GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 11-01-2010, 14:11
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: ΤΟ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ ΜΙΛΗΣΕ!!!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε Φάνη, τα νούμερα που μας γράφεις είναι εντυπωσιακά και μεταξύ μας, λίγες γνώσεις να έχει ο καθένας περί βελτιώσεως 4χρονων κινητήρων, ξέρει ότι με τον τρόπο αυτό δεν γίνεται να επιτευχθούν.

Άξιο προσοχής είναι το ότι η Akrapovic στο επίσημο site της δίνει μόλις 8 ίππους αύξηση στις 4.500rpm.

"Performance

Measurements of the Akrapovic RACING system on the BMW R 1200 GS (without noise damper):
Power: due to the enduro design of the motorcycle, the RACING system for the 1200 GS is designed to deliver a power increase throughout the rpm range. The fluctuations in the stock curve at around 4500 rpm are leveled, and max increased power of 8 HP is delivered at 4800 rpm. There is also a major increase around 6500 rpm.
Torque: torque delivery with the Akrapovic RACING system is improved, with the drop-outs in the stock curve filled. With regard to the character of the motorcycle, this system will supply more than enough power and torque for enduro and cross-country riding."

Performance measured on SuperFlow Cycle Dyn Stock Akrapovič Max. increased power Max. rear wheel power (HP / rpm) 90.8 / 7500 92.6 / 6780 8 / 4800

από εδώ: RACING EXHAUST SYSTEM for the BMW R 1200 GS (2004 - 2009) - Akrapovic

Είμαι σίγουρος ότι θα τους ενδιέφεραν τα στοιχεία που αποδεικνύεις, θα μπορούσες εδώ να τους ενημερώσεις και να μας έλεγες και μας την άποψή τους. Προσωπικά με ενδιαφέρει το θέμα, γιατί θεωρώ ότι η αλλαγή εξάτμισης είναι η καλύτερη βελτίωση που μπορεί κάποιος να κάνει σε 4χρονο κινητήρα.
Και ολα αυτα without noise damper το οποιο ειναι σημαντικοτατο!!!
Reply With Quote
Παλιό 11-01-2010, 14:37
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από FANISGS Εμφάνιση μηνυμάτων
κοιτα φιλε μου εγω απλα λεω τι εδειξε η δυναμομετρηση.το δυναμομετρο ειναι απο τα πλεον εγκυρα και αξιοπιστα.σε αυτον πηγα μετα απο υποδειξη μηχανικου bmw.απο κει και περα δεν θα μπω στον κοπο να σε πεισω.και οπως ειπα και προηγουμενως η πραξη μετραει!
Συναδελφε Φανη,

κανεις δεν ειπε οτι το δυναμομετρο που πηγες ειναι αναξιοπιστο, και κανεναν δεν χρειαζεται να πεισεις!!!! Απλα ολοι απορουνε πως ενω η κατασκευαστρια εταιρεια της εξατμισης δινει καποιους ιππους παραπανω εσενα εβγαλε........ πιο παραπανω!!!!! Αυτο ειναι ολο!!!! Και μην ξεχνας οτι πολλοι απο εδω μεσα θελουν να δωσουν το μη ευκαταφρονητο ποσο των 1000+ ευρο για να παροπυν κατι σαν το δικο σου αλλα τους σταματαει η αμφιβολια!!! Και αναμφιβολα το ποστ σου τους εδωσε ελπιδα!!
Ακομη και εκ πειρας να σου πω οτι, ΠΟΤΕ δεν παμε σε δυναμομετρα που μας συστηνουν αυτοι οι οποιοι τοποθετησαν τα αφτερ μαρκετ αξεσουαρ μας (αν εγινε ετσι) και ειδικα αυτα που προσφερουν αυξηση επιδοσεων!! Παντα παμε σε άλλα και αν χρειαστουμε βοηθεια για το ''σε ποιό''απευθυνομαστε στα φορουμς!! Ολο και καποιος θα εχει μιαν απαντηση!!!
Να σου πω μονον πως με ενα τηλεφωνο του εξουσιοδοτημενου στο δυναμομετρο που σε στέλνει οι παραμετροι υγρασιας, αερα κ.λ.π. μπορει να γινουν χειροκινητα και ενας κινητηρας 100 ιππων να δειξει 120 και να μας γεμισει χαρά!!!! Κιας εχουμε αλλαξει μονον ενα φιλτρο αερα!!!!!!!
Απο μια τετοια περιπτωση το πρωτο βαραντερο μου (καρμπυρατερ) εβγαλε τους ευκαταφρονητους 77 ιππους πανω σε dyno δυναμομετρο μονον και μονον για να πεισθω να τοποθετηθει dynojet!!!!!! Μετα την τοποθετησει του εβγαλε 88ίππους!!!!! Πραγματα απιθανα!!!! Να μην σου πω την συνεχεια διότι κι εσυ θα θυμωσεις οταν βγαζοντας μετα απο μια εβδομαδα το dynojet και παλι σε dyno δυναμομετρο εβγλαε 86 ιππους!!

Και κατι ακομα, η δυναμη των +10 ειναι παρα πολλοι για μια τετροια αλλαγη που εκανες εσυ!! Δεν σε αμφισβητώ, γιατι εσυ αυτο ειδες στα χαρτια, αλλα η πειρα που απορρεει απο την παρουσια μου σε δεκαδες δυναμομετρησεις με κανει να αμφιβαλλω!!!
Οσο για το ''χωρις καμια τρυπα'' που λες αυτο θα πρέπει να το δουμε και να σου πω!!! Το οτι εσυ δεν αισθανεσαι τρυπες δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν (αν υπαρχουν)!! Το οτι αισθανεσαι μια αυξηση της ιπποδυναμης δεν σημαινει οτι κι αυτη υπαρχει διότι μια ελευθερη εξατμιση προσφερει αυτην την αισθηση που ολοι λεμε ''πω, πω πως παει ετσι!!'' μονον και μονον απο την αγριαδα της πιο ελευθερης ροης των καυσαεριων μεσα σε αυτην!!!!!

Και τελος δεν εχει κατασκευαστει ακομα η after market & high tech εξατμιση που να προσφερει αυξηση ιπποδυναμης σε ολο το φασμα στροφων και ταυτοχρονη αυξηση της ιροπης παλι σε ολο το φασμα στροφων!!! Οταν αυξανεις την ιπποδυναμη χανεις απο την ροπη!! Αυτο ειναι νομος!! Τωρα αν στις 7500 στροφες δεις +10 ιππους και στις 5750 (στροφες όπου εμφανιζεται η μεγιστη τιμη της ροπης στα GS1200) απο 11,5 (τοσα δινει η BMW BMW R1200GS Specifications by Year) πηγε στα 11,7 θα πρέπει να δουμε τι γινεται απο τις 1000 μεχρι τις 5750 εν συγκρισει παντα με την οριτζιναλ κατασταση της συγκεκριμενης μοτοσυκλετας!!! Διοτι η ''μαμα'' λεει 105 ιππους και 11,5 κιλα σε συγκεκριμενες στροφες αλλα ΠΟΤΕ και κανενα οχημα δεν συμφωνησε με την ''μαμα''του σε καμια δυναμομετρηση ειτε εγινε στον στροφαλο ειτε στον τροχο!! Παντα υπαρχουν διαφορες που φτανουν μεχρι και το 5%!!!

Last edited by GeorgeP; 11-01-2010 at 14:46.
Reply With Quote
Παλιό 11-01-2010, 21:44
Alext Ο/Η Alext βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: Βριλησσια
Μoto: BMW R1200R

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Οταν αυξανεις την ιπποδυναμη χανεις απο την ροπη!! Αυτο ειναι νομος!!
-συμφωνω αυτος ειναι ενας απο τους βασικους νομους
-αλλος ενας ειναι αυτος που λεει οτι η εξατμιση για να βγαλει ουσιαστικη δυναμη θελει ....φαι (δηλ καυσιμο) και οχι μονο ενα φιλτρακι οπως και αν λεγεται (Κ&Ν ή αλλοιως)
- και επισης ενας νομος ο βασικοτερος νομος γενικα στην ζωη ειναι οτι αν δεν πληρωσεις δεν μαθαινεις
Reply With Quote
Παλιό 11-01-2010, 22:49
FANISGS Ο/Η FANISGS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: SITIA
Μoto: bmw1200gs 2008

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Alext Εμφάνιση μηνυμάτων
-συμφωνω αυτος ειναι ενας απο τους βασικους νομους
-αλλος ενας ειναι αυτος που λεει οτι η εξατμιση για να βγαλει ουσιαστικη δυναμη θελει ....φαι (δηλ καυσιμο) και οχι μονο ενα φιλτρακι οπως και αν λεγεται (Κ&Ν ή αλλοιως)
- και επισης ενας νομος ο βασικοτερος νομος γενικα στην ζωη ειναι οτι αν δεν πληρωσεις δεν μαθαινεις
φιλαρακο μου δε με πειθεις δυστυχως.καλοι οι νομοι σου αλλα ολα αυτα που λες ειναι θεωρια.στην πραξη εγω θεωρω οτι το αποτελεσμα ειναι το καλυτερο δυνατο.
Reply With Quote
Παλιό 11-01-2010, 22:57
Alext Ο/Η Alext βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: Βριλησσια
Μoto: BMW R1200R

Απόσπασμα:
φιλαρακο μου δε με πειθεις δυστυχως.καλοι οι νομοι σου αλλα ολα αυτα που λες ειναι θεωρια.στην πραξη εγω θεωρω οτι το αποτελεσμα ειναι το καλυτερο δυνατο.
Φιλε μου αν εσυ νομιζεις ετσι, ετσι ειναι (για εσενα)
και οπως λεει και ο λαος "περι ορεξεως κολοκυθοπιττα"
Reply With Quote
Παλιό 11-01-2010, 23:20
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Alext Εμφάνιση μηνυμάτων
Φιλε μου αν εσυ νομιζεις ετσι, ετσι ειναι (για εσενα)
και οπως λεει και ο λαος "περι ορεξεως κολοκυθοπιττα"
Ετσι!τωρα συμφωνουμε.αντε καλα και ορθια χιλιομετρα να χουμε
Reply With Quote
Παλιό 11-01-2010, 23:35
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE

τα διαγράμματα πριν... και μετά... πότε θα τα δούμε ????

έχω και εγώ απορίες....
Reply With Quote
Παλιό 11-01-2010, 23:46
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie

Απόσπασμα:
πηγα που λετε την μπουμπου στο δυναμομετρο να δουμε τι θα μας πει και μας τα πε αρκετα καλα.εχουμε και λεμε:1200gs08 μοντελο, συμφωνα με το μοτο αποδιδει 96 αλογα στον τροχο οπως το βγαζει η μητερα του.το δικο μου με ολοσωμη akrapovic, kai φιλτρο kn μας εδειξε 108 αλογα στον τροχο.αρκετα καλη επιδοση πιστευω.
Αρα τι να το κανεις το καινουριο?βαζεις μια εξατμιση και ενα φιλτρο και εισαι πολυ πιο πανω απο τα 110 αλογα του καινουριου.και υποψιν στον κινητηρα 110 ε?
Καλορίζικη και αγρατζούνιστη η Ακράπα σου Φάνη (με τα λοιπά καλούδια).
Τα 105 ή 108 άλογα δεν έχουν τόσο σημασία, όσο η απολαυστική αίσθηση που σου δίνουν στα χιλιόμετρά σου!
Reply With Quote
Παλιό 11-01-2010, 23:51
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Arkas Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλορίζικη και αγρατζούνιστη η Ακράπα σου Φάνη (με τα λοιπά καλούδια).
Τα 105 ή 108 άλογα δεν έχουν τόσο σημασία, όσο η απολαυστική αίσθηση που σου δίνουν στα χιλιόμετρά σου!
Να κι ενας καλος,πραος,καλοπροαιρετος,καλοκαγαθος ανθρωπος!!!ολοι οι υπολοιποι με φαγανε με τις κριτικες τους!ουστ ζηλιαρηδες παλιομπεμβεδακηδες,αλητες μηχανοβιοι!:sm5:
Reply With Quote
Παλιό 12-01-2010, 00:34
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

Απόσπασμα:
Να κι ενας καλος,πραος,καλοπροαιρετος,καλοκαγαθος ανθρωπος!!!ολοι οι υπολοιποι με φαγανε με τις κριτικες τους!ουστ ζηλιαρηδες παλιομπεμβεδακηδες,αλητες μηχανοβιοι!:sm5:
ειπες τον georgep μπεμβεδακια?
την εβαψες!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης