GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 08-06-2011, 20:05
kornlaz Ο/Η kornlaz βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2011
Περιοχή: ΣΕΡΡΕΣ
Μoto: 1200gs(2010)
Προεπιλογή Απάντηση: Περι βενζινης, οκτανιων και θερμοκρασιων

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
το εχω γραψει πολλες φορες σε άλλα σχετικα νηματα, τα οκτανια ειναι απλα ενας αντικροτικος βαθμος!!! Τιποτε άλλο!!! Ουτε θερμοκρασιες ανεβαζει ουτε την ιπποδυναμη!!!!
Τα ψηλα οκτανια ειναι για μοτοσυκλετες με υψηλες σχεσεις συμπιεσης! Τα πολυ υψηλα οκτανια (100 ron) ειναι για κινητηρες με ΠΟΛΥ υψηλες σχεσεις συμπιεσης ¨η τουρμπο!!! Η υψηλη συμπιεση ανεβαζει την ιπποδυναμη και οχι η βενζινη που καιει! Φυσικα σε εναν κινητηρα με συμπιεση 15:1 ο οποιος ζηταει 100 οκτανια αν εσυ του βαλεις 95 ναι θα εχει πτωση ιπποδυναμης, θα κτυπαει πειρακια ΚΑΙ θα ανεβαζει την θερμοκρασια λογω των πειρακιων και της δυσλειτουργιας του.
Τα 100ron δεν θα προσφερουν τιποτε σε κανεναν κινητρα αν δεν ειναι σχεδιασμενος για αυτα!!!!!

Η GS εχει αντικροτικο αισθητηρα, αυτος -οταν το καυσιμο ειναι χαμηλων ron - δινει εντολη στην ηλεκτρονικη μοναδα (ECM) να μεταβαλει την πρωπορεια αναφλεξης ωστε να ταιριαξει με το ''κακο'' καυσιμο και να μην χτυπησει πειρακια!!!

Η 95αρα ειναι καταλληλοτατη για ολους τους κινητηρες που καινε αμολυβδη και δεν σημειωνεται στο βιβλιαρακι χρησης τους....... '' χρηση αποκλειστικα και μονον αμολυβδη 100ron''.

Στην Ελλαδα δεν εχουμε βενζινες 91ron παρα μονον 95,98 (σπανιως πια) και 100αρα η οποια σε κανενα πρατηριο, πουθενα στην Ελλαδα (απο ερευνες του Υπουργειου) δεν βρεθηκε να ειναι 100ron!! Μεταξυ 97 και 99 παιζει αφου ειναι σχεδον παντα νοθευμενη με αμολυβδη 95αρα!!

Η 95αρα θεωρω οτι ειναι μια χαρα για ολους!

Σωστός!!!

Reply With Quote
Παλιό 05-06-2011, 21:59
adventure Ο/Η adventure βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Ζάκυνθος
Μoto: BMW 1150GS Adventure Βασιλομήτωρ των ADV

Ευχαριστούμε Γιώργο (GeorgeP) .

Reply With Quote
Παλιό 08-06-2011, 15:54
taksidiotis Ο/Η taksidiotis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ηρακλειο κρητης
Μoto: Af 750,steed 600

παντα ενημερος ο Γιωργος,ευχαριστουμε.
Reply With Quote
Παλιό 08-06-2011, 19:55
vaska Ο/Η vaska βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: YAMAHA IT 490 SUZUKI DR 650 SE BMW R1200GS

Ναι αυτό ήξερα κι εγώ αλλά είναι "Πυράκια" από την Πυρά και όχι "πειράκια" από τον πέιρο.
Reply With Quote
Παλιό 08-06-2011, 20:32
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vaska Εμφάνιση μηνυμάτων
Ναι αυτό ήξερα κι εγώ αλλά είναι "Πυράκια" από την Πυρά και όχι "πειράκια" από τον πέιρο.
Σωστός!!! Και ορθογραφικός!!!
Reply With Quote
Παλιό 12-06-2011, 12:12
forester Ο/Η forester βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black και μπλουζάκια ΚΤΜ

@GeorgeP: σωστός! Με μία διαφορά. Οι κινητήρες με αισθητήρα προανάφλεξης, πάντα αποδίδουν καλύτερα με υψηλότερης αντικροτικότητας καύσιμο, όχι βέβαια λόγω της ποιότητας του καυσίμου, αλλά γιατί παραμετροποιούν την καύση του μίγματος σύμφωνα με τις -αυξημένες- δυνατότητες του καυσίμου. Οπότε τα μοτόρια μας αποδίδουν καλύτερα με 100αρα, γιατί είναι κατασκευασμένα έτσι. Το θέμα είναι ποιος πληρώνει τα 2€/λίτρο πλέον....
Reply With Quote
Παλιό 13-06-2011, 10:37
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από forester Εμφάνιση μηνυμάτων
@GeorgeP: σωστός! Με μία διαφορά. Οι κινητήρες με αισθητήρα προανάφλεξης, πάντα αποδίδουν καλύτερα με υψηλότερης αντικροτικότητας καύσιμο, όχι βέβαια λόγω της ποιότητας του καυσίμου, αλλά γιατί παραμετροποιούν την καύση του μίγματος σύμφωνα με τις -αυξημένες- δυνατότητες του καυσίμου. Οπότε τα μοτόρια μας αποδίδουν καλύτερα με 100αρα, γιατί είναι κατασκευασμένα έτσι. Το θέμα είναι ποιος πληρώνει τα 2€/λίτρο πλέον....
Kι εγω αγαπητε μου τα ιδια πιστευα μεχρι που διαβασα αυτο http://www.powermag.gr/articleDetails.php?id=25 και πολλα σαν κι αυτο σε σαιτ σε ολο τον κοσμο σε οχηματα που διαθετουν αισθητηρα προαναφλεξης!
Μια αναζητηση στο google θα σε πεισει τα μάλα!!
Reply With Quote
Παλιό 14-06-2011, 08:00
forester Ο/Η forester βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black και μπλουζάκια ΚΤΜ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Kι εγω αγαπητε μου τα ιδια πιστευα μεχρι που διαβασα αυτο http://www.powermag.gr/articleDetails.php?id=25 και πολλα σαν κι αυτο σε σαιτ σε ολο τον κοσμο σε οχηματα που διαθετουν αισθητηρα προαναφλεξης!
Μια αναζητηση στο google θα σε πεισει τα μάλα!!
Δεν προλαβαίνω τώρα, θα το διαβάσω όμως. Πάντως σε Astra 1.8 και στο Forester που έχω, ατμοσφαιρικά πάντα, με ΒΡ και SHELL 100αρα, έβλεπα και βλέπω διαφορά. Μιλάω για τις ίδιες διαδρομές με, κατά το δυνατόν, ίδια οδήγηση- ταχύτητα (μωτ) η κατανάλωση έχει διαφορά, οπότε μιλάμε για καλύτερη απόδοση. Και αυτό όχι με το 1ο γέμισμα, αλλά με χρήση της "καλής" βενζίνης για 2-3 χιλιάδες χλμ. Επίσης μεγάλη διαφορά στην κατάσταση του φίλτρου βενζίνης, όταν έβαζα τέτοια καύσιμα σε σχέση με τώρα τελευταία που πήγαν οι τιμές στα ύψη.... Στο τουρμπάτο του αδερφού μου (Impreza STi) η διαφορές είναι χαοτικές υπέρ της 100αρας, ελέω τούρμπο, πιέσεων κλπ... Η λογική (μου) εξηγεί το γεγονός ένεκα των καλύτερων πρόσθετων που έχουν οι ακριβές βενζίνες και επιπλέον λόγω αλλαγής ρυθμίσεων από τον εγκέφαλο (προανάφλεξη κλπ), όταν ο αισθητήρας διαβάζει υψηλής αντικροτικότητας καύσιμο. Για αυτό και η BMW αναφέρει ελάχιστη ή αισθητή πτώση απόδοσης μεταξύ 98, 95 και 91 οκτανίων. Αλλάζουν οι παράμετροι λειτουργίας του κινητήρα. Πάντως θα το διαβάσω, τίποτα δεν είναι απόλυτο.
Reply With Quote
Παλιό 21-07-2012, 23:01
Giof Ο/Η Giof βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: ΤΡΙΠΟΛΗ
Μoto: BMW R1200GS ADVENTURE

Παλιό θέμα αλλά δεν πειράζει, θα γράψω την εμπειρία μου.
Χθες σε ταξίδι που έκανα για Αθήνα δικάβαλος, από κάποιο σημείο της διαδρομής και μετά η μηχανή ανέβασε θερμοκρασία. Μια
γραμμή κάτω από το κόκκινο σταθερά για πολλά χιλιόμετρα. Σταματώ κλείνω διακόπτη, ξανανοίγω και μια γραμμή κάτω.
Μετά από κάνα χιλιόμετρο πάλι τα ίδια. Στην εθνική με σταθερό γκάζι και κτύπαγε πειράκια, δεν μιλάμε όταν άνοιγα γκάζι, εκεί βαράγανε τα
κανόνια του ναβαρόνε. Αφού ανέβασε λοιπόν και ο εγκέφαλος μου θερμοκρασία, σταμάτησα στα μέγαρα και έβαλα κατοστάρα
βενζίνη μπας και το φέρω στα ίσια του.
Μετά από 1 χιλιόμετρο , τέλος πειράκια, θερμοκρασία κανονικά.

Ωραίο και αυτό, στην εθνική ανεβάζει θερμοκρασία και μέσα στην Αθήνα τίποτα.

Δευτέρα αλλαγή μπουζί για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο καλοκαιριάτικα.

Άμα πάω και τον γ......ω τον βενζινά θα φταίω?
Reply With Quote
Παλιό 13-06-2011, 11:32
nikolas29 Ο/Η nikolas29 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: ΠΥΛΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μoto: R 1200 GSA !!!

Καλημερα

Η 100αρα επωνυμων πρατηριων ειναι παντα 100 ron και σχεδον ποτε δεν νοθευεται. Το πιο συνηθες ειναι να μην την εχουν τα πρατηρια λογω υψηλου κοστους αποθηκευσης προιοντος. Ο ελεγχος γινεται εκτος απο τις εταιριες και απο τα ΚΕΔΑΚ τα οποια ελεγχουν ποιοτητα και προδιαγραφες καυσιμων που πουλαει το καθε πρατηριο. Αυτα βεβαια για πρατηρια με σημα συνηθως μεγαλων εταιριων, πρατηρια τυπου ΑΠ η πρατηρια με εντυπωσιακα χαμηλες τιμες καλυτερα να αποφευχονται γιατι εκει παιζει το ενδεχομενο μπερδεματος 95 με 100
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης