![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Φίλε μου.Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις και σου χάρισαν τον γάιδαρο.Εμένα δεν μου χάρισαν ούτε γάτα.Δεν είμαστε σε κανένα πάρτυ.Είχαμε σαν οικογένεια μια οικογενειακή επιχείρηση που μας έδινε μια οικονομική άνεση γιατί ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ.Δουλεύαμε οικογενειακώς μέρα νύχτα ασταμάτητα.Το πρωί πήγαινα δουλειά στις 7,30 και το βράδυ έφευγα στις 10. Μαζί με μας έτρωγαν ψωμάκι και καμιά δεκαριά άλλες οικογένειες. Δεν πήρα δανεικά από τράπεζες ούτε από τοκογλύφους ποτέ.Ποτέ στην ζωή μου δεν έβγαλα ζημιά στην εταιρία και ποτέ δεν είχα οφειλή στο ικα και στην εφορία.Και φίλε μου areiko δεν έχω κάτι μαζί σου.Απλά με τα λόγια σου ήθελα να βγάλω από πάνω μου τις ευθύνες που δεν έχω.Γιατί απλά δεν ήμουν από αυτούς (300) που όλη μέρα ξύνουν τα π@π@ρι@ τους. Τώρα αν μου πούνε γιατί έχω δύο έχρωμες με home cinema και δύο αυτοκίνητα και την μπουμπού θα τους πω να πάνε να ΔΟΥΛΕΨΟΥΝΕ και αυτοί και να τα αποκτήσουν.Αλλιώς υπάρχει και η Ρωσία που έχει ισονομία και ίσο καταμερισμό πλούτου στος πολίτες της (το άλλο με τον τοτό το ξέρεις;;;;;;;;;; ![]() ![]() ![]() Και για να τελειώνουμε με αυτή την καραμέλα.Οι πολίτες έχουν αυτό που τους αξίζει. Όχι ΟΛΟΙ οι πολίτες. Ευθύνη έχουν οι λίγοι ή πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που τα ξύνουν όλη μέρα καθώς και αυτοί που με τον θείο στην Κορώνη έπαιρναν δημόσια έργα και προμήθειες.Αυτοί έβγαλαν λεφτά χωρίς να δουλέψουν και μαύρα. Για ΟΛΟΥΣ του άλλους που ίδρωσαν, ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΚΩΛΟΧΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Last edited by aeriko; 02-08-2010 at 12:42. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Μερικά παραδείγματα που μπορεί να βοηθήσουν: Αν έχεις παιδί που κάνει ιδιαίτερα και πλήρωσες μαύρα πέρισυ στους καθηγητές του 3000 ευρώ, είσαι συνένοχος σε φοροδιαφυγή, (δηλαδή κλοπή δημοσίου χρήματος) 900 ευρώ. (3000 επί 30%= 900) Αν χρειάστηκε να κάνεις εσύ ή μέλος της οικογένειας σου κάποια επέμβαση σε νοσοκομείο και έδωσες φακελάκι 1000 ευρώ, είσαι συνένοχος σε δωροδοκία. Αν σου ζητήθηκε από οποιονδήποτε κρατικό λειτουργό φακελάκι και δεν το ανέφερες, είσαι ένοχος απόκρυψης αξιόποινης πράξης. 3 καθημερινά περιστατικά από τα δεκάδες, που μπορεί να έχουν τύχει σε όλους μας έτσι για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας. Το παραμυθάκι "εγώ δεν" κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Υπάρχει ένα ρητό στη διπλωματία που λέει 'δεν παίρνεις ποτέ πίσω κάτι που χάνεις σε έναν πόλεμο'. Εμείς έχουμε χάσει έναν πόλεμο.... Πηγαίναμε στη Ν. Υόρκη για πλάκα επειδή ήταν φθηνά ![]() Τι ψάχνεις να βρεις, τα κλεμμένα???? Δεν θα τα βρεις, στο υπογράφω. Το 40% της Κύπρου χάθηκε γιατί εμείς την προδώσαμε.... Πάνε πάρτη πίσω τώρα.... Μπορείς? Δεν μπορείς..... Κάτι ανάλογο είναι και αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα. Είτε πας με την μέθοδο του καλού παιδιού και προσπαθήσεις να τους αποπληρώσεις, είτε πας με την μέθοδο του τσαμπουκά και χρεωκοπήσεις, εσύ θα την πληρώσεις. Το 25% του λαού θα πεινάσει, πλουτοπαραγωγικές θα χαθούν από κρατικό έλεγχο και πολλά ακόμη που περιγράφεις πολύ γλαφυρά. Φίλε Νίκο, ο πόλεμος χάθηκε. Ας περιποιηθούμε τα τραύματα μας και να συνεχίσουμε με τα νέα δεδομένα τη ζωή μας.. ΥΓ. Ειδικά εσένα δεν θα σε θεωρούσα ποτέ κου#####στή. Μάλλον προς αναρχοαυτόμονο μου κάνεις...
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ίσως αυτά να μας βοηθήσουν στους προβληματισμούς μας....(όσοι έχουν)
|
|
|||
|
|||
![]()
Ίσως αυτά να μας βοηθήσουν στους προβληματισμούς μας....(όσοι έχουν)
|
|
|||
|
|||
![]()
Ας εξετάσουμε λοιπόν την περίπτωση της στάσης πληρωμών από το Ελληνικό Δημόσιο.
Πρίν μπούμε στο σενάριο αυτό, είναι απαραίτητη μία μικρή εισαγωγή, που θα μας βοηθήσει αργότερα. Το έλλειμα του Δημοσίου τομέα είναι η αφαίρεση έσοδα - έξοδα. Δηλαδή, αν το κράτος από όλες τις πηγές του, σε ένα χρόνο εισπράτει 40 δις και χρειάζεται για να καλύψει όλες τις ανάγκες του 60 δις, τότε έχει έλλειμα 40 -60 = 20 δις ευρώ. Υπάρχει όμως, ακόμη ένας δείκτης σχετικός με το έλλειμα, που είναι το πρωτογενές έλλειμα. Αυτός ο δείκτης είναι πάλι η αφαίρεση έσοδα - έξοδα, άλλα στα έξοδα δεν συμπεριλαμβάνει τους τόκους των δανείων που πρέπει να πληρωθούν. Πάμε πάλι: Αν το κράτος εισπράτει σε ένα χρόνο 40 δις και οι ανάγκες του είναι 60 δις, από τις οποίες τα 15 δις είναι τόκοι παλαιότερων δανείων, τότε το πρωτογενές έλλειμα= 40 - (60 - 15) = 40 - 45 = -5 δις Έστω λοιπόν, ότι αύριο ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει, ότι η χώρα σταματά να εξυπηρετεί το χρέος της. Η πρώτη λογική αντίδραση όλης της παγκόσμιας κοινότητας, θα είναι να σταματά να μας δανείζει. Τέρμα το ΔΝΤ, η Ε.Ε., η Ε.Κ.Τ. , οι επενδυτικές τραπέζες, τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ. ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΔΑΝΕΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΗΓΗ Τι έχει συμβεί λοιπόν:
Αυτή την στιγμή, η χώρα έχει πρωτογενές έλλειμα, (δεν είμαι απολύτως σίγουρος για το νούμερο), 10 δις ευρώ. Δηλαδή για να χρεοκωπήσουμε μας λείπουν 10 δις ευρώ κάθε χρόνο... ![]() ![]() ![]() ![]() Αυτός είναι ο φόβος και των διεθνών αγορών. Αυτή τη στιγμή τα ελληνικά ομόλογα, που λήγουν σε 6,7,8 χρόνια δίνουν επιτόκιο 10 και 11%, δηλαδή επιτόκια χώρας που είναι στα πρόθυρα χρεοκωπίας. Γιατί να συμβαίνει αυτό, από τη στιγμή που είμαστε υπό τη σκέπη του ΔΝΤ και της ΕΕ?? Αυτό συμβαίνει γιατί οι αγορές πιστεύουν (και το αποτιμούν στα ελληνικά ομόλογα), ότι μόλις η χώρα ισοσκελίσει τον πρωτογενή της προυπολογισμό, δηλ δεν θα έχει πρωτογενές έλλειμα και θα μπορεί να καλύψει μόνη της τις ανάγκες της, θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της (στάση πληρωμών με ωραία λόγια ![]() Αγαπητέ Νίκο, ότι και να αποφασίσουμε να κάνουμε, χρεωκοπήσουμε ή όχι, το πρωτογενές έλλειμα πρέπει να το ισοσκελίσουμε. Αυτό είναι δικό μας. Μόνο δικό μας. Χωρίς τόκους, χωρίς χρεωλύσια, χωρίς ευρώπες και ΔΝΤ, χωρίς γκολτμαν και ντοιτσε μπανκ, χωρίς μέρκελ και σαρκοζι.......... Και είναι πολύ το άτιμο... 6-7 φορές το δώρο των δημ. υπαλλήλων
7 εγνατίες οδοί υπερτιμημένες ![]() 2 φορές ο προυπολογισμός της παιδείας ΔΙΑΛΕΞΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕ |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
ΜΥ ΜΑΝ 1 !!!!!!!!!!! Last edited by GeorgeP; 02-08-2010 at 17:54. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ PHOTO ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΕΛΟΥΝΤΑ | HERC | Φωτογραφίες - Video (μόνο για τις δικές μας μοτό) | 2 | 28-06-2010 22:20 |
ΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ-ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ!!! | dagpa | Ελλάδα | 5 | 06-05-2010 22:41 |
MΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!!! | korina | Ελλάδα | 9 | 06-03-2010 10:56 |
ΑΓΡΟΤΕΣ...ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!! | tsompanis | Ελλάδα | 12 | 11-12-2009 09:55 |
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | xurxes | Καλώς ήλθατε | 20 | 09-09-2009 20:32 |