GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Κόσμος

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιό 23-02-2012, 22:55
black_hawk Ο/Η black_hawk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Κερκυρα
Μoto: GS 1200
Μηνύματα: 3,382
Unhappy Ποιοι (ΚΑΙ ΠΩΣ?) κυβερνουν τον κοσμο? (Ενα παραδειγμα..)

‘Ένα αποκαλυπτικό παράδειγμα για το τι κρύβεται πίσω από τον όρο “πολιτική δικτύωση”, που χρησιμοποιείται για να περιγραφεί “κομψά” η διαπλοκή μεταξύ κεφαλαίου και πολιτικής εξουσίας είναι το ακόλουθο που σημειωτέον δεν αφορά παρά μόνο ένα πρωταγωνιστή, την Goldman Sachs.

Ολουσέγκουν Αγκάνκα, υπουργός Οικονομίας της Νιγηρίας, διευθυντής υπηρεσίας επενδυτικών κεφαλαίων της Goldman Sachs.

Ότμαρ Ίσινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, διεθνής σύμβουλος της Goldman Sachs.

Μάριο Ντράγκι, πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας και νυν διοικητής της ΕΚΤ, αντιπρόεδρος της Goldman Sachs International για την Ευρώπη.

Μάριο Μόντι, πρωθυπουργός της Ιταλίας, σύμβουλος διεθνών υποθέσεων της Goldman Sachs.

Πίτερ Σάδερλαντ, επίτροπος ανταγωνισμού της ΕΕ, πρόεδρος της GATT, πρόεδρος της Goldman Sachs International.

Ρομάνο Πρόντι, πρόεδρος της Κομισιόν, πρωθυπουργός της Ιταλίας, επικεφαλής του ιταλικού κρατικού ομίλου για τη βιομηχανική ανασυγκρότηση όταν συνέβη το σκάνδαλο της συγχώνευσης μεταξύ της γερμανικής Siemens και της ιταλικής STET με τη μεσολάβηση της Goldman Sachs.

Λόρδος Γκρίφιθς, σύμβουλος της Θάτσερ, αντιπρόεδρος της Goldman Sachs International.

Γκάβιν Ντέιβις, πρόεδρος του BBC, στέλεχος της Goldman Sachs, η σύζυγος του οποίου διετέλεσε εξ απορρήτων συνεργάτιδα του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν.

Ντέιβιντ Κάμερον, πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο αναθετών τη μαζική πώληση εντόκων του βρετανικού δημοσίου στην Goldman Sachs.

Τζον Κόρτζιν, κυβερνήτης του Νιου Τζέρσει, πρόεδρος της Goldman Sachs.

Ρόμπερτ Ρούμπιν, υπουργός οικονομικών του Κλίντον, αντιπρόεδρος της Goldman Sachs.

Τίμοθι Γκάιντερ, υπουργός οικονομικών του Ομπάμα, επιλέγει γενικό γραμματέα του υπουργείου τον Μαρκ Πάτερσον, λομπίστα της Goldman Sachs.

Τζόσουα Μπόλτεν, διευθυντής του γραφείου του Τζόρτζ Μπους, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs. New York Times, εφημερίδα που εκδίδεται από όμιλο που έχει προσλάβει ως σύμβουλο την Goldman Sachs.

Χένρι Πόλσον, υπουργός οικονομικών του Μπους, πρόεδρος της Goldman Sachs. Σίντνει Γουάινμπεργκ, ταμίας της προεκλογικής εκστρατείας του Αιζενχάουερ το 1952 και το 1956, αφεντικό της Goldman Sachs, με δυο πόστα καπαρωμένα από ανθρώπους του στις κυβερνήσεις του Άικ, τις θέσεις του υπουργού οικονομικών και του υπουργού άμυνας.

Λουκάς Παπαδήμος, πρωθυπουργός της Ελλάδας, επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος μέχρι το 2002, είχε τα ηνία της τράπεζας όταν η Goldman Sachs παραποιούσε τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας προκειμένου η Ελλάδα να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ επί πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Κατόπιν τέτοιας κληρονομιάς μάλλον δεν έχει άδικο ο νυν επικεφαλής της Goldman Sachs, ο Λόιντ Μπλανκφέιν, ο άνθρωπος που από το 2006 εώς το 2010 εισέπραξε πάνω από 200 εκατ. Δολάρια σε μπόνους, να δηλώνει: “Δεν είμαι παρά ένας τραπεζίτης που κάνει το έργο του Θεού”.


Το link και η σχετικη εκπομπη..


Καληνυχτα μας..
Reply With Quote
  #2  
Παλιό 24-02-2012, 02:50
egefalikos Ο/Η egefalikos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2010
Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Μoto: R1200 GS 04
Μηνύματα: 4,672
Προεπιλογή Απάντηση: Ποιοι (ΚΑΙ ΠΩΣ?) κυβερνουν τον κοσμο? (Ενα παραδειγμα..


Last edited by egefalikos; 24-02-2012 at 02:54.
Reply With Quote
  #3  
Παλιό 24-02-2012, 11:15
emix Ο/Η emix βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: ΚΤΜ 950 Super Enduro
Μηνύματα: 1,794
Προεπιλογή Απάντηση: Ποιοι (ΚΑΙ ΠΩΣ?) κυβερνουν τον κοσμο? (Ενα παραδειγμα..

Το αυγουστο του 2010 ειχα παει στα κεντρικα γραφεια της Goldman Sachs στο Λονδινο στο St Paul, να δωσω συνεντευξη για μια θεση εργασιας με εδρα την Ζυριχη (ναι,ναι ψαχνω και γω να φυγω στο εξωτερικο!)

Παιδια εκατσα για τρεις ωρες εκει. Δεν μπορειτε να φανταστειτε πως αισθανομουνα. Η ατμοσφαιρα και μονο μου δημιουργουσε μια περιεργη κατασταση,

Για να περασω μεσα απο την κεντρικη πυλη, μ εβαλαν να φωτογραφηθω για να μου βγαλουν καρτα εισοδου. Με ρωτουσαν ξανα και ξανα διαφορα.

Οταν ανεβηκα πανω, υπηρχε μια περιεργη κατασταση, εκτος του οτι ολοι σχεδον ηταν παρα πολυ ψυχροι.

Δεν ξερω αν τελικα ηταν καλο ή οχι που δεν με διαλεξαν.

Η Goldman Sachs σιγουρα κυβερναει το κοσμο και ολα τα μεγαλοστελεχη τους παιρνουν υψηλες θεσεις, ωστε να ελεγχονται μετα απ αυτους.
Reply With Quote
  #4  
Παλιό 24-02-2012, 17:57
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS
Μηνύματα: 2,237
Προεπιλογή Απάντηση: Ποιοι (ΚΑΙ ΠΩΣ?) κυβερνουν τον κοσμο? (Ενα παραδειγμα..

Η κατασκευή <<σκιάχτρου>> σε όλο το μεγαλείο. Μια GS κυβέρνα τον κόσμο, αυτοί οι ξένοι – οι κακοί φταίνε για όλα τα δεινά … και ποιοι είναι αυτοί ? 16 άτομα σε διάστημα 60 χρόνων, εξ αυτών οι 6 είναι άσχετοι και οι υπόλοιποι σε θέσεις περιορισμένης εξουσίας…
Reply With Quote
Απάντηση


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Σχετικά Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
παρτε παραδειγμα.... stukas Κόσμος 4 30-01-2012 23:25
Ψάχνουν «μυστικούς» λογαριασμούς πολιτικών στην Ελβετία! ckk Ελλάδα 13 11-12-2011 14:08
Αδειασμα ντουλαπας-Προλαβετε! mAthosalas Πωλήσεις εξοπλισμού αναβάτου 30 16-04-2011 17:31
Παραδειγμα προς αποφυγη georgekostas Διάφορα 13 12-06-2009 02:47


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:38.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!