![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
![]() ![]() ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Ευχαριστώ.
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
![]() ![]() ,εξάλλου συμφωνούμε σε όλα (σχεδόν). ![]() Σε ότι αφορά την θερμοκρασία του λαδιού. Συμφωνούμε ότι το λαδί, είτε σε αερόψυκτο, είτε σε υδρόψυκτο κινητήρα αναπτύσσει θερμοκρασία άνω των 90ο βαθμών και τουλάχιστον μέχρι 110-120 χωρίς πρόβλημα . Το ψυγείο είναι για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση σε συνθήκες υψηλής καταπόνησης. Άρα δεν είναι λόγος μη αγοράς μοτό, η υψηλότερη θερμοκρασία του λαδιού.!!! ![]() Στο θέμα αίσθηση έβαλα <<>> γιατί υπάρχει και το στοιχείο της υποκειμενικότητας. Π.χ. φίλος με varadero μου έχει πει ότι όταν ανεβαίνει Αθήνα <<ανεβάζει θερμοκρασία > γιατί δεν έχει συνηθίσει να κινείται σε τέτοιες συνθήκες. Βέβαια εάν κυκλοφορούσε με ZZR 1200 και μετά έπαιρνε το vara θα νόμιζε ότι έχει αξεσουάρ …air condition !!! Οι συχνές αλλαγές λαδιού έχει σαφώς σχέση …με τα λαδιά του 1985 !!! Η σύγκριση δεν είναι καθόλου ατυχής αλλά λίγο πονηρή ... γιατί δείχνει πόσο δύσκολο ως αδύνατο είναι να αποδείξεις (και οποιοσδήποτε) ότι η αξιοπιστία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τρόπο ψύξης. Αφού ακόμα κι αν βρούμε προβληματικούς κινητήρες και με βλάβες που να έχουν άμεση σχέση με την απαγωγή της θερμότητας, είναι ποιο σωστό να το αποδώσουμε σε λάθος της συγκεκριμένης σχεδίασης και όχι γενικά στην μέθοδο απαγωγής. Όσο για το ασχολίαστο … πάρε αυτά το 2 μοτό και αφού δεις καλά τα χαρακτηριστικά και συγκρίνεις αποκλειστικά τους κινητήρες τους πες μου που είναι η εξέλιξη 30 χρονών και πείσε με να πετάξω το εντελώς (χωρίς ψυγείο) αερόψυκτο CB250RS μου για το υδρόψυκτο CBR250R . Είπαμε αποκλειστικά κινητήρα …έτσι ? ![]() (Αλήθεια γιατί 4000 δολάρια στην Αμερική και 4700 ευρώ στην Ελλάδα ?) Honda CB250RS 1981 Honda CB 250 RS specifications and pictures Honda CBR 250R (2011) | Mrbike.gr - Ολα τα νέα για τη μοτοσικλέτα, με ένα μόνο click! 2011 Honda CBR250R First Look - Motorcycle USA Πάντως είμαι σίγουρος ότι εάν σε 30 χρόνια με καλέσεις για καφέ και έχει παρκάρει δίπλα ένα CBR250R για να μου αποδείξεις ότι αντέχει, εγώ θα σκάσω μύτη με το 57!!! ετών αερόψυκτο cboura μου…Θα σε πατάω και στην κόντρα …αφου θα έχουμε ίδια περίπου ισχύ αλλά 55 κιλά λιγότερα (35 από μηχανές και 20 από εμάς)!!!![]() Πάντως το τσακίσαμε στο σπαμ το θέμα …
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Σε εκείνο τον παλιο-πρε.. το λέω..
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Ούτε κι εγώ κατάλαβα ρε θέατρο...
![]() ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Από όσα διάβασα παραπάνω το 20/50 είναι πιο ενδεδειγμένο από το 10/40 ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τα 20/50 τα έχεις δοκιμάσει; Το λέω γιατί αναφέρεις μεγάλες διαφορές στις θερμοκρασίες και θέλω να καταλάβω αν φταίει το ίδιο το λάδι ή ο τύπος του (20/50 με 10/40) |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα λάδια αυτά κι έχω σκοπό να τα κρατήσω. |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Αν θελεις κατι άλλο για το καλοκαιρι πηγαινε σε ενα 15/50 το πολυ! Ακομη, λογω του οτι, - το ξαναλεω για ολους - η GS δεν διαθετει υγρο συμπλεκτη μπορεις/τε αφοβα να χρησιμοποιειται λαδια αυτοκινητου κι οχι απαραιτητα μοτοσυκλετων τα οποια ειναι αρκετα φθηνοτερα! |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Η JASO MA είναι μια προδιαγραφή που δηλώνει ότι οι δίσκοι έχουν ασφαλή λειτουργία και δεν πατινάρουν, αυτό γίνετε γιατί έχουν βάλει λιγότερα και ποιο light αντιτριβικά μέσα στα λάδια και για αυτό αν κοιτάξουμε τα λάδια για μηχανές έχουν και λιγότερες προδιαγραφές τύπου SH η SL κλπ…. Τον αυτοκινήτων αυτοί που τα ψάχνουν τα θεωρούν καλύτερα λόγο αντιτριβικών. Στο παρελθόν ήμουν σε χημείο συναδέρφου με άλλη ιδιότητα (αγνιζόμενος μάλιστα) και είχε ένα βίντεο με ένα τεστ σε λάδια που κάνουνε για τον βαθμό αντιτριβικής ιδιότητας πάνω σε μία ειδική πέτρα που γυρίζει με σταθερή ταχύτητα. Πάνω στην πέτρα ακουμπάγανε ένα μέταλλο που το πιέζανε με διάφορα βαρίδια στην άλλη άκρη ενός μοχλικού και μετράγανε με μηχάνημα την αντίσταση, όσο καλύτερες αντιτριβικές ιδιότητες είχε το λάδι τόσα περισσότερα κιλά σήκωνε χωρίς αντίσταση. Όσο ποιο απλό ήταν το λάδι τόσο χειρότερες επιδόσεις είχε, τα μοτοσυκλετηστικά είχαν σαφώς λιγότερα κιλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι επικίνδυνα. Είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς και φωτογραφίες πως είναι ένα λάδι σε μικροσκόπιο ενώ έχει δουλέψει κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα, εκεί βλέπεις πως είναι τα μόρια σε ένα καλό λάδι και πως σε ένα χειρότερο…. Σε διάφορα τέστ πάντως που έχω διαβάσει το Mobil 1 15/50 συνθετικό διαπρέπει, όπως και πολλά άλλα. Η έκπληξη ήταν ότι οι επιδώσεις σε λάδια φίρμας όπως Motul, Castrol και κάτι άλλα που δεν μου έρχονται τώρα ήταν χειρότερες από ορισμένα που δεν τους το είχες!! Πάντως μια φορά στην δικιά μου έβαλα Castrol σε αντιπροσωπεία και σε λιγότερο από 5000 τα έβγαλα και έβαλα πάλι Aral 20/50… τα έκαψε για πλάκα….και κροτάλιζε περισσότερο. Τώρα έχω 15/50 ημίσυνθετικά και έχει πάλι διαφορά στο κροτάλισμα ιδιαίτερα στην εκκίνηση....προς το καλύτερο. Αν μπορέσω να βρω το βιντεάκι θα το ανεβάσω και θα δείτε τι γίνετε…. Last edited by KRASOPATERAS; 10-06-2011 at 01:11. |
|
|
|||
|
|||
|
Μια ερώτηση για τις βαλβολίνες του σασμάν. Εαν θελήσω να τις αλλάξω με άλλης εταιρείας τι πρέπει να προσέξω;
αυτές κάνουν;(μιας και μιλάμε για torco) TORCO MTF-L 75W 1 LT |
![]() |
|
|
Σχετικά Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
| Λάδι διαφορικού πίσω άξονα SAF-XO OSP | xurxes | Τεχνικά θέματα διάφορα | 11 | 08-01-2011 16:14 |