GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 11-05-2010, 12:21
vtheo Ο/Η vtheo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Π.Φάληρο,Αττικής
Μoto: R1200 GSA
Προεπιλογή Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ESA

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostas850gs Εμφάνιση μηνυμάτων
1) Διαβαζοντας ολα τα παραπανω μονο απογοητευση και λυπη μπορω να νιωσω για ανθρωπους που πισω απο ψευδωνυμα κρινουν και κατακρινουν ανθρωπους χωρις να εχουν την ελαχιστη αξιοπρεπεια που τους αρμοζει,χωρις να γνωριζουν γεγονοτα και καταστασεις
2) ειναι η τελευταια φορα που θα γραψω στο forum γιατι βαρεθηκα πλεον να διαβαζω κατοχους BMW να εξηταρονται βριζοντας το μηχανακι τους , την εταιρια τους και τους ελληνες .
3)ειμαι κατοχος bmw και περηφανος για αυτο .εχω παει ταξιδια που με αλλες μηχανες δεν θα το φανταζομουν .
4) ειμαι περηφανος που ειμαι ελληνας ( ελληναρας ) και οχι γερμανος.
5) πραγματικα βαρεθηκα την νοοτροπια που λεει οτι θελω την πιο καλη αντιπροσωπια που παραλληλα να ειναι και η πιο φθηνη και που αν μου κανουν καμμια μα,,,,,κια εγω θα τους γραψω στο forum αρα θα πρεπει να με φοβουνται και λιγο και αν γουσταρω το φτιαχνω και μονος μου το μηχανακι γιατι αυτοι ειναι λαμογια και μου τρωνε τα λεφτα μου αλλα αμα χαλασει το μηχανακι φταιει η bmw και με τα μηχανακια που βγαζει και ο ελληνας που δεν ειναι σαν τον σωστο γερμανο και που γιατι να παω μια ωραια βολτα με τη μηχανη μου και να γουσταρω ,με φτιαχνει καλυτερα να κατσω στο ιnternet και να κραζω τον κοσμο ,αυτους που εχουν το ιδιο μηχανακι με εμενα ,την εταιρια και οτι φοραει σηματακι BMW

ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
kostas850gs@yahoo.gr

ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ....
Φίλε αν η μηχανή σου ήταν μέσα λυμένη 40 μέρες και είχες την ίδια αντιμετώπιση ποια θα ήταν τα συναισθήματα σου τώρα;
Reply With Quote
Παλιό 11-05-2010, 12:55
vasorfa Ο/Η vasorfa βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: Π.Φάληρο
Μoto: R 1200 GS Adventure

[QUOTE=vtheo;159082]Φίλε αν η μηχανή σου ήταν μέσα λυμένη 40 μέρες και είχες την ίδια αντιμετώπιση ποια θα ήταν τα συναισθήματα σου τώρα;[/QUOTE]

Δεν ξερω για τον φιλο Κωστα,,,,αλλα εγω θα ειχα μανουριασει πολυ ασχημα----και για να λεμε τα συκα συκα και την σκαφη σκαφη---τα λιγα χιλιαδες ευροπουλα που δινουμε παραπανω--υποτιθεται οτι θα εχουμε και καλυτερη και επαγγελματικοτερη αντιπετωπιση απο τις αντιπροσωπειες...και οχι ενα after sales support για ,,,,,τα μπαζα........

μην τρελαθουμε.....πληρωνουμε πληρωνουμε πληρωνουμε.....ε ναι λοιπον κυριοι....ΘΕΛΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.....
Reply With Quote
Παλιό 11-05-2010, 13:40
teo71 Ο/Η teo71 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2009
Περιοχή: ζωγραφου
Μoto: R 1200 GS

Ουπς, βλέπω ότι το πράγμα παραχόντρυνε.

Επειδή, εγώ είμαι αυτός που ξεκίνησε το θέμα, να πω μερικά διευκρινιστικά πράγματα:
  • Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας.
  • Είμαι περήφανος που έχω BMW 1200 gs και έχω κάνει μαζί της 60.000 χλμ τα οποία έχω απολαύσει απίστευτα. Αυτός είναι και ο λόγος που πονάω ιδιαίτερα, που δεν την έχω την καλύτερη εποχή του χρόνου.
  • Η αναφορά του προβλήματος που μου προέκυψε, είναι γραμμένη σε ουδέτερο τόνο, κάνει απλή και κατανοητή αφήγηση της ιστορίας, δεν ρίχνει ευθύνες σε κανένα, δεν αφήνει υπονοούμενα για κανέναν και δεν χρησιμοποιεί υβριστική φρασεολογία. Για του λόγου του αληθές σας παρακαλώ να την ξαναδιαβάσετε.
  • Ως εκ του παραπάνω, εννοείτε ότι διαφωνώ με τις μηδενιστικές λογικές, "τα λαμόγια στις αντιπροσωπίες", "οι μακάκες Έλληνες της BMW Ελλάς", "οι Βαλκάνιοι Γερμανοί" κλπ.
  • Στην αναφορά μου στο πρόβλημα, αναφέρομαι σε όλο το "σύστημα BMW" και όχι σε κάποια μεμονωμένη αντιπροσωπεία από την οποία έχω κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα.
  • Έκανα service σε ελληνική αντιπροσωπεία της BMW, στα 1.000 χλμ, στα 10.000 χλμ, στα 20.000, στα 30.000, στα 40.000 χλμ, στα 50.000 χλμ, στα 60.000 χλμ. Άλλαξα λάδια σε ελληνική αντιπροσωπεία της BMW στα 5.000 χλμ, στα 15.000 χλμ, στα 25.000, στα 35.000, στα 45.000 και στα 55.000 χλμ. Δηλαδή, δεν έχει πειράξει κανένας τίποτα στην μηχανή, πλην των επισήμων συνεργείων της BMW. Επίσης, η μηχανή μου είναι εντός εγγύησης. Τέλος, η μηχανή μου δεν έχει παρουσιάσει τίποτα άλλο, σε αυτά τα 60.000 χλμ και 15 μήνες που είμαι μαζί της.
Για μένα τα πράγματα είναι πολύ απλά:

H BMW έχει ένα πρόβλημα παράδοσης με ένα ανταλλακτικό που έχει υψηλά ποσοστά παθογένειας. Οκ. συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Όταν σου λέει όμως, περίμενε 2 μήνες να το πάρεις, ουσιαστικά μεταβιβάζει το πρόβλημα της, στον πελάτη. Και αυτό είναι ανέντιμο. Θα μπορούσε να κάνει 1000 πράγματα ώστε το δικό της πρόβλημα να μην μεταβιβαστεί στον δικό της πελάτη. Παραθέτω μερικά:
  • Αγορά 20 αναρτήσεων after market που θα εξυπηρετούσαν τον πελάτη μέχρι να έρθει η μαμίσια. (κόστος 20.000 ευρω.)
  • Αποστολή 10 μηχανών 1200 gs που θα χρησιμοποιούνταν ως μηχανές αντικατάστασης μέχρι να λυθεί το πρόβλημα και μετά θα πωλούνταν ως μεταχειρισμένες. (κόστος 0 ευρω)
  • Σταμάτημα για 1 μέρα της παραγωγής και οι 100 αναρτήσεις που δεν θα μπουν σε καινούριες μηχανές εκείνη την ημέρα να αποσταλούν στους παθόντες για να ανακουφιστεί η αναμονή.
Όλα αυτά δεν τα έκανε η μαμά, δεν τα έκανε η θυγατρική της στην Ελλάδα, BMW Ελλάς, δεν πίεσαν για να γίνουν οι έλληνες αντιπρόσωποι της.

Σε καμμία περίπτωση δεν κρύβομαι πίσω από ένα ψευδώνυμο σε ένα forum.

Ζάης Θεόδωρος
zais@ath.forthnet.gr
Reply With Quote
Παλιό 11-05-2010, 15:00
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostas850gs Εμφάνιση μηνυμάτων
1) Διαβαζοντας ολα τα παραπανω μονο απογοητευση και λυπη μπορω να νιωσω για ανθρωπους που πισω απο ψευδωνυμα κρινουν και κατακρινουν ανθρωπους χωρις να εχουν την ελαχιστη αξιοπρεπεια που τους αρμοζει,χωρις να γνωριζουν γεγονοτα και καταστασεις
2) ειναι η τελευταια φορα που θα γραψω στο forum γιατι βαρεθηκα πλεον να διαβαζω κατοχους BMW να εξηταρονται βριζοντας το μηχανακι τους , την εταιρια τους και τους ελληνες .
3)ειμαι κατοχος bmw και περηφανος για αυτο .εχω παει ταξιδια που με αλλες μηχανες δεν θα το φανταζομουν .
4) ειμαι περηφανος που ειμαι ελληνας ( ελληναρας ) και οχι γερμανος.
5) πραγματικα βαρεθηκα την νοοτροπια που λεει οτι θελω την πιο καλη αντιπροσωπια που παραλληλα να ειναι και η πιο φθηνη και που αν μου κανουν καμμια μα,,,,,κια εγω θα τους γραψω στο forum αρα θα πρεπει να με φοβουνται και λιγο και αν γουσταρω το φτιαχνω και μονος μου το μηχανακι γιατι αυτοι ειναι λαμογια και μου τρωνε τα λεφτα μου αλλα αμα χαλασει το μηχανακι φταιει η bmw και με τα μηχανακια που βγαζει και ο ελληνας που δεν ειναι σαν τον σωστο γερμανο και που γιατι να παω μια ωραια βολτα με τη μηχανη μου και να γουσταρω ,με φτιαχνει καλυτερα να κατσω στο ιnternet και να κραζω τον κοσμο ,αυτους που εχουν το ιδιο μηχανακι με εμενα ,την εταιρια και οτι φοραει σηματακι BMW

ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
kostas850gs@yahoo.gr

ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ....
σε ενα φορουμ με 2500 μελη ειναι πολυ φυσιολογικο να υπαρχουν διαφορετικοι χαρακτηρες και διαφορετικες αντιδρασεις,πανω σε διαφορα θεματα.....
δεν νομιζω οτι σε αυτο το χωρο κρινεται η αξιοπρεπεια μας και ο πατριοτισμος μας.....
στο συγκεκριμενο θεμα με την αναρτηση,η BMW εχει κανει γκελα.......τι να κανουμε
ο ιδιος ο παναγιωτοπουλος,μετα απο κουβεντα μας,μου ειπε ποσο ασχημα νοιωθει με αυτο το προβλημα,που βεβαια δεν ειναι στο χερι του να λυθει
φιλε κωστα μην τρελλαινεσαι τοσο ευκολα με αυτα που διαβαζεις......
και νομιζω οτι δεν ειναι και ο λογος να μην ξαναγραψεις....
Reply With Quote
Παλιό 12-05-2010, 08:17
cbak Ο/Η cbak βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R1200GS (10/2008)

καλημέρα σ'ολους..

teo είναι εύκολο να ανεβάσεις κάποια φωτογραφία που να φαίνεται σε ποιο σημείο παρουσιάστηκε το πρόβλημα?

Επίσης υπάρχει κάποιο νεώτερο σχετικά με το κιτ επιδιόρθωσης που περιμενουμε για το φισάκι της πίσω ανάρτησης (ESA) που σπάει και το επιδιορθώνουμε "προσωρινά" με μαύρη σιλικόνη?
Reply With Quote
Παλιό 12-05-2010, 12:26
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από cbak Εμφάνιση μηνυμάτων
καλημέρα σ'ολους..

teo είναι εύκολο να ανεβάσεις κάποια φωτογραφία που να φαίνεται σε ποιο σημείο παρουσιάστηκε το πρόβλημα?

Επίσης υπάρχει κάποιο νεώτερο σχετικά με το κιτ επιδιόρθωσης που περιμενουμε για το φισάκι της πίσω ανάρτησης (ESA) που σπάει και το επιδιορθώνουμε "προσωρινά" με μαύρη σιλικόνη?
Φιλαράκι δεν έχω κουράγιο όχι φωτογραφία να βγάλω, άλλα ούτε να τη δω.
Με έχει ρίξει απίστευτα το όλο θέμα.
Το μόνο που θέλω είναι να έρθει επιτέλους, να περαστεί και να ξεχάσω το όλο θέμα.
Το μόνο που μπορώ να κάνω για σένα είναι να σου ευχυθώ ολόψυχα να μη σου τύχει...
Reply With Quote
Παλιό 12-05-2010, 18:44
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από teo71 Εμφάνιση μηνυμάτων
Χάνει λάδια η πίσω ανάρτηση (ESA) της μηχανής μου.
Είναι 1200 GS 12/2008, άρα μέσα στην εγγύηση.Το πρόβλημα διαπιστώθηκε όταν πήγα να κλείσω ραντεβού για το service των 60.000 χλμ. Τότε παραγγέλθηκε και η ανάρτηση (29/3/2010).
Σήμερα, έκανα το service και η ανάρτηση δεν έχει έρθει ακόμη. Έχουν περάσει από την παραγγελία της 9 εργάσιμες μέρες.
Η παραγγελία είναι back order, δηλ. το ανταλλακτικό δεν υπάρχει στην Γερμανία και περιμένουμε χώρις να ξέρουμε κάτι περισσότερο.
Στο Γέρακα μου είπαν ότι είμαι το μοναδικό απλό GS που περιμένει πίσω ανάρτηση, ωστόσο στην ουρά είναι άλλα 3 adventure.
Την μηχανή την κυκλοφορώ κανονικά, ωστόσο στο Γέρακα μου είπαν ότι χάνοντας λάδια σιγά σιγά θα σκληραίνει.
Ελπίζω μέχρι τότε να έχει έρθει η ανάρτηση.
Απόσπασμα:
Λοιπόν, σας έχω νέα.
Η BMW έδωσε ημερομηνία παράδοσης, της ανάρτησης τέλη Απριλίου. Μένει να δούμε αν είναι συνεπής στις ημερομηνίες της.
Απόσπασμα:
Λοιπόν η συνέχεια της ιστορίας είναι η εξής:

Στις 30/4/2010 ημερομηνία που η BMW είχε δώσει ως ημερομηνία παράδοσης, η ανάρτηση δεν ήρθε.

Την Παρασκευή 30/4/2010 και ώρα 11:00 επικοινώνησα με την BMW Ελλάς όπου και περιέγραψα το ιστορικό του θέματος (λες και δεν το ήξεραν). Είπαν ότι θα το ερευνήσουν και θα μου απαντήσουν.

Σήμερα, 4/5/2010 και ώρα 11:00, η απάντηση ήρθε από τον Κώστα στα ανταλλακτικά του Γέρακα, ο οποίος μου έκλεισε ραντεβού για την Δευτέρα 10/5/2010.

Εάν έρθει στις 10/5/2010 θα έχουν περάσει

39 ημέρες

από την παραγγελία της ανάρτησης.

Απόσπασμα:
Λοιπόν η συνέχεια της ιστορίας:
Απόσπασμα:

Σήμερα 10/5/2010 ήμουν στο καθορισμένο ραντεβού στον Γέρακα για την αλλαγή της ανάρτησης.
Εγώ ήμουν εκεί, ο μηχανικός ήταν εκεί, ο υπεύθυνος των ανταλλακτικών ήταν εκεί, αλλά η ανάρτηση δεν ήταν εκεί.
Ψάξαμε από δω, ψάξαμε από κει και τελικά η απάντηση είναι, ότι η ανάρτηση είναι στην Ελλάδα, στις κεντρικές αποθήκες της BMW και περιμένουμε να σταλεί στον Γέρακα.
Το θέμα πάντως είναι, ότι το κοντέρ εξακολουθεί να γράφει:

40 ημέρες

χωρίς ανάρτηση.

Λοιπόν, είχαμε μείνει Δευτέρα 10/5/2010, όπου είχαμε ανακαλύψει ότι η ανάρτηση είναι στις κεντρικές αποθήκες της BMW στον Ασπρόπυργο.

Μέχρι σήμερα, Τετάρτη 12/5/2010, η ανάρτηση δεν είχε φτάσει από τον Ασπρόπυργο στον Γέρακα.

Τελικά, σήμερα Τετάρτη 12/5/2010 και ώρα 17:00, έλαβα ένα τηλέφωνο από το κινητό του Κώστα, ο οποίος μου είπε ότι με παίρνει από τον Ασπρόπυργο, έχει την ανάρτηση στα χέρια του και να περάσω αύριο Πέμπτη 13/10/2010 από το Γέρακα, να μου την περάσουν.

Αν δεν του την κλέψουν το βράδυ, αύριο θα έχω φτιάξει την μηχανή μου αφού προηγουμένως έχουν περάσει

43 ημέρες
χωρίς ανάρτηση

Reply With Quote
Παλιό 12-05-2010, 18:54
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"

Με το καλό φίλε! καλές διαδρομές πιά και καλό καλοκαίρι!
Reply With Quote
Παλιό 12-05-2010, 19:11
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Carduelis Εμφάνιση μηνυμάτων
Με το καλό φίλε! καλές διαδρομές πιά και καλό καλοκαίρι!
Να είσαι καλά.
Τι ετοιμάζει η τριμελής lately?
Reply With Quote
Παλιό 13-05-2010, 13:10
Senior Member

Η ανάρτηση περάστηκε.

Όλα καλά