![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() ...χεχε!... οχι φιλε μου ....χαβαλε να κανουμε! ![]() ...λοιπον να μιλήσω οπως σκεφτομαι ... ας υποθεσουμε εστω και θεωρητικα οτι περνούσαμε ολα τα θεματα αξιοπιστιας ...(ενα πραγμα που δεν πιστευω να τιθεται)...αλλα λεμε τωρα ας υποθεσουμε οτι δεν υπηρχε θεμα να εμβολισεις σε καμια ξερογκαζια με τα κυλινδρα καποιο αυτοκινητο που θα (α)τύχεναι να περνούσε διπλα σου ...... σε αυτα που ψαχνω εγω για να απολαυσω την μοτοσυκλετα μου, δεν θα με ενδιαφερε μια τετοια τρελη δυναμη απ τι 6 και μετα και μαλιστα με τουρμπινα στην εξατμιση, γιατι ειναι μια δυναμη που μπορει να γινει χρήσιμη μονο στην ευθεια!...εννοω αν εχω καταλαβει σωστα την λειτουργια αυτης της διπλης τουρμπινας ... ... ετσι οπως φαινεται στις εικονες .... η πιεση των καυσαεριων ...σπρώχνουν μια προπελα, που στη μεση τη εχει καποιον αξονα που στην αλλη ακρη του εχει παλι μια προπελα που συμπιέζει τον αερα που αποροφα απ το φιλτρο αερους στα πλαγια....συμπιεζοντας τον , τον ψυχει ταυτοχρονα μεσα σε εκεινο το ορθογωνιο κουτι οσο μπορει και τον ψεκαζει με δυναμη και πιεση μεσα στην εισαγωγη . Περισσοτερος αερας χρειαζεται περισσοτερη βενζινη ...μεγαλη εκρηξη ...μεγαλη δυναμη ...τρελη ευκολια επιταχυνσης. Δεν ξερω αν τα ειπα σωστα ...αλλα καπως ετσι τα καταλαβαινω...Το λοιπον για να αποδωσει το συστημα πρεπει να εχεις πολλες στροφες στη μηχανη και η δυναμη θα ερχεται πολυ ψηλα ...εξου και μετα τις 6 ....απο κει και περα υπαρχει και το προβλημα οτι και να κλείσεις το γκαζι αποτομα ...η προπελα θα γυριζει με δυναμη για λιγο ακομα ...πραγμα που ειναι το αντιθετο ακριβως απο αυτο που σου χρειαζεσαι αν θελεις να εκμεταλευτεις τον χωρο πριν την στροφη μεχρι την τελευταια στιγμη και μετα να κλεισεις γκαζι και να μπεις.... ...που καταλήγεις?...χεχε!...στο χαντακι! ![]() ...εξαλου ετσι οπως φαινεται στη φωτο η τοποθετηση του ιντερκουλερ, να το πω ετσι το ορθογωνιο κομματι κατω απ τα κυλινδρα , ...σε καθε στροφη και με λιγη κλειση θα εβρισκες κατευθειαν κατω στην ασφαλτο! ... με λιγα λογια οπως ειπα και σε παραπανω ποστακι μου ...θα ηταν καλο μονο για να τρομαζεις SS ...στην Εθνικη!..χεχε! ![]() ...απο κει και περα ... ενα καποιος μαγκας εβγαζε ενα τροπο αντι για τουρμπινα να βαζε ενα κομπρεσορα στη GS ... χεχε!...τοτε ασυζήτητη ειμαι μεσα!!!! ........... ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
εμενα μου κανει εντυπωση το διαγραμμα...με τοσο μικρα 'σαλιγκαρια' δεν ειναι λογικο να λαγκαρει μετα τις 6000...κανονικα επρεπε να ειναι φουσκομενο απο χαμηλα!οσο για αξιοπιστεια...αφου κουρεψα εγω αξονα με 85 αλογα μαλλον θα υπαρχει προβλημα...
|
|
|||
|
|||
![]()
σε ενα a4 ειχα γυρω στα 300ps ειχα το μαμα καθετο intercooler και δεν ειχα κανενα προβλημα ψυξης(πραγματικα ηταν πολυ μικρο και κρυμμενο)...αυτα τα κτηνη που βλεπουμε σε καποια car μερικες φορες περισοτερο κακο κανουν παρα καλο(βλεπε lag...)
|
|
|||
|
|||
![]()
Metisse BMW Turboboxer - YouTube
εδω εχει μια ενδιαφερον και σφαιρικη μετατροπη boxer μοτερ... |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Παντως οπαοι ασχακούνται με μετατροπές πάνω από το +20% που σου δίνει σε μη ατμοσφαιρικούς ένα chip μεγαλώνουν το intercooler και για πρακτικούς λόγους (Να περνάει η ποσότητα αέρα που ζητάς απο την αυξηση πίεαης)
Σε καπθε περίπτωση είναι ένα εντυπωσιακό project |
|
|||
|
|||
![]()
...το να συμπιεζεουν αερα παιρνοντας κινηση απ τον στροφαλο δεν ειναι πιο ευκολο και ακομα καλυτερα αξιοποιήσιμο?...γιατι δεν εχουμε δει κατι τετοιο ακομα?
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() Y.Γ. Πλάκα κανω ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
OPEL INSIGNIA 1600 TURBO 180PS | evanslam | Πωλήσεις γενικώς | 3 | 01-02-2011 10:20 |
Turbo από τη Ferrari | essel | Αυτοκίνητο | 3 | 15-11-2009 23:06 |
Ανάκληση μοτοσικλετών BMW R1200GS και R1200GS Adventure | mariosich | Διάφορα | 7 | 06-10-2009 00:57 |
Turbo & intercooler εξελίσσει η Yamaha | arisxios | Άλλες εταιρίες | 3 | 23-08-2009 13:14 |
Turbo-X SL01 Ηλιακός Φορτιστής | KostasGS | Πλοήγηση - Hardware και Software | 2 | 27-12-2008 22:57 |