GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Άλλες εταιρίες

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 11-11-2011, 08:08
taksidiotis Ο/Η taksidiotis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ηρακλειο κρητης
Μoto: Af 750,steed 600
Προεπιλογή Απάντηση: ΤΟ VARADERO ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από jmar Εμφάνιση μηνυμάτων
Ζουλιαρη...
Reply With Quote
Παλιό 11-11-2011, 09:53
ltsiorak Ο/Η ltsiorak βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: veroia
Μoto: VFR 1200 DCT, HONDA VARADERO 1000, XT 660R,

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από taksidiotis Εμφάνιση μηνυμάτων
Είναι απλό,κανένα απο τα μαστοδοντα των 200+ κιλών δεν είναι για off χρήση,το οτι μπορούν να περάσουν καποιο χωματόδρομο ναι,το κάνουν,όχι οτι είναι και moto cross όμως.Εξαιρείται το adv 990 που αυτο ναι,πραγματικα έχει καλές δυνατότητες για χώμα,και δε θα πάρω και κανένα διαφορικο στο χέρι αν το πιεσω.με όλα τα υπόλοιπα δε θα σκεφτόμουν κάν να κάνω σκληρή χρήση,το να δίνω λεφτά σε ζημιές μου την δίνει,το να πεσω και μετα άντε να την σηκώσεις επισης είναι κάπως.
Ψηλές tourer έχουμε,βάζω κι εμένα μέσα γιατί κι εγω θα έχω ξανά σύντομα.
Να ηξερες ποσος κοσμος εχει δωσει χιλιαδες ευρα γιατι νομιζε οτι παει χωμα... αλλοι παλι πηραν τα ποδια τους στο φορειο....
Reply With Quote
Παλιό 11-11-2011, 10:08
leandros Ο/Η leandros βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Χανιά
Μoto: BMW R1200GS 2011 Honda PCX-150 2013

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από napgeo Εμφάνιση μηνυμάτων
Τι σου κάνει ένα Honda.
Μη βιάζεσαι , άφησε να έρθη πρώτα στη χώρα.
Καλό σου βράδυ. πάω να το δω στον ύπνο μου
μήπως είχες ονειρώξεις;
Reply With Quote
Παλιό 11-11-2011, 10:13
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ltsiorak Εμφάνιση μηνυμάτων
Να ηξερες ποσος κοσμος εχει δωσει χιλιαδες ευρα γιατι νομιζε οτι παει χωμα... αλλοι παλι πηραν τα ποδια τους στο φορειο....
εγω το ξερω...
μα δεν θελει και πολυ σκεψη για να καταλαβει καποιος οτι ενα θηριο που ζυγιζει 260 κιλα,χωρις εξτρα εξοπλισμο,οτι δε μπορεις να το πιεσεις λες και ειναι καθαροαιμο μεσα σε χωμα,πετρες,λασπες.
μπορει καποιος να το κανει,καποια στιγμη ομως θα τα δει κολυωμενα ολα.
και το ρητο αμα εισαι χερας θα το πας δεν το ακουω καθολου...η μηχναη ειναι ξενη δυναμη,αν νομιζει καποιος οτι μπορει να την ξεγελασει τοτε μαλλον ειναι γελασμενος.με τα κιλα δεν παιζουμε.

και στο θεμα μας τωρα,το βλεπω και το ξαναβλεπω το cross,αλλα κατι δε μου κολλαει στο ματι.τεχνολογικο διαμαντι ισως να ναι,μηπως ομως θα πρεπε η honda να το ψαχουλεψει καλυτερα το θεμα πριν το κυκλοφορησει?
Reply With Quote
Παλιό 11-11-2011, 10:35
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Και εισαι και γνωστης μηχανολογιας!!! το Gs σε σχεση με το R1 εχει 90mm διαφορα στο μεταξονιο και εχει τοση μεγαλη διαφορα στο στριψιμο, αρα
αναλογικα και το Gs με το crosstourer που εχει διαφορα 88mm θα εχει την αναλογη!!!! δλδ αν ειναι μια φορα πιο στριφτερο το R1 σε σχεση με το GS
με το crosstourer θα ειναι 2!!!! τα διπλασια χιλιοστα διαφορα στην προκειμενη περιπτωση παιζουν πολυ σημαντικο ρολο φιλαρακι!!
Οπως εγραψα, εγω ο ασχετος, ''Και για να μην παρεξηγουμαι, ναι στριβει καλυτερα αλλα για αλλους λογους!!''
Και αφου στριβει η GS καλυτερα απο το Βαραντερο ''για άλλους λογους'' και οχι μονον εξαιτιας του μεταξονιου (ειπαμε το χωμα θελει κοντα μεταξονια) θα στριβει καλυτερα και απο το CT εφοσον το τελυταιο δεν απομακρυνεται απο τον προσανατολισμο του Βαραντερο, παντα σε κλειστα κοματια. Θα ειναι και πιο ευελικτη στην πολη μεσα, παντα για την σημερινη εκδοση της GS.
Ομως αν παιρνει καποιος Βαραντερο, FJR, Pan european και CT για να πηγαινει στην δουλεια του ειναι τουλαχιστον θεοπαλαβος, εχει κανει λαθος επιλογη κατηγοριας μοτοσυκλετας.
Οποιος τα παιρνει για να τα φυλαει στο γκαραζ του και να τα βγαζει ενα πρωινο και να πεταγεται μεχρι την Θεσσαλονικη για καφε, οπως καναμε εμεις μεχρι να ερθει το παιδι στην οικογενεια, και να γυριζει το βραδυ πετυχε διανα.

Υ.Γ. Αν ομως ο κατοχος των παραπανω με τον μακρυ μεταξονιο και το μεγαλο βαρος μοτοσυκλετων ειναι 1,90 και πανω τοτε δεν εχει κανενα προβλημα στην κινηση στην πολη.
Reply With Quote
Παλιό 11-11-2011, 10:44
Senior Member

Απόσπασμα:
Φιλε GeorgeP με αυτο το φερινγκ οπως της φωτο σιγουρα δεν εχεις καλυτερη καλυψη απο το GS, αμα βαλεις aftermarket, που σε ολα τα honda aftermarket
βαζουν, σιγουρα εχεις (γιατι ειχα κι εγω χοντα παλια οταν δεν ηξερα ) Κι εγω στο Gs αν βαλω του adve την ζελατινα δεν θα εχω θεμα.
......................................................................................
Το Βαραντερο για παραδειγμα ΔΕΝ χρειαζεται μεγαλυτερη ζελατινα αφου η υπαρχουσα της μαμας εχει δυο θεσεις ρυθμισης. Στην ψηλοτερη θεση καλυπτει αναστηματα μεχρι 1,85μ. απο εκει και πανω, οπως εγω με το 1,94 χρειαζεται αφτερ μαρκετ.

Ακομα και του adve η ζελατινα δεν καλυπτει, ειχα και ξερω. Οταν ξαναγυρισα στο Βαραντερο, μετα την GS με ζελατινα Adve που ειχα, καταλαβα τι σημαινε καλυψη απο βροχη και αερα.

Για το CT και την ζελατινα του μαλλον δεν εχεις αδικο εκ πρωτης οψεως, αλλα ας το δουμε και απο κοντα και βλεπουμε. Ξερεις πολλες φορες μια μικρη ζελατινα κανει καλυτερη δουλεια απο μια μεγαλυτερη, δεν ειανι κανονας αλλα συμβαινει. Κι αν δεν κανει δουλεια....αφτερ μαρκετ.
Reply With Quote
Παλιό 11-11-2011, 10:50
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Οπως εγραψα, εγω ο ασχετος, ''Και για να μην παρεξηγουμαι, ναι στριβει καλυτερα αλλα για αλλους λογους!!''
Και αφου στριβει η GS καλυτερα απο το Βαραντερο ''για άλλους λογους'' και οχι μονον εξαιτιας του μεταξονιου (ειπαμε το χωμα θελει κοντα μεταξονια) θα στριβει καλυτερα και απο το CT εφοσον το τελυταιο δεν απομακρυνεται απο τον προσανατολισμο του Βαραντερο, παντα σε κλειστα κοματια. Θα ειναι και πιο ευελικτη στην πολη μεσα, παντα για την σημερινη εκδοση της GS.
Ομως αν παιρνει καποιος Βαραντερο, FJR, Pan european και CT για να πηγαινει στην δουλεια του ειναι τουλαχιστον θεοπαλαβος, εχει κανει λαθος επιλογη κατηγοριας μοτοσυκλετας.
Οποιος τα παιρνει για να τα φυλαει στο γκαραζ του και να τα βγαζει ενα πρωινο και να πεταγεται μεχρι την Θεσσαλονικη για καφε, οπως καναμε εμεις μεχρι να ερθει το παιδι στην οικογενεια, και να γυριζει το βραδυ πετυχε διανα.

Υ.Γ. Αν ομως ο κατοχος των παραπανω με τον μακρυ μεταξονιο και το μεγαλο βαρος μοτοσυκλετων ειναι 1,90 και πανω τοτε δεν εχει κανενα προβλημα στην κινηση στην πολη.
ολα καλα φιλε Γιωργο,ομως ανηκω μαλλον στην κατηγορια των θεοπαλαβων καθως,καλως η κακως το gt 1300 το χω κανει μηχανη για ολες τις δουλειες λογω του οτι δε θελω να παρω καποιο scooter.
τα χιλιομετρα που διανυω καθημερινως ειναι γυρω στα 130 γιατι καθημερινα βγαινω κι εκτος πολης,και καμια κυριακη η σαββατο καμια βολτουλα γυρω στα 200χλμ.δυστυχως πολλοι απο μας δε μενουν αθηνα ωστε να πουν,ξερεις κατι,την κυριακη θα βγαλω την μηχανη να παω μια μονοημερη και να χωσουν χοντρα χιλιομετρα στον χιλιομετρητη.
εγω προσωπικα προτιμω να χαιρομαι την μηχανη καθε μερα και πλεον ειναι εργαλειο για την δουλεια μου,οχι μονο για τις βολτες μου.
απο κει και περα φροντιζω για την σωστη της συντηρηση και γενικα να την εχω οσο μπορω στην καλυτερη κατασταση.
Reply With Quote
Παλιό 11-11-2011, 10:52
Gemat Ο/Η Gemat βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μυτιληνη
Μoto: Honda XL1000VA Varadero 2007

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Το Βαραντερο για παραδειγμα ΔΕΝ χρειαζεται μεγαλυτερη ζελατινα αφου η υπαρχουσα της μαμας εχει δυο θεσεις ρυθμισης. Στην ψηλοτερη θεση καλυπτει αναστηματα μεχρι 1,85μ. απο εκει και πανω, οπως εγω με το 1,94 χρειαζεται αφτερ μαρκετ.

Ακομα και του adve η ζελατινα δεν καλυπτει, ειχα και ξερω. Οταν ξαναγυρισα στο Βαραντερο, μετα την GS με ζελατινα Adve που ειχα, καταλαβα τι σημαινε καλυψη απο βροχη και αερα.

Για το CT και την ζελατινα του μαλλον δεν εχεις αδικο εκ πρωτης οψεως, αλλα ας το δουμε και απο κοντα και βλεπουμε. Ξερεις πολλες φορες μια μικρη ζελατινα κανει καλυτερη δουλεια απο μια μεγαλυτερη, δεν ειανι κανονας αλλα συμβαινει. Κι αν δεν κανει δουλεια....αφτερ μαρκετ.
Γιωργο ειμαι 1,75 και με την αρχικη ζελατινα στη ψηλη θεση δεν μπορουσα να ανοιξω τη ζελατινα του κρανους.... μου εφερνε ολο τον αερα στα ματια. Επιπλεον, σε ταχυτητες πανω απο 130 οι ριπες ηταν τοσο ασχημες που θολωνε η οραση μου...

Η αρχικη ζελατινα του Varadero ειναι ανεπαρκης στη χαμηλη θεση και απαραδεκτη στη ψηλη!
Reply With Quote
Παλιό 11-11-2011, 11:02
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από leandros Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλά, επειδή κάποιοι από μας δεν ξέρουμε να οδηγάμε στο χώμα
δεν σημαίνει ότι τα GS δεν πάνε σε χώμα.

2010 BMW GS Trophy Cup - Africa - YouTube
απο τετοια βιντεακια οσα θες, χερια να εχεις να τα πηγαινεις....

(GS, Africa, Varadero)
(χιονι)
(ωραιο βιντεο σε χωμα με απιθανη μουσικη)
(πιστα)

ειπαμε....χερια να εχεις......το αν ειναι φτιαγμενα για τετοιες καταστασεις ειναι αλλο και μεγαλο ερωτημα που ολοι ξερουμε την απαντηση.
Reply With Quote
Παλιό 11-11-2011, 11:02
Senior Member

εγω παντως οταν ειχα varadero απο την καλυψη δεν ημουν ευχαριστημενος,καμια σχεση με του adv 1200,μα καμια.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης