![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Μετά τοποθετησα το αντιρανταρ στο παρμπριζ και του ειπα να κανουμε το ιδιο πραγμα, ξερεις ποσες φορές προσπαθησε να μετρησει ταχυτητα? 15!!! ξερεις γιατί? γιατι το οργανο εβγαζε ''error XX''!!ξερεις γιατί? διότι την ωρα που τσιριζε το αντιρανταρ εγω επεφτα στα φρένα!!!! Δεν το πιστευε!!!!! Τον ρωτησα αν οι χειριστες των ρανταρ περνανε κάποιο ειδος εκπαιδευσης στα αντιμετρα των ρανταρ και στους τρόπους διαφυγης που εχει ο οδηγός του σκοπευόμενου αυτοκινητου, μου απαντησε πως οχι διότι θεωρειται οτι ειναι πολυ μικρο το ποσοστό αυτων που γνωριζουν τις μικρες αυτες λεπτομερειες κι ετσι δεν υπαρχει λογος!!!!!!!! Μετα ρωτησα αν εχει κανεις διαβάσει το μανουαλ των μηχανηματων αυτων, μου απαντησε ''μανουαλ? ποιο μανουαλ? μας εδειξαν πως λειτουργουν και αυτο ειναι όλο!!!!'' Αν μου ειπε ψεμματα σου λεω κι εγω!!!! Στο μανουαλ των lazer ρανταρ αναφερεται λεπτομερως το πως λειτουργουν, το πως πρέπει να γινει η σκόπευση, υπο ποια μαξιμουμ γωνία ως προς τον σκοπευτη και το σκοπευομενο οχημα (22 μοιρες αν δεν ξερεις) το οποιο ειναι γνωστο σαν cossine effect και ειναι ο νο 1 παραγοντας λανθασμενης σκόπευσης και τελκα ενδειξη ταχυτητας κι αλλα πολλα που οι συναδελφοι σου τα περνατε μάλλον στα ψιλά ¨η δεν τα διαβαζετε καθόλου! Παρόλα αυτα αναφερονται μεσα σε ενα απο τα λινκς που παραθετω στο προηγουμενο μακροσκελες ποστ μου! Φυσικα και τα RF ρανταρ εχουν τους δικους τους περιορισμους με κοινο σημειο και των δυο το cossine effect. Καλο θα ηταν να τα διάβαζες πριν ποσταρεις, αν δεν σε βοηθανε τα αγγλικα σου ζητησε απο καποιον να το κανει για σενα!! Ακομα, μεσα απο τα λινκς των εταιρειων κατασκευης αυτων των ρανταρ που παραθετω στο ιδιο μακροσκελες ποστ μου και τις οποιες συσκευες χρησιμοποιει και η ΕΛΑΣ υπάρχουν τα μανουαλς, κατεβασε τα και μελετησε τα. Όπου δεν υπαρχουν μπορεις να τους τα ζητησεις και να στα στειλουν. Εγω ετσι εκανα, και μάλιστα σε δυο περιπτωσεις επικοινωνησα τηλεφωνικως μαζί τους, δεν τα εβγαλα απο το κεφάλι μου φιλε μου!! Τωρα για το θεμα ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ενα ραντάρ προκειμενου να παρει ενδειξη ταχυτητας, συμφωνω ότι εχεις βγάλει porsce με 243 και δεν σκοπευες την πινακιδα, αλλα δεν χειριζοσουν laser radar αλλα RF. Aν προσεχες το βιντεάκι που εχω ποστάρει (που δυστυχως για σενα δεν ειδες αλλα ευτυχως όλοι οι αλλοι προσεξαν) θα παρατηρουσες οτι, η σκόπευση ειναι απο γεφυρα με laser radar, στην ελλαδα, και απο συναδέλφους σου, θα εβλεπες δε οτι η κοκκινη τελιτσα κατα την σκόπευση ειναι ΜΟΝΟΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΗς ΜΟΤΟ!!! ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΕΔΩΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΝΩ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Π.Χ ΣΚΟΠΕΥΣΗ ΣΕ ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΕΔΙΝΕ ''err''!! Το γιατι το εξηγω και πάλι σε εκεινο το μακροσκελες ποστ μου να μην τα ξαναλέω!!! Ακομα στα παραθετόμενα λινκς θα εβλεπες ότι ο κατασκευαστης των RF ρανταρ δινει μαξιμουμ αποσταση σκόπευσης τα 600μ-1000μ, (στα Laser 600m) ετσι ενα αυτοκινητο που κινειται με 243κμ την ωρα ητοι 4050μ το λεπτό μεχρι να το σκοπευσης στο χιλιομετρο και να παρεις ενδειξη εχει περασει απο δίπλα σου μεχρι να πεις ''πιασ........'' (απο το ''πιαστονε'')!!! Με άλλα λογια ουτε τι χρωμα εχει δεν θα πολυκαταλαβαινες!! απλες πραξεις μαθηματικων είναι!! (243κμ=243000μ:60 λεπτα=4050μ το λεπτό=68μ το δευτερόλεπτο! Δηλαδη στο χιλιομετρο που σκοπευεις εσυ μεσόλαβουν και 2-3 δευτερόλπετα (εφοσον δεν υπάρχει κινηση κι αλλοι λογοι καθυστερησης) μεχρι να παρεις ενδειξη (αρα -204μ=796 υπολοιπομενα μετρα να το σταματησεις), μεχρι να δωσεις εντολη σταματηματος και να βγει οσυναδελφος σου στον δρόμο αλλα 5 τουλαχιστον αρα -340μ ακομα (ητοι 340+204=544μ) και υπολοιπονται αλλα 456μ για να σταματησεις το οχημα!! Πες μου που μπορει να γινει αυτο με ασφάλεια τοσο του οχηματος οσο και των αλλων επερχομενων οχηματων αλλα και του συναδέλφου σου που παει να σταματησει το οχημα και θα σου πω......εκανα λαθος!!!!!! Ουτε τον αριθμο του δεν θα προλαβεις να παρεις φίλε μου!! Για τα σημεια σταθμευσης των οχηματων της τροχαιας σε αυτοκινητοδρομους προκειμενου να καταγραψουν παραβασεις των οριων ταχυτητας να σου πω ότι οι αστυνομικοι δεν ειναι υπεράνω του νόμου!! Και ο νομος λεει ότι πρεπει πρωτα να διασφαλιζεται η ασφαλεια και η ακεραιότητα των οργανων που πραγματοποιουν τον ελεγχο αλλα κυριως η ασφαλεια των οδηγων, ελεγχομενων και ακολουθουντων του ελεγχομενου!! Τωρα αν ο καθε τροχαίος σταματαει το περιπολικο στην δεξια ακρη της Εγναντιας στοχευει με το ρανταρ και σταματάει αυτοκινητο παραβαινων το οριο στο ιδιο σημειο, φυσικα και μπορει να το κανει με δικη του αποφαση, αν όμως πεσει επανω στο σταματημενο κι ελεγχομενο αυτοκινητο "η στο περιπολικο ενα άλλο ακολουθών τότε πανε όλοι οι συανδελφοι σου κατηγορουμενοι!! Οσοι επιζησουν φυσικά!!!! κι αν υπα΄ρχει και πολιτης νεκρος....βραστα!!! Ρωτα εκει τους συναδελφους σου να σου πουν την διαδυκασια!! Επαναλαμβανω ΣΤΟΥς ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ!!!! Στο επαρχιακο δικτυο και στις πολεις ειναι αλλη υπόθεση!! Εξάλλου πεζός(!) αστυνόμος σε αυτοκινητόδρομο δεν εχει παρατηρηθει ακόμη, ουτε κανενα ελικόπτερο δεν θα σηκωθει για τον ταδε που παει με 300 στην ευθεια της Θηβας!! Εδω δεν σηκωνονται τα ελικοπτερα της ΕΛΑΣ οταν ειναι ζητημα ζωης και θανατου θα σηκωθει για εναν τρελό? Κιαντε και σηκωνόταν, μεχρι να φτασει στο σημειο ο ''τρελός'' θα ειχε αράξει πινοντας τον καφε του ¨η θα ειχε φτασει στον προορισμο του!!! Αντε βρες τον!! Για τους δημαρχους, αμφιβάλεις οτι οι κλησεις πανε στους δημους? αμφιβάλεις ότι οι δημαρχοι αποφασίζουν (αν οχι όλοι...οι περισσότεροι ειδικα στην επαρχία)για την συχνοτητα των μπλόκων για ταχυτητα στους δημους τους??? αμφιβάλεις οτι ο ταδε Αστυνομικος διευθυντης της ταδε πόλης εχει πολιτικό προιστάμενο τον εκαστοτε Υπουργο Εσωτερικων τωρα πια και αμεσως επόμενο πολιτικο προιστάμενο τον δημαρχο της περιοχης ειδικα αν αυτος ο δημαρχος ειναι του εκαστοτε κυβερνωντος κομματος? αλλα και να μην ειναι του κυβερνωντος κομματος στο προφορικο οργανογραμμα του υπουργειου Εσωτερικων ετσι ειναι κατοχυρωμενο εξ απ'ανεκαθεν!!! αν αμφιβαλεις δεν εχω τίποτε άλλο να σου πω παρα μονον ψαξε το καλυτερα!! Και για να κλεισω αυτο το επισης μακροσκελες ποστ μου σου λεω να κανεις μια αναδρομη σε προηγουμενα ποσταρισματα μου, θα διαπιστωσεις ότι ότι λεω το τεκμηριωνω κυρίως με παραθετόμενα λινκς εκτος κιαν προκειται για μηχανολογικα θεματα όπου εκει ειναι δυσκολο να ανεβασω τα μηχανολογικα βιβλια όπου ανατρεχω!!!! παντα φιλικα και χωρις ιχνος ειρωνίας Γιωργος Last edited by GeorgeP; 22-03-2009 at 00:59. |
|
|||
|
|||
![]()
1)Δεν τεκμηριωνεις τιποτα
2)Δεν καταλαβες τιποτα απο΄τι σου γραφω 3)Εχω διαβασει πολλα δικα σου ποστ 4)Σκεψου λιγο την πιθανοτητα να μην εισαι ΘΕΟΣ οποτε... 5)Ισως καποιος θνητος να γνωριζει κατι καλητερα 6)Δεν θα απαντουσα στο ποστ σου, αλλα πρεπει να καταλαβεις οτι αυτα που γραφεις: ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Αν κατάλαβες δεν παροτρυνω κανεναν να παρανομησει!! Το ποστ μου εχει θεση τεχνικης ενημερωσης κι αντιμετρων όπως απο το Νομο εχουμε ολοι το δικαιωμα να εχουμε και τιποτε άλλο!!!! Εξάλλου αυτος ειναι και ο λογος της τοποθετησης απο το ΥΠΕΧΩΔΕ ταμπελων προειδοποιησης ''ελεγχου οριου ταχυτητας με μηχανικα μεσα'', Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ για τον οδηγό!! Αν με το ''ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ '' θεωρεις τον εαυτό σου ''φυλακα 'αγγελο'' των απανταχου μοτοσυκλετιστων σε πληροφορω οτι ειναι μεγάλα παιδια, ενηλικες και δεν εχουν αναγκη απο νουθεσίες του τυπου ''η ταχυτητα σκοτωνει'',¨η ''να τηρεις τα ορια μην σε πιασει κανα ρανταρ'' κ.λ.π., μπορουν αγαπητε να αποφασιζουν μονοι τους!!! Οταν λοιπόν σε αυτοκινητόδρομο βάλεις το περιπολικο στην δεξια ακρη του για να κανεις ελεγχο στα οχηματα σκεψου ποιος ''ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ''. Ισως τοτε καταλαβεις γιατι στην Γερμανια π.χ και σε άλλες Ευρωπαικες χωρες σε αυτοκινητοδρομους δεν υπάρχουν ορια ταχυτητας και δεν στηνονται Τροχαίοι!!! Δεν θα ασχοληθω άλλο μαζι σου για το θεμα, οσοι θελουν να μαθουν κατι παραπάνω (αν θελουν) μπορουν να με ρωτησουν, ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ θα ασχολουμαι απο εδω κι εμπρος για το θεμα!! ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟς ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ!!! Τελος |
|
|||
|
|||
![]()
συνεχιζοντας την ενημερωση στο παρακατω βιντεο στις ΗΠΑ βλέπετε ενα ρανταρ τυπου laser pro three (ειναι οτι πιο εξελιγμενο- δεν υπα΄ρχει στην Ελλαδα/Ευρωπη). Προσεξτε οτι η στοχευση δεν ειναι πια με κουκιδα αλλα με ''κουτακι'' το οποιο διευκολυνει τον χειριστη στην σκοπευση η οποια γινεται και πάλι στην πινακιδα ¨η στο φαναρι του οχηματος!!
Οπου υπαρχει ενδειξη ''----'' επι πολλω σημαινει οτι το οχημα ειναι εφοδιασμενο με ''jammer'', και όπου επι λιγο χρονικο διαστημα οτι η ακτινα δεν εχει ''δει'' καθετο σημειο!!! Προσεξτε τον χρονο που απαιτειται για την στοχευση - και μιλαμε για ρανταρ σε τριποδο - και τι σημαινει αυτο σε χρονο αντιδρασης απο μερος του οδηγου εφόσον διαθετει συσκευη αντιρανταρ, αλλα και τι σημαινει σε χρόνο σταματηματος του οχηματος απο το οργανο οταν αυτο κινειται με 150+κμ!!! (δεν λεω για παραπάνω!!) |
|
|||
|
|||
![]()
και το τελευταίο μου ποστ σε αυτην την ενωτητα ειναι το παρακατω λινκ
http://www.bloka.com/phpBB3/viewtopic.php?f=45&t=5766 μεσα σε αυτο το λινκ αφου το διαβάσετε προσεκτικα για να δειτε τι απαγορευεται και τι οχι σχετικα με τα αντιρανταρ ανιξτε και το ''εγγραφο 1'' το οποιο ειναι απο το Υπουργειο Μεταφορων και το οποιο δηλωνει ρητά οτι ''ως εκ τουτου, δεν τιθεται ζητημα απαγορευσης συσκευων εντοπισμου ρανταρ''. Το εγγραφο ειναι απο τις 19/12/06 απο τον Προεδρο της επιτροπης μελετης και αναθεωρησης του ΚΟΚ (ο οποιος αναθεωρηθηκε κι εφαρμοσθηκε 6 μηνες μετά) με κοινοποιηση στον ιδιο τον Υπουργο. Στο εγραφο 2 θα δειτε την σχετικη απαγορευση στον νεο ΚΟΚ των συσκευων αυτών εκτος κι αν ο κατοχος διαθετει την σχετικη αδεια για τις προυποθεσεις της οποιας οριζεται, στο εγγραφο 3, οτι θα αποφασισουν οι Υπουργοι Δ.Ταξησ, Μεταφορων, Δικαιοσυνης και Επικοινωνιών και η οποια δεν εχει αποφασισθει ακομα!!! Αρα πως απαγορευεται κατι το οποιο δεν εχει αποφασισθει το γιατι απαγορευεται και το πως νομιμοποιειται με μια αδεια που ΔΕΝ εχει αποφασισθει ακομη!! Το Βloca απο οπου και το αρθρο εκανε ερευνα με την νομικη του ομαδα και κατεληξε στα συμπεράσματα που διαβάζετε!! |
|
|||
|
|||
![]()
Σήμερα το πρωί έγινε ατύχημα στο 40χμ της παλαιάς εθνικής προς Κόρινθο επειδή κάποιος χαζός πάτησε απότομα φρένο μόλις είδε μπλόκο της τροχαίας στο…αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Λόγο του γεγονότος και προς αποκατάσταση της αλήθειας αποφάσισα να γράψω λίγα πράγματα για ότι αναφέρεται σε αυτή την ενότητα.
Ο G.P έγραψε: προσέξτε α) τις ταχύτητες που κινούνται τα οχήματα, β) τα err 01 γιατί δεν ‘’κτύπησε’’ πινακίδα, γ) την απόσταση μεταξύ laser και οχήματος (δεν είναι πάνω από 500μ, δ) το χρόνο που χρειάζεται το laser gun για να δώσει ένδειξη και ε) πόσο τον παίδεψε η μοτοσικλέτα μιας και το φανάρι δύσκολα σημαδεύεται!! Και το (ε) με 46κμ, αν πήγαινε με 146 δεν θα έβλεπε τίποτα!!! _ Η αλήθεια: ΔΕΝ είναι τροχονομικος έλεγχος, δεν γνωρίζουμε ποιος χειρίζεται το ladar .Δεν χρειάζεται να σημαδεύεις πινακίδα-φανάρι ,ένδειξη παίρνει από οποιαδήποτε επιφάνεια όπως προφυλακτήρα, ψυγείο, Κάρτερ, ανθρώπινο σώμα κ.α. Τον δυσκολεύει η μέτρηση γιατί δεν έχει σταθερή στοχεύση . Το συμπέρασμα ε) βγαίνει από ΜΙΑ (1) μέτρηση ενός άσχετου στο you tube???--- Τα αλλά βίντεο επίσης από το you tube δεν είναι καν άξια σχολιασμού διότι πασιφανώς πρόκειται για διαφημίση συσκευών παρεμβολών των radar. Ο G.P έτρεψε: θα χρειαστούν τουλάχιστον 5¨- 6¨ για σωστή ένδειξη, άρα η σκόπευση θα γίνει στα 600+μ το όχημα θα έχει καλύψει ήδη τα πρώτα 250μ από τα 500-600μ που θα πετύχει η σκόπευση και βρίσκεται ο Τροχαίος υπολύποντα ακόμη 250-350μ για να μας σταματήσει ο Τροχαίος πράγμα δύσκολο!! Στην δεύτερη περίπτωση (των 610μ) τα πράγματα δυσκολευουν για τον Τροχαίο ακόμη πιο πολύ!!.Και στις δυό περιπτωσεις πρέπει να έχουμε αδειο ανοιχτό δρόμο (Εθνική ¨η επαρχιακό δικτυο), να κινούμαστε με χαμηλές ταχύτητες (οχι πάνω από 100κμ) για να μπορέσει να μας κτυπήσει το laser και να πάρει σωστή ένδειξη και να υπάρχουν κι αρκετά μετρα δρόμου για να μπορέσει να μας σταματήσει ο Τροχαίος!!Γιαυτό αυτά τα ραντάρ χρησιμοποιουνται σε επαρχιακους δρόμους όπου τα όρια είναι χαμηλά…….!Για όλα τα παραπάνω ρανταρ χρησιμοποιούνται σε επαρχιακους δρόμους και σπανιότατα σε αυτοκινητοδρομους όπου κι εκει το όριο είναι 120-130κμ και σταματάνε τα οχήματα που κινούνται με 150κμ μεν αλλά όταν όλα τα άλλα είναι ευνοικά π.χ αδειος δρόμος όπως στην Εγνατία που περνάει ένα αυτοκίνητο ανα 10λεπτο!!!Τα παρακατω ειναι γενικες πληροφοριες που αξιοποιωντας τες ο καθενας με τον τροπο του μπορουμε σχετικα ευκολα να ξεφευγουμε από τα ανταρ της τροχαιαςΤο laser Gun εκπέμπει μια πολύ λεπτη ακτίνα φωτός σε απόσταση μέχρι και 5 κμ!!!!!Αυτό είναι αλήθεια, αλλά πέστε μου ένα χέρι το οποίο μπορεί να κρατησει σταθερή την λεπτη αυτη ακτίνα στοχευοντας σε αυτήν την απόσταση μια πινακίδα αυτοκινητου ¨η ένα φαναρι μοτοσυκλέτας!!!! Ουτε καν μπορεί να δει ο αστυνομικός την πινακίδα ¨η το φαναρι τη μοτο!! Το ασφαλές βεληνεκές τους για μια σκόπευση ακριβειας είναι τα 500μ και ένας ''χεράς'' μπορεί να το φτάσει στο χιλιόμετρο!!!Οταν σε ''κτυπήσει'' η ακτίνα laser δεν σημαινει ότι σε ''τσάκωσε'' κιόλας διότι μέχρι να στοχευσει στην πινακίδα κυκλοφορίας για να πάρει ένδειξη η ακτίνα του έχει περάσει μέσα από την καμπινα του αυτοκινήτου το αντιραντάρ (αν διαθετεις) έχει λαλησει από πιο πριν (μιας και διαθέτει ευρεου φάσματος περιοχη ανιχνευσης και δεν χρειάζεται να κτυπηθει το ίδιο το αντιραντάρ) προειδοποιώντας σε και όταν τελικά πετύχει την πινακίδα εσύ έχεις κοψει ταχυτητα κατα πολύ!!!!Αν κινείσαι με μοτο και ταχύτητες των 150+ κμ σε Εθνικό δικτυο τα laser είναι άχρηστα, διότι τα 150κμ αντιστοιχουν σε 42μ+ το δευτερόλεπτο όπως προειπα, άρα μέχρι το laser να βρεί το φανάρι της μοτο και να πάρει ένδειξη τα 500μ για ασφαλή ένδειξη έχουν πάει περιπατο μιας και τα έχεις καλύψει σε 10''!! αν μάλιστα τους δεις κι επιταχύνεις τότε θα πάρουν ένδειξη ''error'' και τέλος!! Το ίδιο συμβαινει και στο αυτοκίνητο με την διαφορά ότι εκει στοχευουν πινακίδα!!! Αν μάλιστα η πινακίδα είναι λίγο κυρτη πανω/κάτω τότε δεν θα δειξει καμια ένδειξη το μηχάνημα!! Η ακτίνα laser διαθλάται σε οτιδήποτε δεν είναι απολύτως κάθετο προς αυτήν π.χ παμπρίζ, ζελατίνες μοτο κ.λ.π.Τα laser χρησιμοπουνται σε δρόμους με όριο τα 60-70κμ ουτως ώστε να παιρνουν ασφαλές ενδείξεις σε μικρή αποσταση και να σταματάνε τους οδηγους με ασφάλεια!!!Αυτα δεν τα λέω εγώ αλλα αναγράφονται στις οδηγίες χρήσης όλων των εγχειριδίων αυτών των μηχανημάτων!!!! _ Η αλήθεiα είναι ότι όλα τα ανωτέρω είναι εντελώς αυθαίρετα και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Δεν αναγράφονται σε κανένα τεχνικό εγχειρίδιο. Ο G.P.εγραψε: τα RF είναι άλλη ιστορία μιας και α) δεν εκπέμπουν ακτίνα αλλά ηχητικό σημα στις πάντες Κ,ΚΑ το οποίο κατα την εκπομπή του από την κάνη του όπλου ξεκινάει σαν κουκίδα κι ανοιγει όσο απομακρυνεται από αυτην σαν ένα ισοσκελές τριγωνο σε σχ'ημα χωνιου!! _ Προφανώς από λάθος η αστείο αναφέρεται η φραση <ηχητικο σημα> για το τμημα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας Κ,Κa η X,Ku κ.α. |
|
|||
|
|||
![]()
Ο G.P.εγραψε:
Και οι δυό τυποι δεν παιρνουν ένδειξη σε επιβραδύνοντα ¨η επιταχύνοντα οχηματα οποιουδήποτε τυπου!!!!! Αυτός είναι και ο λόγος που στην περίπτωση των καμουφλαρισμένων τροχαιων οχηματων εφοδιασμένα με ρανταρ ταχυτητας και τα οποια έρχονται και ''κτυπάνε'' τα προς έλεγχο αυτοκίνητα (μονον αυτοκίνητα) από πίσω σταθεροποιοντας εν πρώτοις την ταχύτητα τους με αυτήν του προπορευόμενου και προς μέτρηση οχηματος και μετά πατάνε την σκανδάλη/μπουτον του ραντάρ! Αν ο οδηγός του προς έλεγχο οχήματος τους αντιληφθεί (με ενα αντιραντάρ π.χ εξοπλισμένο για από πίσω κτυπήματα) και κόψει ¨η επιταχύνει οι τροχαίοι το έχασαν το παιχνίδι!! Το ίδιο κι αν κανει αριστερά ¨η δεξιά αντι να συνεχίσει την ευθεία κινηση του _ Η αλήθεια είναι ότι το μπλοκάρισμα γίνεται ΜΟΝΟ σε έντονες μεταβολές της ταχύτητας η της κατευθύνσεως. Έτσι όμως παραβιάζονται αλλά άρθρα του Κ.Ο.Κ. όπως επικίνδυνοι ελιγμοί, επικίνδυνη οδήγηση ,οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή κ.α. με διπλάσια προσθήματα από αυτα της ταχύτητας. Γι΄ αυτό έγραψα ότι στην πράξη δεν επιρροιαζεται η λειτουργία τους .Οι συνθήκες για να γίνουν με ασφάλεια αυτοί οι ελιγμοί είναι σπάνιες και χρειάζεται οπωσδήποτε καλό μηχάνημα εντοπισμού του radar-ladder. Και συγνώμη αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ που χάνει η κερδίζει ο οποιοσδήποτε. Ο G.P. έγραψε : Και οι δύο τύποι χρειάζονται καλιμπράρισμα πριν από κάθε έξοδο για καταγραφή κατά την διαρκεί του οποίου εκδίδεται πιστοποιητικό ασφαλούς λειτουργίας το οποίο, με τον προηγούμενο ΚΟΚ, αν πηγαίναμε στο δικαστήριο (αντί να πληρώσουμε την κλήση) και το επικαλούμασταν και δεν υπήρχε το δικαστήριο μας αθώωνε! _ Αυτό στηρίζεται σε κάποιον νόμο η είναι πάλι αυθαίρετο? Βιωματικές εμπειρίες σε δικαστήρια δεν είναι απαραίτητα και ορθές νομικά, π.χ. γνωστός μου με παράβαση για μέθη, αθωωθεί ισχυριζόμενος ότι τα έπινε σε σπίτι φίλου που γιόρταζε και όχι σε κέντρο διασκεδάσεως! Αυτό ακουστικέ στο ακροατήριο που βέβαια δεν γνώριζε το…παρασκήνιο! Ο G.P.έγραψε: στον καινουριο ΚΟΚ εξαληφτηκε το δικαίωμα μας να πηγαίνουμε στο δικαστήριο!!Ακομα, πολυ σημαντικό, για να στηθουν οι τροχαίοι με φορητο ραντάρ οποιουδήποτε τυπου σε οποιοδήποτε σημειο του Εθνικού και μη δικτύου πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη εσοχή στον δρόμο για την στάθμευση του αστυνομικού οχήματος ούτως ώστε να μην δημιουργείται κινδυνος για τους οδηγους. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο μας διασφαλίζει οτι οταν κινουμαστε σε δρόμους ανευ τέτοιας εσοχής δεν μπορέι να υπάρξει φορητο ραντάρ ταχύτητας _ Η αλήθεια: ΛΑΘΟΣ. Με τον παλαιό Κ.Ο.Κ. η παράβαση είχε ρητή δικάσιμο, δεν ήταν πρωτοβουλία του πολίτη και άσκηση δικαιώματος. Εάν δεν πληρωνόταν ,είτε παρών είτε απών, δικαζόσουν (πολλές οι ερήμην αποφάσεις).Με τον νέο, καταθέτεις προσφυγή στο αρμόδιο διοικητικό πρωτοδικείο μαζί με αίτηση για έκδοση προσωρινής αναστολής της ποινής. Για τα σημεία έλεγχου έχω απαντήσει, δεν σε διασφαλίζει η ανυπαρξία εσοχής! Ο G.P.εγραψε: Τέλος κανεις δεν μπορεί να σταματήσει όχημα το οποιο κινείται σε Αυτοκινητόδρομο, με όσα κμ κι αν πηγαινει, όταν ο δρόμος έχει 3+ λωρίδες κυκλοφορίας κινουμενο στην αριστερη, οι λογοι προφανεις και νομίζω ότι όλοι τους καταλαβαινετε! _ Άλλο και αυτό, τι εννοεί κανείς? Για ποιο λόγο θα πρέπει να σταθμεύτει? Για κανένα λόγο? Ταχύτητα? Επικίνδυνοι οδήγηση? Εγκληματική πράξη? Σαφως και κατι τετοιο δεν ισχύει Ο G.P.εγραψε: Αν εμεις όμως σε οποιαδηποτε φάση της παραπανω λειτουργιας αντιληφτουμε το ''''gatso'' και τσιμπησουμε τα φρενα το ''gatso'' θα φωτογραφησει τα.........να μην πω τι!!!!!!!Το ιδιο παιχνιδι παιζεται και με την περιπτωση (α) _ Η αλήθεια είναι ότι : δεν είναι τόσο εύκολο όσο γράφετε! |
|
|||
|
|||
![]()
Ο G.P. έγραψε :
Τέλος, ποιος φωστηρας επιστημονας τεκμηρίωσε οτι η ταχυτητα ΑΠΟ ΜΟΝΗ Της σκοτώνει? Απολυτως κανεις!!!!!!!!! Μονον οι φωστηρες τις τροχαιας βγάζουν αυτο το ‘’λογω υπερβολικης ταχυτητας’’!! Και φυσικα όταν πας να μπεις σε φουρκετα με 100κμ θα σκοτωθεις αλλα δεν ειναι η ταχυτητα που θα σε σκοτωσει αλλα α) η χαζομαρα του οδηγου που δεν προσεξε την σχετικη προειδοποιητικη ταμπέλα, β) το οδοστρωμα (εδω να δεις τι γινεται), γ) η κατασταση του οχηματος, δ) η κατασταση του οδηγου (μεθυσμενος, με/χωρις διπλωμα, εμπειρια κ.λ.π ) και τέλος ε) η ταχυτητα του οχηματος!!! Διοτι αν συντρέχουν τα α,β,γ,δ, ¨η κα΄ποια απο αυτά και με 30 να πηγαινει πάλι σκοτωμένος ¨βαρια τραυματισμενος θα βγει ο οδηγός!!! Ενω αν συντρέχει μονον το (ε) εχει ελπίδες να διασωθει με χειρισμους κατάλληλους, με φρένα με,μεμε,με.............. Ετσι αξιολογουνται τα ατυχηματα στην Ευρωπη αλλα ποτε δεν αξιολογουνται ετσι στην Ελλαδα!! Και γιαυτον τον λογο απλα ξορκιζουν την ταχυτητα λεγοντας οτι ‘’αν πηγαινε σιγα θα το προλάβαινε’’!! Οποίος μυθος, διότι για πεσε (με αυτοκινητο)εσυ /εγω που πας/με με 60κμ σε ένα αντιθετα ερχομενο αυτοκινητο το οποιο κινηται κια υτο με 60κμ να δουμε τι θα περισσέψει!!!! ¨η για πέσε με το οριο των 120 σε διαφημιστικη ταμπέλα (κι αλλο ενα θέμα αυτο) να δουμε τι θα περισσεψει ειτε αυτοκινητο οδηγάς είτε μοτο!! Eτσι λοιπόν η Τροχαια λεει τα δικα της και οι πανεξυπνοι Δημοσιογράφοι ΑΝΑΜΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ!!! Ας αποτανθουν αυτοι οι κυριοι Δημοσιογράφοι σσε κανενα οργανισμο του εξωτερικου που ασχολειται με τα αιτια των ατυχηματων και αν βρει ΕΝΑ ατυχημα που να ποιστοποιειται ως κυριος υπαιτιος η ''υπερβολικη ταχυτητα'' να μου τρυπησει την μυτη!!!!! …….Για ποια θανατηφόρο ταχυτητα μιλάμε? _ Η αλήθεια είναι ότι όλα τα ανωτέρω δεν έχουν καμία βάση. Άλλο είναι η διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος και άλλο η διερεύνηση των αιτιών των συνεπειών του τροχαίου ατυχήματος. Και στα δυο αυτά τμήματα οι παράγοντες που επιδρούν είναι πολλοί. Σε όλα τα κράτη είναι γνωστό ότι ένας από τους σοβαρότερους και πλέον καθοριστικούς παράγοντες των συνεπειών του τροχαίου ατυχήματος είναι η ταχυτητα και γι αυτό υπάρχουν όρια ταχύτητας .Η διαφορετική θέσπιση κανόνων οδικής συμπεριφοράς σε κάθε κράτος γίνετε γιατί δεν είναι όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη ίδιοι. Οι νόμοι που αποδίδουν σε ένα κράτος δεν σημαίνει ότι θα αποδώσουν το ίδιο σε ανά άλλο. Εντελώς αυθαίρετα ο καθένας μπορεί να κάνει συρραφή νομών και να φτιάξη π.χ. Κ.Ο.Κ. πολύ αυστηρότερο η πολύ χαλαρότερο . Για παράδειγμα φαντασθείτε΄, εάν μετανάστευαν ομαδικά όλη οι Έλληνες οδηγοί με τα αυτοκίνητα τους στην Γερμανία τα μούτρα των Γερμανών νομοθετών από την απόγνωση , αντίθετα εάν μετά την αποχώρηση των Ελλήνων ερχόταν στην Ελλάδα Σουηδοί _Άγγλοι _Γερμανοί οδηγοί με τα αυτοκίνητα τους θα μπορούσαμε να έχουμε ελαστικότερες διατάξεις για όρια ταχύτητας , κράνη , ζώνες κ.α. αλλά αυστηρότερα για π.χ. αλκοόλ . Κάθε χρόνο γίνονται στην Ελλάδα περίπου 1500 δικογραφίες-διερευνήσεις για τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και δεκάδες χιλιάδες για τους τραυματισμούς. Στην Ε.Ε. καθώς και τη Β.Αμερικη απο 45000-50000 για θανατηφόρα και εκατοντάδες χιλιάδες για τραυματισμούς. Πόσες από αυτές έχεις διαβάσει για να βγάλεις τα συμπεράσματα που αναφέρεις? Τα οποία ειναι εξωπραγματικά και απαξιωτικα για το έργο χιλιάδων αστυνομικών και εισαγγελέων-δικαστών που τα δέχονται (κάθε δικογραφία κατατίθεται στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων εάν προκύπτουν).Μήπως τελικά όλα αυτά προέρχονται από τα δελτία ειδήσεων και ξερολες παντογνώστες ειδήμον δημοσιογράφους? Τον όρο θανατηφόρα ταχυτητα τον διάβασες κάπου- τον άκουσες κάπου η μήπως τον επινόησες για να τον αντικρούσεις? |
|
|||
|
|||
![]()
Ο G. P. έγραψε :
εγώ πάντως δεν μπορώ να υπακούω στα κελεύσματα του κάθε αδαη ‘’χωριατη’’ δημαρχου ο οποιος αποφάσισε κατα το δοκουν για να γεμισει την τσέπη του! _ Μετά την απαξίωση αστυνομίας και δικαιοσύνης σειρά πήρε η τοπική αυτοδιοίκηση ! Εγώ δεν θεωρώ ότι ο Ελληνικός λαός αναδίδει ψηφίζοντας αδαή χωριάτες και κλεφτές δήμαρχους. Τα λάθη (π.χ. μονοδρομιση-λεωφορειοδρομιση της μισής Αιγαίου από το δήμο Ν.Σμυρνης ) δεν σημαίνει ότι ο δήμαρχος είναι κλεφτής! Ούτε δίνει άλλοθι για την ισοπέδωση των πάντων! Ο G. P. έγραψε : Α) εδω συμφωνα με τα οικονομικα το ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΥ!!! Διότι ως γνωστον τα εσοδα απο τις κλησεις πάνε στην τοπικη αυτοδιοικηση και ουχι στο Κρατος καθ’εαυτό!!!! Ποιος σου ειπε φίλε και Συμπολιτη μου οτι οι ταμπέλες για τα ορια ταχυτητας αποφασιζονται απο το ΥΠΕΧΩΔΕ? Το ΥΠΕΧΩΔΕ αποφασιζει και τοποθετει τις μπλε/πρασινες ταμπελες κατευθυνσης και οχι των οριων ταχυτητας. Τα ορια ταχυτητας στους δρόμους αποφασιζονται απο τον δημο που ανηκει ο δρόμος!! Β) Αρνουμαι φίλε, συνοδοιπορε και Συμπολιτη μου να πηγαινω με 120 στην Ε.Ο Κατερινης-Θεσσαλονικης, Αθηνων-Κορινθου, Εγναντια όπου υπαρχουν απο 2 εως και τεσσερεις (4) λωριδες ανα κατευθυνση όταν στην Γερμανια σε τέτοιους δρόμους ΔΕΝΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ!!!!!!!!!! Γ) ρθρο 20/παρ. 7/ Κ.Ο.Κ.'' Αναφερει ΜΟΝΟΝ τους αυτοκινητοδρομους, τους δρομους ταχειας κυκλοφορίας, και το πρωτευον Εθνικό δικτυο και οχι το επαρχιακό!! Εγω μιλουσα για το επαρχιακό δικτυο όπου εκει πεφτουν και το 98% των προστίμων και όπου εκει στηνονται τα ραντάρ!! Διότι στους αυτοκινητόδρομους υπάρχουν τα 130κμ σαν ανωτατο οριο τα οποια ειναι αποδεκτά (λιγα αλλα αποδεκτά), στους δρόμους ταχειας κυκλοφορίας απο 90 (Συγγρου) μεχρι 110 και στο πρωτευον δικτυο απο 70-90 αναλόγως δρομου, στροφων, εδάφους κ.λ.π.! Μονον σε αυτους τους δρόμους το οριο αποφασίζεται απο το ΥΠΕΧΩΔΕ και οχι στο επαρχιακο δικτυο (π.χ. Τριπολη-Καλαματα όπου μετα τις γνωστες στροφες υπαρχει η ευθεια των 5κμ+ κι οπου το οριο ειναι 50κμ αν θυμαμαι καλά!! ????? Μήπως υπάρχει κάποια αντίφαση στα ανωτέρω??? Γράφει ο Κ.Ο.Κ. για ταχυτητα ανάλογα τις στροφές??? Το δρόμο (ποιότητα οδοστρώματος)??? Ο G. P. έγραψε : Α) ο καθε Δημαρχος και το Δημοτικο Συμβούλιο πηρε τα ηνία και καθε φορα που χρειαζεται χρηματα διατασσει τον τοπικο Αστυνομικο Δ/ντη για κλησεις! Β) αμφιβάλεις ότι οι δημαρχοι αποφασίζουν (αν οχι όλοι...οι περισσότεροι ειδικα στην επαρχία)για την συχνοτητα των μπλόκων για ταχυτητα στους δημους τους??? αμφιβάλεις οτι ο ταδε Αστυνομικος διευθυντης της ταδε πόλης εχει πολιτικό προιστάμενο τον εκαστοτε Υπουργο Εσωτερικων τωρα πια και αμεσως επόμενο πολιτικο προιστάμενο τον δημαρχο της περιοχης ειδικα αν αυτος ο δημαρχος ειναι του εκαστοτε κυβερνωντος κομματος? αλλα και να μην ειναι του κυβερνωντος κομματος στο προφορικο οργανογραμμα του υπουργειου Εσωτερικων ετσι ειναι κατοχυρωμενο εξ απ'ανεκαθεν!!! αν αμφιβαλεις δεν εχω τίποτε άλλο να σου πω παρα μονον ψαξε το καλυτερα! !!!!!! Τα ανωτέρω μόνο ως αστεία τα σχολιάζω : 1) Ο δήμαρχος είναι μόνο πάνω από τον διοικητή της τροχαιας η και της ασφάλειας η και του τμήματος τάξης???? Είναι πάνω η κάτω από έναν ταξίαρχο – υποστράτηγο??? Όταν γράφεις < αστυνομικός διευθυντής > εννοείς τον βαθμό (αντίστοιχο του συνταγματάρχη)??? Δεν υπάρχει τέτοιος σε κάθε< τόπο>!!!Ειναι και ανώτερος των διοικητών των υπηρεσιών …όποτε τους διατάζει όλους!!!??? 2) Σχεδόν όλα τα τμήματα τροχαιας έχουν δραστηριότητα σε άνω του ενός δήμου (πολλές περιπτώσεις με 6-7 δήμους) .Εκεί τι γίνεται, ποιος διατάζει ποιον??? υπάρχει συνεννόηση η παίζουν μποξ μετάξι τους για το ποιος διατάζει τα μπλόκα???!!! 3)????Μετά τον Υπουργό είναι ο Δήμαρχος??? Οι Νομάρχες ? Οι περιφερειάρχες ? Τι κάνουν αυτοί διατάζουν η όχι???? 4)!!!! Καλά αυτό με το ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ οργανόγραμμα σπάει όλα τα ρεκόρ!!! Μπαίνει στο Γκίνες αέρα!!! Πρέπει να είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που ισχυρίζεται δημόσια και σοβαρά ότι Υπουργείο - Κρατική Υπηρεσία έχει προφορικό (και διαφορετικό από το επίσημο γραπτό) οργανόγραμμα!!!! Να΄ σαι Καλά ευθυμήσαμε πάλι…..!!!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Τις <απαντήσεις> που έγραψες γεμάτες ειρωνεία και χλευασμό δεν τις σχολιάζω (τι να γράψω δηλαδή…εάν γνωρίζω τι συσκευή χειρίζομαι η τι ταχύτητες βλέπω και βεβαιώνω?) Ποτέ δεν σκέφτηκα να κάνω τον έξυπνο σε οποιονδήποτε επαγγελματία (γιατρό , μηχανικό , έμπορο , εκπαιδευτικό κ.α.) επειδή διάβασα τεχνικά εγχειρίδια και είδα 5-10 βιντεακια άσχετων στο you tube. Τον ψυχιατρικό όρο του φύλακα αγγέλου να τον αποδώσεις σε αυτόν που νουθετεί προτρέπει και υποδεικνύει οδική συμπεριφορά και όχι σε αυτόν που διαφωνεί με αυτές τις υποδείξεις . Η δημιουργία φανταστικών γεγονότων στο υποσυνείδητο και η προβολή τους εν συνεχεία στο συνειδητό σαν πραγματικότητα ώστε να αντικρουστούν , δεν χρήζει απαντήσεως εκ μερούς μου.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ |
![]() |
Tags |
bmw, bmw gs moto, bmw moto, bmw moto gs, bmwmoto, forum, forumgs, gs forum, gs moto bmw, gs_gs, gsbmw, gsbmwmoto, gsforum, gsmoto, moto, moto bmw, motobmw |
|
|