![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Διαπίστωση ενός Αμερικάνου φωτογράφου που μένει στο Βερολίνο και εργάζεται για μεγάλα περιοδικά (Time, Newsweek, The New York Times, Stern)
Τις φωτογραφίες αυτές τις δημοσίευσε προχτές στο διαδίκτυο και μεταφέρω μερικά από τα σχετικά σχόλια που έκανε... Σε μας είναι όλες γνώριμες και οικείες πλέον, αλλά αυτή είναι η εικόνα που μεταφέρεται στο εξωτερικό, δικαίως και χωρίς καμία δόση υπερβολής. "Εκεί που νομίζεις ότι η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας δεν μπορεί να γίνει χειρότερη, μια επιπλέον ρυτίδα εμφανίζεται στο πρόσωπο των ήδη τρομαγμένων παρατηρητών για το μέλλον της χώρας. Το 30% των καταστημάτων της Αθήνας έχουν κλείσει. Σε μερικούς δρόμους τα μισά καταστήματα είναι κλειστά. Στην καρδιά της κεντρικής Αθήνας και ενώ μια πέτρα από της πόλης τα ένδοξα αρχαία μνημεία εκσφενδονίζεται, το τραγικό πρόσωπο της σημερινής Ελλάδας έρχεται στην επιφάνεια. Πιο κάτω βλέπουμε σε μια σειρά φωτογραφιών, το ανθρώπινο τίμημα της βίαιας κατάρρευσης της χώρας... ![]() Επάνω, ηρωινομανείς κάνουν ενέσεις πίσω από πολιτιστικό κέντρο της οδού Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας ![]() Ένας άνθρωπος ψαρεύει νομίσματα μέσα από υδροσυλλέκτες. ![]() Έλληνες περιμένοντας διανομή τροφής σε Ορθόδοξη εκκλησία της Αθήνας ![]() Ένα βανδαλισμένο άγαλμα στο πανεπιστήμιο Τέχνης και Αρχιτεκτονικής των Αθηνών (προφανώς ο φωτογράφος δεν ήξερε ποιο ήταν το άγαλμα αυτό...) ![]() Αστυνόμοι τρέχουν να αποκόψουν μια ομάδα αναρχικών που διαμαρτύρονται ενάντια της Χρυσής Αυγής. ![]() Επάνω, μια άστεγη γυναίκα κάθεται κοντά στην πλατεία Μοναστηρακίου. Οι άστεγοι έχουν εκτιναχθεί σε ένα εκτιμώμενο ποσοστό 25% από το 2009 και η χώρα βρίσκεται στην πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ύφεσης. Ο επίσημος δείκτης ανεργίας ξεπερνάει το 20%. ![]() Σειρά κλειστών καταστημάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας. ![]() Άνθρωποι στη σειρά διανομής τροφής σε Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία (δικό μου σχόλιο: προσέξτε τις γυναίκες με τα κοσμήματά τους και το νεαρό στο βάθος που ντρέπεται και κρύβει το πρόσωπό του από το φωτογράφο...) ![]() Ένας άντρας περνάει έξω από ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο κρατώντας μια ανθοδέσμη. ![]() Άστεγος κοιμάται έξω από υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδας (δικό μου σχόλιο: δείτε την πατέντα εγκατάστασης και σταθεροποίησης του ποτηριού ελεημοσύνης στο χαρτοκιβώτιο...) ![]() Μια ηλικιωμένη γυναίκα ζητιανεύει στις σκάλες της Τράπεζας της Ελλάδας, κοντά στην πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της Αθήνας. ![]() Μια γυναίκα διέρχεται δίπλα από έναν άστεγο που κοιμάται στο πεζοδρόμιο. Αν σας χάλασε το κέφι, διασκεδάστε με αυτό τουλάχιστον! Καλές και εποικοδομητικές πολιτικές συζητήσεις σε όλους μας εύχομαι. |
|
|
|||
|
|||
|
Και περιμένουμε τον Αμερικάνο να τραβήξει τις φωτογραφίες...;
Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο με πελάτη μου που φοβάται να κατέβει από το Χαλάνδρι στο κέντρο και προτιμά να του στείλω το εμπόρευμα με courier... Αν φωτογραφίσω αυτά που βλέπω στην Στουρνάρα κάθε μέρα, οι παραπάνω φωτό θα είναι λεύκωμα νηπιαγωγείου... Last edited by frits; 09-06-2012 at 10:19. |
|
|
|||
|
|||
|
Σταύρο σε είχα στο μυαλό μου βλέποντας της περισσότερες από αυτές τις φωτογραφίες και με αυτά που βλέπεις καθημερινά έξω από το κατάστημά σου...
|
|
|
|||
|
|||
|
Δεν πειράζει! Μας χρειάζεται! Ολοι μαζί τα φάγαμε! Που είναι ο Κασιδιάρης τώρα να δείρει τα μιάσματα άστεγους, ναρκομανείς, πεινασμένους; Η Αμυγδαλέζα χωράει κι άλλους;
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
στον τάφο του ελληνικού τουρισμού !
|
|
|
|||
|
|||
|
λυπη και μονο λυπη.....
|
|
|
|||
|
|||
|
Ωραία η δυσφήμιση του κυρίου Αμερικάνου.Δεν υπάρχει ένας Έλληνας φωτογράφος να τραβήξει τα αίσχη στους Αμερικάνικους δρόμους και να τα αναρτήσει κάτω από τις δικές του;;;;Τουλάχιστον στην Ελλάδα ρε μπαγλαμά, κυκλοφόρησες νύχτα και τράβηξες φ ωτογραφίες. ΣτΟ Αμερική θα μπορούσες ή θα σε σοδόμιζαν οι μαύροι;;;;
![]() ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
Να ό λόγος που μίσησα τα δύο μεγάλα κόμματα της διαφθοράς και σαπίλας. ΠΑΣΟΚ &ΝΔ.
Αυτοί είναι η υπεύθυνοι για την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στη χώρα μου. Η Χρυσή Αυγή φαντάζει ως λύτρωση στα μάτια των συμπατριωτών μου. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι τον Ιούνιο στις εκλογές θα εκπλαγούμε όλοι μας από την άνοδο των ποσοστών της. Προσωπικά το βλέπω τρίτο κόμμα στην βουλή……………….. |
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|||
|
|||
|