11-03-2011, 05:48
|
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1100 GS
R 51/3
CB250RS
|
|
Απάντηση: Για μια πραγματική διέξοδο
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ckk
Έχω την εντύπωση ότι αυτό, που λέει ο καθηγητής δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό στην εφαρμογή του, διότι οι τεράστιες περιουσίες που υπάρχουν είναι:
Στο κράτος, που δεν πληρώνει
Σε εταιρείες, που έχουν την πλειονότητα των στοιχεία τους, ακινήτων όσο και κινητών, στο εξωτερικό
Σε ιδιώτες, που έχουν την πλειονότητα των στοιχεία τους, ακινήτων όσο και κινητών, στο εξωτερικό
Και τις αποτιμήσεις, ποιος τις κάνει?
Όσον αφορά βέβαια τις μεγάλες δυνητικές προσόδους. Εκτός και αν θελήσουμε να συνεισφέρουν για άλλη μια φορά, οι δηλωμένες ελληνικές περιουσίες.
Δεν παύει βέβαια να είναι μια σκέψη.
|
Ακριβώς έτσι.
Εξάλλου άλλο περιουσία και άλλο μετρητά. Εάν π.χ. εγώ έχω περιουσία 500.00 και χρέη 80-100.00, με 1 μισθό να καλύπτει μετά βίας τις τραπεζικές υποχρεώσεις και την διαβίωση μου… πως θα πληρώσω έκτακτη εισφορά??? Εάν έχω μείνει άνεργος ,ακόμα χειρότερα, θα εκποιήσω –ξεπουλήσω μέρος της περιουσίας ?
Είχα διαβάσει ένα σχέδιο που παρουσιάστηκε από οικονομολόγους στην Βασιλεία της Ελβετίας για την αντιμετώπιση των δημοσίων χρεών, μέρος του οποίου ήταν και αυτό που αναφέρει ο δικός μας, (αυτοί ομίλαγαν για 40% ).Δεν είναι εύκολα υλοποιήσιμα τέτοια μέτρα.
|