GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 30-09-2011, 09:05
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Διακοπή καταβολής σύνταξης για δικαιούχους του Δημοσίου

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από forester Εμφάνιση μηνυμάτων
Μπορείς να μας πεις κάτι ποιο συγκεκριμένο; Όπως σε τι επάγγελμα αναφέρεσαι κλπ...
Δεν αναφερομαι σε συγκεκριμενα επαγγελματα που καταλαμβανονται απο απο συνταξιουχους ετων 42 διοτι δεν υπαρχουν τετοια. Ο συνταξιουχος των 42 ετων θα κανει οτι δουλεια του αποφερει χρημα.
Αν με διαβαζεις προσεκτικα θα εχεις παρατηρησει οτι ακομα και μεσα στην οικογενεια μου εχω τρεις συνταξιουχους στρατιωτικους οι οποιοι ειναι εργαζομενοι στον ιδιωτικο τομεα με μσυρα φυσικα χρηματα, ο ενας δεν εξαυτων στην Ναυτιλια και μαλιστα σε εταιρεια που ειχα περασει κι εγω απο συνεντευξη. Απο την συγκεκριμενη περασαν καμια 100η υποψηφιοι αλλα προσεληφθη ο συγγενης μου με χαμηλοτερο μισθο χωρις ασφαλιση, φορο μισθωτων κ.λ.π......καταλαβαινεις τωρα.
Οι αλλοι δύο ειναι ο ενας σε αλιευτικο σκαφος σε ελληνικο νησι και ο άλλος σε μεταφορικη εταιρεια παντα με μαυρα ανασφαλιστα κι αφορολογητα χρηματα.
Reply With Quote
Παλιό 30-09-2011, 09:43
paschalis Ο/Η paschalis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2009
Περιοχή: thessaloniki
Μoto: R1200GS '04

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Translatoras Εμφάνιση μηνυμάτων
Nonda δώσ'τα όλα!!!

Από την άλλη,
όντας ελεύθερος επαγγελματίας του Πώλου με έγγυο σύντροφο άνεργη ανασφάλιστη, νιώθω μια ζηλοφθονία για τη γυναίκα του κουμπάρου (νοσηλεύτρια) που έφυγε από τη δουλειά ένα ανοιξιάτικο πρωινό του 2008 και θα επιστρέψει το Σεπτέμβρη του 2012.

Ας είμαστε όμως ειλικρινείς,
ΟΛΟΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ.

Ο υποβρυχιάς δευτεροξάδελφος με είχε ενημερώσει στην 2α Λυκείου για την ειδικότητα, τις δυσκολίες ΚΑΙ τα πλεονεκτήματά της, αλλά εγώ είχα τα μυαλά αλλού.

Μόνο για ελλειπή Επαγγελματικό Προσανατολισμό μπορούμε να μιλήσουμε και να κατηγορήσουμε το σύστημα. ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Το Δημόσιο ήταν τόσα χρόνια εκεί και προσέφερε αυτά που προσέφερε.

Αν κάποιοι δεν είχαν βύσμα-μέσο-δόντι,
αν κάποιοι ήθελαν να πουλήσουν τα ψηφαλάκια τους και δεν έβρισκαν
αν κάποιοι έβρισκαν να πουλήσουν τα ψηφαλάκια τους και δεν ήθελαν,
αν κάποιοι ήθελαν να σπουδάσουν Business Administration & Marketing αντί να χωθούν στην Τράπεζα
αν κάποιοι πήγαν για κάτι μεγαλύτερο και δεν τους βγήκε...

δεν πειράζει παίδες, έτσι είναι η ζωή.

Η αλήθεια είναι ότι:
μια ολόκληρη κοινωνία καλείται να ξεχάσει αυτά που ήξερε, για λόγους που δεν στέκουν διότι βλέπει να ξεφτιλίζονται Σύνταγμα, Νόμοι και Θεσμοί.

Αυτό που αφαιρούν σήμερα από μία συντεχνία/κοινωνική ομάδα κουνώντας
τους το δάκτυλο, να είστε σίγουροι ότι αύριο θα το αφαιρέσουν και από τη δική σας/δική μας!!!

Με τις υγείες μας
Μαθηματα αυτογνωσιας φιλοι μου!
Οπως γραφει και το nickname σου!
Εισαι μεταφραστης πραγματικος!
Μονο που μερικοι δεν θελουν να δουν την αληθεια γιατι ποναει..
Και παλι μπραβο!
Reply With Quote
Παλιό 30-09-2011, 22:05
forester Ο/Η forester βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black και μπλουζάκια ΚΤΜ

@ paschalis & translatoras: +1200 και βάλε!!!! Αυτά λέω από την αρχή. Τέλος πάντων.....
Στον GeorgeP , θα πω τα εξής:
1. Ενοχλείσαι από τη μαύρη εργασία των συνταξιούχων και καλά κάνεις.
2.Έχεις υπόψη σου το νόμο περί ασφάλισης συντάξεων κλπ, του Ιουνίου 2010; Αυτός ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε αμοιβόμενη εργασία σε όλους τους συνταξιούχους. Συμπεριλαμβάνει και όσους είχαν , έχουν ή θα ήθελαν να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση. Με αυτή την επιλογή η κυβέρνηση ουσιαστικά ΑΡΝΕΙΤΑΙ έσοδα από φόρους, εισφορές στα ταμεία, ακόμα ακόμα, δημιουργεί ή συντηρεί την ανεργία. Συνάδελφος, πρώην, με επιχείρηση στον τομέα των επικοινωνιών και της ασφάλειας, αναγκάζεται να κλείσει τη δουλειά του και να απωλύσει 3-4 υπαλλήλους που απασχολεί, απλά γιατί από 1/1/2013 δεν διακαιούται πλέον να την έχει......
3. Κάποιος που συνταξιοδοτείται στα 40, όπως εγώ ας πούμε, δεν το κάνει για θρέψει"μπάκα", προφανώς!!!! Εκτός αν άλλως νομίζεις εσύ..... Μια σύνταξη 1600€ σήμερα, με το μισθό του εν ενεργεία στα 1800€ περίπου, σε 10 χρόνια δεν είναι τίποτα!!! Ούτε θα συγκρίνεται με τον τότε μισθό! (Μιλάω πάντα για τα πράγματα ως είχαν μέχρι πρότινος και όχι με τη νυν φαύλη κατάσταση , όπου ουδείς γνωρίζει τι του ξημερώνει...) Μια εργασία λοιπόν, νόμιμη, ήταν στο μυαλό όλων μας! Και κανείς δε χάνει από αυτό, ούτε το κράτος ούτε κανείς άλλος. Δες το πλατιά και θα συμφωνήσεις.
Με τα πράγματα όμως όπως προέκυψαν μετά τον Ιούνιο του 2010, κανείς μας δεν μπορεί να εργαστεί νόμιμα. Η λαθραία εργασία, τα μαύρα έσοδα κλπ, είναι μονόδρομος! Και κανείς δε θα με σταματήσει να κλέβω τους κλέφτες που με κλέβουν μια ζωή!!!! Όσο κι αν επιβαρύνεται η κοινωνία , δυστυχώς!
Διότι, όπως έχω πει και παλιότερα, κανείς δε με διόρισε. Κανένας δε μου έκανε χάρη! Τα νόμιμα έπραξα και οι επιλογές μου ήταν ανοικτές για όλους! Όποιος ήθελε, πήγαινε όπου πηγα και έκανε, ό,τι έκανα!!! Πέρσυ με διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνα (μαζί με χιλιάδες ακόμα), ότι όποιος στοιχειοθετεί δικαίωμα συνταξιοδότησης εντός του 10, δεν πλήγεται. Ο ίδιος άνθρωπος, ως Υπουργός Οικονομικών, έρχεται σήμερα και κόβει 40% των αποδοχών μου! Και αποδίδει κάποιος κοινωνική δικαιοσύνη έτσι;;;; Ή μήπως πυροδοτεί αντιδράσεις και προκαλεί αγανάκτηση; Ας μην με έδιωχνε πέρσυ!!!! Ας είχα αυτό το πρόβλημα, παρά το βιοποριστικό που θα αντιμετωπίζω από εδώ και μπρος! Συν τον κίνδυνο να πληρώσω τα μαλλιά της κεφαλής μου, αν με πιάσουν να δουλεύω κάπου λάθρα.....
Καλέ μου φίλε, δε μου αρέσουν οι αντιπαραθέσεις, αλλά βγάζεις χολή για τους αποστράτους και είναι άδικο. Μακάρι να ήμασταν εμείς το πρόβλημα της χώρας! Μακάρι να εξαφανιζόμουν για το μέλλον του παιδιού μου , στην τελική!!!!! Αλλά, δυστυχώς, και φράγκο να μην πάρω εγώ και οι όμοιοί μου, το πρόβλημα δε λύνεται!

Τέλος, όπως λέει κι ο "μεταφραστής", αυριο - μεθαύριο, έρχεται η ώρα κι άλλων κοινωνικών ομάδων... Γιατί έτσι μας θέλουν! Κοινωνικές ομάδες! Όχι κοινωνία! Όχι λαό ενωμένο!!!!! Αναλογιστείτε και ενωθείτε, αντί να μαλώνετε! Ασφαλώς και σε 1ο πρόσωπο Δε δίνω συμβουλές, και εμένα περιλαμβάνω σε όσα λέω....
Reply With Quote
Παλιό 30-09-2011, 22:42
siraxanz Ο/Η siraxanz βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Argos-Argolidas
Μoto: r1200gsa '08, Cagiva elephant 750e '95

+ @ φορεστερ
Reply With Quote
Παλιό 30-09-2011, 23:09
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
@ paschalis & translatoras: +1200 και βάλε!!!! Αυτά λέω από την αρχή. Τέλος πάντων.....
Στον GeorgeP , θα πω τα εξής:
1. Ενοχλείσαι από τη μαύρη εργασία των συνταξιούχων και καλά κάνεις.
2.Έχεις υπόψη σου το νόμο περί ασφάλισης συντάξεων κλπ, του Ιουνίου 2010; Αυτός ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε αμοιβόμενη εργασία σε όλους τους συνταξιούχους. Συμπεριλαμβάνει και όσους είχαν , έχουν ή θα ήθελαν να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση. Με αυτή την επιλογή η κυβέρνηση ουσιαστικά ΑΡΝΕΙΤΑΙ έσοδα από φόρους, εισφορές στα ταμεία, ακόμα ακόμα, δημιουργεί ή συντηρεί την ανεργία. ....
Aυτο θα συνεβαινε αν υπηρχαν δουλειες και για συνταξιουχους και για νεους ανθρωπους! Το να δουλευει ενας συνταξιουχος ακομη και νομιμα, αν γινοτανε, παλι στερει/κλεβει την εργασια απο εναν νεωτερο που την εχει αναγκη περισσοτερο απο τον συνταξιουχο αφου ο πρωτος χρειαζεται την πειρα/εξασκηση/προυπηρεσια για να προχωρηση στην ζωη του επαγγελματικα!

Απόσπασμα:
Συνάδελφος, πρώην, με επιχείρηση στον τομέα των επικοινωνιών και της ασφάλειας, αναγκάζεται να κλείσει τη δουλειά του και να απωλύσει 3-4 υπαλλήλους που απασχολεί, απλά γιατί από 1/1/2013 δεν διακαιούται πλέον να την έχει..........
Κακως την ειχε......αν ηθελε να την εχει να μην γινοταν Δ.Λειτουργος. Ετσι θα εδινε την ευκαιρια σε εναν απο τους υπαλληλους του να ανοιξει αυτος την ιδια επιχειρηση με 3-4 υπαλληλους. Ετσι Ο συναδελφος σου θα ειχε την δουλεια του στο δημοσιο και θα συντηρουσε την οικογενεια του και η επιχειρηση που θα ειχε ανοιξει ο υπαλληλος του θα ειχε 5 νεους εργαζομενους συντηρωντας πιθανοτατα δυο εως πεντε οικογενειες.

Απόσπασμα:
3. Κάποιος που συνταξιοδοτείται στα 40, όπως εγώ ας πούμε, δεν το κάνει για θρέψει"μπάκα", προφανώς!!!! Εκτός αν άλλως νομίζεις εσύ..... Μια σύνταξη 1600€ σήμερα, με το μισθό του εν ενεργεία στα 1800€ περίπου, σε 10 χρόνια δεν είναι τίποτα!!! Ούτε θα συγκρίνεται με τον τότε μισθό! (Μιλάω πάντα για τα πράγματα ως είχαν μέχρι πρότινος και όχι με τη νυν φαύλη κατάσταση , όπου ουδείς γνωρίζει τι του ξημερώνει...) ....
1600ε του σημερα εχουν την ιδια αξια με 1600ε του χθες και του αυριο. Το ευρο ειναι αποπληθωρισμενο νομισμα δεν ειναι δραχμη που καθε λιγο υποτιμουταν με αποτελεσμα σε 10 χρονια το ποσον σε δρχ του σημερα να μην αξιζει τιποτα.

Απόσπασμα:
Μια εργασία λοιπόν, νόμιμη, ήταν στο μυαλό όλων μας! Και κανείς δε χάνει από αυτό, ούτε το κράτος ούτε κανείς άλλος. Δες το πλατιά και θα συμφωνήσεις.....
Εφόσον υπηρχαν πεδια να δραστηριοποιηθει νομιμα και ο ανεργος νεος και ο συνταξιουχος θα συμφωνησω. Εφοσον ομως τα πεδια (βλ. δουλειες, νεες επιχειρησεις) ειναι απο περιορισμενες εως ανυπαρκτες διαφωνω οριζοντιως και καθετως. Η ανεργια των 18-30 ετων αγγιζει το 40% πανελλαδικα, ποιος νομος και ποια ηθικη με αυτα τα στοιχεια θα επιτρεψει σε εναν συνταξιουχο να εργαστει νομιμα εφοσον ηδη αμοιβεται? Εσυ θα μου επετρεπες να εργαστω (ενω ειμαι συνταξιουχος) και ο 20χρονος γυιος σου να μην εχει δουλεια? Αντι να δινουμε δουλειες στους νεους παμε εμεις οι ιδιοι οι συνταξιουχοι και τους τις παιρνουμε, με ποια λογικη το κανουμε αυτο? Δες το κι εσυ πλατια και θα συμφωνησεις κι εσυ.

Απόσπασμα:
Με τα πράγματα όμως όπως προέκυψαν μετά τον Ιούνιο του 2010, κανείς μας δεν μπορεί να εργαστεί νόμιμα......
Τα πραγματα δεν προεκυψαν τον Ιουνιο του 2010 αλλα καποιον Ιουνιο πριν 25-30 χρονια, τοτε επισημα θεσπιστηκε το ασυμβιβαστο του συνταξιουχου με την εργασια εφοσον συνταξιοδοτειται κανονικα απο ασφαλιστικο φορεα. Νομιζω επι Πασοκ.

Απόσπασμα:
Η λαθραία εργασία, τα μαύρα έσοδα κλπ, είναι μονόδρομος! Και κανείς δε θα με σταματήσει να κλέβω τους κλέφτες που με κλέβουν μια ζωή!!!! Όσο κι αν επιβαρύνεται η κοινωνία , δυστυχώς!......
Ασχολίαστο! Δεν αξιζει καν σχολιασμο!!!

Απόσπασμα:
Διότι, όπως έχω πει και παλιότερα, κανείς δε με διόρισε. Κανένας δε μου έκανε χάρη! Τα νόμιμα έπραξα και οι επιλογές μου ήταν ανοικτές για όλους! Όποιος ήθελε, πήγαινε όπου πηγα και έκανε, ό,τι έκανα!!!......
Κανεις δεν ειπε οτι παρανομησες με το να συνταξιοδοτηθεις. Παρανομεις ομως ηθικα εναντι των νεων ανθρωπων και ανεργων και νομικα εναντι του κρατους ΑΝ ΕΡΓΑΣΤΕΙΣ ΜΑΥΡΑ.

Απόσπασμα:
Πέρσυ με διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνα (μαζί με χιλιάδες ακόμα), ότι όποιος στοιχειοθετεί δικαίωμα συνταξιοδότησης εντός του 10, δεν πλήγεται. Ο ίδιος άνθρωπος, ως Υπουργός Οικονομικών, έρχεται σήμερα και κόβει 40% των αποδοχών μου! Και αποδίδει κάποιος κοινωνική δικαιοσύνη έτσι;;;; Ή μήπως πυροδοτεί αντιδράσεις και προκαλεί αγανάκτηση;
Η στοιχειοθετηση δικαιωματος συνταξιοδοτησης εντος του 10 δεν επληχθη σε κανεναν. Οσοι ηθελαν να βγουν στην συνταξη αφου ειχαν τα χρονια και τα ενσημα το εκαναν ¨η θα το κανουν αφου δεν χανεται αυτο το δικαιωμα ποτε. Οι απολαβες ομως ειναι άλλο πραγμα, ξεχωριστο! Σου ειπε ο τωρινος ΥΠΟΙΚ και τεως ΥΠΕΘΑ οτι δεν θα θιχτει το ποσν της συνταξης σου? ΟΧΙ δεν στο ειπε. Αλλο το δικαιωμα θεμελιωσης συνταξιοδοτησης κι αλλο το ποσν της συνταξης. Η συνταξιοδοτηση ειναι δικαιωμα το ποσον της συνταξης οχι!!! Και μαλιστα ειδικα οταν αυτη πληρωνεται απο τον κρατικο προυπολογισμο κι οχι απο ταμειο ασφαλισης, οπερ και σημαινει οτι αν η οικονομια παει καλα ο προυπολογισμος πληρωνει καλα αν δεν παει καλα τοτε ο προυπολογισμος δεν πληρωνει καλα. Και μιας και τα τελευταια χρονια ο προυπολογισμος ΔΕΝ πηγαινε καλα για να πληρωθουν (και) οι συνταξεις σας, τα ασυληπτα εφαπαξ σας (εννοω ολων των Δ.Υ και στρατιωτικων) το κρατος δανειζοτανε και δανειζοτανε, ετσι σε συναρτηση με αλλες παραμετρους εχουμε τα γνωστα αποτελεσματα.

Απόσπασμα:
Ας μην με έδιωχνε πέρσυ!!!!;
Σε εδιωξε ¨η εκανες χρηση του νομιμου δικαιωματος σου? Μηπως εννοεις να μην σε αφηνε να φυγεις?

Απόσπασμα:
Ας είχα αυτό το πρόβλημα, παρά το βιοποριστικό που θα αντιμετωπίζω από εδώ και μπρος! !!!!;
1600ε και βιοποριστικο προβλημα δεν υφισταται.... με συγχωρεις!

Απόσπασμα:
Συν τον κίνδυνο να πληρώσω τα μαλλιά της κεφαλής μου, αν με πιάσουν να δουλεύω κάπου λάθρα..... !!!!;
Μια καταγγελια απο τον διπλανο σου συναδελφο φτανει, μονον και μονον γιατι πηρες θεση φιλου του, και δεν θα μαθεις ποτε ποιος στην εκανε μιας και αυτες οι καταγγελιες ειναι ανωνυμες.
Αν συμβει ομως σκεψου και τον εργοδοτη σου αλλα και ποιον θα απολυσει για να εξισσοροπησει το προστιμο που θα του επιβληθει. Διπλη ζημια δηλαδη με εναν ακομη ανεργο νεο εξαιτιας σου/σας.

Απόσπασμα:
Καλέ μου φίλε, δε μου αρέσουν οι αντιπαραθέσεις, αλλά βγάζεις χολή για τους αποστράτους και είναι άδικο. Μακάρι να ήμασταν εμείς το πρόβλημα της χώρας! Μακάρι να εξαφανιζόμουν για το μέλλον του παιδιού μου , στην τελική!!!!! Αλλά, δυστυχώς, και φράγκο να μην πάρω εγώ και οι όμοιοί μου, το πρόβλημα δε λύνεται! !!!!;
Ξαναλεω, δεν εχω τιποτα με τους αποστρατους, διαβασε το τελευταιο σεντονι μου (πριν απο αυτο) και θα καταλαβεις με ποιους και τι εχω προβλημα.

Κανεις δεν ειπε οτι εσεις εισαστε το προβλημα, εγω ειπα οτι ειστε μερος του προβληματος.Οχι μονον οι στρατιωτικοι εν συνταξη αλλα και οι Δ.Υ. με 15 χρονια στην συνταξη, και οι συνταξιουχοι της Ολυμπιακης, και του ΟΤΕ και,και,και...... Φταιει κανεις απο αυτους?Οχι βεβαια, αμα σου χαριζουν συνταξη 1600ε στα 40 λες οχι? τρελος θα ησουν αν ελεγες. Φταινε αυτοι που το επετρεψαν αυτο να γινει για λογους ασχετους με την ευημερια αυτου του τοπου. Και λεω το ''επετρεψαν'' διοτι θα μπορουσαν να που ως αλλοι Πρεσβυτεροι Καραμανληδες ''αει στο διαολο'' Κοι συνδικαλιστες που θα σας δωσω αυξηση, θα σας βγαλω στην συνταξη στα 15,25...χρονια κ.λ.π.

Απόσπασμα:
Τέλος, όπως λέει κι ο "μεταφραστής", αυριο - μεθαύριο, έρχεται η ώρα κι άλλων κοινωνικών ομάδων... Γιατί έτσι μας θέλουν! Κοινωνικές ομάδες! Όχι κοινωνία! Όχι λαό ενωμένο!!!!! Αναλογιστείτε και ενωθείτε, αντί να μαλώνετε! Ασφαλώς και σε 1ο πρόσωπο Δε δίνω συμβουλές, και εμένα περιλαμβάνω σε όσα λέω....
Ξεκολα φιλε μου, η Σ.Ενωση και το ''λαος ενωμενος ποτε νικημενος'' , ''ψωμι, παιδεια, ελευθερια'' ταιριαζαν στην εποχη που ειπωθηκαν αλλα τωρα ειναι κιτρινο γραμμα στο συρταρι!!! Τωρα οι οικονομιες κυβερνανε, αν εχεις καλη οικονομια και παιδεια εχει και ψωμι εχεις και πας μπροστα αν οχι και δεν τρως κα μενεις και αγραμματος
Reply With Quote
Παλιό 30-09-2011, 23:16
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν αναφερομαι σε συγκεκριμενα επαγγελματα που καταλαμβανονται απο απο συνταξιουχους ετων 42 διοτι δεν υπαρχουν τετοια. Ο συνταξιουχος των 42 ετων θα κανει οτι δουλεια του αποφερει χρημα.

Κι όμως, υπάρχουν!!!!!!
Επαγγέλματα που δεν τα κάνουν άλλοι, γιατί δεν μπορούν.......
Θες παραδείγματα;
-Προσωπική ασφάλεια σε VIP.
-Υπεύθυνοι ασφάλειας σε πολυεθνικές
-Ασφάλεια σε πλοία που διαπλέουν Ερυθρά θάλασσα, Κέρας της Αφρικής κλπ.
Υπάρχουν κι άλλα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με καταδύσεις (πχ σε ναυάγια, σε ιχθυοτροφεία, σε δεξαμενές ναυπηγείων κλπ, κλπ), με αναρριχήσεις και σπορ βουνού γενικά, με αεραθλητισμό , και, και....
Τι θέλω να πω;
Και για αυτά τα επαγγέλματα, για τα οποία δεν υπάρχει ενδιαφέρον στον πολύ κόσμο, ή είναι εξαιρετικά περιορισμένο και, ούτως ή άλλως, ένας επί σειρά ετών εκπαιδευμένος πρώην στρατιωτικός (ναυτικός, λιμενικός , δεν παίζει ρόλο) θα το κάνει καλύτερα και πιο αποδοτικά από κάποιον που πέρασε μια εκπαίδευση σε κάποια σχολή για λίγους μήνες ή και εβδομάδες, ακόμα και γι αυτά, μας απαγορεύει να δουλέψουμε νόμιμα!!!! Αυτή είναι η αλήθεια!
Γι αυτό και εγώ και οι συνάδελφοι μου, όσο μπορούμε θα δουλεύουμε κλέβοντας, όντες ανήμποροι να είμαστε νόμιμοι
Reply With Quote
Παλιό 30-09-2011, 23:22
tsompanis Ο/Η tsompanis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ioannina

Απόσπασμα:
.......

ε τώρα θα σου πει ότι και αυτά μπορούν να τα κάνουν άλλοι άνεργοι και φτου και απο την αρχή...
Reply With Quote
Παλιό 30-09-2011, 23:31
Senior Member

Γράφαμε ταυτόχρονα...

Απλά θα σου πω ότι ΔΕΝ υπάρχει ανεργία, αφού εγώ μπορώ και βρίσκω δουλειά!!!!!!
Αν εννοείς ανεργία σε συγκεκριμένους κλάδους και στις αστικές περιοχές, ΟΚ.
Αλλά αυτό δεν είναι ανεργία.... ΑΕΡΓΙΑ είναι! Όλοι οι νέοι μας, δυστυχώς, θέλουν θέση "αντίστοιχη" με τις σπουδές τους, εί δυνατόν, ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ, ή προϊσταμένου, τουλάχιστον....
Είμαι στην αγορά καθημερινώς (1660 θα έπερνα αν δεν μου τα ψαλίδιζαν και βαδίζω ολοταχώς για 1200-) αλλά δε βλέπω Έλληνες νέους να φτιάχνουν καφεδάκια στα τυροπιτάδικα!!!! Ούτε ψήστες στις ψησταριές, ούτε μαστόρια στις οικοδομές και στα συνεργεία!!!! Παντού αλβανοί και τελευταία πλακώσανε τα πακιστάνια!!!! Να μην πω τι γίνεται στα χωριά μας...
Όσο για τους νόμους που λες, αφορούσαν θέσεις του δημοσίου!!!! Συνταξιούχος του δημοσίου, να μην δουλεύει ξανά, σε άλλη θέση στο δημόσιο!!!! Γινότανε κι αυτό παλιά! Αυτό ίσχυε!
Όχι να μην μπορώ να κάνω ότι δουλειά γουστάρω για να βγάλω λεφτά, πλήρωνοντας τα νόμιμα προς όλες τις κατευθύνσεις!

Τέλος πάντων, είναι φανερό ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε. Ούτε και είναι απαραίτητο. Ο καθένας έχει τις απόψεις του και κάποιους που συμφωνούν μαζί του.
Όλα καλά, και καληνύχτα!
Reply With Quote
Παλιό 30-09-2011, 23:33
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από tsompanis Εμφάνιση μηνυμάτων
ε τώρα θα σου πει ότι και αυτά μπορούν να τα κάνουν άλλοι άνεργοι και φτου και απο την αρχή...

Ναι, ΟΚ. Από την πλευρά μου έδωσα τέλος
Reply With Quote
Παλιό 30-09-2011, 23:49
megalopsyxos Ο/Η megalopsyxos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Deactivated Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Μoto: SUZUKI GSXF 750 YAMAHA CRYPTON SPECIAL X 135

Tουλάχιστον Γιώργη είσαι τυχερός γιατί εδώ και 20 χρόνια και παραπάνω οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι φροντιστηριάδες, οι Ιρακινοί, οι Πακιστανοί, οι Αλβανοί, οι Βούλγαροι, όλες οι φυλές του Ισραήλ και οι..... Νιγηριανές π@τάνες δεν δούλευαν στη μαύρη αλλά δημιουργούσαν νέες θέσεις εργασίας η απλώς ενίσχυαν θεμιτά το εισόδημά τους. Ε, αυτό το νέο φρούτο οι στρατιωτικοί που πάνε να χαλάσουν την πιάτσα που δούλευε ιδανικά, πόσοι νάναι... θα εντοπιστούν εύκολα, η θα τους απορροφήσει το σύστημα.

Ο ψυκτικός, ο υδραυλικός, ο ηλεκτρολόγος, φαναρτζής, ο μαρμαράς, και όλοι οι εμπειροτενικοεπιτηδευματίες πούχουν αγοράσει 1 μπλοκ αποδείξεων κάποτε τυπωμένο με "ΠΟΣΟ:........ΔΡΧ" και ακόμα είναι στην αρχή, δεν εκτελούν μαύρη εργασία γιατί έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης