GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Άλλες εταιρίες

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 08-11-2010, 00:26
commander Ο/Η commander βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: κηφισια
Μoto: GS 115Ο ADV DESIERTO 3
Προεπιλογή Απάντηση: ΤΟ VARADERO ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gemat Εμφάνιση μηνυμάτων
Οπως αποδειχτηκε και απο τη τελευταια εκδρομουλα μας, το τι μηχανακι εχεις ειναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ σε σχεση με την ευχαριστηση του μοτοσυκλετισμου!

Μη αγχωνεστε λοιπον με τα νεα και τα παλια μοντελα! Αυτα ειναι για να απασχολουμαστε ευχαριστα μεχρι την επομενη εκδρομη!!
Σωστος ο Γιωργος παλικαρια!!!!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 08-11-2010, 11:08
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gemat Εμφάνιση μηνυμάτων
Οπως αποδειχτηκε και απο τη τελευταια εκδρομουλα μας, το τι μηχανακι εχεις ειναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ σε σχεση με την ευχαριστηση του μοτοσυκλετισμου!

Μη αγχωνεστε λοιπον με τα νεα και τα παλια μοντελα! Αυτα ειναι για να απασχολουμαστε ευχαριστα μεχρι την επομενη εκδρομη!!
καλα!τι σου εκαναν εσενα στα ξενα?
πλυση εγκεφαλου?
αλλο ενα ταξιδακι και μετα σε κοβω με bmw!
Reply With Quote
Παλιό 08-11-2010, 11:25
Gemat Ο/Η Gemat βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μυτιληνη
Μoto: Honda XL1000VA Varadero 2007

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
αλλο ενα ταξιδακι και μετα σε κοβω με bmw!
...μη βαλεις και στοιχημα παντως...
Reply With Quote
Παλιό 08-11-2010, 11:51
BillyGS Ο/Η BillyGS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: Ψυρρή Αθήνα
Μoto: R 1150 GS

Χωρίς να το δούμε δεν πρέπει να το κρίνουμε.. Αλλά και αφού θέλουμε να το συγκρίνουμε, δεν είναι πιο σωστό να συγκριθεί πρώτα με τον προκάτοχό του και μετά με οποιαδήποτε άλλη μηχανή άλλης εταιρείας??Και όσοι απο εμάς δεν έχουμε καβαλήσει μία μηχανή είναι αδύνατο και πολύ άδικο να εκφράζουμε κακή άποψη!Ετσι και εγώ κορόιδευα τα εργοστάσια (boxer) που έβλεπα κάτω απο τα ντεπόζιτα των Bmw μέχρι που την καβάλησα και κόλλησα!
Reply With Quote
Παλιό 08-11-2010, 12:04
moby_gr Ο/Η moby_gr βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R1200GS Adventure

Απόσπασμα:
καλα!τι σου εκαναν εσενα στα ξενα?
πλυση εγκεφαλου?
Σε διαβεβαιώνω, τίποτα απολύτως!!!

Απλά παρακολουθούσε προσεκτικά....
Reply With Quote
Παλιό 08-11-2010, 12:15
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Bedouin Εμφάνιση μηνυμάτων
Ακριβως επειδη δεν ξεχναω η μεγαλη επιτυχια στα gs εμφανιστηκε απο το '05 και μετα και ακομα πιο πολυ τα τελευταια 2-3 χρονια..
Κανε μια σφυγμομετριση στο φορουμ κα θα δεις ο πλειοψηφεια ειναι 2-3 ετια
(δηλ. φρεσκαδουρες σε ΒΜW μεγαλου κυβισμου, εξου και ο αντιστοιχος φανατισμος ακομα).
Μεχρι το 2000 τα ΒΜW γενικοτερα ηταν σχετικο "niche brand", ασε που μας ελεγαν (το 79-80 που ειχα για κανενα χρονο ενα R90S και στην δεκαετια του '90 που πηρα το RT1100 που εχω ακομα τωρα) παππουδες και ας ημουν μωρο και τριανταρης αντιστοιχα.
Το οτι το ειχα (το RT) για μεγαλες αποστασεις και το ξεζουμιζα δεν επαιζε κανεναν ρολο.
Ησουν πολυ νεος και πολυ μακρια απο την μαρκα συνεπως δεν εχω καμια απαιτηση να τα ξερεις αυτα (η ακομα πιο πολυ .. να τα ζησεις).
Τοτε νιωθαμε η "Outsiders" ενω τωρα θεωρηται "ΙΝ". Η καιροι αλλαζουν βλεπεις.
Τα τελευταια χρονια η ΒΜW εδωσε μια πιο νεανικη και δηθεν περιπετειωδεις χρεια στην μαρκα μεσο του μαρκετινγ της (και ας ειναι καλα αυτη η λελεδες και κλαψιαρηδες Ewan McGregor και Charlie Boorman με το Long Way Round και το πολυ "safe" Long Way Down" της πλακας).
Το "image" αλλαξε αλλιως θα παρεμενε σταθερα περιπου εκει που ηταν.
Σε οτι αφορα της τιμες, μεχρι το '04-'05 (απο το '94) η τιμες ηταν πολυ πιο κοντα.
Παρ'ολαυτα μεχρι τοτε, σε παγκοσμιο επιπεδο να ξερεις τα gs δεν "σαρωναν" πουθενα.
Οπως βλεπεις δεν ξεχναω τιποτα και η 4-βαλβιδη γενια του gs ξεκινησε το '94 και οχι περιπου το '07 η '08 που πολυ το ανακαλυψαν.
Ειναι καποιοι εδω φανταζομαι που θα τα θυμουνται αυτα.

Κακιουλες και νομιζω πως ενα μαγαζι κολοσσος σαν την Ηοντα αξιζει λιγο περισοτερο σεβασμο.

Οχι φιλε μου δεν ξερεις, οπως ουτε εγω μπορω να ξερω και γ'αυτο δεν μπαινω σ'αυτην την κουβεντα.
Ασε που δεν μπαινουν στην τσεπη μου ουτε η πωλησεις ειναι απαραιτητα ενδειξη εαν ειναι καλο η οχι, συνεπως γιατι να εχω καουρα?
οντως δε μπορω να ξερω τη νοοτροπια που επικρατουσε παλια για τα bmw,αλλα εδω δε μιλαμε για νοοτροπιες και αντιληψεις αλλα για εμφανιση,ποιοτητα,αξιοπιστια και αλλα χειροπιαστα χαρακτηριστικα!
κανεις δε λεει οτι η χοντα δεν ειναι αξιοπιστη,βεβαια ουτε η bmw ειναι αναξιοπιστη!αυτο δε σημαινει οτι απο τη στιγμη που και οι δυο ειναι αξιοπιστες μαρκες με την δικη της ιστορια η καθεμια δε οτι ειναι και ιδιες...
πως να το κανουμε αλλο bmw αλλο χοντα...
τωρα το πως ντυνεται ο καθενας και τι επιλογες κανει σχετικα με την ασφαλεια του ειναι δικο του θεμα...!παντως μακαρι να φορουσα και εγω ολο τον εξοπλισμο παντα και να κυκλοφορουσα τη μηχανη "προβλεπομενος"!
και το τριβαλιτσο δεν μπορει να ειναι κατακριτεο εστω στη πολη!δεν μπορουμε να ξερουμε τι κουβαλαει ο καθενας και τι επαγγελεται!
(εξαιρουνται περιπτωσεις σκηνων,sleeping bags,πυροσβεστηρων,ντεποζιτων βενζινης κτλπ!)
Reply With Quote
Παλιό 08-11-2010, 12:17
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από BillyGS Εμφάνιση μηνυμάτων
Χωρίς να το δούμε δεν πρέπει να το κρίνουμε.. Αλλά και αφού θέλουμε να το συγκρίνουμε, δεν είναι πιο σωστό να συγκριθεί πρώτα με τον προκάτοχό του και μετά με οποιαδήποτε άλλη μηχανή άλλης εταιρείας??
εχεις δικιο!δε γινεται να συγκρινουμε τις βουρτσες με τις πoυτσες...
Reply With Quote
Παλιό 08-11-2010, 18:03
Bedouin Ο/Η Bedouin βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: ΓΛΥΦΑΔΑ

Απόσπασμα:
αλλα εδω δε μιλαμε για νοοτροπιες και αντιληψεις αλλα για εμφανιση,ποιοτητα,αξιοπιστια και αλλα χειροπιαστα χαρακτηριστικα!
κανεις δε λεει οτι η χοντα δεν ειναι αξιοπιστη ...
Εσυ μπορει οχι, εγω παντως γι'αυτα μιλουσα, οπως πρωφανος δικαιουμε.
Ουτε νιωθο οτι εχουμε κατι ουσιαστηκα χειροπιαστο για το Χοντα, για να ασχοληθω (ακομα).
Απόσπασμα:
τωρα το πως ντυνεται ο καθενας και τι επιλογες κανει σχετικα με την ασφαλεια του ειναι δικο του θεμα...!παντως μακαρι να φορουσα και εγω ολο τον εξοπλισμο παντα και να κυκλοφορουσα τη μηχανη "προβλεπομενος"!
Μην το πας στην ασφαλεια (υπαρχουν κι'αλλα μεσα ασφαλειας), απλα θεωρο μια στολη "adventure" στυλ Rallye 2 μεσα στην Αθηνα και περιχωρα υπερβολη και βαζω τα γελια. Δικια μου αποψη. Εσυ μπορει να το θεωρης φυσιολογικο ... c'est la vie.

Απόσπασμα:
και το τριβαλιτσο δεν μπορει να ειναι κατακριτεο εστω στη πολη!δεν μπορουμε να ξερουμε τι κουβαλαει ο καθενας και τι επαγγελεται!
Προχωρημενη οι υδραυλικοι στην χωρα μας. Τωρα το ακουσα και αυτο.
Το σχολιο μου για το τριβαλιτσο ειχε αρχικη αναφορα στους Guzzisti.
Αυτοι προφανως ... δεν εχουν υδραυλικους αναμεσα τους.

Τεσπα, εκανα μια ιστορικη (προσφατη) αναδρομη (μεσα απο της δικα μου ματια και της δικες μου εμπειριες γυρο απο την μαρκα μας ... κατι που φανταζομαι να δικαιουμε να κανω) και για το πως φτασαμε στο σημερα, με της τασεις, συνηθειες και μοδα.
Μια και δεν ακουμπαμε αυτα σε περεταιρω συζυτηση, εγω απο την πλευρα μου το εχω εξαντληση το θεμα και αναμενω πιθανα νεοτερα για το νεο Χοντα.
To thread αλλωστε γ'αυτο προκειται.

Last edited by Bedouin; 08-11-2010 at 18:12.
Reply With Quote
Παλιό 08-11-2010, 20:37
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS

Ασχέτως τι θα βγει στην παραγωγή ,αυτό το cross tourer είναι σχεδιαστικό χάλι.

Ας δούμε λίγο την ιστορία, η BMW ίδρυσε την κατηγορία των mega ON/OFF το `80 με το R-80GS και πήρε <<προβάδισμα 10ετιας>>, οι Ιάπωνες αντέδρασαν και από το τέλος της δεκαετίας του ’80 και αρχές ’90 ξέφυγαν με XLV 650-750, ΧΤΖ 750 και DR 800 .Η παρουσία του BMW R 1100 GS (1994) ταράζει και πάλι τα νερά ,ψεκασμός , ABS , αλλά βασικά στήσιμο που δίνει απίστευτη για την κατηγορία οδική συμπεριφορά στο δρόμο με μικρή παραχώρηση στο χώμα βάζει τους Ιάπωνες ξανά στο σχεδιαστήριο. Οι <<απαντήσεις>> ακλουθούν την νέα γραμμή και κάνουν ένα βήμα ακόμα… καταργούν το χώμα (Yamaha TDM 850) ‘η το περιορίζουν σε επίπεδο <<cross>> (VARADERO – Vstrom – KLV ). Όμως επί 20 χρόνια η BMW δεν μπόρεσε να μεταφέρει στις πωλησεις την τεχνολογική υπεροχή της ,αυτό αλλάζει στην επόμενη 10ετια. ΔΕΝ ακλουθεί τους Ιάπωνες στην κατάργηση του OFF και παρουσιάζει το R1200GS (2004) …γεια σας για αλλά 10 χρόνια ,σε συνδυασμό με την νέα τακτική του marketing εκτοξεύονται και οι πωλήσεις ! Απάντηση? Η Yamaha σταματά να αποκαλεί ON/OFF το TDM (και μόλις το 2010 βγάζει στην παραγωγή το 1200TENERE ) , η Honda βάζει …ψεκασμό και …τέλος ,τέλος = εγκαταλείπει επίσημα τα ON/OFF(ανεπίσημα σταματώντας την Africa και βγάζοντας το varadero) και λέει cross τα νέα μοντέλα της.

Εάν νομίζουν κάποιοι (μάλλον..κάποιος
) ότι η BMW θα ακολουθήσει τώρα την Honda είναι βαθειά νυχτωμένοι (ος).Σύμφωνα με δηλώσεις η νέα BMW ON/OFF ετοιμάζεται για να φύγει άλλη μια …10ετια…

Υπάρχει βέβαια το ερώτημα γιατί εγκαταλείφθηκαν τα on/OFF ? Είναι απλό …η παρουσία της <<ξαδέλφης>> KTM εξαφάνισε όχι μόνο τον ανταγωνισμό αλλά ακόμα και την σκέψη από τους Ιάπωνες για κάτι τέτοιο!!!
Reply With Quote
Παλιό 08-11-2010, 22:18
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από TEOSS Εμφάνιση μηνυμάτων
Ασχέτως τι θα βγει στην παραγωγή ,αυτό το cross tourer είναι σχεδιαστικό χάλι. !!!

Για δες ομορφιες που σχεδιαζει ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ η BMW ΣΗΜΕΡΑ και συγκρινε ......χάλια!!!
Ειναι και αυτο ενα ετοιμο....concept οπως και ο αντικαταστατης του Βαραντερο!

Οχι δηλαδη για να δεις προς τα που βαινουν τα πραγματα....σχεδιαστικα!

πηγη http://www.webbikeworld.com/BMW-moto...s/beutler-bmw/
Attached Images
File Type: jpg beutler-bmw-front-left.jpg (46.8 KB, 20 views)
File Type: jpg beutler-bmw-rider.jpg (76.2 KB, 17 views)

Last edited by GeorgeP; 08-11-2010 at 22:20.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης