![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Αθήνα
Τη διακοπή καταβολής συντάξεων σε δικαιούχους του Δημοσίου κάτω των 55 ετών ζητεί η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Σύμφωνα με το Βήμα, πέραν των άλλων μέτρων οι δανειστές ζητούν η διακοπή να εφαρμόζεται μέχρι τη συμπλήρωση του 55ου έτους. Τα νέα μέτρα που ζητεί η τρόικα Το μέτρο έχει κυρίως συμβολικό χαρακτήρα και επιδιώκεται να καταγραφεί εμπράκτως η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για δημοσιονομική προσαρμογή. Το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς θα χρειαστεί να έρθει σε σύγκρουση με σειρά επαγγελματικών ομάδων κυρίως αστυνομικούς, στρατιωτικούς, αεροσυνοδούς, γυναίκες με ανήλικα παιδιά κ.λπ. και προσπαθεί να διαπραγματευθεί.Newsroom ΔΟΛ in.gr - Διακοπή καταβολής σύνταξης για δικαιούχους του Δημοσίου κάτω των 55 ετών ζητεί η τρόικα - Ειδήσεις - Οικονομία |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Μακάρι…θα γίνουν και σωστά με την τρόικα… |
|
|
|||
|
|||
|
Ναι;;;
Καταφέραν τα λαμόγια να στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου!!!!! Εμφύλιος!!!! Όταν οι πιλότοι πέταγαν στο Αιγαίο, όταν οι αλεξιπτωτιστές έφευγαν από τα C-130 νύχτα, όταν οι υποβρυχιάδες χτένιζαν το Αιγαίο με 100 μέτρα θάλασσα από πάνω τους, εσείς οι δίκαιοι πού ήσασταν; Εγώ είμαι απόστρατος Αντισυνταγματάρχης, αλεξιπτωτιστής. Και είμαι 42 χρονών. Μπήκα με πανελλήνιες το 88στη ΣΣΕ και δε με διόρισε ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!!Εθελοντής στις ειδικές δυνάμεις και στα αλεξίπτωτα. Η πόρτα ανοικτή για όλους! Για 22 χρόνια δεν είχα σπίτι, ημέρα-νύκτα, Σαββατοκύριακο, δε γνώριζα που θα με 'βρει το πρωί..... Όλοι οι διαμαρτυρόμενοι που ήταν τότε;;;;; τώρα που παίρνω αυτά για οποία πλήρωνα επί 22 χρόνια θα μου πείτε μπράβο στην τρόικα που τα κόβει; Με το Ελληνικό κράτος υπέγραψα σύμβαση και εξάσκησα λειτούργημα με συγκεκριμένους όρους!!!! Τους ίδιους για όλους όσους ήθελαν και μπορούσαν! Αντί να τα βάζουμε με αυτούς που έκλεψαν και κλέβουν, με αυτούς που συρρίκνωσαν το αγροτικό δυναμικό και εξαφάνισαν την Ελληνική βιομηχανία τις δεκαετείες 80 και 90, με τα λαμόγια που διόριζαν και διορίζουν για ψήφους, με αυτούς που ξεκλήρισαν τους επαγγελματίες και μικροβιοτέχνες στου Ψυρρή και το κάναν το μέρος τίγκα στο σκυλάδικο, όπως θα κάνουν και την Ομόνοια κλπ, αντί, αντί .... τελειωμός δεν υπάρχει!!!!!! Τα βάζετε με με μια χούφτα πρώην ένστολους!!!!! Σε αυτούς χρωστάτε (και στους νυν ασφαλώς) το ότι μπορέσατε να δημιουργήσετε ότι δημιουργήσατε μέχρι σήμερα, ΕΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!!! Από δω και μετά να σας δω... |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
+1200 ![]() ![]() ![]() Last edited by BOXER; 20-09-2011 at 02:49. |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Εμείς (σαν λαός) δεν είμασταν που ακούγαμε το "στην Ελλάδα δουλεύουν μόνο τα κορόιδα και τα ρολόγια¨και γελούσαμε....αντί να επαναστατήσουμε... Έ τώρα μας έστειλαν τον λογαριασμό.... |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Οι στρατιωτικοί μπαίνουν σε μια σχολή με δίαβασμα όπως σε κάθε σχολή και είναι οι μοναδικοί που λαμβάνουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δωρεάν παιδεία - εστία - διατροφή όταν όλοι οι άλλοι πληρώνουν...νοίκια, λογαριασμούς κλπ... ως εδώ καλά, αν και είναι άδικο για τους υπολοίπους.... δεν υπηρετούν όπως υπηρετούμε όλοι οι άλλοι, δεν έχουν τον φόβο της απόλυσης όπως έχουμε όλοι δεν ψάχνουν γα δουλειά όπως ψάχνουμε όλοι....μπορεί να πήδαγες απο τα αεροπλάνα και αναγνωρίζω τον κίνδυνο αλλά ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΣ εμάς μας πηδ@νε όλη μέρα χωρίς να έχουμε και πολλές εναλλακτικές... αλλα και πάλι ως εδώ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.... Αυτό που θεωρώ απαράδεκτο είναι το ότι στα 42 σου βγαίνεις σε σύνταξη και μετά ΨΑΧΝΕΙς ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ αν όχι εσύ έχω πολλά παραδείγματα αποστράτων που πήραν θέσεις από άτομα σαν κ εμένα που σπούδαζα επί πληρωμή.... υπηρέτησα την θητεία μου, έψαχνα για δουλειά και ξεκίνησα από πολύ χαμηλά στρώματα για να φτάσω κάποια στιγμή να διεκδικήσω αυτή την θέση που διεκδικείς και εσύ...με τη διαφορά ότι εσύ θα το κάνεις για να σπάσεις την ανία σου λόγω συνταξιοδότησης ενώ εγώ το χρειάζομαι να ζήσω την οικογένεια μου.... γιατί εσύ μετά από άλλα 22 χρόνια θα είσαι 64 με 2 συντάξεις ενώ εγώ 65 και θα παλεύω για ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ...μην αναλογιστούμε και την περίθαλψη που έχεις ΕΣΥ στα στρατιωτικά νοσοκομεία ενώ εγώ με το ΙΚΑ??? Όσο για την ασφάλεια και την Ειρήνη που μας παρέχετε, να σου θυμίσω ότι δεν μας παρέχετε απλόχερα, την πληρώνουμε όλοι μας...και επίσης να τονίσω ότι δεν είναι ειρήνη επ ουδενί ... υπάρχει πόλεμος εκεί έξω...στον δρόμο στη δουλειά παντού...απλώς ειναι ακήρυχτος... στην ειρήνη που προσφέρεται απο τον στρατό δεν υπολογίζονται οι νεκροί καθημερινά απο ληστές, απο αγανακτισμένους, απο τρελούς, στον δρόμο παντού....τουλάχιστον αν ήταν κηρυγμένος πόλεμος θα είχαμε λόγο για τους νεκρούς.... κλείνοντας να σου θυμίσω ακόμα για την ασφάλεια που παρέχετε ότι και πάλι σε εμάς πέφτει ο κλήρος γιατί σε περίπτωση εμπόλεμης κατάστασης ΠΑΛΙ θα κληθώ να κάνω την δουλειά σου.... αμισθί φυσικά Για την απορία σου "Όλοι οι διαμαρτυρόμενοι που ήταν τότε;;;;; "η απάντηση είναι απλή... έκαναν ότι κάνουν πάντα....τους πηδ@νε για να έχουν λεφτά στο τέλος της ημέρας να φέρουν τα απαραίτητα στο σπίτι, καθώς εμείς δεν μπορούμε να ψωνίζουμε μισοτιμής στα στρατιωτικά πρατήρια, ούτε με ταΐζει δωρεάν ο εργοδότης μου...γιατί εσύ δεν ήξερες που θα ξημερώσεις....εγώ δεν ήξερα που και πότε θα κοιμηθώ..... Φυσικά και δεν είναι προσωπικό μιας και με τον Forester έχω συμφωνήσει σε πολλά post και υπάρχει ταύτιση απόψεων...το θέμα τίθεται με την ευρύτερη κοινωνική του διάσταση...και φυσικά δεν θέλω να κοπούν όλα τα παραπάνω απο τους άντρες των ενόπλων δυνάμεων...απλά κρίνω σκόπιμο να δοθούν και στον υπόλοιπο πληθυσμό |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Εύχομαι αυτή η ιστορία να μη καταλήξει σε εσωτερικό φαγωμό αλλά το βλέπω να 'ρχεται ...
|
|
|
|||
|
|||
|
Είμαι απόστρατος αξκός απόφοιτος ΣΣΕ και άλλων σχολείων εσωτερικού και εξωτερικού (ούτε αλεξιπτωτιστής ούτε υποβριχιάς κλπ) και έκανα χρήση της θέσπισης συνταξιοδοτικού δικαιώματος 25ετίας που έχει κάθε ΔΥ αποστρατευόμενος με 27,5 χρόνια υπηρεσίας.
-Αναρωτήθηκε κανείς γιατί μόνο οι στρατιωτικοί από όλους τους ΔΥ κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος από όλους τους ΔΥ; -Στα 27,5 χρόνια υπηρεσίας έκανα 13 μετακομίσεις από το Διδυμότειχο και τη Λήμνο μέχρι τη Σπάρτη και το Γύθειο με την οικογένεια και ατομικά πολλές παραπάνω, μη έχοντας υπηρετήσει ποτέ στον τόπο μου να γλιτώσω και κάνα ενοίκιο, πάντα με το τελευταίο ενοίκιο της αγοράς και με τεράστιο και ανεπανόρθωτο κοινωνικό κόστος κυρίως στα παιδιά. Αρκετές φορές και μετακομίσεις στην ίδια πόλη. -Στο τελευταίο στάδιο έφτασα να συντηρώ 3 σπίτια γιατί ο γιός μου ήταν φοιτητής στα Γιάννενα, η υπόλοιπη οικογένεια στο Βόλο λόγω αδυναμίας μετάθεσης της συζύγου από την εργασία της και εγώ Διοικητής σε Μονάδα της Β. Ελλάδος πράγμα που καθιστούσε δύσκολη τη μετακίνηση έστω και το Σαβ/κο για οικονομικούς και εργασιακούς λόγους. -Έφτασα σε σημείο να πληρώνω από τη τσέπη μου για να εργάζομαι και το αποκορύφωμα ήρθε όταν ο 2ος γιός πέρασε σε ΑΕΙ στην Αθήνα!!! -Εκεί πλέον βρόντηξα την παραίτηση προς απορία όλων που γνώριζαν τα όνειρά μου και τις φιλοδοξίες μου. Ποιός νομίζετε ότι θα έβγαινε στην ταπεινωτική σύνταξη και τι λόγους θα είχε να το κάνει αν η Υπηρεσία του παρείχε το minimum της εργασιακής και κοινωνικής ηρεμίας (π.χ. συνυπηρέτηση συζύγων ή μεταγραφή παιδιών) ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσει και να μη διακόψει βίαια 1 καριέρα χτισμένη με τόσο κόπο και προσπάθεια; -Έχοντας υπηρετήσει σε ΝΑΤΟικές θέσεις και εκπαιδευτεί 2 χρόνια στην Αμερική έχω συγχρωτιστεί με τουλάχιστον 20 διαφορετικών εθνών στρατιωτικούς και μπορώ να διαβεβαιώσω τον οποιονδήποτε ότι οι άνθρωποι χαίρονται την εργασία τους και οι μόνοι που αντιμετωπίζονται έτσι από τη Χώρα τους είναι οι Έλληνες, πράγμα που έχει και σοβαρό αντίκτυπο στη συμπεριφορά τους προς απορία και των ξένων. Είναι τόσο ακαταλαβίστικο γι αυτούς που το 2003 ο Αμερικανός ΝΑΤΟικός Δκτής της ΝΑ Ευρώπης φτάνοντας σε μένα ενώ χαιρετούσε συναδέλφους που φεύγαμε με μετάθεση γνωρίζοντας ότι είμαι από τη Λάρισα και στον Τύρναβο έχει ΝΑΤΟικό Στρατηγείο Στρατηγείο περιπαικτικά μου λέει "που πας εσύ; στον Τύρναβο αποκλείεται πάντως"... ![]() -Η σύνταξη των ξένων στα 60 που αναφέρθηκε είναι τελείως άλλο κεφάλαιο μιας και είναι σπάνια active duty αλλά προσλαμβάνονται με συμβόλαια για συγκεκριμένες αποστολές και τέλος πάντων είναι δύσκολο να αναλυθεί εδώ. Στην Αμερική πάντως ισχύει η ιδιωτική ασφάλιση και μπορεί όποτε θέλει να φύγει ανάλογα το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που έχει, αλλά γιατί να φύγει όμως!!! -Φυσικά το μισθό του GeorgeP με τα 4000 Ευρώ δεν τον παίρνει ούτε ο Αρχηγός Στρατού (μπορώ να σας διαβεβαιώσω γι αυτό) και γενικά οι μισθοί κυμαίνονται σαυτούς μιας καθαρίστριας του Υπουργείου Οικονομικών με επιδόματα. -Όσον αφορά την μαύρη εργασία παίρνεις τεράστιο ρίσκο κινδυνεύοντας να κοπεί η σύνταξή σου και ο εργοδότης να τιμωρηθεί με πρόστιμο και με τέτοιες συνθήκες δύσκολα σε παίρνει ο άλλος στη δουλειά του αλλά και συ είσαι με το άγχος της τσιμπίδας οπότε δύσκολα αποδίδεις. -Καταληκτικά δεν θα υπήρχε κανένας λόγος στην Ελλάδα να επιζητούν όλοι τη σύνταξη αν είτε στον ιδιωτικό είτε στο Δημόσιο τομέα οι εργασιακές συνθήκες ήταν καλύτερες. Περιττό να αναφέρω προς κατάλυση κάθε θεσπισμένου και νομοθετημένου εργασιακού δικαιώματος η σύνταξή μου έχει περιοριστεί στο 60% και επιπλέον κόπηκαν και τα δώρα ολοσχερώς πράγματα που άμα τα γνώριζα δεν θα έφευγα αλλά θα έμενα και θα εξακολουθούσα να την παλεύω. Last edited by megalopsyxos; 22-09-2011 at 02:47. |
|
|
|||
|
|||
|
Ασε μας ήσυχους μεγαλόψυχε!
Ο μεγάλος τραγουδιστής το έχει πει! Είστε αντιπαραγωγικοί! Και φυσικά κάποιοι το πίστεψαν..... Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί αγόραζαν όλα αυτά τα όπλα.... Είναι πολλά τα λεφτά της νόμιμης προμήθειας και της μίζας Ακη!!! Αλλά ο στρατιωτικός είναι αντιπαραγωγικός! Κακοί στρατιωτικοί! Θα έπρεπε εκτός από την υπηρεσία να σας έχουν να γεμίζετε φυσίγγια, να είστε παραγωγικοί! |
![]() |
|
|
Σχετικά Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
| ..Να!...γιατι Boxer! ...χαλαρωτικο, Δολομιτικο μοτο-clipακι! | ΙoannisPanagiotidis | Φωτογραφίες - Video (μόνο για τις δικές μας μοτό) | 32 | 29-06-2011 12:21 |
| iOS 50 Σημαντικά νέα χαρακτηριστικά για iPhone iPod Touch και iPa | MARK | Yπολογιστές - Διαδίκτυο - Consol - Games | 6 | 08-06-2011 01:23 |
| Εσωτερικές βαλίτσες για τις μεταλλικές του Adventure | mario | Εξοπλισμός μοτοσικλέτας | 9 | 02-03-2011 20:09 |
| Πωλείται αυθεντική BMW μεταλλική ποδιά για F800GS - F650 GS twin | nos7nos | Πωλήσεις αξεσουάρ/ανταλλακτικών μοτοσυκλετών | 1 | 11-05-2010 15:05 |
| Απαιτούμενα Δικαιολογητικά για ταξίδι στο εξωτερικό!! | riko46 | Χρήσιμα | 14 | 05-04-2009 15:39 |