GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα > Μου τη δίνει που .....

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 24-07-2010, 16:14
siraxanz Ο/Η siraxanz βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Argos-Argolidas
Μoto: r1200gsa '08, Cagiva elephant 750e '95
Προεπιλογή Απάντηση: Βιβλίο Ιστορίας Γ' Γυμνασίου: "Ελλάδα και Τουρκία διεκδικούν τα Ίμια"!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara Εμφάνιση μηνυμάτων
Αγαπητοί μου, οι Τούρκοι ουδέποτε κατάφεραν επιτυχίες έναντί μας λόγω της αξιόλογης διπλωματίας τους, της εξυπνάδας τους ή της εξωτερικής πολιτικής. Μπουνταλάδες ήταν και μπουνταλάδες θα μείνουν. Ότι έχουν καταφέρει, το έχουν καταφέρει σε δικές μας στιγμές αδυναμίας, διχόνοιας και ηλιθιότητας, ήτοι όταν είμαστε πιο μπουνταλάδες από δαύτους...

Την Κύπρο πότε την πήραν;

Τα Ίμια πότε τα γκριζάραν; Θυμάστε τι μπάχαλο ήταν η Ελλάδα τότε;

Τον Οτσαλάν ποιος τους τον έδωσε; (Είχαμε κάτι σούργελα στο Ναυτικό τότε - Αρχιπλοίαρχος ε.α. Ναξάκης και κάτι φοβερούς υπουργούς και υφυπουργούς Εξωτερικών - οι οποίοι αλληλοφαγωθήκανε στη συνέχεια και αυτοί...)

Τώρα γιατί βγάζουν το Koca Piri Reis τάχα μου για έρευνες; Διαλέξαν τυχαία την εποχή που έχουμε τον πιο πετυχημένο και ικανό υπουργό Εθνικής Αμύνης;;;

Την Πόλη πότε την πήραν; Η Κερκόπορτα μας μάρανε...
Είχε πεθάνει ποτέ κάποιος Βασιλιάς του Βυζαντίου από γηρατειά; Ο ένας σκότωνε τον άλλον και προκειμένου να πορευτούν όλοι υπό κοινό ηγέτη, παρακάλαγαν τον Αγά να τους σφάξει για να αγιάσουν...

Μόλις τελείωσε ο Β' ΠΠ και όλοι οι λαοί της Ευρώπης πέσαν με τα μούτρα στην ανάπτυξη και στην πρόοδο, εμείς τι κάναμε;

Τον Καποδίστρια, ποιος τον έφαγε;

Πάρτε σαν τυπικό παράδειγμα αυτό το φόρουμ. Πέραν της ψυχαγωγίας και της πλάκας που σπάνε αρκετοί, είναι και άλλοι που φαγώνονται για το ποια μηχανή είναι καλύτερη (αν είναι δυνατόν!!!), κατηγορούν τους άλλους για τις επιλογές τους, προσπαθούν να τους γελοιοποιήσουν δημοσίως με την ημιμάθειά τους και θέλουν να επιβάλουν την επιλογή τους σαν την πλέον πετυχημένη...

Κι όπως μου έλεγε ένας φίλος μου προχτές, διαπιστώνουμε ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική τελικά δεν είναι ούτε ελληνική ούτε εξωτερική ούτε πολιτική.
+ 1000
Reply With Quote
Παλιό 24-07-2010, 17:04
Captain_Andreas Ο/Η Captain_Andreas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: Athens
Μoto: BMW R1200 GS
Προεπιλογή Απάντηση: Βιβλίο Ιστορίας Γ' Γυμνασίου: "Ελλάδα και Τουρκία διεκδικούν τα Ίμια"!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από yannis Εμφάνιση μηνυμάτων
... Η Τουρκία με 25 εκατ. Κούρδους στο εσωτερικό της, με Κεμαλικούς και Ισλαμιστές στα μαχαίρια και με χίλιες δύο αντιπάθειες για το θέμα των υδάτων του Τίγρη αλλά και της Αλεξανδρέττας με τους γείτονές της,πιστέψτε με δεν θέλει να ματώσει... Εμάς όμως ο τότε πρωθυπουργός μας επέλεξε να διαχειριστεί την κρίση της χώρας ...

Θα μου επιτρέψεις... αλλά δεν νομίζω πως θα ακολουθήσω το σκεπτικό σου. Επίσης η έκφραση "πιστέψτε με, εδώ είναι το φως" συνήθως εκνευρίζει. Μάλλον θα συνεχίζω να πιστεύω πως ο εκάστοτε πρωθυπουργός, γνωρίζει "κάτι παραπάνω" και θα εξακολουθώ να τον εμπιστεύομαι. Εκτός και είναι προδότης, αλλά και τότε μήπως εμείς δεν τον εκλέξαμε!??!!?

ΥΓ. Φυσικά καταλαβαίνω πως δεν εξαντλείται ένα θέμα με μία κορώνα, αλλά δυστυχώς δεν περισσεύει χρόνος για περισσότερα. Όπως ξέρεις στις ναυτιλιακές, ούτε το σπίτι σου δεν προλαβαίνεις να δεις... πόσο μάλλον να γράφεις κατεβατά στο διαδίκτυο!!!!
Πάντα με φιλική πρόθεση.

Κι εγώ πάντα φιλικά θα σου πω φίλε μου πως το "πιστέψτε με" δεν είναι τίποτε άλλο από έναν εμφατικό τρόπο έκφρασης. Τώρα πως το παίρνεις εσύ είναι άλλο. Εάν πιστεύεις πως ο εκάστοτε πρωθυπουργός μας "γνωρίζει κάτι παραπάνω" δικαίωμά σου όπως κι εμένα δικαίωμά μου είναι να πιστεύω πως δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πιόνι που τεχνηέντως ανέβηκε στην εξουσία για να παίξει τον ρόλο που του έδωσαν ή στην καλύτερη πως είναι τόσο άσχετος που υποτάχθηκε αμέσως στις ξένες επιταγές για να μην χάσει την θεσούλα του. Όσο για τα υπόλοιπα, με κάλυψε ο gemara.
Reply With Quote
Παλιό 24-07-2010, 18:25
diomiles Ο/Η diomiles βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Αιγαλεω Αθηνα
Μoto: f650gs

Κάπου αναφέρθηκε οτι το 75% των ανθρώπων που μας διαχειρίστικαν είναι ακόμα ενεργά παρόντες στην πολιτική.Εδω ο σημερινός πρωθυπουργός μας μαζι με τον υφυπουργό των εξωτερικών ηταν αυτοί που ήταν υπέρμαχοι του αμερικανόφτιαχτου σχεδίου αναν το οποίο μαθηματικά θα κατέστρεφε την Κύπρο και που ευτυχώς το απέριψε ο Κυπριακός λαός...
Reply With Quote
Παλιό 24-07-2010, 19:48
aeriko Ο/Η aeriko βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R 1200 GS

Αυτούς έχουμε, αυτούς ψηφίζουμε, αυτοί κυβερνούν. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Reply With Quote
Παλιό 24-07-2010, 20:47
yannis Ο/Η yannis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Κερατσίνι Far-west
Μoto: F 800 GS._ Αα, ξέχασα. BMW !!!!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Captain_Andreas Εμφάνιση μηνυμάτων
Κι εγώ πάντα φιλικά θα σου πω φίλε μου πως το "πιστέψτε με" δεν είναι τίποτε άλλο από έναν εμφατικό τρόπο έκφρασης. Τώρα πως το παίρνεις εσύ είναι άλλο. Εάν πιστεύεις πως ο εκάστοτε πρωθυπουργός μας "γνωρίζει κάτι παραπάνω" δικαίωμά σου όπως κι εμένα δικαίωμά μου είναι να πιστεύω πως δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πιόνι που τεχνηέντως ανέβηκε στην εξουσία για να παίξει τον ρόλο που του έδωσαν ή στην καλύτερη πως είναι τόσο άσχετος που υποτάχθηκε αμέσως στις ξένες επιταγές για να μην χάσει την θεσούλα του. Όσο για τα υπόλοιπα, με κάλυψε ο gemara.
Ναι, ναι φίλε μου, αυτά ακριβώς εννοώ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, μπορεί να πιστεύει όπου τον οδηγούν οι γνώσεις, οι εμπειρίες, η αντίληψή του κ.λ.π.
Αυτό δεν σημαίνει πως ΟΛΟΙ έχουν την ίδια άποψη και ακόμη περισσότερο, ίσως να έχουν σοβαρότερα πράγματα να καταφέρουν στη ζωή τους από το να παίζουν "στρατιωτάκια". Κάτι "ιδέες" λοιπόν περί τάχα μου "θα ματώσεις", "θα ματώσω" και τα ρέστα, τις θεωρώ ανεύθυνες.
Άποψή σου θα μου πεις. Ευτυχώς την ίδια έχουν οι περισσότεροι σ' αυτή την κόχη της γης και έτσι ελπίζουμε ότι του χρόνου θα είναι 2011 και όχι 1897!!!!
Βέβαια, όπως πάλι πολύ σωστά θα μου πεις, το ότι το πρεσβεύουν οι περισσότεροι δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι και σωστό. Επίσης ίσως να συμφωνήσω μαζί σου, πως η δημοκρατία δεν είναι και ότι καλύτερο!!!!
Όμως, εφ' όσον δεν έχει φανεί κάτι καλύτερο από την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην περιοχή και εν τέλει αφού αυτό αποφάσισαν οι περισσότεροι που ζουν εδώ, οφείλω τουλάχιστον να το σεβαστώ. Σαν να λέμε, μπορεί να μην συμφωνώ με τους κανόνες του Φόρουμ ή μπορεί να μην μου αρέσει ο Skippyb για moderator, όμως αυτά είναι. Και φυσικά μην αρχίσουμε να εξηγούμε από την αρχή αυτά που όλοι καταλαβαίνουμε καλά, γιατί είπαμε "φείδου χρόνου".

ΥΓ. Μπορεί το ύφος μου να φαίνεται απότομο και αγενές για άνθρωπο μάλιστα που δεν γνωρίζω, όμως αγαπητέ μου το ίδιο αγενή, μου κτύπησαν στα αυτιά μερικά από όσα έγραψες. Δεν πρόκειται λοιπόν για προσωπική αντιπαράθεση, αλλά για ανακλαστική αντίδραση, χωρίς διάθεση για περαιτέρω συνέχεια, που έτσι κι αλλιώς θα θεωρούσα μάταιη.
Reply With Quote
Παλιό 24-07-2010, 22:37
tsompanis Ο/Η tsompanis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ioannina

ένα απο τα πιο όμορφα θέματα που έχω διαβάσει.συγχαρητήρια σε όλους
Reply With Quote
Παλιό 24-07-2010, 22:40
tsompanis Ο/Η tsompanis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ioannina

Απόσπασμα:
... Οι λίγες και πενιχρές μου γνώσεις...
καλά...πλάκα με κάνεις??
Reply With Quote
Παλιό 25-07-2010, 07:20
S.T Ο/Η S.T βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: A

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από diomiles Εμφάνιση μηνυμάτων
Κάπου αναφέρθηκε οτι το 75% των ανθρώπων που μας διαχειρίστικαν είναι ακόμα ενεργά παρόντες στην πολιτική.Εδω ο σημερινός πρωθυπουργός μας μαζι με τον υφυπουργό των εξωτερικών ηταν αυτοί που ήταν υπέρμαχοι του αμερικανόφτιαχτου σχεδίου αναν το οποίο μαθηματικά θα κατέστρεφε την Κύπρο και που ευτυχώς το απέριψε ο Κυπριακός λαός...
Και όχι μόνο και τα ξαναθυμίζω διότι ξεχνάμε γρήγορα:ΟΙ συγγραφείς του βιβλίου ίδιες απόψεις είχαν μ'αυτές της κ.Ρεπούσης (συνωστισμό των Ελλήνων στην προβλήτα της Σμύρνης...) και ήταν μέσα στους 452 διάφορους εκπαιδευτικούς,δημοσιογράφους και άλλους που είχαν υπογράψει κατά της απόσυρσης του βιβλίου(ΣΤ'Δημοτικού).Επίσης πριν απο το δημοψήφισμα στην Κύπρο (σχέδιο Ανάν) είχε υπογράψει υπέρ του ΝΑΙ κάποια κυρία από τις οποίες έχει γράψει το βιβλίο της Ιστορίας της Γ΄'Γυμνασίου (δεν τα λέω εγώ διαβάστε Τύπο και άλλα και θα καταλάβετε).

Για το επίμαχο σημείο διαβάζω ότι τελικά θα διορθωθεί μ'εντολή της ΥΠ.Παιδείας......μάλλον φοβήθηκε την τύχη της προκατόχου της.

Last edited by S.T; 25-07-2010 at 07:49.
Reply With Quote
Παλιό 25-07-2010, 12:21
Captain_Andreas Ο/Η Captain_Andreas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: Athens
Μoto: BMW R1200 GS

Αγαπητέ yannis οι απόψεις σου είναι σεβαστές. Τώρα αν για εσένα η εξωτερική πολιτική μπορεί να γίνεται χωρίς τον φόβο του "θα ματώσεις" και "θα ματώσω" τότε προφανώς ξέρεις αρκετά παραπάνω κι εύχομαι οι ιδέες σου να μας οδηγήσουν στο 2011 όντως. Πάντως άνθρωποι με την δική σου αντίληψη, κατά την γνώμη μου πάντα, που εκτιμούν πως απέναντι στην απειλή θα προτάξεις λόγια και "διεθνείς λύσεις" κυβερνούν και την Σερβία. Δες το Κόσσοβο λοιπόν και τα ξαναλέμε. Αναφορικά με το 2011 και το 1897, σε καλώ να ρίξεις μια ματιά στα ανοικτά μέτωπα της χώρας. Θράκη, Μακεδονία, Θέμα Τσάμηδων, αποσχιστικές τάσεις τεχνηέντως καλλιεργούμενες (το βιώσαμε κι εδώ μέσα) κι ο Καλλικράτης έρχεται. Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις προφανώς έχουμε τελείως διαφορετική οπτική και δεν έχει νόημα να προσπαθεί ο ένας να πείσει τον άλλον μιας και ο χρόνος όντως είναι λίγος.

Καλή Κυριακή
Reply With Quote
Παλιό 25-07-2010, 13:15
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]

Απόσπασμα:
Αγαπητέ yannis οι απόψεις σου είναι σεβαστές. Τώρα αν για εσένα η εξωτερική πολιτική μπορεί να γίνεται χωρίς τον φόβο του "θα ματώσεις" και "θα ματώσω" τότε προφανώς ξέρεις αρκετά παραπάνω κι εύχομαι οι ιδέες σου να μας οδηγήσουν στο 2011 όντως. Πάντως άνθρωποι με την δική σου αντίληψη, κατά την γνώμη μου πάντα, που εκτιμούν πως απέναντι στην απειλή θα προτάξεις λόγια και "διεθνείς λύσεις" κυβερνούν και την Σερβία. Δες το Κόσσοβο λοιπόν και τα ξαναλέμε. Αναφορικά με το 2011 και το 1897, σε καλώ να ρίξεις μια ματιά στα ανοικτά μέτωπα της χώρας. Θράκη, Μακεδονία, Θέμα Τσάμηδων, αποσχιστικές τάσεις τεχνηέντως καλλιεργούμενες (το βιώσαμε κι εδώ μέσα) κι ο Καλλικράτης έρχεται. Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις προφανώς έχουμε τελείως διαφορετική οπτική και δεν έχει νόημα να προσπαθεί ο ένας να πείσει τον άλλον μιας και ο χρόνος όντως είναι λίγος.

Καλή Κυριακή
Δυστυχώς έτσι είναι και είμαι σύμφωνος.

Την Κύπρο για παράδειγμα δεν την πήραν οι Τούρκοι με διπλωματία και καλή εξωτερική πολιτική. Μάτωσαν τους Έλληνες, τους σκότωσαν και τους ξεκοίλιασαν όταν τα δικά μας λαμόγια - πολιτικοί την είχαν κάνει όταν τα βρήκαν σκούρα, αφήνοντας τους αμόρφωτους και ανεγκέφαλους στρατιωτικούς, τάχα μου να κάνουν κουμάντο.

Όποιος πιστεύει ότι με πετυχημένη εξωτερική πολιτική (μόνο) και με την εξεύρεση μια καλής "διεθνούς λύσης" θα την ξαναπάρουμε πίσω, αντλεί τις απόψεις του από δηλώσεις διαγωνιζομένων εφήβων σε καλλιστεία ομορφιάς - world peace.

Την Κύπρο με αίμα την πήραν και μόνο με αίμα θα την ξαναπάρουμε πίσω (αν θέλουμε πια) και βέβαια μόνο και αν τα οικονομικά μας συμφέροντα συγκλίνουν με αυτούς που θα βάλουν τα όπλα, αλλιώς θα αποτελέσουμε παγκόσμιο και μοναδικό φαινόμενο να την απελευθερώσουμε με λόγια...

Χωρίς ισχυρή οικονομία που θα μας επιτρέψει να έχουμε αιχμηρές ΕΔ, θα τρώμε τις σφαλιάρες μας και θα σφυρίζουμε αδιάφορα, κάνοντας και κανα διάβημα που που. Γείτονές μας δεν είναι ούτε οι Φινλανδοί ούτε οι Ελβετοί.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης