GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 12-11-2011, 02:17
dmnds Ο/Η dmnds βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2011
Περιοχή: athina
Μoto: f650gs
Προεπιλογή Σταγόνες λαδιού???

Παιδιά έχω παρατηρήσει τώρα τελευταία όταν σβήνω και παρκάρω την μηχανή (f650gs μονοκύλινδρη) να στάζει κάτι που μου φαίνεται στη υφή σαν λάδι άλλα η όψη αυτού του υγρού είναι κάπως πιο νερουλή. Το παρήγορο είναι ότι αυτή η διαρροή δεν συνεχίζεται όταν η μηχανή είναι σταματημένη οπότε συμπεραίνω ότι κάτι συμβαίνει όταν η μηχανή δουλεύει. Το κουφό είναι ότι την πήγα στον μάστορα αλλά λέει ότι δεν βρήκε τίποτα και να το ξανακοιτάξουμε κάποια άλλη στιγμή. Βέβαια εκτός από το ότι όπου πάω αφήνω τα σημάδια μου, πράγμα που εμένα με ενοχλεί πάρα πολύ ,φοβάμαι μήπως μέχρι να έρθει η στιγμή να το ξαναδούμε πάρω το μοτέρ στα χέρια . Υπάρχει περίπτωση να είναι από συμπλέκτη? Έχει κανένας καμία αίσθηση τι μπορεί να είναι αυτό που όταν δουλεύει το μοτέρ έχει διαρροή;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Reply With Quote
Παλιό 12-11-2011, 07:15
paschalis Ο/Η paschalis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2009
Περιοχή: thessaloniki
Μoto: R1200GS '04
Προεπιλογή Απάντηση: Σταγόνες λαδιού???

Μηπως το υγρο ειναι πρασινο και η διαρροη του κατω απο κατι σωληνακια"
Αν ναι ειναι αντιψυκτικο.
Αν οχι γινε λιγο πιο σαφης.
Δες απο ποιο σημειο τρεχει και πεφτει στο δρομο και αν αφηνει σημαδια καπου πανω στον κινητηρα κι εδω ειμαστε..
Reply With Quote
Παλιό 12-11-2011, 10:01
Capitain Ο/Η Capitain βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Πειραιάς
Μoto: 2005 R1200RT

Δοκίμασες να πλύνεις τον κινητήρα ώστε να φαίνεται απο πού τρέχει τί?
Reply With Quote
Παλιό 12-11-2011, 11:20
erasel Ο/Η erasel βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2011
Περιοχή: Κέρκυρα
Μoto: f650gs 2007

Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε φθαρμένες τσιμούχες αντλίας νερού με αποτέλεσμα να περνάει το ψυκτικό υγρό στα λάδια και μετά όλο το σύστημα να εκτονωνεται να βγάζει δηλαδή ψυκτικό υγρό και λάδια από την τρυπούλα που έχει το 650 αν δεις από κάτω. Αν χάνει από αυτήν την τρυούλα μάλλον αυτό συμβαίνει που είναι και συνηθισμένο στα μονοκύλινδρα άνω των 35.000 χιλιομετρων. Τώρα αν συμβαίνει αυτό πας για τρόμπα νερού αφού η "μαμά" δεν δίνει ξεχωριστά τις τσιμούχες και παίρνεις όλο το σετ ή παίρνεις μόνο τις τσιμούχες σε αντιπροσωπεία της aprilia. To aprilia pegaso φοράει ίδιο κινητήρα μέχρι 2003 νομίζω.
Reply With Quote
Παλιό 12-11-2011, 12:02
Akyla Ο/Η Akyla βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Πειραίας
Μoto: R 1150 GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από dmnds Εμφάνιση μηνυμάτων
Παιδιά έχω παρατηρήσει τώρα τελευταία όταν σβήνω και παρκάρω την μηχανή (f650gs μονοκύλινδρη) να στάζει κάτι που μου φαίνεται στη υφή σαν λάδι άλλα η όψη αυτού του υγρού είναι κάπως πιο νερουλή. Το παρήγορο είναι ότι αυτή η διαρροή δεν συνεχίζεται όταν η μηχανή είναι σταματημένη οπότε συμπεραίνω ότι κάτι συμβαίνει όταν η μηχανή δουλεύει. Το κουφό είναι ότι την πήγα στον μάστορα αλλά λέει ότι δεν βρήκε τίποτα και να το ξανακοιτάξουμε κάποια άλλη στιγμή. Βέβαια εκτός από το ότι όπου πάω αφήνω τα σημάδια μου, πράγμα που εμένα με ενοχλεί πάρα πολύ ,φοβάμαι μήπως μέχρι να έρθει η στιγμή να το ξαναδούμε πάρω το μοτέρ στα χέρια . Υπάρχει περίπτωση να είναι από συμπλέκτη? Έχει κανένας καμία αίσθηση τι μπορεί να είναι αυτό που όταν δουλεύει το μοτέρ έχει διαρροή;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Το ποίο βασικό είναι να μας πεις από ΠΟΥ τρέχει....αν τρέχει δεξιά μήπως είναι από κανένα σωληνάκι εξαέρωσης καυσίμου - μπαταρίας....σε κάθε περίπτωση μια φώτο ή μια λεπτομερής περιγραφή θα βοηθούσε πολύ!!
Reply With Quote
Παλιό 12-11-2011, 18:46
Member

Παιδιά για να μην σας κουράζω ανεβάζω φωτογραφίες. Ειμαι σίγουρος οτι θα είναι πιο ευκολο τώρα γιατί δεν μπορώ να καταλαβω απο που προερχεται η διαρροή.
Attached Images
File Type: jpg PB120122.jpg (91.2 KB, 54 views)
File Type: jpg PB120123.jpg (95.0 KB, 51 views)
File Type: jpg PB120127.jpg (89.2 KB, 54 views)
File Type: jpg PB120126.jpg (82.5 KB, 54 views)
Reply With Quote
Παλιό 12-11-2011, 19:04
J-P-HELLAS Ο/Η J-P-HELLAS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ΑΧΑΡΝΕΣ
Μoto: HP2 ENDURO honda sh300

συγνωμη, αλλα αν δεν πλυνεις καλα τον κινητηρα κανεις δεν μπορει με σιγουρια να σου πει απο που τρεχει,
ο μηχανικος σου δεν σου ειπε να πλυνεις τον κινητηρα και να πας μετα για να το δει??
αμα τον πλυνεις και μονος σου θα το δεις αμεσως απο που τρεχει, οποτε θα βγαλεις και πιο σωστη φωτο για να σε ενημερωσουν εδω τα παιδια
Reply With Quote
Παλιό 12-11-2011, 19:21
Member

Την μηχανη την ειχα πλυνει πριν παει για service αλλα ο μαστορας δεν ειχε βγαλει ακρη και παλι. Δεν ξερω τι να πω....
Reply With Quote
Παλιό 12-11-2011, 19:27
erasel Ο/Η erasel βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2011
Περιοχή: Κέρκυρα
Μoto: f650gs 2007

Mήπως έχει καεί καμιά φλάντζα ! Πρέπει να την πας σε μάστορα φίλε δεν είναι αστείο να χάνει λάδια και αν ο μάστορας δεν μπορει να βρει το πρόβλημα πάρ΄την σε άλλον !
Reply With Quote
Παλιό 12-11-2011, 21:49
jtnakos Ο/Η jtnakos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Σιατιστα
Μoto: MΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ MW(είχα και θα ξανα πάρω)

Η πηγαινε και σε εναν αλλο μαστορα αφου ο πρωτος δεν βρηκε ακρηΠαντος για διαροη μου φαινεται απο καμια φλαντζα
Καλη δυναμη
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης