμενες κοστιζουν ακριβα και οτι δεν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο προβλημα αλλα ανα παρτιδα κατι διαφορετικο!Και αυτο ειναι που ποναει περισσοτερο γιατι δεν ξερεις τι μπορει να τυχει!ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
Τη μηχανη την αγοραζεις γιατι σου αρεσει πρωτον!και δευτερον να σου κανει τα γουστα και οχι να σε ταλαιπωρει!
Εγω παντως αν ειχα μηνει με μηχανη την επομενη δεν θα υπηρχε!θα της ειχα βαλει πολυτηριο!
Reply With Quote
Παλιό 10-07-2012, 19:54
squad Ο/Η squad βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2011
Περιοχή: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Μoto: R1200GS'11 - Gilera vx125'05

Reply With Quote
Παλιό 10-07-2012, 20:49
napgeo Ο/Η napgeo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΠΡΕΒΕΖΑ
Μoto: HONDA ΝΤ700

Αυτό είναι θέμα + 700.

Kαι εμένα με έχει προβληματίσει.

Επειδή τώρα το είδα θα ασχοληθώ σε βάθος χρόνου.

φίλε................
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης