![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά όπως λέει και ο τίτλος, λόγω και της κλίσης μου στον Ελληνικό πλούτο μουσικογραφίας και δεξιοτεχνών, και επειδη θα ήθελα να δω ένα τέτοιο φεστιβάλ στα μέρη μου και να είμαι από τους πρωτεργάτες, σκέφτομαι να διοργανώσω κάπου στην Παραλία Αυλίδος ένα φεστιβάλ Ελληνικής παράδοσης και τέχνης στο τραγούδι με σκοπό την προώθηση της μουσικής ως Παιδεία και φυσικά για να κάνουμε κόσμο (ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ) να περάσει καλά γνωρίζοντας μουσικές και μουσικούς που δεν ήξερε ότι υπήρχαν επειδη δεν προβάλλονται απο τα Μαζοφονικά Μέσα Αποχαύνωσης (Μα την παναγία τώρα το σκέφτηκα, έχω ρέντα σήμερα...
![]() Με λίγα λόγια θα γίνει σε χωράφι το όλο σκηνικό, με διοργανωτή το GSforum.gr (θα γίνουμε διάσημοι ![]() Φυσικά θα πρέπει να είναι περιφραγμενος χώρος ώστε να ελέγχεται η είσοδος και ακούστε το ύφος και την ποιότητα καθώς και την επικαιρότητα μουσικής που θα ήθελα να καλύψω... Σωκράτης Μάλαμας. Τον κύριο τον θεωρώ συναίτιο της πολυπλοκότητας και του τρόπου σκέψης μου...Όταν τον πρωτοάκουσα στα 18 περίπου με έβαλε σε δρόμο που δεν βγήκα ποτέ, παρέμεινε όμως η μουσική του και οι στίχοι του ως τρόπος απλοποίησης αξιών στην πραγματικότητα.... Εμένα αυτό που δε μου κάθεται ειναι το ότι έπρεπε να τραγουδήσει τραγούδι του ο Καρράς για να μάθει τραγουδι του ο κόσμος? Να περιμένει αμάξι στο φανάρι με κάγκουρα σε Hyundai Coupe με μπλε φωτοσωληνα και να ακούει Πριγκηπέσσα τσίτα?Είναι πρόοδος η κάθοδος? ![]() Ελένη Βιτάλη Δεν χρειάζεται να πω πολλά γι'αυτήν τη προσωπικότητα και ερμηνεύτρια...Όντας περισσότερο γνωστή στους πολλούς για τα παραστρατήματα της και την άσωτη ζωή της, σε μένα έμεινε ως άνθρωπος που πήγε, γύρισε κι έχει ιστορίες να πει, γιατί δεν πειράζει αν πέσεις, το θέμα είναι να ξανασηκωθείς... Γιάννης Χαρούλης. Ο άνθρωπος έβοσκε πρόβατα και τραγουδούσε σποραδικά σε ψιλοπανηγύρια στην Κρήτη..Το παράδειγμα του ανθρώπου που προτιμάει να του κοπεί το δάχτυλο παρά να αθετήσει λόγο η να κάνει κακό ηθελημένα...Τον ακούει μια παρέα που βρισκόταν τυχαία για διακοπές στην Κρήτη, και τυχαίνει εις εκ της παρέας να είναι σημαντικός παράγων σε συναυλία-αφιέρωμα στον Γιώργο Ξυλούρη....Λόγω της ομοιότητας της φωνής του Γιάννη, του γίνεται πρόταση να πει 2 τραγουδια στη βραδυά αυτή...Εκείνος έφυγε με ένα σακκίδιο για Σαβ/κο απο την Κρήτη και δεν ξαναγύρισε μόνιμα ποτέ...Έμελλε η τύχη να τον φέρει στο δρόμο μας και να πλουτίσει με άλλη μια φωνή που ειναι γραφτό να τραγουδάει. Αρετή Κετιμέ Τι να πω γι'αυτό το κορίτσι, το βλέπεις και ξέρεις ότι είναι ένα διαμάντι ποιότητας ανθρώπου με θέληση, με προσωπικότητα που φωνάζει ότι θα γράψει ιστορία στο τραγούδι..Η κόρη που θα ήθελα να έχω... Γλυκερία. Μεγαθήριο με ταπεινοφροσύνη, κατ'εμέ μέρος της Ελλάδας ως έννοια στον κόσμο και τον απόδημο Ελληνισμό..Η ΕΡΑ5 (το κανάλι της ΕΡΤ που εκπέμπει στα βραχέα και ακούν οι ναυτικοί μας σε όλες τις θάλασσες του κόσμου) έχει την Γλυκερία αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος του.. Θανάσης Παπακωνσταντίνου. (Από τους πιο δημιουργικούς συνθέτες της Ελληνικης 'έντεχνης' μουσικής, ως συνήθως δεν προβάλλεται ως μη εμπορικός... Θέλουν σκέψη τα τραγούδια του, δεν είναι για τζιγκλάκια ΒανδοΒισσικα για καφετέριες με λοβοτομημένα έφηβα....) Δείτε στο βίντεο τον ηλικιωμένο κύριο με τα ψαρα μαλλιά και γένεια..Ήταν εξώφυλλο στο CD του τότε, και πάω με έναν κολλητό μου να τον ακούσουμε σε ένα μαγαζί που τραγουδουσε τότε...Βγαίνει ένας άντρας νέος σχετικά γυρω στα 35-38 και αρχίζει να τραγουδάει για καμμιά ώρα κι εμεις περιμένουμε να δούμε τον τύπο που ήταν στο εξώφυλλο....Επί ματαίω όπως αποδείχθηκε ρωτωντας τον σερβιτόρο που μας απήντησε ότι βλέπαμε το Θανάση Παπακωνσταντίνου τόση ώρα...ΤΟ ΓΕΛΙΟ....) Γιώργος Μάγκας(Για μένα αν και πολλάκις αντικείμενο ειρωνείας στα κανάλια, αποτελεί ίσως τον πιο προσιτό και ταπεινόφρων δεξιοτέχνη του κλαρίνου δημιουργώντας κέφι τρελλό στα πανηγύρια και όπου παίζει...Οι άλλοι έγιναν έντεχνοι και ψαγμένοι, θα ζητήσουν ποσά απρόσιτα, μην λογαριάζοντας ότι προσφέρουν παίζοντας σε νεολαία...Έχουν και μάνατζερ... Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ότι έχει συνέχεια τη φωτογραφία του μακαρίτη δάσκαλού του, Πετρολούκα Χαλκιά, σε μια καρέκλα δείχνοντας την ευγνωμοσύνη για τη γνώση που του προσέφερε..Ίσως βέβαια δίνω σημασία σε πράγματα ανάξια λόγου για κάποιον άλλον.... Γιώργος Ξυλούρης (Κρήτη) Έχοντας υπάρξει στα Χανιά για διάστημα σχεδόν για 5 χρόνια, έχω δημιουργήσει τη γνώμη ότι η Κρήτη παράγει τέχνη για όσους κοιτάζουν και θέλουν να δουν και σίγουρα παράγει και φθηνά... Ακουσα τον Ψαρογιώργη στο τότε CD ξυλούρης ensemble και τον ξεχώρισα απο το σωρό..Ψαγμένος στην Κρητική παράδοση..Γιατί το να εμβαθύνεις είναι στυλ και άποψη. Δόμνα Σαμίου (Ζωντανή ιστορία και ακούραστη πρωτεργάτισσα της προσπάθειας διατήρησης της μουσικής μας παράδοσης, η γιαγια που θα ήθελα...) Τάσος Χαλκιάς και Χαράλαμπος Γαργανουράκης. Τι να πω γι'αυτους τους 2, εκπροσωπούν τη σύγχρονη ιστορία με συγκεκριμένα τραγουδια,έχοντας παίξει ενεργό ρόλο στην εξέλιξη της.... Είδα το Μπάμπη τον ψηλό ζωντανά σε μία συναυλία και πήρα το θάρρος να πάω να του σφίξω το χέρι... Μου λέει αγόρι μου μην αφήνεις να περάσει τίποτα...Τον Χαλκιά τον γνώρισα πολύ πρόσφατα ως φιγούρα και ως μερος της Ελληνικης μουσικής ιστορίας αλλά κατάλαβα ότι έβαλε λιθάρακια.. Χαΐνηδες. Πιστεύω πλέον ότι είναι από τα πιο παλιά συγκροτήματα της Κρήτης παράγοντας μουσική τέχνη και στίχους που θυμίζουν παιδικά παραμύθια και ιστορίες γιαγιάδων....Αθιβολές (αναμνήσεις) Καλώς η κακώς, αυτούς θα ήθελα στο φεστιβαλ, θα ήθελα όση βοήθεια μπορουν όλοι να προσφέρουν, το σκέφτομαι σαν Γουντστοκ φαση, το εισιτήριο το κόβω γύρω στα 20 ευρώ για να πληρωθουν όλοι οι παρευρισκόμενοι και εργαζόμενοι καθώς και τα μηχανήματα και ο χώρος που θα ενοικιαστουν. Τι λέτε? Βεβαίως θα πρέπει να συνεργαστούν φόρουμ μεταξύ τους, να γίνει μια κάποια προώθηση μέσω όσων μπορούν, και θα ήθελα μερος εσόδων να βοηθήσουν άτομα χρήζοντα βοήθειας.. Νομίζω ότι είναι καλο σαν ιδέα, ακούω προτάσεις.. Last edited by Capitain; 07-11-2010 at 02:46. |
|
|||
|
|||
![]()
Ανατρίχιασα μόνο και μόνο στο διάβασμα των ονομάτων... Μακάρι!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Γιάννη ευελπιστώ να γίνει κάτι μεγάλο με συμμετοχή απ'όλη την Ελλάδα, αν η συμμετοχή είναι μικρή (πράγμα δύσκολο) δεν θα γίνει....Η Κρήτη είναι πάντα παρούσα σε τέτοια συμβάντα...
Όπως και όλη η Ελλάδα βέβαια όταν υπάρχουν τέτοια ονόματα, αλλά παιδιά νομίζω θα είναι κάτι μεγάλο αν γίνει....Το θέμα ειναι το πως θα μαζέψεις αυτα τα θηρία σε ένα μέρος την ίδια μέρα.... Θέλω βοήθεια!! Ίσως να ξεκινούσε από το μεσημέρι καλύτερα, η να τελείωνε μεσημερι.... 24 ώρες Ελλάδα.. Last edited by Capitain; 07-11-2010 at 03:40. |
|
|||
|
|||
![]()
Έχω πάει με τον κολλητό μου σε συναυλία του Μάλαμα στην Αργυρούπολη η μπορεί και Ηλιούπολη σε ένα ανοιχτό αμφιθεατράκι....Αναμενόμενα βέβαια έχουν έρθει και άνθρωποι μιας κάποιας ηλικίας και υπόληψης, κάτοικοι της περιοχής για να υποστηρίξουν το δρώμενο...
Λέει ο Μάλαμας τα δικά του, λάσπες στο δρομο και βροχή, κτλ, με τη φιάλη ουίσκυ λίτρου να αδειάζει σιγά σιγά δίπλα στο σκαμπό του, δεν ήταν - όπως αναμενόταν βέβαια..- αυτό που θα ικανοποιούσε τους κατοίκους κι όταν την κάνει ο Σωκράτης κατά τις 12 μιση για διάλλειμμα λέγοντας καληνύχτα το 80 τοις εκατό του ακροατηρίου την έκανε για σπίτι.... Κανά 20 λεπτο αργότερα κι εμείς σαν να ξέρουμε ότι θα ξαναβγεί καθήμενοι στη θέση μας τραγουδώντας τραγούδια του σα να λέγαμε συνθήματα, σκάει ο Σώκρατες και λέει το μαγικό... 'Έφυγαν οι μ@λάκες? Για πάμε τώρα να περάσουμε τη νύχτα, και έρχεται και κάθεται στην εξέδρα unplugged (πάντα με το ξύδι υπο μάλλης) και κάτσαμε μέχρι τις 5-5μιση η ώρα τραγουδώντας και λέγοντας μ@λακίες σαν να είμασταν όλοι χρόνια φίλοι... Συγνώμη για το ψιλοσπαμ αλλά ήθελα να το μοιραστω ως εμπειρία και ως γνωριμία μου με το Μαλαμα..(Πάντως απ'οτι έχω ακούσει είναι πολύ μυστήριο άτομο και ενίοτε και @ρχ|δι με τις γυναίκες... Αλλά τι να κάνεις...Ίσως να κατέστη αναγκαίο.... ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Καμιά φορά τα "δυνατά" ονόματα δεν επιβεβαιώνουν και τον ρομαντισμό που εκπέμπουν τα όσα τραγουδάνε κι εκεί αρχίζουν οι δυσκολίες συνεννόησης. Είναι περισσότερο του "λαβείν". Κάποιος φίλος είχε ξεκινήσει παρόμοια κατάσταση με "ερασιτεχνικά" ονόματα. Πάντα συγκινούν και ξυπνάνε αναμνήσεις τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Πάρε το καλό: ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() αντε....και στα δικα μας ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Κι εγώ το πιστεύω αυτό..Απλά ρίχνω την ιδέα στο τραπέζι μπας και μαζευτούμε κάμποσοι και μιλήσουμε γι αυτό...Αλλιώς μαζευόμαστε το φόρουμ με 20 ευρά ο καθένας, παίρνουμε κρασι, κρέατα και λουκάνικα από το χωριό μου και χωράφι υπάρχει....Όσο για τη μουσική θα παίξει κανά playlist winamp
![]() Μοτο μπαρμπεκιου μιαν ηλιόλουστη μέρα... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
εχθες τον ακουγαμε ζωντανα κωστα τον μαλαμα και χωρις μικροφωνο σουπερ!!! η αδερφη του βαζει για δημαρχος και μας ειπε καμια 10 τραγουδακια!!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
μακαρι να το κανεις αυτο που λες!!!!!
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Ο νόμος που δεν σε υποχρεώνει να πας σε εξουσιοδοτημένο | vabu | Γενικά - Μοτοσυκλέτα | 9 | 12-08-2010 11:50 |