Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS
Ταξιδιώτη δεν λαμβάνεις μια παράμετρο. Όχι δεν έχουμε όλοι το όχημα που γουστάρουμε. Άλλοι επειδή δεν μπορούν, άλλοι επειδή έκαναν λάθος (δεν μπορούν όλοι να διορθώνουν λάθη 15χίλιαρων όπως κάποιος που ξέρουμε ε;...), άλλοι επειδή έτυχε (πχ. εγώ έτυχε και πήρα ένα Alfa 147 και τώρα μου αρέσει έναντι στα BMW 116 και τα Audi A3... αν είχα κάνει την ανάποδη κίνηση;...) κλπ.
Κάποιοι ΔΕΝ έχουμε το όχημα που γουστάρουμε και προσπαθούμε να του δώσουμε περισσότερη αξία από όση έχει στα μάτια μας και στα μάτια των άλλων.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολλούς κατόχους GS να ονειρεύονται ένα varadero, πόσο μάλλον να μην το παίρνουν επειδή δεν μπορούν. Το ανάποδο το έχω δει ΠΟΛΛΕΣ φορές (ή κάνω λάθος;...). Έχω επίσης δει πολλούς κατόχους GS να ονειρεύονται το MultiStrada1200 αλλά να μην μπορούν (είναι αρκετά ακριβότερο και η τιμή της μτχ. GS έχει πέσει λόγο ποσότητας) και έτσι να σκίζουν το GS τους και να προσπαθούν να κάνουν κάτι να πάρει 2-3 άλογα (τουλάχιστον ψυχολογικά) - λάθος μηχανή βέβαια πήραν, αλλά τέσπα.
Όπως και να έχει τα πράγματα τα βλέπουμε ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ. Δυστυχώς επίσης αν κάτι ΔΕΝ είναι το πρώτο και κυρίαρχο, τότε ο υποκειμενισμός μπαίνει με τα μπούνια.
Δεν είναι θέμα ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ της επιλογής κανενός. Καλά κάνανε όλοι και πήραν ότι πήραν, επειδή αυτό ήθελαν Ή αυτό μπορούσαν Ή τεσπα έτυχε... Όμως επειδή επιλέξαμε κάτι, δεν σημαίνει ότι αυτόματα ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΕΜΕΙΣ έγινε καλύτερο (ειδικά αν οι περισσότεροι ΔΕΝ συμφωνούν), ούτε αν τελικά ΕΙΝΑΙ πολύ καλό σημαίνει ότι αυτόματα κάθε επόμενο θα είναι το ίδιο καλό ή καλύτερο (πχ. ρωτήστε τι πιστεύουν για την 1200 πολλοί 1150άρηδες... ή τι θα πουν πολλοί αερόψυκτοι GSάδες για την επόμενη υδρόψυκτη). Ούτε τίποτα τέτοιο.
Δεν είναι ξαναλέω θέμα κατηγορίας. Είναι θέμα το "απυρόβλητο" της κριτικής.
Ειδικά οι κάτοχοι GS, αφού (κατα)κρίνονται για την επιλογή τους ακόμα και από κατόχους παπιών (και γενικά των πάντων που δεν έχουν GS), ε έχουν δικαίωμα νομίζω να κάνουν και εκείνοι λίγη.
|
H μοτοσυκλετα των 1000+ κυβικων δεν ειναι σε καμια περιπτωση "αναγκη", επομενως αν καποιος αγορασε μια τετοια που δεν του αρεσει, ειναι απλα αξιος της τυχης του.
Εγω προσωπικα εδωσα σχεδον 12000 ευρω για το Βαραντερο μου. Εκανα την ερευνα αγορας μου και τα τεστ ντραιβ μου και κατεληξα οτι αυτη ειναι η μοτοσυκλετα που θελω να καβαλω.
Ναι δεν ειχα παραπανω χρηματα τη δεδομενη στιγμη, αλλα αν εκρινα οτι μια αλλη ακριβοτερη μοτοσυκλετα ηταν περισσοτερο του γουστου μου, θα εβαζα δοσεις ή θα εψαχνα μια ελαφρα μεταχειρισμενη.
Θελω να καταληξω οτι η επιλογη μου ειναι εντελως συνειδητη οπως πιστευω οτι πρεπει να ειναι και ολων των αλλων που αποχωριζονται ενα σημαντικο μερος των αποθεματικων τους...