GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Παλιό 19-05-2011, 18:41
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]
Μηνύματα: 5,006
Προεπιλογή Συνταγές για τους "after"...!

Επειδή σας βλέπω όλους εδώ μέσα να κυκλοφορείτε συνταγές που απευθύνονται στα παιδιά σας περισσότερο και σε εφήβους που τρέχουν στα γήπεδα όλη μέρα και μετά ασχολούνται με τον κύβο του rubic, όταν δείτε τα νούμερα των εξετάσεών σας και της ζυγαριάς σας, με τα παγωτά, τις κρέμες, τις σοκολάτες, τα κέικ, τις ζάχαρες, τ' αλεύρια και τα αυγά, έχω να σας προτείνω μια πάρα πολύ απλή συνταγή. Ελληνική, παραδοσιακή και θρεπτική που σε όσους την έχω κάνει και την έχουν δοκιμάσει, είπαν ότι τους αρέσει πάρα πολύ.

Μιλάμε για τα Σιφνέικα ρεβύθια. Χρόνος προετοιμασίας, ένα τεταρτάκι.

- Χρειαζόμαστε ένα πήλινο δοχείο, μία γάστρα δηλαδή.
- Μισό κιλό ρεβύθια.
- 2 κρεμμύδια
- 1 ποτήρι λάδι
- 4 ποτήρια νερό
- Αλάτι
- Λίγους κόκκους πιπέρι

Βάλτε μια μέρα πριν τα ρεβύθια στο νερό να μαλακώσουν με μια κουταλιά αλάτι. Και να μην βάλετε αλάτι εδώ, δεν πειράζει. Γενικός κανόνας στη διατροφή μας είναι να αποφεύγουμε όλες τις λευκές σκόνες, αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη και άλλα άσπρα...

Την επόμενη τα ξεπλένετε καλά και τα στραγγίζετε.
Τα βάζετε στη γάστρα.
Κόβετε σε κομματάκια τα κρεμμύδια και τα ρίχνετε μέσα.
Βάζετε 4 ποτήρια νερό, ήτοι να μισοσκεπαστούν τα ρεβύθια.
Βάζετε ένα ποτήρι λάδι. Σε νηστείες μη βάλετε καθόλου λάδι, είναι εξίσου νόστιμα.
Ένα κουταλάκι αλάτι.
Ρίχνετε μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι.
Είχα ακούσει μια φορά το Μα####κη που έλεγε να βάλετε λίγο αλεύρι για να "χυλώσουν". Προαιρετικό.

Τα βάζετε στον φούρνο για οκτώ (8) ώρες στους 150 βαθμούς. Πάνω κάτω, ή στον αέρα. Εγώ προτιμώ το πάνω κάτω. Πρακτικό θέμα εδώ, να τα βάλετε από το βράδυ, το πρωί να είναι έτοιμα και το μεσημέρι τα δοκιμάζετε, αν κρατιέστε.

Τα σερβίρετε με πολύ λεμόνι!

Καλή όρεξη και αναμένω εντυπώσεις!






Σας "φυλάω" σπανακόπιτα και κοντοσούβλι την άλλη φορά.

Reply With Quote
 


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Σχετικά Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
Γονείς- "κατάσκοποι" στο Facebook των παιδιών τους! SenseiG Yπολογιστές - Διαδίκτυο - Consol - Games 1 01-05-2011 12:08
Παντελόνι "ρομπότ" βοηθά παραπληγικούς να σταθούν στα πόδια τους SenseiG Υγεία 4 10-04-2011 23:53
Τι σημαίνει "σκάνδαλο" με τους τραπεζίτες ;;; JOHN-X Κόσμος 8 14-11-2010 08:31
"Αναστολή δυσπιστίας" ζητά από τους εταίρους η Ελλάδα MARK Επικαιρότητα 3 02-12-2009 07:48
Η λύση για τους ενοχλητικούς "καθαριστές τζαμιών" στα φανάρια ... ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Αστεία Video 8 16-10-2009 22:09


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 00:49.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!