![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν διαφωνω,απλα αν μετρας νεκρους(Ισαακ,Σολωμου,Γκουμας)επειδη ηταν Ελληνες, η λογικη παει περιπατο γιατρε.
|
|
|||
|
|||
![]()
H περίπτωση των Ισαάκ & Σολωμού είναι πολύ διαφορετική, μην μπλέκουμε την Λωζάνη με την Κοζάνη.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι,ο ενας συμμετειχε σε πορεια-διαμαρτυρια μοτοσυκλετιστων για την κατοχη της Κυπρου και ο αλλος τα εβαλε με το οπλο του θρασυδειλου........
|
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
αιωνια του η μνημη!μαλλον για να επιβιωσουμε σαν εθνος αυτα πρεπει να κανουμε!μιλας αλβανικα παρτα!πακιστανικα παρτα!
|
|
|||
|
|||
![]()
Προφανώς φίλε και έχεις κάθε δικαίωμα να διαφωνείς μαζί μου, όπως κι εγώ άλλωστε.
Μερικές επισημάνσεις στα σχόλιά σου λοιπόν, επίσης πάντα φιλικά: 1. Όπως επίσης και εκ του πονηρού είναι η προσπάθεια συνδυασμού των Αρβανιτών με τους Αλβανούς... πιο πολλά εδώ ... Δεν ξέρω τι εννοείς όταν βλέπεις "πονηριά" αλλά ακόμα και στην δική σου παραπομπή οι Αρβανίτες είναι Αλβανοί και μάλιστα ...μετανάστες, πολύ προγενέστεροι από τους σημερινούς! Η διαφορά τους είναι οτι κατέβηκαν στην Ελλάδα πριν την κατάκτηση από τους Τούρκους και πρόλαβαν να εκχριστιανισθούν και εν μέρει να εξελληνισθούν. ��������� Ενσωματώθηκαν ειρηνικά και γι αυτό πολέμησαν μαζί μας τους Τούρκους. Επομένως είναι η ίδια ακριβώς ράτσα με όσους έμειναν πίσω, απλά "το περιβάλλον" (θρησκεία, τόπος, παραδόσεις, κοινοί αγώνες κλπ) έπαιξε το ρόλο του. 2. Επιπλέον επειδή τα Τοπωνύμια δεν είναι ένδειξη γενετικής αλλοίωσης του Ελλαδικού πλυθησμού θα ήταν καλή και μια ματία εδώ.. Ασφαλώς και δεν είμαι τόσο ανόητος να πιστεύω κάτι τέτοιο. Σαν παράδειγμα αλληλεπίδρασης μεταξύ λαών το ανέφερα γιατί πρέπει να εθελοτυφλεί κάποιος αν πιστεύει οτι στα 400 χρόνια σκλαβιάς και αλληλεπίδρασης με Τούρκους, Αρβανίτες, Αλβανούς και Τουρκαλβανούς ανταλλάζαμε μόνο συνταγές για ιμάμ μπαιλντί και σουτζουκάκια γιαλαντζί. Ο κάθε άνθρωπος θετικά ή αρνητικά επηρεάζεται από τους διπλανούς του. 3. Αναφορικά με το περιβάλλον που αναφέρεις να σου θυμίσω πλείστες όσες προσπάθειες που έκανε το κράτος και κατά κύριο λόγο η Τ.Α. (μέχρι και σπίτια τους έδωσε) στους Ρομά (γύφτους, αθίγγανους.. Με συγχωρείς αλλά να σου θυμίσω κι εγώ οτι ποτέ και πουθενά δεν δούλεψε το σύστημα της γκετοποίησης που περιγράφεις! Ακόμα και με τις καλύτερες των προθέσεων όταν μαντρώνεις κάποιους και τους υποχρεώνεις σε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά θα εισπράξεις αντιδράσεις (φυλακισμένοι, εξαρτημένοι, τσιγγάνοι, Πομάκοι, ομοφυλόφιλοι και πόρνες, ψυχοπαθείς, μετανάστες κλπ). Αν αποφασίσουμε οτι οι μετανάστες πχ θα πρέπει να γκετοποιηθούν στον Αγ Παντελεήμονα θα καταντήσει όπως και το Μεταξουργείο ή η Τρούμπα με τις πουτάνες πριν 50 χρόνια. Ενσωμάτωση χρειάζονται και όχι γκετοποίηση ή περιθωριοποίηση, ούτε να τους δείχνεις με κάθε τρόπο οτι για σένα "Αλβανέ, αλβανέ δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ". Αλλιώς μπαίνεις στο φαύλο κύκλο να εισπράξεις "έκπληκτος" κάποια στιγμή την οργή και το μίσος τους. 4. Επειδή τυγχάνει να έχω οικογένεια στις ΗΠΑ θα ήθελα να σου πω πως δεν ξέρω τι και που έχεις μάθει αλλά η πλειοψηφία των εκεί Ελλήνων εσιτάτορες κι έμποροι έγιναν σαφώς και κάποιο κομμάτι (όπως σε κάθε κοινωνική ομάδα εξ άλλου) είχε παραβατική συμπεριφορά αλλά δεν νομίζω να είχε καμμία σχέση με την εδώ ανεξέκγκτη κατάσταση... Επειδή και έχω ζήσει στο εξωτερικό και έχω και μετανάστες στην οικογένειά μου να μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική γνώμη. Οι Έλληνες μετανάστευσαν για τον ίδιο λόγο που μεταναστεύουν και σήμερα οι άνθρωποι είτε Ρουμάνοι, είτε Αλβανοί κλπ: Φτώχεια και πόλεμος! Έκαναν όλες τις άθλιες δουλειές που τους έδωσαν οι ντόπιοι, όπως δώσαμε κι εμείς στους Αλβανούς τον πρώτο καιρό. Ασφαλώς και δεν ήταν η εξαίρεση οι Έλληνες και είχαν όση εγκληματικότητα είχαν και όλοι οι άλλοι μετανάστες. Εζησαν σε στέρηση και φτώχεια και φυσικά προόδευσαν για δύο κυρίως λόγους που δεν συναντάς στους μετανάστες στη χώρα μας: πρώτον βρήκαν μια οργανωμένη κοινωνία και όχι το δικό μας μπάχαλο (εδώ δεν τηρούνται οι νόμοι από τους ντόπιους, αλλά απαιτούμε να τους σέβονται οι μετανάστες!) Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει πάλι με το "περιβάλλον". Οι σημερινοί μετανάστες προέρχονται από πολύχρονα απολυταρχικά καθεστώτα που είχαν καταλύσει κάθε τους προσωπική ελευθερία. Άνθρωποι χωρίς παιδεία και πυξίδα είναι. 5. Είμαι πολύ περίεργος να μάθω τη σημασία που δίνεις εσύ στην "γενετική αλλοίωση του Ελλαδικού πληθυσμού" και πως ερμηνεύεις εσύ αυτή την παραπομπή σου: Γενετική των Ελλήνων Οι όποιες γενετικές μελέτες χρησιμεύουν σίγουρα για πολλά. Κυρίως για να ερμηνεύσουν τις αρχικές μεταναστεύσεις στη γή ή να δείξουν επιμειξίες με άλλους πληθυσμούς. Σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό οι περισσότεροι λαοί άλλωστε έχουν δεχθεί διασταυρώσεις με άλλους. Και λοιπόν; τι σημαίνει αυτό; ξέρεις κανένα βιολογικό νόμο που να λέει οτι οι "καθαροί" λαοί είναι σε κάτι καλύτεροι από τους "ανακατωμένους"; Εξάλλου δεν χρειάζονται μελέτες για το προφανές: οι ιδέες ανέκαθεν ήταν πιό επικίνδυνες από τα χρωμοσώματα.. ΥΓ: Δεν ενδιαφέρομαι να ωραιοποιήσω το πρόβλημα των μεταναστών, σίγουρα έχουν και εκείνοι σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Απλά επιμένω πως το κύριο μέρος της ευθύνης το έχει το (κάθε) κράτος που τους υποδέχεται. Επίσης οι αφορισμοί και οι ετικέτες τύπου "####φαρας", "πορτοφολάδων" κλπ είναι προσβλητικές για τον ίδιο το λαό που υπήρξε επί δεκαετίες αιμοδότης μετανάστευσης. |
|
|||
|
|||
![]()
Προφανώς διαφωνούμε εκ βάθρων και δεν έχει νόημα περεταίρω αντιπαράθεση. Για τους Ρομά μόνο θα σου πω πως δεν μίλησα περί γκετοποίησης αλλά περί ενσωμάτωσης στον ντόπιο πλυθησμό των περιοχών που διέμεναν, με τους λοιπούς κατοίκους. Και αυτό δεν δούλεψε όπως προανέφερα. Στον δε σύνδεσμό μου περί Αρβανιτών μάλλον υπάρχει διαφορετική αντίληψη μιας και αναφέρεται πως οι Αρβανίτες ήταν Ελληνικότατο φύλλο από το Άρβανον. Τέλος αν πιστεύεις πως μετανάστες προερχόμενοι από σκληροπυρηνικά καθεστώτα ενσωματώνονται εύκολα, μια ματιά στους Τούρκους της Γερμανίας θα σε πείσει...
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Όπως λέει και ο φίλος Αρκάς δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε το διάλογο. Το θέμα "ενσωμάτωσης" των Ρομά δεν δούλεψε ακριβώς γιατί στην ουσία ήταν γκετοποίηση, όπως επίσης και σε άλλες ομάδες πληθυσμού όπως οι ψυχασθενείς, οι εξαρτημένοι, οι Πομάκοι κλπ. Οσον αφορά τα περί Αρβανιτών και το αν ήταν εξαρχής ή έγιναν Έλληνες, το έχω ψάξει και γνωρίζω πολλά ακριβώς επειδή είμαι Αρβανίτης από τη Θήβα. Οι πληροφορίες άλλωστε του καθενός μας για το θέμα είναι στη διάθεση όσων μας διαβάζουν Αρβανίτες - Βικιπαίδεια . Όποιος πιστεύει τελικά οτι επειδή κατά τύχη γεννήθηκε Έλληνας Ορθόδοξος και όχι Μουσουλμάνος στη Ζουαζιλάνδη έχει περισσότερα δικαιώματα σ αυτή τη γή είναι γελασμένος. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() Ειναι απο την Θρακη εδω και μερικες εκατονταδες χρονια. Οσο για τους Ρομα..........τι να λεμε τωρα,σπιτια τους δωσανε στα παραπηγματα κοιμουνται,οχι μονο στη Ελλαδα αλλα και στην Αγγλια. Λιγοι ειναι αυτοι που ενσωματονωνται στις τοπικες κοινωνιες... Για τους Αρβανιτες και τους Βλαχους,δεν θα ηθελα να το ακουμπησω το θεμα. ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Να γιατί έχουμε "κατσικόδρομους" ....... | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Χιούμορ | 24 | 17-11-2011 01:15 |
Τον Πάνο (Wolferin) ....τον "πάτησε" νταλίκα .... | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Τι μας έτυχε | 50 | 01-04-2010 20:48 |
Στην "αγκαλιά" της Τζούλιας το "αυγό του φιδιού" | MARK | Επικαιρότητα | 0 | 13-03-2010 11:45 |
Χωράφι με "χόρτο" εντοπίστηκε από το Google Earth | Black_Shadow | Yπολογιστές - Διαδίκτυο - Consol - Games | 14 | 12-02-2009 11:19 |