GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 15-07-2011, 16:56
lion77 Ο/Η lion77 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2011
Περιοχή: athina
Μoto: gs1200
Προεπιλογή Απάντηση: Οδύσσεια Xenon-LAMPF!-CANBus!!!

Και στο προηγούμενο μηχανάκι και σε αυτό φοράω xenon και στα προβολάκια και στις 2 σκάλες και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.Δεν είπα οτι είναι xenon Κινέζικα με τα λεπτά μπάλστ.Από το ΝΕΤ με 80$ το ζευγάρι
Reply With Quote
Παλιό 18-07-2011, 20:07
pattakos Ο/Η pattakos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2010
Περιοχή: Ρέθυμνο
Μoto: Είχα R 1200 Adv.........

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από victorakos Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν και έχω πάρει απόφαση ότι δεν θα έχω ποτέ στη μηχανή μου xenon, καταθέτω το πρόβλημά μου, περισσότερο για λόγους ψυχοθεραπείας παρά επειδή πιστεύω, ότι θα βρω πια λύση...

Δεν νομίζω άλλος αναβάτης να έχει ταλαιπωρηθεί περισσότερο με φώτα ξένον...

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Μοτοσυκλέτα: BMW R1200GS 2008

Πρώτη προσπάθεια: Παραγγέλνω Xenon φώτα από Πάτρα(...), δεν δουλεύουν. Πάνε να ανάψουν και τα κόβει το CANbus στην εκκίνηση δίνοντας μου LAMPF!. Παίρνω και άλλο set σε διαφορετική θερμοκρασία χρώματος, πάλι τα ίδια. Το επιστρέφω κι αυτό και μου στέλνουν τρίτο κινέζικο και φθηνιάρικο σετ το οποίο όλως παραδόξως δουλεύει κανονικά, αλλά καίγεται μετά από 1,5 μήνα. Τελικά επιστράφηκε κι αυτό και μου δόθηκαν πίσω τα λεφτά.

Διάγνωση: Υπερβολικά ευαίσθητο CANBus που διαγνώσκει το υψηλό ρεύμα εκκίνησης του xenon, ως βραχυκύκλωμα και κόβει το ρεύμα.

Δεύτερη προσπάθεια: Xenon φώτα από Αθήνα. Δεν δουλεύουν. Ομοίως τα κόβει το CANbus στην εκκίνηση. Επιστράφηκαν και αυτά και πήρα τα λεφτά μου πίσω.

Τρίτη προσπάθεια: Xenon φώτα από USA. Μακράν τα καλύτερα και ποιοτικότερα(1offmotorsports), με ένα μικρό μειονέκτημα: Δεν δουλεύουν πάντα,αλλά 1 στις 5 φορές!!!(κάτι είναι κι αυτό, τα άλλα σετ δεν δούλευαν καθόλου!!!). Συγκεκριμένα, δουλεύουν μόνο όταν είναι ζεστή η μηχανή ή με υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος. Δεν το έχω διευκρινίσει ακόμα. Πιο συγκεκριμένα, όταν την βάλω μπροστά κρύα, δεν ανάβουν καθόλου. Έπειτα από 15-20 km μπορεί και να ανάψουν. Αυτό μπορεί να γίνεται για δύο λόγους: είτε η μπαταρία έχει φορτίσει και δίνει πιο τσαμπουκαλεμένο ρεύμα είτε το ballast έχει ανεβάσει θερμοκρασία(βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο της μηχανής) με αποτέλεσμα να μην ρουφάει τόσο ρεύμα στην εκκίνηση.

Ψιλοευχαριστημένος που άναβαν έστω και με αυτόν τον τρόπο, κάνω update στον εγκέφαλο με την τελευταία version(μπας και επιλυθεί τελείως το πρόβλημα), αλλά το CANBus έγινε ακόμα πιο αυστηρό με αποτέλεσμα τώρα να ανάβουν ακόμα πιο σπάνια!

Σημειωτέον ότι η μηχανή φοράει λάμπες ξένον σε εργοστασιακά προβολάκια από το Adventure H11, που λειτουργούν κανονικότατα.
Έτσι μου έρχεται να βάψω το GS μπλε και να το ρίξω στον Θερμαϊκό.

Πιθανές λύσεις:
1. Τα βγάζω τελείως και μένω με τα πυρακτώσεως(είναι ψιλοάθλια).
2. Τα αφήνω ως έχουν και ανάβω λαμπάδα κάθε φορά που φιλοτιμούνται να άναψουν τα ξένον ύστερα από 30χλμ διαδρομής(και αν...), διακινδυνεύοντας να κινούμαι χωρίς κεντρικά φώτα για αυτό το διάστημα.
3. Παίρνω ρεύμα κατευθείαν από την μπαταρία με κάποιου είδους πατέντα, αλλά δημιουργούνται άλλα προβλήματα(πώς θα ανάβουν με το άναμμα της μηχανής και θα σβήνουν με το σβήσιμο)
4. Κάνω τη μαγική λύση(που δεν υπάρχει βέβαια), που θα μου προτείνει κάποιο τσακάλι από το forum, οπότε και του κάνω το τραπέζι και ανακηρύσσεται ευεργέτης.

Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για ιδιαίτερη κατάσταση που απαιτεί και τα ανάλογα μέτρα.

Ξέρετε κανένα "γάτο" ηλεκτρολόγο στην Θεσσαλονίκη;
Καλησπέρα φίλε, επειδή πιστεύω ότι έχω περάσει πιο πολύπλοκα θέματα στο κομμάτι xenon, θέλω να σου πω την γνώμη την μου. Έχω ένα adv 08 απ´ότι κατάλαβα τα πάντα έχουν να κάνουν με το πόσο ευαίσθητος είναι ο εγκέφαλος σε ότι αφορά την γραμμή can bus. Κ εγώ είχα αγοράσει τα xenon από Πάτρα μεσαία-μεγάλη-προβολάκια, ο Χρίστος ο οποίος έχει το μαγαζί με θυμάται πλέον κ μόνο που με ακούει στο τηλ. Εγώ θα του δώσω συγχαρητήρια για το after sales του διότι στο δικό μου βρήκε την λύση, αν θέλεις πάρε με στο κινητό να μιλήσουμε 6937060566.δυστυχώς αυτό που ξέρω είναι ότι αν μάθεις με xenon μετά δεν βλέπεις με οτιδήποτε άλλο.
Reply With Quote
Παλιό 18-07-2011, 22:53
adventure Ο/Η adventure βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Ζάκυνθος
Μoto: BMW 1150GS Adventure Βασιλομήτωρ των ADV

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από pattakos Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα φίλε, επειδή πιστεύω ότι έχω περάσει πιο πολύπλοκα θέματα στο κομμάτι xenon, θέλω να σου πω την γνώμη την μου. Έχω ένα adv 08 απ´ότι κατάλαβα τα πάντα έχουν να κάνουν με το πόσο ευαίσθητος είναι ο εγκέφαλος σε ότι αφορά την γραμμή can bus. Κ εγώ είχα αγοράσει τα xenon από Πάτρα μεσαία-μεγάλη-προβολάκια, ο Χρίστος ο οποίος έχει το μαγαζί με θυμάται πλέον κ μόνο που με ακούει στο τηλ. Εγώ θα του δώσω συγχαρητήρια για το after sales του διότι στο δικό μου βρήκε την λύση, αν θέλεις πάρε με στο κινητό να μιλήσουμε 6937060566.δυστυχώς αυτό που ξέρω είναι ότι αν μάθεις με xenon μετά δεν βλέπεις με οτιδήποτε άλλο.
Γιατί δεν το γράφεις εδώ να μαθαίνουμε και εμείς ???

Reply With Quote
Παλιό 19-07-2011, 00:59
nivam Ο/Η nivam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Βόλος
Μoto: R1200GS 07 ΚawasakiTOP48(χορτοκοπτικό)

Απόσπασμα:
Διάγνωση: Υπερβολικά ευαίσθητο CANBus......

Εμένα το "υπερβολικά ευαίσθητο canbus" μου κάνει σε ολίγον έγκυος, επιλεκτική χρεοκοπία κλπ κλπ

Last edited by nivam; 19-07-2011 at 01:01.
Reply With Quote
Παλιό 19-07-2011, 02:25
pattakos Ο/Η pattakos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2010
Περιοχή: Ρέθυμνο
Μoto: Είχα R 1200 Adv.........

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από nivam Εμφάνιση μηνυμάτων

Εμένα το "υπερβολικά ευαίσθητο canbus" μου κάνει σε ολίγον έγκυος, επιλεκτική χρεοκοπία κλπ κλπ
Μίλησε με κάποιον ηλεκτρολόγο να σου εξηγήσει περί ευαισθησίας,
Απλά χρειαστηκέ να αλλάξουμε τρεις ή τέσσερις φορές μετασχηματιστή στην μεσαία σκάλα μέχρι να βρούμε τον σωστό για να μην διαβάζει βλάβη η γραμμή. Ενημερωτικά το καλοκαίρι του 09 που έβαλα τα xenon μέχρι το καλοκαίρι του ´10 δεν μου είχε κάνει καμία βλάβη, τέλη καλοκαιριού άρχισε τα νούμερα.
Όσο για e-bay κτλ μέσω πως ότι πάρεις αν πάθει κάτι την πίνεις..., ενώ απο κάποιο εξουσιοδοτημένο κατάστημα όχι.
Reply With Quote
Παλιό 19-07-2011, 03:34
nivam Ο/Η nivam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Βόλος
Μoto: R1200GS 07 ΚawasakiTOP48(χορτοκοπτικό)

Απόσπασμα:
Ενημερωτικά το καλοκαίρι του 09 που έβαλα τα xenon μέχρι το καλοκαίρι του ´10 δεν μου είχε κάνει καμία βλάβη, τέλη καλοκαιριού άρχισε τα νούμερα.

Mετά έγινε ευαίσθητο το CAN.
Στον όρο "υπερβολικά ευαίσθητο"κολλάω. Το να είναι ευαίσθητη μια ηλεκτρονική συσκευή σε θερμοκρασία, υγρασία Η/Μ ακτινοβολία το καταλαβαίνω. Το να προκαλεί διένεξη κάποιο node στο CAN κ αυτό είναι λογικό.Αλλά εδώ ο ηλεκτρολόγος θα μας πει πως το μπλιμπλίκι έχει προσωπικότητα.
Και να μην ξεχνάμε ότι όλα ξεκινούν απ το ρεύμα.

Last edited by nivam; 19-07-2011 at 03:39.
Reply With Quote
Παλιό 19-07-2011, 03:50
taksidiotis Ο/Η taksidiotis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ηρακλειο κρητης
Μoto: Af 750,steed 600
Προεπιλογή

Απόσπασμα:
Αυτο είναι το κακο.ότι αν τα συνηθισεις μετα οτιδήποτε άλλο σε χαλάει,πάντως γενικά τα xenon τα προσέχω ιδιαιτέρως στο θέμα αγοράς και δε λυπάμαι το χρήμα που θα διαθεσω.
Reply With Quote
Παλιό 16-11-2011, 15:46
victorakos Ο/Η victorakos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: Καλαμαριά
Μoto: R1200GS

Παιδιά, τέλικα βρήκα μια κάποια λύση στο πρόβλημά μου και την παραθέτω, μπας και βοηθήσει κανέναν ομοιοπαθή.

Τελικά αγόρασα μια καλωδίωση από εδώ : Καλωδίωση

Έχει πάνω ασφάλεια με ασφαλειοθήκη και ένα ρελεδάκι. Έτσι παίρνω ρεύμα από την μπαταρία κατευθείαν και τα φώτα αναβοσβήνουν με το άνοιγμα-κλείσιμο του κινητήρα. Να σημειωθεί ότι πρόσθεσα και ένα μικρό λαμπάκι 12v σε σειρά, ώστε να μη βγάζει σφάλμα LAMPF!.

Ευχαριστώ όλους όσοι απάντησαν.

(Τώρα ψάχνω ψείρα LED (που να ανάβει και να μην βγάζει σφάλμα κι αυτό)

Last edited by victorakos; 16-11-2011 at 15:54.
Reply With Quote
Παλιό 16-11-2011, 15:58
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ's Avatar
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Ο/Η ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: R 1200 GS ADV - R 1200 RT - X9 500 EVO - VESPA 200E '86

Απόσπασμα:
Παιδιά, τέλικα βρήκα μια κάποια λύση στο πρόβλημά μου και την παραθέτω, μπας και βοηθήσει κανέναν ομοιοπαθή.

Έχει πάνω ασφάλεια με ασφαλειοθήκη και ένα ρελεδάκι. Έτσι παίρνω ρεύμα από την μπαταρία κατευθείαν και τα φώτα αναβοσβήνουν με το άνοιγμα-κλείσιμο του κινητήρα. Να σημειωθεί ότι πρόσθεσα και ένα μικρό λαμπάκι 12v σε σειρά, ώστε να μη βγάζει σφάλμα LAMPF!.

Πιστεύω ότι, εφόσον μπήκες στο τριπάκι για λαμπάκι, δεν χρειαζόταν η έξτρα καλωδίωση ...

Το δοκίμασες αν "παίζει" έτσι ???

.
Reply With Quote
Παλιό 16-11-2011, 15:59
vasorfa Ο/Η vasorfa βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: Π.Φάληρο
Μoto: R 1200 GS Adventure

Απόσπασμα:

Βρε παλιόπαιδο......εχουμε βρει λυση στα led.....για....κοιτα εδω....

Last edited by vasorfa; 16-11-2011 at 16:06.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης