GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Άλλες εταιρίες

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 20-09-2011, 15:29
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: ΤΟ VARADERO ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gemat Εμφάνιση μηνυμάτων
Φειδωλο σε βρισκω...και στα κιλα αλλα και στην ιπποδυναμη...

Πιστευω οτι θα ειναι σημαντικα δυνατοτερη...

Μακαρι παντως να ειναι μαπα.....ωστε να μη μπουμε σε νεα εξοδα...
Ουτε στα κιλα ειμαι φιδωλος ουτε στην ιπποδυναμη αγαπητε συνονοματε!!
Στα κιλα απλα ξεχασε το να ειναι ελαφρυτερη λογω του προορισμου της, δεν ειναι φτιαγμενη για να κτυπησει την GS στο χωμα αλλα για να καταπινει κμ στην ασφαλτο καλυτερα απο την GS. Δεν ειναι ποτε δυνατον ενας οποιοσδηποτε μποξερ να συμπεριφερθει καλυτερα απο εναν V4 90 μοιρων στο θεμα της ανεσης. Αν κατσεις επανω σε ενα Pan και το βαλεις να δουλεψει θα καταλαβεις τι εννοω. Βαζεις ποτηρι γεματο με νερο στο τεποζιτο και ουτε καν κουνιεται το υγρο οταν δουλευει ο κινητηρας.
Η τουριστικη ασφαλτος δεν χρειαζεται τεραστιες ιπποδυναμεις για να ταξιδευεις με 160-170 με 6λ/100κμ αλλα τεραστιες ροπες στις χαμηλομεσαιες στροφες. Αν ηταν ετσι το Paneuropean θα επρεπε να ειχε 160 ιππους και η RT (BMW) 140+!!!!!
Κοιταξε πως οι δικοι σου ''φτωχοι'' 95 (ονομαστικοι) ιπποι τι καλα που τραβανε απο τις 1800 μεχρι τις 6000στρ ανεξαρτητως σχεσης στο κιβωτιο με μονον 9 κιλα ροπης. Σκεψου την ιδια ιπποδυναμη απο 1200 κυβικα με 11 κιλα ροπης!!
H kawassaki που το τολμησε κι εβγαλε το ZZR1400 με 190 ιππους πετυχε μια καταναλωση 8-16λ ανα 100κμ(!!!!!) και μια θεση εις τον πατον της αγορας. Παντως στα κιλα εμεινε πιστη στο δογμα τουριστικη μοτοσυκλετα=βαρια μοτοσυκλετα αφου ειναι 260 κιλα πληρης υγρων.

(οποιος ξερει γερμανικα ας μας δωσει μιαν ιδεα)

Last edited by GeorgeP; 20-09-2011 at 15:32.
Reply With Quote
Παλιό 20-09-2011, 15:35
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Επιτρέπεται να γράψω: "πωπω τι αηδία και κακός κλώνος είναι αυτή" ή δεν κάνει επειδή δεν είμαι κάτοχος προηγούμενου μοντέλου και ακόμα χειρότερα κάτοχος GS;

Δεν μιλάω για χαρακτηριστικά (δεν τα ξέρω), δεν μιλάω για το πως θα πάει στο δρόμο (δεν τα ξέρει κανείς μας), μιλάω για αυτό που βλέπω.
Reply With Quote
Παλιό 20-09-2011, 15:36
Gemat Ο/Η Gemat βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μυτιληνη
Μoto: Honda XL1000VA Varadero 2007

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων
Ταξιδιώτη δεν λαμβάνεις μια παράμετρο. Όχι δεν έχουμε όλοι το όχημα που γουστάρουμε. Άλλοι επειδή δεν μπορούν, άλλοι επειδή έκαναν λάθος (δεν μπορούν όλοι να διορθώνουν λάθη 15χίλιαρων όπως κάποιος που ξέρουμε ε;...), άλλοι επειδή έτυχε (πχ. εγώ έτυχε και πήρα ένα Alfa 147 και τώρα μου αρέσει έναντι στα BMW 116 και τα Audi A3... αν είχα κάνει την ανάποδη κίνηση;...) κλπ.

Κάποιοι ΔΕΝ έχουμε το όχημα που γουστάρουμε και προσπαθούμε να του δώσουμε περισσότερη αξία από όση έχει στα μάτια μας και στα μάτια των άλλων.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολλούς κατόχους GS να ονειρεύονται ένα varadero, πόσο μάλλον να μην το παίρνουν επειδή δεν μπορούν. Το ανάποδο το έχω δει ΠΟΛΛΕΣ φορές (ή κάνω λάθος;...). Έχω επίσης δει πολλούς κατόχους GS να ονειρεύονται το MultiStrada1200 αλλά να μην μπορούν (είναι αρκετά ακριβότερο και η τιμή της μτχ. GS έχει πέσει λόγο ποσότητας) και έτσι να σκίζουν το GS τους και να προσπαθούν να κάνουν κάτι να πάρει 2-3 άλογα (τουλάχιστον ψυχολογικά) - λάθος μηχανή βέβαια πήραν, αλλά τέσπα.

Όπως και να έχει τα πράγματα τα βλέπουμε ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ. Δυστυχώς επίσης αν κάτι ΔΕΝ είναι το πρώτο και κυρίαρχο, τότε ο υποκειμενισμός μπαίνει με τα μπούνια.

Δεν είναι θέμα ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ της επιλογής κανενός. Καλά κάνανε όλοι και πήραν ότι πήραν, επειδή αυτό ήθελαν Ή αυτό μπορούσαν Ή τεσπα έτυχε... Όμως επειδή επιλέξαμε κάτι, δεν σημαίνει ότι αυτόματα ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΕΜΕΙΣ έγινε καλύτερο (ειδικά αν οι περισσότεροι ΔΕΝ συμφωνούν), ούτε αν τελικά ΕΙΝΑΙ πολύ καλό σημαίνει ότι αυτόματα κάθε επόμενο θα είναι το ίδιο καλό ή καλύτερο (πχ. ρωτήστε τι πιστεύουν για την 1200 πολλοί 1150άρηδες... ή τι θα πουν πολλοί αερόψυκτοι GSάδες για την επόμενη υδρόψυκτη). Ούτε τίποτα τέτοιο.

Δεν είναι ξαναλέω θέμα κατηγορίας. Είναι θέμα το "απυρόβλητο" της κριτικής.
Ειδικά οι κάτοχοι GS, αφού (κατα)κρίνονται για την επιλογή τους ακόμα και από κατόχους παπιών (και γενικά των πάντων που δεν έχουν GS), ε έχουν δικαίωμα νομίζω να κάνουν και εκείνοι λίγη.
H μοτοσυκλετα των 1000+ κυβικων δεν ειναι σε καμια περιπτωση "αναγκη", επομενως αν καποιος αγορασε μια τετοια που δεν του αρεσει, ειναι απλα αξιος της τυχης του.

Εγω προσωπικα εδωσα σχεδον 12000 ευρω για το Βαραντερο μου. Εκανα την ερευνα αγορας μου και τα τεστ ντραιβ μου και κατεληξα οτι αυτη ειναι η μοτοσυκλετα που θελω να καβαλω.

Ναι δεν ειχα παραπανω χρηματα τη δεδομενη στιγμη, αλλα αν εκρινα οτι μια αλλη ακριβοτερη μοτοσυκλετα ηταν περισσοτερο του γουστου μου, θα εβαζα δοσεις ή θα εψαχνα μια ελαφρα μεταχειρισμενη.

Θελω να καταληξω οτι η επιλογη μου ειναι εντελως συνειδητη οπως πιστευω οτι πρεπει να ειναι και ολων των αλλων που αποχωριζονται ενα σημαντικο μερος των αποθεματικων τους...
Reply With Quote
Παλιό 20-09-2011, 15:40
Senior Member

Μα δε διαφωνεί κανείς.
Είπα ότι δεν είναι όλοι έτσι.
Reply With Quote
Παλιό 20-09-2011, 15:42
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Ουτε στα κιλα ειμαι φιδωλος ουτε στην ιπποδυναμη αγαπητε συνονοματε!!
Στα κιλα απλα ξεχασε το να ειναι ελαφρυτερη λογω του προορισμου της, δεν ειναι φτιαγμενη για να κτυπησει την GS στο χωμα αλλα για να καταπινει κμ στην ασφαλτο καλυτερα απο την GS. Δεν ειναι ποτε δυνατον ενας οποιοσδηποτε μποξερ να συμπεριφερθει καλυτερα απο εναν V4 90 μοιρων στο θεμα της ανεσης. Αν κατσεις επανω σε ενα Pan και το βαλεις να δουλεψει θα καταλαβεις τι εννοω. Βαζεις ποτηρι γεματο με νερο στο τεποζιτο και ουτε καν κουνιεται το υγρο οταν δουλευει ο κινητηρας.
Η τουριστικη ασφαλτος δεν χρειαζεται τεραστιες ιπποδυναμεις για να ταξιδευεις με 160-170 με 6λ/100κμ αλλα τεραστιες ροπες στις χαμηλομεσαιες στροφες. Αν ηταν ετσι το Paneuropean θα επρεπε να ειχε 160 ιππους και η RT (BMW) 140+!!!!!
Κοιταξε πως οι δικοι σου ''φτωχοι'' 95 (ονομαστικοι) ιπποι τι καλα που τραβανε απο τις 1800 μεχρι τις 6000στρ ανεξαρτητως σχεσης στο κιβωτιο με μονον 9 κιλα ροπης. Σκεψου την ιδια ιπποδυναμη απο 1200 κυβικα με 11 κιλα ροπης!!
H kawassaki που το τολμησε κι εβγαλε το ZZR1400 με 190 ιππους πετυχε μια καταναλωση 8-16λ ανα 100κμ(!!!!!) και μια θεση εις τον πατον της αγορας. Παντως στα κιλα εμεινε πιστη στο δογμα τουριστικη μοτοσυκλετα=βαρια μοτοσυκλετα αφου ειναι 260 κιλα πληρης υγρων.
Οσο αφορα στο βαρος, κυριολεκτουσα με το "φειδωλος". Πιστευω οτι θα ειναι ακομη βαρυτερη απο οτι αναφερεις....

Η τεχνολογια εχει φτασει σε τετοια επιπεδα που μπορει να ειναι ο κινητηρας απο οικομικος και ροπατος μεχρι ρουφηχτρα και πυραυλος με το πατημα ενος κουμπιου και θα ηθελα να υπαρχει τετοια επιλογη...

Στο τομεα του χαμογελου κατα την επιταχυνση, το βαραντερο ποναει...
Reply With Quote
Παλιό 20-09-2011, 15:46
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Αν δεν την καβαλησεις ,να δεις πως παει και φυσικά αν σου αρέσει.....είναι πολύ δύσκολο να κανείς κρίσεις απο το Ίντερνετ
Μην βιαζεστε φιλαράκια.....κοντός ψαλμός ,για πολλά καινούργια μοντελα
Η χοντα σαν εταιρεία ,βγάζει χιλιάδες μοντέλα μοτοσικλετών,αυτοκινήτων,εξωλεμβιων....κλπ,είναι πολύ δύσκολο να είσαι κορυφαίος κάπου με αυτήν την πολιτική....ενώ η BMW στις μοτοσικλέτες ασχολείται με λίγες κατηγορίες....τα τελευταία χρόνια κουνιέται γενικα
Reply With Quote
Παλιό 20-09-2011, 16:24
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gemat Εμφάνιση μηνυμάτων
Στο τομεα του χαμογελου κατα την επιταχυνση, το βαραντερο ποναει...
...και έλεγα ποιος είναι ο μοναδικός τομέας που πονάει το βαραντέρο...

Reply With Quote
Παλιό 20-09-2011, 19:14
kostas_366 Ο/Η kostas_366 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Επίδαυρος-Κερατσίνι
Μoto: R 1100 gs και τώρα R 1150 gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων

http://www.youtube.com/watch?v=FAEpyOHlZ-Y (οποιος ξερει γερμανικα ας μας δωσει μιαν ιδεα)
Γερμανικά????
Γερμανικό είναι τα β'αρα Ζόζ?
Reply With Quote
Παλιό 20-09-2011, 20:45
tsompanis Ο/Η tsompanis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ioannina

Reply With Quote
Παλιό 20-09-2011, 20:48
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από tsompanis Εμφάνιση μηνυμάτων

εδω μιλαμε για το crosstourer, γιατι αλλαζεις θεμα ??
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης