GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 21-03-2011, 18:11
gandreas Ο/Η gandreas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2010
Περιοχή: Αμπελόκηποι
Μoto: 1200gs
Προεπιλογή Απάντηση: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ABS!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GSMAN Εμφάνιση μηνυμάτων
μήπως τώρα εν όψει κρίσης πρέπει να μεταδίδουμε ο ένας στον άλλο τέτοιου είδους λύσεις?

Λίαν συντόμως θα ανακοινώσω και λύση για να μη μην μένουν τα Σεβρόφρενα......

:sm5::sm5::sm5:
Reply With Quote
Παλιό 21-03-2011, 18:58
paschalis Ο/Η paschalis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2009
Περιοχή: thessaloniki
Μoto: R1200GS '04

Σωστος!
Και να το προωθησεις και επαγγελματικα γιατι ετσι πρεπει!!!
Reply With Quote
Παλιό 21-03-2011, 20:13
johntsip Ο/Η johntsip βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ATHENS
Μoto: 1200 adv

Απόσπασμα:
Είσαη εξαίρεση αλλού είναι το πρόβλημα...

Πολλοί αναβάτες πατάνε συνεχώς είτε ηθελημένα είτε άθελα το πίσω φρένο το οποίο δουλεύει υπερωρίες ...

όμως επηδεί σκοπεύω να το προωθήσω μέσω εταιρίας ποιο επαγγελματικά θα σταματήσω εδώ
Φιλε μου ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ αν θελεις να βοηθησεις εδω μεσα καποιους... απλα γραψε τη λυση και επετρεψε τον καθενα που θα πιστεψει σε εσενα να προσπαθησει να απαλαγει απο ενα σοβαρο προβλημα/δυσλειτουργεια που επηρεαζει κυριως την ασφαλεια του και μετα την τσεπη του...Αν επιθυμεις να κερδισεις κατι αλλο ΑΠΛΑ γραψε οτι δυνασαι να επισκευασεις /διορθωσεις μοναδες ABS με ευελικτο τροπο και ανταγωνιστικο κοστος γιατι ολα τα αλλα ειναι ....φυλλα φθινοπωρινης νυχτος....μετα απο βροχη.Και παλι να τονισω χωρις παρεξηγηση
Reply With Quote
Παλιό 21-03-2011, 20:37
ThanDim Ο/Η ThanDim βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Καλαμάτα
Μoto: R1200GS 05

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vpentza Εμφάνιση μηνυμάτων
ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, τα υγρά οφείλουν να αλλάζονται. Στις ενδιάμεσες περιόδους αλλάζονται μόνο τα υπόλοιπα υγρά φρένων...
Το κύκλωμα πέδησης είναι ένα κλειστό/αεροστεγές κύκλωμα ωστε να μην μπορεί να εισχωρήσει σε αυτό υγρασία. Όμως λόγω σύνθεσης των υγρών φρένων, της χρησης κτλ κτλ τα υγρά θα αλλοιωθούν τελικά. Το σωστό είναι να αλλαχθεί ΟΛΗ η ποσότητα συγχρόνως!
Κλασικό λάθος - άλλοτε από άγνοια, άλλοτε από "δόλο" - είναι να αλλάζουν τα υγρά στο ποτηράκι και να αφήνουν τα υπόλοιπα, μέσα στο κύκλωμα, ίδια! Λόγω ανάμιξης τους η φθορά τους θα είναι τάχιστη!!!
Reply With Quote
Παλιό 21-03-2011, 22:15
GSMAN Ο/Η GSMAN βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Ωροπός

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από johntsip Εμφάνιση μηνυμάτων
Φιλε μου ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ αν θελεις να βοηθησεις εδω μεσα καποιους... απλα γραψε τη λυση και επετρεψε τον καθενα που θα πιστεψει σε εσενα να προσπαθησει να απαλαγει απο ενα σοβαρο προβλημα/δυσλειτουργεια που επηρεαζει κυριως την ασφαλεια του και μετα την τσεπη του...Αν επιθυμεις να κερδισεις κατι αλλο ΑΠΛΑ γραψε οτι δυνασαι να επισκευασεις /διορθωσεις μοναδες ABS με ευελικτο τροπο και ανταγωνιστικο κοστος γιατι ολα τα αλλα ειναι ....φυλλα φθινοπωρινης νυχτος....μετα απο βροχη.Και παλι να τονισω χωρις παρεξηγηση
To μονο που δε δηλωνει παρεξηγηση ειναι η φραση "χωρισ παρεξηγηση" γιατι τα υπολοιπα μονο για παρεξηγηση ειναι....

Οπως και να εχει προτου επικυρωθει η πατεντα του εγχειρηματος δε μπορω να γραψω κατι το οτι κολα το πισω φρενο στις 4 απο τις 5 μοναδες,το οτι τα υγρα(μεσα στη κεντρικη μοναδα) πρεπει να αλλαζονται τουλαχιστον μια φορα καθε 15 μηνες και οτι η βλαβη προερχεται απο τα "κλειστα" μοτερακια που εχει μεσα η κεντρικη μοναδα και ΟΧΙ απο τη πλακετα ειναι πραγματακια που τα γραφω για να τα διαβασουν και να προσεχουν οι συναδελφοι που εχουν σεβρο.....

Ως παθων απο βλαβη με σεβρο k1200s 2005 ξερω απο πρωτο χερι πως ειναι να χανεις τα φρενα σε διασταυρωση....

και ως παθων βλεπω τη λυση απλα πρεπει πρωτα να την επικυρωσω και στη συνεχεια να κανω πληρη αναφορα και ΝΑΙ μετα θα γραψω για επισκευες η για το μηχανισμο που θα κατασκευαστει για καθε μοτοσικλετα που φερει σεβρο ωστε να μη βρεθει καποιος ξανα ποτε στη κατασταση που βρεθηκα εγω (και πολλοι αλλοι που ισως δε γνωριζω)

Αυτα ειχα να πω ολα τα αλλα ειναι ....φυλλα φθινοπωρινης νυχτος....μετα απο βροχη χωρις παρεξηγηση....
Reply With Quote
Παλιό 21-03-2011, 22:32
vaska Ο/Η vaska βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: YAMAHA IT 490 SUZUKI DR 650 SE BMW R1200GS

Απόσπασμα:
To μονο που δε δηλωνει παρεξηγηση ειναι η φραση "χωρισ παρεξηγηση" γιατι τα υπολοιπα μονο για παρεξηγηση ειναι....

Οπως και να εχει προτου επικυρωθει η πατεντα του εγχειρηματος δε μπορω να γραψω κατι το οτι κολα το πισω φρενο στις 4 απο τις 5 μοναδες,το οτι τα υγρα(μεσα στη κεντρικη μοναδα) πρεπει να αλλαζονται τουλαχιστον μια φορα καθε 15 μηνες και οτι η βλαβη προερχεται απο τα "κλειστα" μοτερακια που εχει μεσα η κεντρικη μοναδα και ΟΧΙ απο τη πλακετα ειναι πραγματακια που τα γραφω για να τα διαβασουν και να προσεχουν οι συναδελφοι που εχουν σεβρο.....

Ως παθων απο βλαβη με σεβρο k1200s 2005 ξερω απο πρωτο χερι πως ειναι να χανεις τα φρενα σε διασταυρωση....

και ως παθων βλεπω τη λυση απλα πρεπει πρωτα να την επικυρωσω και στη συνεχεια να κανω πληρη αναφορα και ΝΑΙ μετα θα γραψω για επισκευες η για το μηχανισμο που θα κατασκευαστει για καθε μοτοσικλετα που φερει σεβρο ωστε να μη βρεθει καποιος ξανα ποτε στη κατασταση που βρεθηκα εγω (και πολλοι αλλοι που ισως δε γνωριζω)

Αυτα ειχα να πω ολα τα αλλα ειναι ....φυλλα φθινοπωρινης νυχτος....μετα απο βροχη χωρις παρεξηγηση....
Τελικά εγώ δεν κατάλαβα (παίζει να είμαι και μπούφος). Στο μυαλό μου παίζουν δυο σενάρια

α) Έπαθες ζημιά, έχεις και τις κατάλληλες γνώσεις μαζί με τον φιλαράκο σου και προσπάθησες - κατάφερες να επιδιορθώσεις τη ζημιά με πολύ χαμηλότερο κόστος. Τώρα θέλεις απλά να βεβαιωθείς ότι όλα δουλεύουν οκ και μετά θα βάλεις κάτι σαν μπούσουλα στον οποίο θα εξηγείς την όλη κατάσταση με σκοπό όποιος νομίζει ότι μπορεί μόνος του να το κάνει και να γλυτώσει λεφτά.

β)Έπαθες ζημιά, έχεις και τις κατάλληλες γνώσεις μαζί με τον φιλαράκο σου και προσπάθησες - κατάφερες να επιδιορθώσεις τη ζημιά με πολύ χαμηλότερο κόστος. Τώρα θέλεις απλά να βεβαιωθείς ότι όλα δουλεύουν οκ και μετά θα ανακοινώσεις ότι αναλαμβάνεις την επισκευή - service των μονάδων σε λογικό κόστος.

Είμαι σύμφωνος και στις δύο περιπτώσεις αλλά τελικά ξεκαθάρισε τι από τα δύο θα συμβεί και αν θες χρήματα (προς Θεού δεν είναι κακό κάποιος να κάνει παροχή υπηρεσιών επ' αμοιβή) δώσε μας τάξη μεγέθους και αν για την δουλειά σου δίνεις κάποιου είδους εγγύηση.

Με το συμπάθιο δλδ αλλά δεν θα εμπιστευτώ την ζωούλα μου σε κάποιον που κοστολογεί μιά δουλειά "τόσο" και σου λέει "με δικιά σου ευθύνη". Από την άλλη αν απλά μεταφέρεις την τεχνογνωσία σου μέσω ενός δημόσιου φόρουμ (χωρίς να ζητάς αμοιβή), φρόντισε να ξεκαθαρίσεις ότι όποιος το πράξει, πράττει με δικιά του ευθύνη.

Ενδιαφέρον ποστ και θα το παρακολουθώ
Reply With Quote
Παλιό 21-03-2011, 22:39
saitman Ο/Η saitman βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Μoto: GS 1200 2004

Απόσπασμα:
Είσαη εξαίρεση αλλού είναι το πρόβλημα...

Μία κεντρική μονάδα αποτελείτε από το ηλεκτρονικό κομμάτι(πλακέτα) και το μηαχνικό μέρος(2 μικρά μοτέρ που δουλεύουν κάθε φορά που πατάμαι φρένο). Αν σου χαλάσει η πλακέτα, το χάσαμε το κορμί πατριώτ...

όμως συνήθως η βλάβη εντοπίζεται στο πίσω μοτεράκι...Τυχαίο???

Δε νομίζω....

Πολλοί αναβάτες πατάνε συνεχώς είτε ηθελημένα είτε άθελα το πίσω φρένο το οποίο δουλεύει υπερωρίες ...

όμως επηδεί σκοπεύω να το προωθήσω μέσω εταιρίας ποιο επαγγελματικά θα σταματήσω εδώ
κανεις λαθος!!!παταω κυριως φρενο μπροστινο!!εχω ανεβασει φωτο της μοναδας μου που δειχνω το προβλημα!!η δικη μου μοναδα την πατησε λογω μη χρησης του ABS ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!γιαυτο λεω συχνα σε πελατες να ενργοποιουν το abs με ενα δυνατο φρεναρισμα τουλαχιστον μια το μηνα!
Reply With Quote
Παλιό 21-03-2011, 22:42
Senior Member

H απαντηση ειναι το α) πρεπει να παρω πιστοπιοιση απο TUV για το προιον!! για το σερβις θα επεξηγειται και οποιος πιστευει οτι μπορει να το κανει ας το κανει μονος του
Επισης η εταιρια που εχω εμπεριεχ3ι επισκευες ηλεκτρονικων και φυσικα σκοπευω να ασχοληθω επεγγελματικα και οχι μονο στην Ελλαδα

Απλα ξερουμε τι το προκαλει ξερουμε τι πρεπει να κανουμε για να το συντηρησουμε ωστε να μη μας συμβει ψαχνουμε
α)Καλυτερο(ανθεκτικοτερο) υλικο ωστε να γινεται μακροβιοτερο το σερβις

β)Πατεντα που σε σωζει αν χαλασει το σεβρο τη στιγμη που φρεναρεις
Reply With Quote
Παλιό 21-03-2011, 22:50
vaska Ο/Η vaska βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: YAMAHA IT 490 SUZUKI DR 650 SE BMW R1200GS

Απόσπασμα:
H απαντηση ειναι το α) πρεπει να παρω πιστοπιοιση απο TUV για το προιον!! για το σερβις θα επεξηγειται και οποιος πιστευει οτι μπορει να το κανει ας το κανει μονος του
Επισης η εταιρια που εχω εμπεριεχ3ι επισκευες ηλεκτρονικων και φυσικα σκοπευω να ασχοληθω επεγγελματικα και οχι μονο στην Ελλαδα

Απλα ξερουμε τι το προκαλει ξερουμε τι πρεπει να κανουμε για να το συντηρησουμε ωστε να μη μας συμβει ψαχνουμε
α)Καλυτερο(ανθεκτικοτερο) υλικο ωστε να γινεται μακροβιοτερο το σερβις

β)Πατεντα που σε σωζει αν χαλασει το σεβρο τη στιγμη που φρεναρεις

ΟΚ όλα έγιναν κατανοητά τώρα, εύχομαι να σου πάνε όλα καλά και να πάρεις την πιστοποίηση που θες. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι πολύ ενδιαφέρον το θέμα που έβαλες. Ενημέρωνέ μας για τις εξελίξεις.
Reply With Quote
Παλιό 21-03-2011, 22:55
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vaska Εμφάνιση μηνυμάτων
ΟΚ όλα έγιναν κατανοητά τώρα, εύχομαι να σου πάνε όλα καλά και να πάρεις την πιστοποίηση που θες. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι πολύ ενδιαφέρον το θέμα που έβαλες. Ενημέρωνέ μας για τις εξελίξεις.
Εχω σκοπο να το κανω γιατι το θεωρω σημαντικο(ειναι θεμα σωματικης ακεραιοτητας) και ελπιζω να τελειωσω συντομα με τα γραφειοκρατικα και να δειξουμε σε καποιους ξενους οτι εμεις οι "τριτοκοσμικοι" Ελληνες που και που κατεβαζουμε και καμια καλη ιδεα
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης