GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 29-11-2010, 19:43
Capitain Ο/Η Capitain βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Πειραιάς
Μoto: 2005 R1200RT
Προεπιλογή Απάντηση: Βίδα - οδηγός πίσω δαγκάνας φρένων GS 1200

Αυτό δεν είναι διαφήμιση του Παναγιωτόπουλου, είναι διαφήμιση της Ελληνικης κουλτουρας φίλε μου, να τους στείλεις mail εξηγώντας τι σου είπε ο άρχοντας...
Περαστικά σας Γερμανοί....
Reply With Quote
Παλιό 29-11-2010, 20:05
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Capitain Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτό δεν είναι διαφήμιση του Παναγιωτόπουλου, είναι διαφήμιση της Ελληνικης κουλτουρας φίλε μου, να τους στείλεις mail εξηγώντας τι σου είπε ο άρχοντας...
Περαστικά σας Γερμανοί....
είπα θα το κανω και θα σας στειλω απαντησεις, αν απαντησουν
Reply With Quote
Παλιό 29-11-2010, 21:42
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie

Μπράβο στον κυρ Αντώνη!
Ξέρει να ικανοποιεί τους πελάτες!!!
Reply With Quote
Παλιό 29-11-2010, 21:45
paschalis Ο/Η paschalis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2009
Περιοχή: thessaloniki
Μoto: R1200GS '04

Ο ανθρωπος δεν χρειαζεται διαφημιση.
Ζουμε στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου.
Μολις το παρουμε χαμπαρι θα τελειωσουν τα βασανα.
Reply With Quote
Παλιό 29-11-2010, 21:48
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250

Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει :

1. Για ποιά βίδα μιλάμε....
2. Πώς είναι δυνατό να σπάει μία βίδα που συγκρατεί την δαγκάνα ή τέλος πάντων μεταφέρει υγρά σε αυτή;;; ....
3. Πως έσπασε ;;;;; μόνη της ;;;, ήταν "κολλημένη"; την ζορίσε κάποιος;;(εσύ ή στο συνεργείο ;;;

Νομίζω ότι το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και μία καλύτερη ενημέρωση θα βοηθούσε άλλους να γλυτώσουν από ταλαιπωρία ή και χειρότερα....
Reply With Quote
Παλιό 29-11-2010, 22:15
ThanDim Ο/Η ThanDim βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Καλαμάτα
Μoto: R1200GS 05

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από frits Εμφάνιση μηνυμάτων

1. Για ποιά βίδα μιλάμε....
2. Πώς είναι δυνατό να σπάει μία βίδα που συγκρατεί την δαγκάνα ή τέλος πάντων μεταφέρει υγρά σε αυτή;;; ....
3. Πως έσπασε ;;;;; μόνη της ;;;, ήταν "κολλημένη"; την ζορίσε κάποιος;;(εσύ ή στο συνεργείο ;;;

Νομίζω ότι το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και μία καλύτερη ενημέρωση θα βοηθούσε άλλους να γλυτώσουν από ταλαιπωρία ή και χειρότερα....
Η βίδα στην οποία αναφέρεται ο φίλος μας δεν είναι ....βίδα. Είναι ο πείρος ολίσθησης της δαγκάνας. Τουλάχιστον αυτόν προσδιορίζει στην φωτογραφεία. Θεωρείται κομμάτι της δαγκάνας και δεν κυκλοφορεί σαν ανταλλακτικό. Πάνω σε αυτόν κινείται η δαγκάνα για να μεταφέρεται ομοιόμορφα η πίεση και στα 2 τακάκια. Αραιά και που χρειάζεται λίγο γράσο
και καμία άλλη συντήρηση.
Τέτοιο σπάσιμο είναι σπάνια βλάβη σε οχήματα και ειδικά σε - σχετικά - καινούργια δαγκάνα που δεν έχει προλάβει να υποστεί διαβρώσεις και "κολλήματα".

Πάντως βάλτε καλά στο μυαλό σας!!! ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΦΡΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΜΟΝΙ!!!!! Άναψε κανένα κεράκι......
Reply With Quote
Παλιό 29-11-2010, 23:06
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ThanDim Εμφάνιση μηνυμάτων
Η βίδα στην οποία αναφέρεται ο φίλος μας δεν είναι ....βίδα. Είναι ο πείρος ολίσθησης της δαγκάνας. Τουλάχιστον αυτόν προσδιορίζει στην φωτογραφεία. Θεωρείται κομμάτι της δαγκάνας και δεν κυκλοφορεί σαν ανταλλακτικό. Πάνω σε αυτόν κινείται η δαγκάνα για να μεταφέρεται ομοιόμορφα η πίεση και στα 2 τακάκια. Αραιά και που χρειάζεται λίγο γράσο
και καμία άλλη συντήρηση.
Τέτοιο σπάσιμο είναι σπάνια βλάβη σε οχήματα και ειδικά σε - σχετικά - καινούργια δαγκάνα που δεν έχει προλάβει να υποστεί διαβρώσεις και "κολλήματα".

Πάντως βάλτε καλά στο μυαλό σας!!! ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΦΡΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΜΟΝΙ!!!!! Άναψε κανένα κεράκι......
Τώρα είναι που δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να σπάσει ένας πείρος....ολίσθησης από δαγκάνα φρένων - δεν είναι συρματόσχοινο..!!!.

και μάλιστα να έχει και απώλεια υγρών....

Last edited by frits; 29-11-2010 at 23:07.
Reply With Quote
Παλιό 29-11-2010, 23:19
BOXER Ο/Η BOXER βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μοσχατο
Μoto: R1200gs

Απόσπασμα:
Τώρα είναι που δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να σπάσει ένας πείρος....ολίσθησης από δαγκάνα φρένων - δεν είναι συρματόσχοινο..!!!.

και μάλιστα να έχει και απώλεια υγρών....
Η "απωλεια" υγρων ερχεται με το λυσιμο της δαγκανας απο την βαση της για να μπορεις να την δουλεψεις στον παγκο εργασιας. Δεν ειναι "ευκολο" να αφαιρεσεις αυτον τον πειρο την στιγμη που ειναι η δαγκανα επανω στην μηχανη.
Ειναι δηλαδη μια φυσιολογικη/αναγκαια "απωλεια"!!
Reply With Quote
Παλιό 29-11-2010, 23:30
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:

1. Για ποιά βίδα μιλάμε........
το σαββατο που θα ιδωθουμε θα σου δειξω στην δικια μου μοτο, ειναι το ιδιο συστημα...οπως και σε ολες τις μοτοσυκλετες δηλαδη. Μιας και μαλλον ειμαι ο δευτερος που το ειδε live μετα το συνεργειο που το προσεξε.

Απόσπασμα:
2. Πώς είναι δυνατό να σπάει μία βίδα που συγκρατεί την δαγκάνα ή τέλος πάντων μεταφέρει υγρά σε αυτή;;; ........
Το εξηγω σε αλλο ποστ μου!!! αυτα τα περι ''.....τα 250 κιλα του 1150 δεν γινονται 200 χωρις να αφαιρεσεις απο εδω κια απο εκει.......'' που γραφω στο άλλο ποστ μου δεν τα εγραψα τυχαια!!!!! Δεν μπορουν να κοπουν 50 κιλα αν δεν κοψεις σιδερο απο διαφορα σημεια με ενα απο αυτα τις βιδες και μετα πηγαινοντας και σε άλαλ σημεια οπως οι αξονες π.χ!!

Απόσπασμα:
3. Πως έσπασε ;;;;; μόνη της ;;;, ήταν "κολλημένη"; την ζορίσε κάποιος;;(εσύ ή στο συνεργείο ;;; ....
Η βιδα αυτη δεν ξεβιδωνεται ποτε μιας και ειανι οδηγος ολισθησης της δαγκανας οπως λεει και καποιος φιλος παραπανω! Οταν αλλαζεις τακακια ξεβιδωνεις την άλλη βιδα που ειναι στο άλλο ακρο της δαγκανας και την ανασηκωνεις πανω στην βιδα που εσπασε στον ckk!!!

Απόσπασμα:
Nα'ταν μονο αυτο........!!!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 29-11-2010, 23:38
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από BOXER Εμφάνιση μηνυμάτων
Η "απωλεια" υγρων ερχεται με το λυσιμο της δαγκανας απο την βαση της για να μπορεις να την δουλεψεις στον παγκο εργασιας. Δεν ειναι "ευκολο" να αφαιρεσεις αυτον τον πειρο την στιγμη που ειναι η δαγκανα επανω στην μηχανη.
Ειναι δηλαδη μια φυσιολογικη/αναγκαια "απωλεια"!!

Εντάξει Νίκο το πιάσα, για να ανακεφαλαιώσουμε όμως,
αν έχω καταλάβει καλά μιλάμε για τον πείρο που συγκρατεί τα τακάκια στην θέση τους ; Πως είναι δυνατόν να σπάσει αυτός λόγω χρήσης ; ή όποια άλλη βίδα- πείρος πάνω στην δαγκάνα;

Και μιας και μόλις διάβασα και το ποστ του GeorgeP, να το ρωτήσω αλλιώς !!

Είναι δυνατόν να σπάσει από την χρήση ; ή μιλάμε για "ανθρώπινο" λάθος αυτού που πήγε να αλλάξει τα τακάκια..

Last edited by frits; 29-11-2010 at 23:44.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης