GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 28-05-2011, 19:08
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)
Προεπιλογή Απάντηση: Τί να διαλέξω ??? GS ή Adventure ???

Αν και έρχεται ενάντια με την επιλογή μου ("σκέτο" 1200GS και πάλι το ίδιο θα έπαιρνα), να πω ότι όταν πήρα το Dakar αντί το "απλό" 650GS, φοβήθηκα το ύψος και έτσι το είχα παραγγείλει με την χαμηλή σέλα (όπου χαμηλή σέλα = η κανονική του απλού GS) πράγμα που το έφερνε πιο κοντά στο απλό GS (αλλά και πάλι λίγο πιο ψηλά). Μετά από καιρό έλεγα ότι δεν έπρεπε να έχω βάλει την χαμηλή.

Βέβαια το Dakar ήταν ίδια κιλά με το απλό GS πράγμα που δεν συμβαίνει στην περίπτωση εδώ. Όμως το θέμα ύψος δεν είναι τόοοσο κρίσιμο.

Δεν είσαι κοντός.

Γιατί απλά δεν ανεβαίνεις και στα δυο (ή και να τα κάνεις βόλτα). Η BMW σου δίνει αυτή τη δυνατότητα.
Reply With Quote
Παλιό 28-05-2011, 21:09
jmar Ο/Η jmar βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
Μoto: R 1200 GS '09

Επειδη το ειχα το αντβε το θεμα βαρος το καταλαβαινεις στα παντα!!! ειδικα αμα εισαι φορτωμενος και διπλος οντως δεν παει πισω ευκολα αν εισαι και κατω του 1,80 αλλιως θελει κοντη σελα για να πατας σωστα κατω. Και φυσικα το καταλαβαινεις στον επαρχιακο στις συνεχεις αλλαγες πορειας (στροφιλικια) που λογω ογκου και βαρους συν το περισσοτερο καυσιμο το οποιο ειναι ψηλα πανω απο το κεντρο βαρους. Αυτο βεβαια εξαρταται και γιατι πραγμα το θες, εμενα πχ δεν με βολεψε επειδη ηθελα να πηγαινω και καμια γρηγορη βολτα πραγμα που και το ανβε πηγαινε εννοειτε απλα κουραζε περισσοτερο.
Reply With Quote
Παλιό 28-05-2011, 22:15
kwstas Ο/Η kwstas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2011
Περιοχή: Orestiada
Μoto: R1200GSA

εγω θα σου προτεινα να κανεις ενα τεστ και τα 2....και να αποφασισεις εσυ ποιο ειναι καλυτερο για εσενα!αλλιως δεν θα βγαλεις ακρη!
Reply With Quote
Παλιό 28-05-2011, 22:44
jmar Ο/Η jmar βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
Μoto: R 1200 GS '09

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από faker Εμφάνιση μηνυμάτων
εγω θα σου προτεινα να κανεις ενα τεστ και τα 2....και να αποφασισεις εσυ ποιο ειναι καλυτερο για εσενα!αλλιως δεν θα βγαλεις ακρη!

Ετσι...
Reply With Quote
Παλιό 28-05-2011, 23:53
alevbas Ο/Η alevbas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2010
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: r1200gs ttr250

Εγώ πάντως όταν πήγα για test drive στο απλό GS στη BMW μετά από 13 χρόνια με ένα 250 enduro (ψηλή σέλα 90cm αλλά και πανάλαφρο 115kg) και χωρίς καμία εμπειρία σε μεγαλύτερη μηχανή, πίστεψα ότι δεν θα τα καταφέρω. Στο test μου ήταν πολύ δύσκολη, αλλά μετά από ένα μηνάκι, σου φαίνεται παπί. Ίσως τότε να πεις, γιατί δεν έπαιρνα το ADV. Εγώ είμαι 1.70 και 72 kg και το απλό GS είναι πλέον παιχνίδι. Πάρε όποιο σου αρέσει από τα δύο, αφού τα δοκιμάσεις. 'Αλλωστε είμαι της γνώμης ότι γυναίκα και μηχανή είναι θέμα γούστου, εγώ την προτιμώ ψηλή και λεπτή...
Reply With Quote
Παλιό 28-05-2011, 23:56
kwstas Ο/Η kwstas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2011
Περιοχή: Orestiada
Μoto: R1200GSA

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από alevbas Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ πάντως όταν πήγα για test drive στο απλό GS στη BMW μετά από 13 χρόνια με ένα 250 enduro (ψηλή σέλα 90cm αλλά και πανάλαφρο 115kg) και χωρίς καμία εμπειρία σε μεγαλύτερη μηχανή, πίστεψα ότι δεν θα τα καταφέρω. Στο test μου ήταν πολύ δύσκολη, αλλά μετά από ένα μηνάκι, σου φαίνεται παπί. Ίσως τότε να πεις, γιατί δεν έπαιρνα το ADV. Εγώ είμαι 1.70 και 72 kg και το απλό GS είναι πλέον παιχνίδι. Πάρε όποιο σου αρέσει από τα δύο, αφού τα δοκιμάσεις. 'Αλλωστε είμαι της γνώμης ότι γυναίκα και μηχανή είναι θέμα γούστου, εγώ την προτιμώ ψηλή και λεπτή...
και στη γυναικα παλι δοκιμη θελει πριν αποφασισεις!
Reply With Quote
Παλιό 29-05-2011, 10:15
forester Ο/Η forester βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black και μπλουζάκια ΚΤΜ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από msmanos Εμφάνιση μηνυμάτων
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας κα εγ'ω αυτό πιστεύω,ότι το Adventure ειναι υπερβολή.Χίλιες φορε΄ς το απλό και να του ρίξω μερικά καλουδια παραπάνω.Νόμίζω το απλό το 1200αρι το TRIPLE bLACK με τις ακτινωτές ζάντες ίσως θα ναι η καλύτερη επιλογή.
Ευχαριστώ και πάλι..Νεότερα, με τη αγορα!!!
Αυτό πήρα κι εγώ!
Κοίταξε, κάποιος είπε για σωματότυπο. Έχει δίκιο. Το GS , στη χαμηλή θέση σέλας είναι για όλους. Το Adventure , όσο κινείται, όλα καλά. Αν χρειαστεί μανούβρα και σπρώξιμο, αν σου πέσει, αν βρεθείς σε κανένα ανηφόρι και πρέπει να το γυρίσεις (ακόμα και σε πόλη, δεν είναι ανάγκη να είσαι στο βουνό), τότε πρέπει να είσαι 1,80++ και ...γεροδεμένος για να το φέρεις "βόλτα".
Από την άλλη , έχει όσα θα ήθελα εγώ στη δική μου μηχανή. Ζελατίνα αντάξια της τιμής του, πατάκια αναβάτη αντάξια του προσανατολισμού του (το απλό έχει πατάκια super sport), κάγκελα για βαλίτσες μεταλλικές, σχάρα της προκοπής για φόρτωμα, και φυσικά την έξτρα αυτονομία των +13 λίτρων
Προσωπικά δεν το πήρα (το βρήκα στην ίδια τιμή με το δικό μου κι είχε 3000χλμ) επειδή είμαι 1,76 (κοντός δηλαδή) και όταν μπλέξω στα δύσκολα μόνο το απλό κάνω κουμάντο...
Reply With Quote
Παλιό 29-05-2011, 10:40
taksidiotis Ο/Η taksidiotis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ηρακλειο κρητης
Μoto: Af 750,steed 600

να πω κι εγω την γνωμη μου.
ειχα το adv και μπορω να πω με ανεση οτι 2-3 φορες με χε ζορισει ολες κι ολες.
η αληθεια ειναι οτι ειναι ψαρωτικο μηχανημα,το βλεπεις και λες πως θα το κανω καλα.
δεν ειναι ομως ετσι,ειναι απολυτα φιλικο στην οδηγηση,ακομα και στις μανουβρες.
μολις ξεπερασει καποιος τον ψυχολογικο πολεμο του ογκου του,μπορει να το παει πολυ ανετα.οσοι φιλοι με χουν δει να το οδηγαω μου λενε,σιγουρα τρελος πρεπει να σαι...
το προβλημα ειναι οταν την κανεις πισω και εισαι πανω,ναι,εκει απλα σου κοβει κυριολεκτικα τα ποδια.αναγκαστικα πρεπει να κατεβεις για να την πας πισω.
στις ανηφορες δεν υπαρχει κανενα προβλημα απολυτως.στις επιτοπιες σε ανηφορες επισης κανενα προβλημα.απλα γυρνας το βαρος προς το μερος που πατας με ασφαλεια και απλα στριβεις.οτι σουπα μπορεις να φας με το απλο,μπορεις να την φας και με το adv.απλα νομιζεις οτι με το adv θα την φας ετσι κι αλλιως,λογω μεγεθους.
αλλοι λενε το gs καλυτερο,για μενα λιγο καλυτερο ειναι το adv.ειχα και τα 2 σαφως.και το αδυνατο και το χοντρουλο.
το adv ειναι πολυ πιο σταθερο σε μεγαλες αποστασεις,χωρια το ατου του ντεποζιτου,αν και στην ελλαδα δεν εχουμε προβλημα.
θελει οπωσδηποτε υψος 1.80+ αλλιως δεν θα ειαι ασφαλης.
με την χαμηλη σελα μην νομζεις οτι κερδιζεις και κατι σημαντικο.στο adv παντα.
το triple black παντως ειναι ενδιαφερον οχημα,μαυρη μαυριλα πλακωσεκι αυτο μου αρεσει προσωπικα.με καποια αξεσουαρ που σιγουρα θα του εβαζα θα το εκανα και πολυ μπομπα το μηχανημα μιας και το gs χωρις εξτρα δεν μου αρεσει καθολου,μα καθολου.φτωχο,στα ματια μου.
γι αυτο αλλωστε εριχνα κι ενα σκασμο λεφτα σε οτι gs επαιρνα.προσωπικα γουστα σαφως.
απο κει και περα η επιλογη ειναι δικη σου,αν παντως πηγαινα στο triple το πρωτο που θα του αλλαζα ειναι η ζελατινα,θα εβαζα του adv.η μαμα ειναι απαραδεκτη για μενα,του adv ομως,πολυ καλη.
Reply With Quote
Παλιό 29-05-2011, 13:55
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

ολα αυτα που λετε για το υψος ειναι αστεια.......
πολλα μελη μας κατω απο 1.80 εχουν adve και τα σκιζουν,ενω πολλοι ψηλοι δεν ξερουν να τα πανε....
αν εξαιρεσουμε την αυτονομια,ζελατινα και την οπτικη διαφορα στην ουρα της μηχανης,τα μηχανακια ειναι ιδια....
το adve...ειναι πιο ομορφο και πιο επιβλητικο λογο ογκου
Reply With Quote
Παλιό 30-05-2011, 14:28
msmanos Ο/Η msmanos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Πειραιάς

Ναι φίλε μου και εγω πιστευω οτι με λιγα αξεσουαρ το απλο triple black ειναι μια χαρα,αλλα ακουγοντας γνωμες και αλλων φίλων τελικά μήπως μας αναγκάζουν να πάμε στο ADVENTURE? Ακόμα και τα πατάκια ειναι απο spor μηχανή και πιστευω δεν θαναι βολικά.οποτε μεχρι και εκει σ αναγκάζουν να τα αλλάξεις αν γίνετε και αυτα οι φιλοι μας στην BMW!!!. Μώρε αν δεν ήταν το βάρος δεν θα το συζητούσα καθόλου,κατευθειαν στο ADV θα πήγαινα,αλλα έλα που ειχα varadero στο παρελθόν και ξέρω απο πρώτο χερι τι πάει να πει βάρος...
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης