![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
με εντυπωσιάσε το story για να μην λέω ψέματα(οχι οτι η φωτο είναι κακη)...ακούγετε περιέργο
![]() ![]() ![]() Ευχαριστούμε για το "ταξείδι".... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ότι είπε ο από πάνω
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό που κανει διαφορετικότατο το φάσμα χρωμάτων που φαίνονται στη φωτό, είναι τα διαφορετικά αέρια που υπάρχουν στον Αρη, και φιλτράρουν διαφορετικά το φως, οπότε και περνούν διαφορετικά χρώματα..
Γί'αυτό και το απόγευμα στη Γη ο Ηλιος φαίνεται κόκκινος, επειδή περνάει από περισσότερα στρώματα ατμόσφαιρας.Αυτά περί της ημιμάθειας μου, θα σας έλεγα και τα αερια αλλα μου διαφεύγουν..Που να τα κρατήσεις, αέρας ειναι.. ![]() Ωραίο ποστ όμως. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Μα ακριβώς αυτό μου έκανε και μένα εντύπωση, αν δεν υπήρχε το κείμενο (το οποίο δεν είναι δικό μου ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Εχει κάτι απόκοσμο πάνω της...με τίποτα όμως δεν είναι η φωτογραφία του αιώνα...
Last edited by Panos74; 11-09-2010 at 11:27. |
|
|||
|
|||
![]()
Σταύρο, εντυπωσιακή και πολύ καθαρή. Δέος όταν ξέρεις από πού προήλθε.
|
|
|||
|
|||
![]()
Μπορεί να θεωρείται η φωτογραφία του αιώνα λόγω των συνθηκών που τραβήχτηκε (στον Αρη, από ρομπότ, με την συνεργασία επιστημόνων από την Γή), πάντως εντυπωσιακή.
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Εξάλλου έχουμε ακόμα 90 χρονάκια, που ξέρεις μπορεί τα εγγόνια μας να τραβάνε κατευθείαν από εκεί. Σκεφτείτε μόνο πως ήταν ο κόσμος το 1920. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Για την υγρασία του Καμερούν όμως και το τι έκανε στους φακούς, είναι μια άλλη μεγάλη και πονεμένη ιστορία!.... ![]() (1) με παρατήρηση απο το σημείο Π τόξου ΑΒ, ο λόγος της γωνίας που φαίνεται το τόξο αυτό απο το σημείο Π πρός τις νοητές 360ο που περιγράφουν ολόκληρη την περιφέρεια του κύκλου γύρω απο το σημείο Π, θα ισούται με τον λόγο του μήκους ΑΒ προς την περιφέρεια 2πR, άρα το μηκός του τόξου ΑΒ θα είναι ίσο με 2πRx(γωνίαΠΑΒ)/360ο. Αν κάνει κανείς τους υπολογισμούς θα δει ότι είναι αμελητέοι για παρατήρηση χωρίς όργανα. @Capitain, Κοντά στον ορίζοντα το ηλιακό φώς διασχίζει μεγαλύτερο στρώμα ατμόσφαιρας (δηλ σωματιδίων) σε σύγκριση με το φως που προέρχεται απο κάθετη θέση. Στο φάσμα του (ορατού) ηλιακού φωτός το ιώδες (μήκη κύμματος 390-450nm) υφίσταται τη μέγιστη σκέδαση ενώ το ερυθρό την ελάχιστη ( μήκη κύμματος 620-770nm). Γι αυτό και όπου υπάρχει ανάγκη για προειδοποίηση χρησιμοποιούμε το κόκκινο χρώμα (φανάρια, πινακίδες κτλ), επειδή το κόκκινο σκεδάσει λιγότερο, ακολουθεί για μεγαλύτερη απόσταση την αρχική του κατεύθυνση. 'Ετσι φαίνεται ευκολότερα και πιο μακρυά. Last edited by Kimwnas; 11-09-2010 at 13:30. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Το φιάσκο του αιώνα....... | gsmaniac | Επικαιρότητα | 5 | 02-06-2010 12:40 |
Η κλοπή του αιώνα................. | gsmaniac | Πολιτισμός | 10 | 22-05-2010 15:29 |
Μιά όμορφη φωτογραφία | syan | Διάφορα | 17 | 08-02-2010 16:01 |
Οι 100 καλύτερες ταινίες του αιώνα!! | georgekostas | Κινηματογράφος | 1 | 16-01-2010 19:13 |