GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Παλιό 12-07-2012, 14:03
MARK Ο/Η MARK βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ
Μoto: GS 1200R ADVENTURE
Μηνύματα: 28,959
Προεπιλογή Σε 10 μηνιαίες δόσεις η καταβολή του φόρου εισοδήματος

Σε 10 μηνιαίες δόσεις η καταβολή του φόρου εισοδήματος

Την καταβολή του φόρου του εκκαθαριστικού σημειώματος σε μηνιαίες 10 δόσεις προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Το σχέδιο αναμένεται να συζητηθεί με την Τρόικα προκειμένου να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η καταβολή των δόσεων.
Την ίδια στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων που λήγει στις 16 Ιουλίου λόγω του μεγάλου αριθμού των δηλώσεων που έως σήμερα δεν έχουν υποβληθεί.
Αναλυτικότερα στη ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών οι δόσεις καθορίζονται ανάλογα με το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος των φορολογούμενων και επεκτείνονται ως και τον επόμενο Μάιο.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει τα εξής:
1. Για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ. Ο φόρος εισοδήματος θα εξοφληθεί σε δέκα δόσεις, μία κάθε μήνα από τον Αύγουστο έως και το Μάιο του επόμενου έτους. Το 60% της οφειλής θα καταβληθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου προκειμένου λογιστικά τα συγκεκριμένα έσοδα να μετρήσουν στον προϋπολογισμό του 2012 και το υπόλοιπο 40% το 2013.
2. Για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα από 50.001 έως 80.000 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή οι δόσεις περιορίζονται σε επτά και η εξόφληση θα γίνει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ώστε όλα τα έσοδα να εγγραφούν στον φετινό προϋπολογισμό.
Οι φορολογούμενοι που έχουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 80.001 ευρώ δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση της ρύθμισης και θα πρέπει να καταβάλουν το φόρο σε έως τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις που προβλέπονται και σήμερα.
Σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών, αν ο φορολογούμενος δεν είναι συνεπής στη ρύθμιση, θα χάνει το δικαίωμα των δόσεων και θα πρέπει να καταβάλει το σύνολο της οφειλής του ως τις 31 Δεκεμβρίου 2012.
Προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η καταβολή της πρώτης μηνιαία δόσης, εφόσον δεν έχει περάσει η σχετική προθεσμία εξόφλησής της, ή στην αντίθετη περίπτωση το σύνολο των ρυθμισμένων δόσεων που είναι ληξιπρόθεσμες.
Σημειώνεται, τέλος, ότι η ρύθμιση θα έχει ισχύ μόνο για όσους έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.



Reply With Quote
 


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:51.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!