GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 19-09-2010, 22:19
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Αξονας GS 1200 Adv κατα την διαρκεια συγκριτικού!!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από leandros Εμφάνιση μηνυμάτων
ρε Γιώργο όλο ανακρίβειες είσαι...
ο μπόξερ δεν υπάρχει σε ΕΝΑ μοντέλο, αλλά σε τουλάχιστον ΠΕΝΤΕ (GS, RT, S, R, ΗΡ).
οσο για την μέγιστη μπούρδα που πέταξες πριν ότι ο μπόξερ πιάνει βία τα 110 άλογα,
σου θυμίζω το ΗΡ sport με τα 128 άλογα...
περισσεύει πλέον ο εγωισμός και λείπει η ταπεινοφροσύνη. Κρίμα κι έλεος.
Ανθρωπε μου ολα αυτα τα μοντελα που μνημονευεις ειναι της σειρας ''R''!! η σειρα αυτη εχει οτι εχει και μια GS (πλαισιο, διαταξη ηλεκτρικων, Can Bus κ.λ.π.) Το μονο που αλλαζει ειναι το κουστουμι και φυσικα οι χαρτες αναφλεξης της ECU!!
Aρα μια σειρα μοντελων, μια φιλοσοφια!
Ειπα εγω πουθενα οτι ''.......μετα βιας''? ειπα....''110 μαχ σε οποιο μοντελο κι αν φοριεται''!!! Εννοουσα φυσικα μοντελα για καθημερινη χρηση και οχι ''ειδικης χρησης'' οπως το ΗΡ2!!!!
Μονον το ΗΡ2 sport (ειδικης χρησης και οχι καθημερινης) βγαζει 131 ιππους αλλα με μια σειρα παρεμβασεεων!! Δες το http://www.bikez.com/motorcycles/bmw_hp2_sport_2008.php
Γιατι αν παμε στο ''ειδικης χρησhς'' και στις εργοστασιακες παρεμβασεις=κιτ, τοVTR 1000SP2 endurance (με to κιτ No. 1 της χοντα) φτανει τα 160 φευγα άλογα!!!!! Mε το κιτ Νο.2 τα 180 φευγα και με το 3 περναει τα 200!!

Αλλα και για το ΗΡ2 .....μην με παραμυθιαζεις....δεν μπορεις!!! 103 ιππους στις 7000 στρ και 11 κιλα ροπης στις 5500 βγαζει!! Δες το 2006 BMW HP2 Enduro specifications and pictures

ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ?????

οσο για το ''περισσευει ο εγωισμος και λειπει η ταπεινοφροσυνη'' δες τι γραφεις (..μεγιστη μπουρδα) και σε ποιον το γραφεις......σε εναν που δεν ξερεις προσωπικα ουτε φιλικες σχεσεις εχετε!!! Τοτε κοιταξου στον καθρεπτη και δες σε ποιον ''περισσεύει πλέον ο εγωισμός και λείπει η ταπεινοφροσύνη''!!!!!

Και κατι άλλο αν θες να μου/μας πεις κατι αξιολογο σταματα να κοιτας τους πινακες ιπποδυναμης του καθε περιοδικου και τις καθε εταιρειας μοτοσυκλετων!! Δεν λενε παντα την αληθεια!!!!

Last edited by GeorgeP; 19-09-2010 at 22:23.
Reply With Quote
Παλιό 19-09-2010, 22:23
leandros Ο/Η leandros βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Χανιά
Μoto: BMW R1200GS 2011 Honda PCX-150 2013

ναι φιλαράκο ότι πεις. ο γιατρός είπε να λέμε ΝΑΙ
BMW Motorrad Hellas A.E.
Reply With Quote
Παλιό 19-09-2010, 22:27
Senior Member

Απόσπασμα:
BMW Motorrad Hellas A.E.

Να διαβαζεις και τα ''edit'' μου και να μην βιαζεσαι να απαντησεις!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
..........Μονον το ΗΡ2 sport (ειδικης χρησης και οχι καθημερινης) βγαζει 131 ιππους αλλα με μια σειρα παρεμβασεεων!! Δες το 2008 BMW HP2 Sport specifications and pictures
Reply With Quote
Παλιό 19-09-2010, 22:35
manosamos Ο/Η manosamos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: ΠΕΡΑΜΑ-ΑΕΚΑΡΑ
Μoto: Varadero 1000 CBR 600F4 Honda C70 6V

Απόσπασμα:
Οτι πεις εσυ!! να σου παω κοντρα? Θα χασω τα λογια μου και μερος της φαιας ουσιας μου και δεν αξιζει!!!!!!!

Ας αναλογιστουμε μονον ΓΙΑΤΙ η διαταξη ''boxer'' χρησιμοποιειται ΜΟΝΟΝ απο την BMW και ΜΟΝΟΝ σε ΕΝΑ μοντελο της!!!
Ας αναλογιστουμε επισης γιατι η εταιρεια ηθελε να τον αποδεσμευσει την δεκαετια του 1990 αλλα οι οπαδοι του αντεδρασαν και αυτος παρεμεινε σε παραγωγη και εν εξελίξη!!! Τοτε ομως δεν υπηρχαν οι προδιαγραφες euro....!!!! ''BMW tried to phase out production of the twins, but customer demand was so strong that they could not ignore it, and 're-introduced' (actually they had never really gone away) the boxer range at the end of the 80s.........'' ,Δες το (προτελευταια παραγραφο): BMW Airhead Boxer Page | Motorcycle Co UK

Διαβασε και το παρακατω να δεις γιατι τιθεται εν αμφιβολω η κατασκευη/παραγωγη αλλης GS με boxer κινητηρα!!!!
Αν μη τι άλλο το σκεπτονται για διακοπη της παραγωγης του!!!!!

http://www.motorcyclists-online.com/o1_610_BMW---Boxer-engine-in-question-.html?art=610&LMO=fr&__utma=1.248574360.1284920007.1284920007.1284920007.1&__utmb=1&__utmc=1&__utmx=-&__utmz=1.1284920007.1.1.utmccn%3D(direct)%7Cutmcsr%3D(direct)%7Cutmcmd%3D(none)&__utmv=1.Visiteur&__utmk=188648361

και στο παρακατω λινκ θα διαβασεις γιατι εννας μποξερ δεν μπορει να ειναι πιο συχρονος απο εναν ''V'' ¨η εναν εν σειρα κινητρα!!!! Και μονον το πλατος στην σημερινη συγχρονη εποχη οπου πλατος και βαρος μειωνονται συνεχως φτανει να τον κανει μη συγχρονο!!

http://www.totalmotorcycle.com/school-SectionSix.htm#TVTCME

και στο παρακατω με τιτλο ''engine balanced'' θα σου λυθουν πολλες αποριες σχετικα με το ''συγχρονο'' ενος ''V'' 90 μοιρων κι ενος Boxer και γιατι δεν προκειται να υπαρξει άλλος boxer σε παραγωγη, πλην BMW φυσικα αν το αποφασισει!!

Engine balance

1.Εχεις αυτη την παιδικη αφελεια να υποτιμας τον συνομιλητη σου.
Δεν βαριεσε ομως...λεγε οτι θες.
2.Μποξερ φοραει μονο η BMW....!! ταδε εφη GeorgeP δοκτορ της μηχανολόγιας
Η Πορσε τι φοραει τοσες 10ετιες?
Τα Σουμπαρου?
Oi Alfa 33,145,146?
Cιtroen GS 2CV?
Ελα τωρα.....
Το τι θα κανει η BMW ειναι καπελλο της,αλλα σιγουρα το καθε περιοδικακι δεν σχεδιαζει κινητηρες.............
Παντως το περιοδικο πιθανολογει,δεν τεκμηριωνει το οτι ο μποξερ πεθανε,γραφει μονο κατι για υπερμεγεθη υγροψυκτο μποξερ.......οποτε μαλλον θα αποσυρθει.....μην κανεις την τριχα τριχια.
Οι Βαυαροι ξερουν να πολεμανε μεχρι τελους και εγω τους πιστευω
Θελω μονο να δω που θα κρυφτεις αν δεν πεθανει ο μποξερ..................
Reply With Quote
Παλιό 19-09-2010, 22:37
Senior Member

Απόσπασμα:
BMW Motorrad Hellas A.E.
Α, και που΄σαι φιλαράκο και μιας και ο γιατρος σου ειπε να μου λες ΝΑΙ, τα +30 άλογα του sport πως βγηκαν ξερεις??? με περαιτερω εξελιξη του μποξερ ¨με κατι άλλο? μηπως π,χ, με αυξηση στροφων (7000 στρ το ΗΡ2 και 8750 το ΗΡ2 σπορτ)? μηπως με αυξηση της συμπιεσης απο το 11:1 HP2 στο 12,5:1 του ΗΡ2 σπορτ? Πραγματα που ειναι απλα και γνωστα, δεν χρηζουν φιλοσοφιας και εφαρμοζονται σε ολους τους κινητρες αν θελουμε αυξηση ιπποδυναμης!!!!!!! Γιαυτο τα λεμε αυτα τα μηχανακια ''ειδικης χρησης''!!

κατα τα άλλα ο ''γιατρος'' πρέπει να επανεκτιμησει την σταση του και να ξανακατσει στα θρανια!!!!!!!!!

Last edited by GeorgeP; 19-09-2010 at 22:44.
Reply With Quote
Παλιό 19-09-2010, 22:43
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από manosamos Εμφάνιση μηνυμάτων
1.Εχεις αυτη την παιδικη αφελεια να υποτιμας τον συνομιλητη σου.
Δεν βαριεσε ομως...λεγε οτι θες.
2.Μποξερ φοραει μονο η BMW....!! ταδε εφη GeorgeP δοκτορ της μηχανολόγιας
Η Πορσε τι φοραει τοσες 10ετιες?
Τα Σουμπαρου?
Oi Alfa 33,145,146?
Cιtroen GS 2CV?
Ελα τωρα.....
Το τι θα κανει η BMW ειναι καπελλο της,αλλα σιγουρα το καθε περιοδικακι δεν σχεδιαζει κινητηρες.............
Παντως το περιοδικο πιθανολογει,δεν τεκμηριωνει το οτι ο μποξερ πεθανε,γραφει μονο κατι για υπερμεγεθη υγροψυκτο μποξερ.......οποτε μαλλον θα αποσυρθει.....μην κανεις την τριχα τριχια.
Οι Βαυαροι ξερουν να πολεμανε μεχρι τελους και εγω τους πιστευω
Θελω μονο να δω που θα κρυφτεις αν δεν πεθανει ο μποξερ..................
Οταν μιλαμε για αεροψυκτους μποξερ και ο συνομιλητης μου μνημονευει εδω ......υδροψυκτους μποξερ (ολοι οι παραπανω)...τι θα επρεπε να κανω δηλαδη? να τον υποτιμησω ¨η οχι?
Το μονο αεροψυκτο πυ μνημονευεις ειναι το 2CV που σταματησε η παραγωγη του 10 χρόνια τωρα και οι Πορσε 911 του 1970!!! Οι τελευταιες ειναι υδροψυκτες 10ετιες τωρα πια!!!

Παρόλα αυτα δεν τον υποτιμω, αλλα να βρισκω ακομα την υπομονη να τον μορφωνω σαν ''δοκτορ της μηχανολογιας'' που ειμαι!!!!!!!!!!!

εχεις ελλειψεις πως να το κανουμε!!!!!!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 19-09-2010, 22:52
Senior Member

Απόσπασμα:
Οταν μιλαμε για αεροψυκτους μποξερ και ο συνομιλητης μου μνημονευει εδω ......υδροψυκτους μποξερ (ολοι οι παραπανω)...τι θα επρεπε να κανω δηλαδη? να τον υποτιμησω ¨η οχι?
Το μονο αεροψυκτο πυ μνημονευεις ειναι το 2CV που σταματησε η παραγωγη του 10 χρόνια τωρα και οι Πορσε 911 του 1970!!! Οι τελευταιες ειναι υδροψυκτες 10ετιες τωρα πια!!!

Παρόλα αυτα δεν τον υποτιμω, αλλα να βρισκω ακομα την υπομονη να τον μορφωνω σαν ''δοκτορ της μηχανολογιας'' που ειμαι!!!!!!!!!!!

εχεις ελλειψεις πως να το κανουμε!!!!!!!!!!
Εχεις γραψει επανελλημενα οτι ο μποξερ τελειωσε για τη BMW,εβγαλες και την νεκροκασα τον εβαλες μεσα και εκανες και τη κηδεια...
Μην το γυρνας τωρα..............μιλησα για αεροψυκτο..
Δοκτωρ μηχανολογιας δεν εισαι-δοκτορ Βικιπιντιας εισαι...
Αλλα σε παω,εχω ενα λογο για να ζω....
Reply With Quote
Παλιό 19-09-2010, 23:10
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Rommel Εμφάνιση μηνυμάτων
τσεκαρισμένο αυτό;

Δεν είμαι της λογικής της αντιπαράθεσης, αλλά νομίζω ότι το παραπάνω είναι ανακριβές, χωρίς επιχειρήματα και τίθεται αποκλειστικά χάρην εντυπώσεων.

Προσωπικά (και το ξέρουν οι περισσότεροι φίλοι μου που έχουν Varadero) δεν έχω κρύψει ποτέ τον θαυμασμό μου και την εκτίμηση μου για την BMW και πιο συγκεκριμένα για το GS R1200GS ADV, αλλά ας μην τα ισοπεδόνουμε όλα.
Πολύ καλή μοτοσικλέτα αλλά και υπερτιμημένη.
γεια σου συνονοματε.....
καλως ορισες στο φορουμ των gs και οχι μονο....
αν ηταν μονο αυτο που γραφω ανακριβες και ολα τα αλλα τεκμηριωμενα
εγω βλεπω οτι το νημα,εχει γινει αφορμη να συσφιξουμε τις σχεσεις των 2 φορουμ,γιατι εχει πεσει συρμα οτι γινεται παρτυ με το θεμα .....
εγω θα χαιρομουν να συμμετεχεται και σε πιο σοβαρα θεματα απο ετουτο το μπαχαλο,γιατι σιγουρα εχουμε πολλα κοινα να μοιραστουμε....
Reply With Quote
Παλιό 19-09-2010, 23:11
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από manosamos Εμφάνιση μηνυμάτων
Εχεις γραψει επανελλημενα οτι ο μποξερ τελειωσε για τη BMW,εβγαλες και την νεκροκασα τον εβαλες μεσα και εκανες και τη κηδεια...
Μην το γυρνας τωρα..............μιλησα για αεροψυκτο..
Δοκτωρ μηχανολογιας δεν εισαι-δοκτορ Βικιπιντιας εισαι...
Αλλα σε παω,εχω ενα λογο για να ζω....
Μανο,
δεν θα κατσω να αποδειξω οτι ''δεν γυρναω'' τιποτε!!!! Δεν θα κατσω να αποδειξω οτι ΔΕΝ μιλησες για αεροψυκτους αλλα για μποξερ γενικα παραθετωντας μοντελα με μποξερ μεν αλλα υδροψυκτα δε!!!! Το ποστ σου ειναι εκει για οους ενδιαφερονται!!!

Διαβασε τι γραφεις και τι γραφω!! Μετα βγαλε τα συμπερασματα σου! Καταλαβαινω παρ΄όλα αυτα οτι τα σχοινια στην γωνια του ρινγκ ειναι......στενά!!!!!!!!

Την νεκροκασα δεν την εβαλα εγω αλλα οι πιθανολογιες ολων αυτων (βλεπε λινκς) οι οποιοι ΜΙΛΑΝΕ με την BMW!!!
Την ταφοπλακα θα βαλουν οι Ευρο 4....... αν δεν γινει υδροψυκτος πραγμα που δεν φαινεται να γινεται!!!!

Οσο για το βικιπηντια Μανο μου τι θελεις να κανω? να αρχιζω να σκαναρω βιβλια για να σε πεισω? Πάνε τα βιβλια Μανο μου, ανηκουν στο χρονοντουλαπο της ιστοριας, τωρα τα βιβλια πασης φυσεως τα λενε..... Ιντερνετ!! Απο εκει διαβαζουν και οι μαθητες ολων των βαθμιδων, απο Δημοτικο μεχρι Πανεπιστημιακοι!! απο εκει αντλουν πληροφοριες και οι φτασμενοι επιστημονες ολων των ειδικοτητων!!!
εξάλλου τα λεει τοσο ωραια και κατανοητα απο ολους το βικιπεντια που γιατι να σκαναρω? Θα παρω κανα βραβειο???

Last edited by GeorgeP; 19-09-2010 at 23:12.
Reply With Quote
Παλιό 19-09-2010, 23:32
Senior Member

Απόσπασμα:
Μανο,
δεν θα κατσω να αποδειξω οτι ''δεν γυρναω'' τιποτε!!!! Δεν θα κατσω να αποδειξω οτι ΔΕΝ μιλησες για αεροψυκτους αλλα για μποξερ γενικα παραθετωντας μοντελα με μποξερ μεν αλλα υδροψυκτα δε!!!! Το ποστ σου ειναι εκει για οους ενδιαφερονται!!!

Διαβασε τι γραφεις και τι γραφω!! Μετα βγαλε τα συμπερασματα σου! Καταλαβαινω παρ΄όλα αυτα οτι τα σχοινια στην γωνια του ρινγκ ειναι......στενά!!!!!!!!

Την νεκροκασα δεν την εβαλα εγω αλλα οι πιθανολογιες ολων αυτων (βλεπε λινκς) οι οποιοι ΜΙΛΑΝΕ με την BMW!!!
Την ταφοπλακα θα βαλουν οι Ευρο 4....... αν δεν γινει υδροψυκτος πραγμα που δεν φαινεται να γινεται!!!!

Οσο για το βικιπηντια Μανο μου τι θελεις να κανω? να αρχιζω να σκαναρω βιβλια για να σε πεισω? Πάνε τα βιβλια Μανο μου, ανηκουν στο χρονοντουλαπο της ιστοριας, τωρα τα βιβλια πασης φυσεως τα λενε..... Ιντερνετ!! Απο εκει διαβαζουν και οι μαθητες ολων των βαθμιδων, απο Δημοτικο μεχρι Πανεπιστημιακοι!! απο εκει αντλουν πληροφοριες και οι φτασμενοι επιστημονες ολων των ειδικοτητων!!!
εξάλλου τα λεει τοσο ωραια και κατανοητα απο ολους το βικιπεντια που γιατι να σκαναρω? Θα παρω κανα βραβειο???
Εχεις ενα αγχος ρε Γιωργο να βγαινεις ατσαλακωτος....
Στα σχοινια δεν με στριμωχνεις ευκολα-ειχα τον Κωσταρελο δασκαλο για κατι φεγγαρια.
Ψαχνεις εδω,ψαχνεις εκει ποστ-παραθεση κτλ...εχεις αγχος.
Εχω γραψει πολλες φορες πραγμαστα που εχουν και λαθη μεσα,αλλα το κανω γιατι μου αρεσει.
Καλυτερα λαθος παρα το κυνηγι του Βικιπιντια.
Εχω και 26 χρονια που εχω σηκωθει απο το θρανιο,τυχων λαθη μου συγχωρουνται πιστευω.
Να σου πω και κατι για το τελος?
Λιγοι ενδιαφερονται για αυτα που γραφουμε και ισως λιγοτεροι τα καταλαβαινουνε,οποτε παρτο λιγο πιο χαλαρα..
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης