GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 02-08-2011, 21:55
KRASOPATERAS Ο/Η KRASOPATERAS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: Σχηματάρι
Μoto: GS 1200 08
Προεπιλογή Απάντηση: Είπανε ότι τα έφτιαξαν τα 1200άρια

Εγώ συνεχίζω να υποστηρίζω ότι ναι μεν μπορεί να χαλάσει μια οποιαδήποτε μηχανή, η έστω τα GS περισσότερο όπως λένε και οι χοντάκιδες, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και ο κάτοχος μια μηχανής και την χρήση / συντήρηση που της κάνει.

Υπάρχουν σιδεροφάγοι που και τρακτέρ να τους δώσεις θα του βγάλουνε τα άντερα….
Δεν πιστεύω ότι ένα μοτέρ εκτός από την σπάνια αλλά υπαρκτή αστοχία υλικού μπορεί να χαλάσει έτσι απλά επειδή το πήγα μια φορά 200 δικάβαλος!

Και μην ξεχνάμε ότι κάθε μηχανή έχει και τα «θέλω» τα δικά της…πόσοι είναι ικανοί να τα γνωρίζουν?...και πόσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν βασικές αρχές συντήρησης?
ΛΙΓΟΙ….
Όλοι έχουν την εντύπωση ότι αφού είναι BMW δεν χαλάει….ίσα ίσα, όταν έχει ένα σωρό τολμηρές καινοτομίες επάνω της ναι, έχεις πιθανότητες περισσότερες να χαλάσει κάτι, χωρίς να είναι και σίγουρο.
Σε ένα βαρκαντέρο που ναι μεν είναι μια καλή μηχανή, αλλά τι να χαλάσει?

Αφου το ποιο εξελιγμένο πράμα επάνω της είναι το ABS…
Reply With Quote
Παλιό 03-08-2011, 12:11
evanslam Ο/Η evanslam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: Λαύριο - Λαμία
Μoto: BMW R 1200 GSΑ '10

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από KRASOPATERAS Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ συνεχίζω να υποστηρίζω ότι ναι μεν μπορεί να χαλάσει μια οποιαδήποτε μηχανή, η έστω τα GS περισσότερο όπως λένε και οι χοντάκιδες, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και ο κάτοχος μια μηχανής και την χρήση / συντήρηση που της κάνει.

Υπάρχουν σιδεροφάγοι που και τρακτέρ να τους δώσεις θα του βγάλουνε τα άντερα….
Δεν πιστεύω ότι ένα μοτέρ εκτός από την σπάνια αλλά υπαρκτή αστοχία υλικού μπορεί να χαλάσει έτσι απλά επειδή το πήγα μια φορά 200 δικάβαλος!

Και μην ξεχνάμε ότι κάθε μηχανή έχει και τα «θέλω» τα δικά της…πόσοι είναι ικανοί να τα γνωρίζουν?...και πόσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν βασικές αρχές συντήρησης?
ΛΙΓΟΙ….
Όλοι έχουν την εντύπωση ότι αφού είναι BMW δεν χαλάει….ίσα ίσα, όταν έχει ένα σωρό τολμηρές καινοτομίες επάνω της ναι, έχεις πιθανότητες περισσότερες να χαλάσει κάτι, χωρίς να είναι και σίγουρο.
Σε ένα βαρκαντέρο που ναι μεν είναι μια καλή μηχανή, αλλά τι να χαλάσει?

Αφου το ποιο εξελιγμένο πράμα επάνω της είναι το ABS…

Το ίδιο ισχύει και την 1150 επίσης!
Reply With Quote
Παλιό 03-08-2011, 12:24
CPretenteriS Ο/Η CPretenteriS βρίσκεται εκτός σύνδεσης

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Spata
Μoto: BMW R1200GS (mod. 2010)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από evanslam Εμφάνιση μηνυμάτων
Το ίδιο ισχύει και την 1150 επίσης!
Σαφώς !!!

Όταν στο thread με τα λαδάκια, μου είπε φίλος κάτοχος 1150 ότι έκαιγε 2,5l/5000km... ήθελα να του πω ότι γνωρίζω κι άλλους κατόχους 1150 που δεν καίνε ml... Αρα δεν έφταιγε το λάδι...
Reply With Quote
Παλιό 03-08-2011, 12:51
Senior Member

Με όλο το σεβασμό και πάλι θα το τονίσω για τον πρόγονο του πιο περιζήτητου και πετυχημένου μοντέλου της BMW βάση πωλήσεων, πρέπει να πω οτι το 1150 είναι σαφώς μια αποδεδειγμένα αξιόπιστη μοτοσυκλέτα για την εποχή της 2000-2004.

Αλλά...

η επανάσταση είτε το θέλουμε είτε όχι ηρθε με την έλευση της GS 1200!

Η προηγμένη σχεδίαση, οι αμέτρητες καινοτομίες, το εκπλητικά χαμηλό βάρος της και κατανάλωση της.

Σαφώς και τα αρχικά μοντέλα 1200 πέρα απο τις συνηθεις παιδικές αρρώστιες είχαν αρκετα υψηλή αξιοπιστία. Τα μεταγενέστερα και μέχρι σήμερα μοντέλα έχουν σαφώς στατιστικά περισσότερες πιθανότητες να αποδειχτούν λιγότερα αξιόπιστα αφενός μεν λόγω πληθώρας πωλήσεων στην κατηγορία και αφετέρου λόγω των πολλών καινοτομιών που η μαμα πάντα θέλει να εξοπλίζει την (δύναμη του πυρός) των μοντέλων της και πολλές φορές λόγω της πληθώρας απο αυτών των περιφερειακών που έχει πάνω της η 1200 να εμφανίζονται αστοχίες υλικών και πολλά άλλα.
Επισης σημάντικός είναι και ό παράγοντας και πάλι των πολλών πωλήσεων και ζήτησης που έχει το 1200 με αποτέλεσμα τών μη επαρκή έλεγχο ποιότητας κατά την παραγωγή της.
Reply With Quote
Παλιό 03-08-2011, 13:47
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από aeriko Εμφάνιση μηνυμάτων
Το ESA αν σου βγεί, εύχομαι να είναι στην εγγύηση. Μου έτυχε την πρόπερασμένη εβδομάδα στην μπροστινή ανάρτηση. Αλλάχτηκε εντός εγγύησης. Ευτυχώς υπήρχε κομμάτι spare.
Το ESA παίζει και στο μπροστινό αμορτισέρ;

Δεν το έχω ξανακούσει αυτό.
Reply With Quote
Παλιό 03-08-2011, 14:01
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων
Το ESA παίζει και στο μπροστινό αμορτισέρ;

Δεν το έχω ξανακούσει αυτό.

ότι υπάρχει ESA στο εμπρός μοχλικό θα το έχεις ακούσει βέβαια, αυτό που δεν έχεις ξανακούσει είναι να βγάζει (και) εκεί πρόβλημα αξίας 2.600 ευρώ
Reply With Quote
Παλιό 03-08-2011, 14:26
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Όχι δηλώνω ότι δεν ήξερα και τα δυο.

(θα μπορούσα να το παίξω τώρα αλλά δεν) ...νόμιζα ότι το ESA είναι μόνο της πίσω ανάρτησης
Reply With Quote
Παλιό 03-08-2011, 14:34
Senior Member

Ειναι και εμπρος και πίσω δυστυχώς και ευτυχώς
Reply With Quote
Παλιό 03-08-2011, 15:34
ALX Ο/Η ALX βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: BMW R1150GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από CPretenteriS Εμφάνιση μηνυμάτων
Σαφώς !!!

Όταν στο thread με τα λαδάκια, μου είπε φίλος κάτοχος 1150 ότι έκαιγε 2,5l/5000km... ήθελα να του πω ότι γνωρίζω κι άλλους κατόχους 1150 που δεν καίνε ml... Αρα δεν έφταιγε το λάδι...
Αναφέρεσαι σε μένα μάλλον. Εγώ έκαιγα 2,5 λίτρα ανά 5000χιλ. Τα έκαιγα με το castrol ActEvo. Με το aral που έβαζα παλιότερα και με το Torco που βάζω εδώ και τρεις συνεχείς αλλαγές λαδιού καίω το πολύ 1 λίτρο ανά 5000χιλ. Λογικότατο κάψιμο βάσει των λεγομένων της BMW. Άλλωστε τόσο μου έκαιγε και από την αρχή που την πήρα όταν είχε 30000 χιλιόμετρα. Παρόλα αυτά, και μετά από 125000χιλ, καίει το ίδιο όπως τότε. Άρα δεν έχω φθορές σε ελατήρια/τσιμουχάκια και συνεπώς έφταιγε το συγκεκριμένο λάδι. (γιατί με τα άλλα δεν καίει το ίδιο?)
Οι άλλοι κάτοχοι που λες, (και που λένε δεν καίνε λάδι) συγνώμη αλλά μάλλον κάτι δεν μας λένε καλά. Δεν υπάρχει 1150 που δεν καίει λάδι. Τόσα χρόνια, από αυτούς που γνώριζα/γνωρίζω, όλοι είχαν κατανάλωση. Άλλοι μικρότερη, άλλοι μεγαλύτερη. Παίζει ρόλο πως οδηγούν και που οδηγούν.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από evanslam Εμφάνιση μηνυμάτων

Επισης σημάντικός είναι και ό παράγοντας και πάλι των πολλών πωλήσεων και ζήτησης που έχει το 1200 με αποτέλεσμα τών μη επαρκή έλεγχο ποιότητας κατά την παραγωγή της.
Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογία. Τι πάει να πει "μη επαρκής έλεγχος ποιότητας"?
Δεν είσαι η Ching Seng.... είσαι η BMW κι όταν ζητάς 15000€ για τη μοτοσυκλέτα που μου πουλάς, το λιγότερο που περιμένω είναι να έχει γίνει σοβαρός έλεγχος ποιότητας. Δεν θα σου κάνουν οι καταναλωτές των έλεγχο ποιότητας με το να μένουν στο δρόμο επειδή εσύ "δεν πρόλαβες"
Αυτό είναι τουλάχιστον αστείο να το λέει η BMW (αν το λέει) και δεν το δέχομαι σε καμία περίπτωση. Ο καταναλωτής δεν φταίει σε τίποτα να τραβιέται στα συνεργεία για τόσο σοβαρές βλάβες, που από τις οποίες μπορεί πανεύκολα να κινδυνέψει κι η ζωή του. Δεν μιλάμε για πλυντήριο ρούχων... μιλάμε για μοτοσυκλέτα!
Παρόλα αυτά, μοντέλα 2009 και 2010, με κάτω από 20000χιλ, συνεχίζουν να διαλύουν τα ρουλεμάν της τελικής μετάδοσης και να κόβουν άξονες!

Last edited by ALX; 03-08-2011 at 15:36.
Reply With Quote
Παλιό 03-08-2011, 16:27
Senior Member

Wink Απάντηση: Είπανε ότι τα έφτιαξαν τα 1200άρια

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ALX Εμφάνιση μηνυμάτων
Αναφέρεσαι σε μένα μάλλον.Εγώ έκαιγα 2,5 λίτρα ανά 5000χιλ. Τα έκαιγα με το castrol ActEvo. Με το aral που έβαζα παλιότερα και με το Torco που βάζω εδώ και τρεις συνεχείς αλλαγές λαδιού καίω το πολύ 1 λίτρο ανά 5000χιλ. Λογικότατο κάψιμο βάσει των λεγομένων της BMW.
Δεν υπάρχει 1150 που δεν καίει λάδι. Τόσα χρόνια, από αυτούς που γνώριζα/γνωρίζω, όλοι είχαν κατανάλωση. Άλλοι μικρότερη, άλλοι μεγαλύτερη. Παίζει ρόλο πως οδηγούν και που οδηγούν.

Τουλάχιστον στα 1200 τους βελτιώσανε το θέμα κατανάλωσης λαδιου (0 litr/ 30000 χλμ και βάλε)!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης