![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Κατ'αρχάς σας χαιρετώ όλους. Είναι το δεύτερο post που κάνω και θα ήθελα τα φώτα σας. Σκοπεύω την δευτέρα να πάω να αγοράσω ένα F650GS διετίας από ένα κατάστημα του επίσημου δίκτυου της BMW. Γενικά το έψαξα αρκετά και κατάφερα να εξασφαλίσω και 6 μήνες εγγύηση. Ο μόνος μου ενδιασμός είναι ότι δεν κατάφερα να το πάω σε ένα άλλο συνεργείο να το ελεγξω για να δω αν είναι όντως ατρακάριστο όπως μου λένε στο κατάστημα μιας και που μου λένε ότι είναι εξουσιοδοτημένο service και αυτοί και το έχουν ελέγξει. Η αλήθεια είναι ότι το παληκάρι που μίλησα φαίνεται πολύ εντάξει.
Η ερώτησή μου είναι η εξής: Πρέπει όπωσδήποτε να πάω να το ελέγξω, ή το γεγονός ότι το παίρνω από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της bmw μου εξασφαλίζει ότι είναι όντως ατρακάριστο. Υπάρχει δυνατότητα να μου το παρέχει αυτό και γραπτώς? Είμαι υπερβολικός (ναι είμαι, αλλά τι να κάνω...) |
|
|||
|
|||
![]()
μια δευτερη γνωμη ποτε δεν εβλαψε
|
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό σκέφτομαι κι εγώ, αλλά το θέμα είναι πως το παίρνεις από το κατάστημα για έλεγχο. Διότι είχα πετύχει και ένα άλλο σε γνωστό κατάστημα του δικτύου και όχι μόνο δεν μου έδινε εγγύηση, αλλά δεν με άφηνε ούτε βόλτα να το κάνω και βέβαια η μηχανή έμεινε απούλητη.
Το όλο θέμα είναι ότι παίζει η ατάκα: "Βρε παληκάρι, εξουσιοδοτημένο είμαστε, που θα το πας για έλεγχο εσύ που θα είναι πιο καλά από εμάς?" |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν, αγαπητέ:
Είναι αξιέπαινο το γεγονός πως κατάφερες να πάρεις εγγύηση αλλά, μη βασίζεσαι και πολύ, θα καταλάβεις άμα τη χρειαστείς. Αν μπορέσεις δε, να την εξασφαλίσεις γραπτώς, θα είσαι άρχοντας και θα έχεις λιγότερες πιθανότητες για "ναι μεν, αλλά...". Για το θέμα του παλικαριού, να θυμάσαι πως δεν τον συμφέρει να δυσφημιστεί πουλώντας ένα χρέπι καθώς πρόκειται για επίσημο αντιπρόσωπο της εταιρίας αλλά μην ξεχνάς πως δουλειά του είναι να πουλάει! Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας το βουνό στον Μωάμεθ: Πλήρωσε εν ανάγκη έναν μηχανικό και πηγαίνετε μαζί να τη δει και αυτός. Όπως και να' χει, ζήτα μια δοκιμαστική βόλτα, αν όλα είναι καλά, δε θα αρνηθούν όπως ο άλλος που έγραψες. Αν τελικά δε βρεις τρόπο να τη δει κι άλλος, κάνε τα εξής: -Αγόρασε μια ακτίνα ποδηλάτου, οπωσδήποτε ίσια, από ένα μαγαζί για είδη σχεδίου. -Στήσε τη μηχανή όρθια ισιώνοντας και το τιμόνι και απομακρύνσου μερικά μέτρα. -Κλείσε το ένα μάτι και χρησιμοποίησε την ακτίνα και τον αντίχειρά σου για να δεις: 1) Αν είναι ίσια τα καλάμια και αν είναι παράλληλα 2) Αν η μοτοσυκλέτα στέκεται κάθετα 3) Αν υπάρχουν ασυμετρίες γενικότερα. -Έλεγξε για μικρορωγμές στα σημεία που η τιμονόπλακες ενώνονται με τα καλάμια και για γδαρσίματα τριβής στις μανέτες κυρίως. -Έλεγξε αν το χρώμα είναι ομοιογενώς "μπαγιάτιμο" σε όλα τα βαμένα μέρη. -Έλεγξε αν τα αυτοκόλητα είναι στη θέση τους ή αν έχουν αντικατασταθεί με καινούρια. Πάντως, η αγορά μεταχειρισμένης μηχανής, οπωσδήποτε ενέχει κινδύνους καθώς πρόκειται για περίπλοκο μηχάνημα όπου είναι αδύνατο να ελεγχθούν τα πάντα. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου και προχώρα ακάθεκτος: Έχεις κάνει πολύ καλή επιλογή και δεδομένης της μάρκας, μη φοβάσαι τόσο πολύ. Last edited by Apirathos; 06-02-2011 at 14:11. |
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Πραγματικά πολύ χρήσιμες. Θα σας πω αύριο τα νέα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε μου αν η μηχανή έχει πινακίδα, πιθανόν είναι κι ασφαλισμένη. Κανονικά θα έπρεπε να στη δώσει για μιά βόλτα, μπορεί όμως η μηχανή να είναι ακόμη στο όνομα του προηγούμενου ιδιοκτήτη κι αυτός να ζήτησε να μη δοθεί για δοκιμή. Αλλά όπως είπαν τα παιδιά, την εγγύηση που σου δίνει πάρτην γραπτώς. Επίσημος ή όχι, αν βγάλει καμιά μεγάλη ζημιά το πράγμα είναι ασαφές. Δες και το νήμα για σπασμένο μοτέρ και θα καταλάβεις.
![]() Last edited by ortho; 06-02-2011 at 18:16. |
|
|||
|
|||
![]()
Ασφαλισμένη είναι. Αλλά για βόλτα που μου το έδωσε ήρθε και αυτός δικάβαλο (λογικό εδώ που τα λέμε) οπότε δεν μπόρεσα να το πάω να μου το δουν.
|
|
|||
|
|||
![]()
Παίζει ρόλο και τι μοντέλο είναι .Ποιας χρονιάς.Ψάξε στο forum να δεις και τι βλάβες έχουν βγάλει αντίστοιχα μοντέλα και ρώτα τον έμπορο για ανακλήσεις κ.λ.π. και αν έχει βγάλει κάποιες βλάβες.Επίσης τσέκαρε αν μπορείς σε άλλο εξουσιοδοτημένο με βάση το πλαίσιο αν έγιναν επισκευές.Νομίζω όταν το συνεργείο παραγγέλνει ανταλλακτικά τα παραγγέλνει με βάση τον αρ. πλαισίου.
|
|
|||
|
|||
![]()
Κανε και κατι ακομα πιο απλο:Αφου σου δινουν εγγυηση καλης λειτουργιας για 6 μηνες οπως λες και εισαι ψιλο-καλυμμενος με αυτο,παρε τον μηχανικο του αλλου συνεργειου που θα το πηγαινες και πηγαινε τον να το δει και να ελεγξει για τυχον τρακαρισμα η πτωσεις,εκει που βρισκεται η μηχανη.Επισης διαβασε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα ψιλα γραμματα της εγγυησης για να δεις τι καλυπτει και τι οχι...
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
αυτο μου χε γινει κ σε μενα και τελικα δε την αγορασα,δε μου την εδινε βολτα γιατι δεν ειχε ασφαλεια το μοτο μου λεγε,και αν αν χτυπησεις τι θα γινει κτλ τελικα δεν τη πηρα και πηρα ενα 800 αντι για 1200 που το θελα.Τα ματια μου τ ανοιξαν συμφουριτες δε θ αναφερθω παραπανω ο νοων νοειτω
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Αγορά κάμερας | kostasx | Διάφορα | 14 | 30-09-2010 03:08 |
Αγορά GS Adventure | panos24 | Γενικά - Αναβάτης | 7 | 11-02-2010 10:31 |
Αγορά συντρόφου | pepax66 | Ανέκδοτα | 7 | 13-09-2009 02:21 |
Ομαδική Αγορά! | Arkas | Ιδέες και σχόλια. | 7 | 08-06-2009 13:27 |