![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ε ναι..και?? δινει ποσοστα...αυτο σε πειραξε??? αν πουλησεις θα παρεις..αν δεν πουλησεις θα παρεις τ ####### μου!!! την εταιρια αν θες θα στην πω οταν καποια στιγμη βρεθουμε...αρκετα μεγαλη στο χωρο της!!!... το οτι δινει 200 ευρο μισθο??? αυτο δεν σου λεει τιποτα??...πως το πες να τους καταγγειλουμε ν επεμβει το κρατος??? χαχαχαχ..μπραβο ρε γιωργο.. μην μας περνας για χαζους...
|
|
|||
|
|||
![]()
Και συνεχιζουμε το ιδιο θετικα και αισιοδοξα για το πρωτο 6μηνο του 2013........
Aς ελπισουμε οτι θα συνεχισει ετσι......... ''Θετικό ισοζύγιο στην απασχόληση το α΄εξάμηνο με 90.000 νέες θέσεις εργασίας Θετικό είναι το ισοζύγιο των ροών μισθωτής εργασίας το πρώτο εξάμηνο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», καθώς διαμορφώθηκε στις 90.534 νέες θέσεις εργασίας, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση πρώτου εξαμήνου έτους μετά το 2008 και φτάνοντας τα επίπεδα του 2006. Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο καταγράφεται αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων κατά 14.341 νέες θέσεις εργασίας. Οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 105.000, ενώ οι αποχωρήσεις σε 90.659. Από τις 90.659 συνολικά αποχωρήσεις, οι 23.407 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 67.252 από απολύσεις ή λήξεις συμβάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θετικό ισοζύγιο του Ιουνίου 2013 είναι αυξημένο κατά 40,9% σε σχέση με το ισοζύγιο του Ιουνίου 2012 (4.161 περισσότερες νέες θέσεις εργασίας) και η επίδοση αυτή βασίζεται, κυρίως, στις νέες αναγγελίες πρόσληψης που είναι περισσότερες του περυσινού Ιουνίου κατά 5.101. Οι θετικές επιδόσεις του εφετινού Ιουνίου αποτυπώνονται και στα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς, αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος - Ιούνιος οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 473.852 θέσεις εργασίας, παρουσιάζοντας σε ετήσια βάση αύξηση κατά 17,1%. Οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 383.318 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 260.818 ήταν αποτέλεσμα απολύσεων ή λήξεων συμβάσεων και οι 122.500 οικειοθελείς..............'' πηγη: Θετικό ισοζύγιο στην απασχόληση το α΄εξάμηνο με 90.000 νέες θέσεις εργασίας - Ειδήσεις - Οικονομία - in.gr |
|
|||
|
|||
![]()
Παίρνουν κόσμο με προγράμματα των 300-400 ευρω και απολυουν ατομα με κανονικούς μισθούς...όλα θετικά και αισιόδοξα
![]() ![]() Sent from my Hand using Fingers |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Μπορεις ομως να τους μειωσεις τον μισθο, αν δεν συμφωνησουν ομως θα πρεπει να τους απολυσεις με τον παλιο μισθο και την αποζημιωση ως οριζεται απο την εργατικη νομοθεσια. Τοτε μπορεις να παρεις νεους ως 25 ετων με 510ε μικτα αν δεν εχουν προυπηρεσια και 562ε αν εχουν μια 3ετια προυπηρεσια. Για τους νεους ανω των 25 ετων ισχυουν αλλα, οι μισθοι αρχιζουν απο τα 586ε και φτανουν τα 760 με προυπηρσια τριων 3ετιων. Πανω σε αυτα μπαινουν και τα επιδοματα γ@μου και παιδιων και φτανουν τα 820ε παντα μικτα. Τα στοιχεια ειναι απο εδω http://ergatika.gr/sse/egsse/ οπου εισης μπορεις να διαπιστωσεις οτι πουθενα δεν παιζουν μισθοι των 400ε....εκτος κι αν ειναι μειωμανου ωραριου ¨η σε εργασιες με ποσοστα. Τα δυο ομως τελευταια δεν ειναι κανουριο φρουτο, παντα υπηρχαν και μαλιστα σε αυτο το επιπεδο. Last edited by GeorgeP; 08-07-2013 at 15:48. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Με την μόνη διαφορά ότι από το 2010 ισχύει ότι με έγγραφη προειδοποίηση από τον εργοδότη στο προκαθορισμένο χρονικό όριο σε σχέση με τα χρόνια προυπηρεσίας του εργαζομένου πέφτει στο 50% και οι 12 μισθοί γίνονται 6!! 3863/2010 Αρθρο 74παρ. 2 |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() Τον σέβομαι αλλά με αυτά που γράφει προκαλεί ..... (Ισως και να το κάνει επίτηδες για να γίνει ντόρος). Ο ΓΑΠ έφερε τις ΜΚΟ ( Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) , ο Σαμαράς τις ΚΟΙΝΣΕΠ (κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις) Ολες παρέχουν εργαζόμενους ορισμένου χρόνου στο δημόσιο , αντί για συμβασιούχους μέσω ΑΣΕΠ . Η διάφορα; Ο Συμβασιούχος μπαίνει για 6 η 8 η 11 μήνες , πληρώνεται κανονικά με το ενιαίο μισθολόγιο σαν δημόσιος υπάλληλος, έχει προϋπηρεσία στο δημόσιο και μπορεί να συνεργάζεται με τον ίδιο φορέα μάξιμουμ 24 μήνες (δλδ 2 με τρεις συμβάσεις) . Ο εργαζόμενος από αυτούς τους φορείς παίρνει το Πολύ 450€ το μήνα για 8ωρη εργασία είναι ετήσια η κατω του έτους η σύμβαση , μπορεί να κάνει όσες συμβάσεις θέλει και λογίζεται σαν ιδιωτικός υπάλληλος. Η αξιολόγηση του γίνεται απο την ίδια την οργάνωση. Σε αυτά υπολογίστε την προμήθεια που παίρνει η οργάνωση που τον προσλαμβάνει ώστε το κόστος να φτάνει περίπου σαν σε έναν κανονικό συμβασιούχο, για να μην πω παραπάνω. Συμπέρασμα ; Για το ιδιο πάνω κάτω κόστος που πληρώνει το δημόσιο για εναν εργαζόμενο, έχουμε διαφορετικά πελατειακά Συστήματα όπου απλά τα χρήματα που θα έπαιρνε ο εργαζόμενος μοιράζονται σε περισσότερους ..... Νόμιμη μίζα δηλαδη..... Άρα Γιώργη μου αισιοδοξία και θετικότητα..... Επειδή το λένε τα στατιστικά..... ; Sent from my iPad using Tapatalk HD Last edited by peterv; 08-07-2013 at 16:02. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Ξερεις οτι δυσκολα αφηνω να πεσει κατω κατι και γιαυτο εξηγησε μου σε παρακαλω τι ακριβως εννοεις! Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Ομως το σωματειο δεν παραγει προιον για να αμοιφθει και να πληρωσει τον εργαζομενο με τον κανονικο μισθο αλλα βασιζεται στις συνδρομες των μελων του. Ετσι και οι εργαζομενοι σε αυτο ειναι αλλου εργαζομενοι και προσφερουν υπηρεσιες σε αυτο επικουρικα, καποιοι επ αμοιβη και καποιοι οχι. Αυτη η αμοιβη δεν υποκειται στην εργαισακη νομοθεσια διοτι ο εργαζομενος δεν αναγγελεται στην Επιθεωρηση εργασιας, δεν εχει ενσημα κ.λ.π. ΑΡα ο εργαζομενος σε ενα σωματειο θα πληρωθει, αν πληρωθει, με οσα θελει το Σωματειο. Το ιδιο βεβαια συμβαινει και στις ΜΚΟ....τι σχεση εχει η ΜΚΟ με τους συμβασιουχους του Δημοσιου? Οσο εχουν τα σωματεια με το δημοσιο....... ΚΑΜΙΑ!!!! Στις ΜΚΟ και στα σωματεια ειναι εθελοντικη η εργασια και οχι υποχρεωτικη. Αν θες καθεσαι 2 ωρες, αν θες 8 κι αν παλι θες κοιμασαι εκει......... Και τι σχεση εχουν ολα αυτα με τον ιδιωτικο τομεα και τις προσληψεις σε αυτον που μιλαμε εδω? Αρα Πετρο μου απαισιοδοξια και αρνητικοτητα επειδη το λεει η παραπληροφορηση της προκλητικα κι ανευ λογου εξομοιωσης του νομοθετικου πλαισιου εργασιας των ΜΚΟ με αυτο του ιδιωτικο τομεα? προτιμω την αισιοδοξια του Ιδ.Τομεα μεσω στατιστικων μεσα στα οποια ειμαι κι εγω και τα παιδια που προσεληφθησαν προσφατως και δουλευουμε μαζι...... Last edited by GeorgeP; 08-07-2013 at 16:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Φιλε Γιωργο στο λεω ειλικρινα κ δεν μιλαω καθολου πολιτικα...Αδερφε μου κοιτα γυρω σου λιγο πιο προσεκτικα...Αφουγκρασου λιγο κ τον υπολοιπο κοσμο...Στον ιδιωτικο τομεα εχει γινει της Π@υτανας το καγκελο,εχουν κλεισει σχεδον ολοι (προσφατα ακουσες πιστευω περι κλεισιματος Κατσελης) κ οσες δεν εχουν κλεισει ειτε αργουν να πληρωσουν,ειτε απολυουν κ προσλαμβανουν νεους με 400 ευρω!Αυτα που λες περι αποζημιωσεων δεν τα τηρει σχεδον κανενας!Εδω ρε φιλε δεν τους πληρωνουν τα δεδουλευμενα τους,εσυ μιλας κ για την αποζημιωση?Οι περισσοτερες εταιρειες στην Πατρα εχουν "μεσα" τους εργαζομενους τους τουλαχιστον 2-3 μηνες!Η δουλεια μου,μου επιτρεπει να εχω σχεδον καθολικη εικονα στις εμπορικες επιχειρησεις,ανα την Ελλαδα κ μπορω με καθε σιγουρια να σου πω οτι ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
Εσυ μπορει να ποσταρεις νουμερα κ πηγες,εγω μιλαω με τους ανθρωπους ανα την Ελλαδα!!Δεν μπορει ολοι να ειμαστε στραβοι ρε φιλε κ να θελουμε η Ελλαδα να μην παει μπροστα...Αλλα επι της ουσιας δεν εχει γινει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ,για να ανακαμψουν οι επιχειρησεις!Τα φορολογικα τα βλεπεις,καθε βδομαδα φερνουν κ αποσυρουν νεες αηδιες,τα δικαστικα κ η γραφειοκρατια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ,τι να λεμε τωρα για ΝΕΕΣ επενδυσεις κ καλα? Στο λεω με καθε ειλικρινια κ καλη διαθεση,ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ... |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
αλλα αναγνωρισε μου το δικαιωμα να διαφωνω.............και η διαφωνια μου στο συγκεκριμενο θεμα ειναι οτι τις 90,000 νεες θεσεις εργασιας και το θετικο ισοζυγιο απολυσεων-προσληψεων ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ουτε εσυ ουτε εγω να το δουμε στην πραγματικη ζωη. Διοτι οι 1,000,000κ νεοι ανεργοι (1,4 συνολικα με τους παλιοτερους) μεσα στην 3ετια που περασε, γινηκαν το τελευταιο 6μηνο 910,000.........ΠΩΣ να τους διακρινεις και να πεις οτι κατι αλλαξε? Γιαυτο υπαρχουν τα στατιστικα που μπορουν και διακρινουν αν κατι παει να αλλαξει μεσα απο τετοιες μικρες διαφοροποιησεις, υπαρχουσες μεν αλλα αορατες σε εμας δε ...... Αν και το επομενο 6μηνο δημιουργηθουν αλλες 90,000 θεσεις εργασιας ισως τοτε να αρχισει να φαινεται το φαινομενο και στην πραγματικη ζωη..... και αυτο μνημονευω εδω σε αυτο το νημα. Οσο για τις αποζημειωσεις που δεν τηρει κανεις οπως λες δεν το δεχομαι διοτι μη καταβολη αποζημειωσης σημαινει αυτοφορο (οχι τακτικη δικασιμο) αρκει ο θιχθεις εργαζομενος να υποβαλει μηνυση....εκτος κι αν η εταιρεια υπαχθει στον πτωχευτικο κωδικα..... Επισης, ειναι φανερο οτι δεν με διαβαζεις, οχι τακτικα τουλαχιστον, διοτι εχω συζυγο ελ. επαγγελματια και μαλιστα σε ειδος οχι πρωτης αλλα ουτε καν δευτερης αναγκης....τον χρυσο. Αρα ξερω πολυ καλα τι γινεται στον εξω κοσμο. Υπηρξα και ταριφας, αρα ξερω επισης πολυ καλα τι μου γινεται..... Οσο για τον Κατσελη......ειναι επισης ενα σημαδι οτι δεν με διαβαζεις, αν ανοιξεις το συγκεκριμενο νημα θα καταλαβεις το γιατι. τελος ελπιζω να γνωριζεις οτι η κριση χρησιμοποιειται απο πολλους επι δικαιων και αδικων ως δικαιολογια περι μη καταβολης δεδουλευμενων και πληρωμης υποχρεωσεων.......να μην το αναλυσουμε εδω αλλα ειναι ενα θεμα της εικονας των ''παραπαιουσων'' εταιρειων. Last edited by GeorgeP; 08-07-2013 at 17:48. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Επισης η στατιστικη ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ την αληθεια οπως πολυ καλα γνωριζεις...Εξαρταται πως διαβαζεις τα νουμερα παντα!Αν στην εταιρεια που δουλευω εγω ειμαστε 100 κ οι 90 παιρνουμε 1000 ευρω μισθο,ενω οι 10 παιρνουν 5000 κατα μο παιρνουμε 1400 ολοι...Το παραδειγμα τυχαιο...Εχω βαρεθει ειλικρινα να διαβαζω ωραια νουμερα στις εφημεριδες κ να βλεπω δυστυχισμενους ανθρωπους γυρω μου!! Κ φυσικα εννοειται οτι εχεις καθε δικαιωμα να διαφωνεις μαζι μου... |
![]() |
|
|