GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Εξοπλισμός μοτοσικλέτας

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Κλειστό θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 28-09-2010, 22:40
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie
Προεπιλογή Απάντηση: Συναγερμός Scorpio SRi-900WB

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από evanslam Εμφάνιση μηνυμάτων
Πανευτυχής πλέον αναμένω την νέα μου μπουμπου αλλά με έναν προβληματισμό που θέλω να μοιραστώ μαζί σας!
Εχει να κάνει με τον συναγερμό μαμά τον οποίο ζήτησα απο τον αντιπρόσωπο να μου βρει μοντελο χωρις να τον έχει επάνω για να τοποθετήσω μετά τον scorpio! Μετά από μέρες με πληροφόρισε πώς δεν υπάρχει για την ώρα πουθενα μοντέλο χωρίς συναγερμό μαμα και αν έπρεπε να περιμένουμε θα πρέπει να περιμένουμε προς το τέλος οκτωβρίου! Επειτα μου εξήγησε πώς υπάρχει λύση: θα βγάλει το συναγερμό και θα αφαιρέσει την αξία του και συμφώνησα όλα καλά μέχρι εδώ! Στην συνέχεια με ειδοποίησε πώς υπάρχει πρόβλημα στο να βγεί διότι ο συναγερμός μαμά διότι είναι συνδεδεμένος πάνω στην μονάδα RDC και πώς ο μόνος τρόπος να βγει είναι να παραγγείλει κάποιο εξάρτημα που θα μπέι έναντι του συναγερμού και θα απομονώσει το RDC! Το κόστος του πλησιάζει τα 180,00 οπότε δώρο-άδωρο!!! Τελικά ο μόνος τρόπος "είπε" να αφήσουμε επάνω τον μαμά συναγερμό και να μου κάνει εκπτωση πάνω στην εκπτωση να τον πάρω στην μισή τιμή και όταν βάλω το scorpio ο ηλεκτρολόγος να απενεργοποιήσει ουσιαστικά τον μαμα και να συνδέσουμε παράλληλα και τον scorpio επάνω!

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

Αληθεύει όντως οτι ο μαμα είναι πλέον συνδεδεμένος στην μονάδα RDC?
Θα υπάρξει πρόβλημα συνωστιμού χώρου - βάρους κάτω απο την σέλα;
Θα μπορέσει ο ηλεκτρολόγος να απομονώσει τον μαμά και να δουλεύει απροβλημάτιστα ο scorpio;

Ελπίζω αν γίνουν όλα αυτά να δουλέψουν καλά γιατί με βλέπω να πάω για μαλλί και να βγώ κουρεμένος!!!
Bαγγέλη, ρώτα και σε άλλο εξουσιοδοτημένο.
Παλιό 29-09-2010, 01:56
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ's Avatar
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Ο/Η ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: R 1200 GS ADV - R 1200 RT - X9 500 EVO - VESPA 200E '86

Απόσπασμα:

1.Αληθεύει όντως οτι ο μαμα είναι πλέον συνδεδεμένος στην μονάδα RDC?
2.Θα υπάρξει πρόβλημα συνωστιμού χώρου - βάρους κάτω απο την σέλα;
3.Θα μπορέσει ο ηλεκτρολόγος να απομονώσει τον μαμά και να δουλεύει απροβλημάτιστα ο scorpio;

4.Ελπίζω αν γίνουν όλα αυτά να δουλέψουν καλά γιατί με βλέπω να πάω για μαλλί και να βγώ κουρεμένος!!!

1. Ναι

2. Ναι

3. Όχι

4. Πήγαινε ήδη κουρεμένος ....
Παλιό 29-09-2010, 02:25
CPretenteriS Ο/Η CPretenteriS βρίσκεται εκτός σύνδεσης

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Spata
Μoto: BMW R1200GS (mod. 2010)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Arkas Εμφάνιση μηνυμάτων
Στην πλειονότητα δεν παίζει κάτι τέτοιο.
Κι εμένα μια χαρά δουλεύει...
Παλιό 29-09-2010, 02:26
CPretenteriS Ο/Η CPretenteriS βρίσκεται εκτός σύνδεσης

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Spata
Μoto: BMW R1200GS (mod. 2010)

Απόσπασμα:
Με βλέπω να κάθομαι με τον μαμά....

και έλεγα να βάλω μια φορά της προκοπής συναγερμό!!!
Βαγγέλη, ο Στράτος (syan) έχει scorpio και ίσως μπορεί να σου προτείνει κάποιο συνεργείο...
Παλιό 29-09-2010, 09:27
Gemat Ο/Η Gemat βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μυτιληνη
Μoto: Honda XL1000VA Varadero 2007

Εχω τον SRi-600 και τον εβαλα μονος μου! Ηταν αρκετα ευκολο.

Επισημαινω οτι δεν αγορασα το κυκλωμα immobilizer γιατι δεν ηθελα εναν υποψηφιο λογο να μεινω πουθενα...

Ετσι και αλλιως η μηχανη εχει δικο της immobilizer. Η μονη λειτουργια που χανω επι της ουσιας ειναι η δυνατοτητα να σβησω τη μηχανη απο το τηλεκοντρολ ενεργοποιωντας το hijack button (περιπτωση που σου βουταει καποιος με τη βια τη μηχανη...αλλα σου αφηνει το μπρελοκ με το τηλεκοντρολ)!!

Ο συναγερμος ειχε μονο πεντε καλωδια! Δυο για το θετικο και το αρνητικο της μπαταριας, δυο για τα φλας και ενα για το πισωφαναρο...
Παλιό 29-09-2010, 09:29
evanslam Ο/Η evanslam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: Λαύριο - Λαμία
Μoto: BMW R 1200 GSΑ '10

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από CPretenteriS Εμφάνιση μηνυμάτων
Βαγγέλη, ο Στράτος (syan) έχει scorpio και ίσως μπορεί να σου προτείνει κάποιο συνεργείο...
Κώστα ο Στράτος μου έχει συστήσει κάποιον τον οποίο θα ρωτήσω σήμερα να δώ τι θα κάνω.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Εμφάνιση μηνυμάτων

4. Πήγαινε ήδη κουρεμένος ....
Νικόλα μάλλον το σκέφτομαι να μέινω με τον μαμά γιατί δεν μαρέσει ούτε να πειραματιστώ με τα ηλεκτρικά της καινουρια μοτο, ούτε να στριμώξω και τους 2 συναγερμούς μέσα, ούτε να βγάλω τον μαμά και μαζί και το σύστημα RDC (είτε το χρησιμοποιούν πολλοί είτε όχι).

Οπως και να έχει θα μιλήσω πρώτα με το κ. Σαββίδη και τον ηλεκτρολόγο μου!
Παλιό 29-09-2010, 09:33
evanslam Ο/Η evanslam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: Λαύριο - Λαμία
Μoto: BMW R 1200 GSΑ '10

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gemat Εμφάνιση μηνυμάτων

Επισημαινω οτι δεν αγορασα το κυκλωμα immobilizer γιατι δεν ηθελα εναν υποψηφιο λογο να μεινω πουθενα...

Ετσι και αλλιως η μηχανη εχει δικο της immobilizer. Η μονη λειτουργια που χανω επι της ουσιας ειναι η δυνατοτητα να σβησω τη μηχανη απο το τηλεκοντρολ ενεργοποιωντας το hijack button (περιπτωση που σου βουταει καποιος με τη βια τη μηχανη...αλλα σου αφηνει το μπρελοκ με το τηλεκοντρολ)!!

Ο συναγερμος ειχε μονο πεντε καλωδια! Δυο για το θετικο και το αρνητικο της μπαταριας, δυο για τα φλας και ενα για το πισωφαναρο...
Φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ αλλά, το πρόβλημα που αντιμετωπίζω δεν είναι το πόσο εύκολα τοποθετείται και ποιός θα τον περάσει αλλά οτι πρέπει είτε να τον έχω παράλληλα με της μαμα μέσα είτε να χάσω και το RDC μαζί με τον μαμά για να έχω μόνο το scorpio!

Παλιό 29-09-2010, 10:02
Senior Member

Απόσπασμα:
Κώστα ο Στράτος μου έχει συστήσει κάποιον τον οποίο θα ρωτήσω σήμερα να δώ τι θα κάνω.

Νικόλα μάλλον το σκέφτομαι να μέινω με τον μαμά γιατί δεν μαρέσει ούτε να πειραματιστώ με τα ηλεκτρικά της καινουρια μοτο, ούτε να στριμώξω και τους 2 συναγερμούς μέσα, ούτε να βγάλω τον μαμά και μαζί και το σύστημα RDC (είτε το χρησιμοποιούν πολλοί είτε όχι).

Οπως και να έχει θα μιλήσω πρώτα με το κ. Σαββίδη και τον ηλεκτρολόγο μου!
Εχεις καποιον σοβαρο λογο να βγαλεις τον συναγερμο της BMW ?? Η πειρα μου λεει οτι οτιδηποτε ηλεκτρικο προβλημα προκυψει οι αντιπροσωποι θα το ριξουν στον aftermarket συναγερμο!
Παλιό 29-09-2010, 10:16
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gemat Εμφάνιση μηνυμάτων

Στα BMW δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα λογω της πολυς εξελιξξης στα ηλεκτρονικα τους συστηματα!!!! Οχι οτι δεν γινεται, πολλοι τον εχουν βαλει τον Σκορπιό χωρις προβλημα!!

Κακως που δενε βαλες το ιμμο στην Βαρα!!! το μαμα ιμμο ειναι πιο επικυνδυνο και πολυ πιο αναξιοπιστο απο του σκορπιού!! Αν ηταν στο χερι μου θα καταργουσα τελειως το μαμα ιμμο και θα εμμενα με του σκορπιού!!!
το οτι σημερα ειμαι ορθιος και γραφω εδω μονον η τυχη και ο Θεος μπορουν να το εξηγησουν αφου με καμποσα χιλιομετρα σε ωραια ανοικτη πανω σε ομορφα βουνα ξαφνικα εσβησε (λογω HISS) και βρεθηκα ευτυχως στα χωραφια και ΟΡΘΙΟΣ, μιας 100μ πριν το χωραφι και 100μ μετα το χωραφι ηταν γκρεμος!!!!
Παλιό 29-09-2010, 11:31
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Στα BMW δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα λογω της πολυς εξελιξξης στα ηλεκτρονικα τους συστηματα!!!! Οχι οτι δεν γινεται, πολλοι τον εχουν βαλει τον Σκορπιό χωρις προβλημα!!

Κακως που δενε βαλες το ιμμο στην Βαρα!!! το μαμα ιμμο ειναι πιο επικυνδυνο και πολυ πιο αναξιοπιστο απο του σκορπιού!! Αν ηταν στο χερι μου θα καταργουσα τελειως το μαμα ιμμο και θα εμμενα με του σκορπιού!!!
το οτι σημερα ειμαι ορθιος και γραφω εδω μονον η τυχη και ο Θεος μπορουν να το εξηγησουν αφου με καμποσα χιλιομετρα σε ωραια ανοικτη πανω σε ομορφα βουνα ξαφνικα εσβησε (λογω HISS) και βρεθηκα ευτυχως στα χωραφια και ΟΡΘΙΟΣ, μιας 100μ πριν το χωραφι και 100μ μετα το χωραφι ηταν γκρεμος!!!!
Το ιμμομπιλαιζερ του σκορπιου δεν ειναι παρα ενα ρελεδακι που ανοιγει μια επαφη. Δεν ειναι παρα ενα ελαχιστο εμποδιο σε καποιον κλεφτη που εχει προσβαση κατω απο τη σελα.

Αντιθετα, το HISS ειναι κομματακι πιο σοφιστικε και αναγνωριζει το κλειδι. Απαιτει πολυ περισσοτερες γνωσεις και χρονο για να το παρακαμψει κανεις...
Κλειστό θέμα

Κανόνες καταχώρησης