GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιό 25-07-2012, 23:56
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Μηνύματα: 7,766
Προεπιλογή Το ΔΝΤ γνώριζε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα αποτύχει

Το άρθρο τα λέει όλα. Ηθελαν απλά να μας καταστρέψουν. Το θέμα είναι αν θα πληρώσει κανείς. Αλλά η ειδησεογραφία ασχολείται με τη ####### που πέταξε η αθλήτρια.....

Π. Ρουμελιώτης: Το ΔΝΤ γνώριζε ότι δεν θα πετύχει το πρόγραμμα














Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γνώριζε ότι το πρόγραμμα δεν θα πετύχει στην Ελλάδα, δηλώνει στην εφημερίδα "The New York Times" ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και σήμερα μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος στην Τράπεζα Πειραιώς.

"Γνωρίζαμε στο Ταμείο από την αρχή πως αυτό το πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν είχαμε ούτε ένα επιτυχές παράδειγμα", σημειώνει ο κ. Ρουμελιώτης σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι καθώς η Ελλάδα είναι στην Ευρωζώνη, δεν μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμα της για να βοηθήσει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της όπως ενθαρρύνονται να κάνουν άλλες χώρες που εντάσσονται σε προγράμματα του ΔΝΤ.

Την ίδια στιγμή αναφέρει ότι η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές επιδράσεις που θα είχε το φάρμακο της στην ελληνική οικονομία.

"Το επιχείρημα που συνήθως χρησιμοποιείται από την τρόικα για να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα – και για να αγνοήσει τα δικά της λάθη – είναι πως η βαθιά ύφεση οφείλεται στη μη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", δηλώνει ο κ. Ρουμελιώτης.

Αν και η Αθήνα απέτυχε οικτρά στο συγκεκριμένο μέτωπο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι μεγάλες περικοπές συνέβαλαν στο καθοδικό σπιράλ αποδεκατίζοντας την οικονομική ζήτηση εντός της Ελλάδας, αναφέρει.

Π. Ρουμελιώτης: Το ΔΝΤ γνώριζε ότι δεν θα πετύχει το πρόγραμμα- Capital.gr


http://www.nytimes.com/2012/07/25/wo...pagewanted=all


“We knew at the fund from the very beginning that this program was impossible to be implemented because we didn’t have any — any — successful example,” said Panagiotis Roumeliotis, a vice chairman at Piraeus Bank and a former finance minister who until January was Greece’s representative to the International Monetary Fund. Because Greece is in the euro zone, he noted, the nation cannot devalue its currency to help improve its competitiveness as other countries subject to I.M.F. interventions almost always are encouraged to do.
At the same time, Mr. Roumeliotis and others note, the troika underestimated the negative effect its medicine would have on the Greek economy.
“The argument that is used usually by the troika in order to criticize Greece — and to ignore their mistakes — is that the deep recession is because of the nonimplementation of the structural reforms,” Mr. Roumeliotis said. While Athens has fallen woefully short on that front, he conceded, the bigger problem is that the severe cuts contributed to the downward spiral by decimating economic demand within Greece.





Κι εύλογα ερωτήματα....


Ο Ρουμελιώτης γιατί δε μίλησε νωρίτερα;
Είχε μιλήσει με τον ΓΑΠ που ήταν κολλητός του; Γνώριζε ο μέγας πολιτικός; Ο χοντρομπαλλάς συνταγματολόγος;

Αν ναι, γιατί το έκαναν τελικά;
Ο Σαμαράς γιατί συνεχίζει την ίδια καταστροφική πολιτική;


Σε ποιούς αξίζει η σουραμπάγια μέχρι θανάτου;
Reply With Quote
  #2  
Παλιό 26-07-2012, 00:35
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS
Μηνύματα: 5,181
Προεπιλογή Απάντηση: Το ΔΝΤ γνώριζε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα αποτύχει

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
[B] Το άρθ...................................................................................................................................................................................................


Κι εύλογα ερωτήματα....


Ο Ρουμελιώτης γιατί δε μίλησε νωρίτερα;
Είχε μιλήσει με τον ΓΑΠ που ήταν κολλητός του; Γνώριζε ο μέγας πολιτικός; Ο χοντρομπαλλάς συνταγματολόγος;

Αν ναι, γιατί το έκαναν τελικά;
Ο Σαμαράς γιατί συνεχίζει την ίδια καταστροφική πολιτική;


Σε ποιούς αξίζει η σουραμπάγια μέχρι θανάτου;

Τα έχουμε απαντήσει, τα έχουμε απαντήσει αυτά. Δεν παρακολουθείς και θα έρθεις με τον κηδεμόνα σου.

Στο μίγμα τραπεζιτών - πολιτικών.
Reply With Quote
  #3  
Παλιό 27-07-2012, 16:42
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Μηνύματα: 6,530
Προεπιλογή Απάντηση: Το ΔΝΤ γνώριζε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα αποτύχει

«Άδειασμα» Ρουμελιώτη από το ΔΝΤ

Πολλαπλές αναταράξεις στους κόλπους του ΔΝΤ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Παναγιώτη Ρουμελιώτη στους New York Times, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: "Εμείς στο ΔΝΤ γνωρίζαμε από την αρχή- συγκαταλέγοντας και τον εαυτό του σε όσους γνώριζαν- πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα (για την Ελλάδα) ήταν αδύνατον να εφαρμοσθεί αφού δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα". Οι δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ δημιούργησαν εύλογα ερωτηματικά με δεδομένο ότι, όπως ειπώθηκε από πηγή του Ταμείου στον ΣΚΑΪ, "ο κ. Ρουμελιώτης στήριξε από την αρχή και με ενεργό τρόπο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές τις πολιτικές στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής που εισηγήθηκε το ΔΝΤ και δεσμεύτηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα, τόσο κατά τη διάρκεια του πρώτου όσο και του δεύτερου προγράμματος στήριξης της χώρας, όπως αυτά εγκρίθηκαν από τα Δ.Σ. του Ταμείου". Με έμμεσο καυστικό τρόπο σχολίασε και η εκπρόσωπος τύπου του Ταμείου τις δηλώσεις Ρουμελιώτη η οποία απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ είπε χαρακτηριστικά: "Αυτό που θέλω να κάνω είναι να σας παραπέμψω στις απόψεις που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δ.Σ. του ΔΝΤ όταν εγκρίθηκε το πρόγραμμα για την Ελλάδα και οι οποίες υποστήριξαν αυτό το πρόγραμμα". Με δεδομένο ότι σε αυτές τις συνεδριάσεις συμμετείχε ο κ. Ρουμελιώτης, στέλεχος του Ταμείου σχολίαζε επ' αυτού ότι "ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ ουδέποτε διαφοροποιήθηκε ή εξέφρασε αντίρρηση ως προς το περιεχόμενο των πολιτικών που προβλέπονται στο δημοσιονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα όταν αυτό εγκρίθηκε από το Δ.Σ του ΔΝΤ. Αντιθέτως τις υποστήριξε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας". Την ίδια ώρα σοβαρή πηγή εκτός Ταμείου μιλώντας στον ΣΚΑΪ διερωτώνταν "γιατί ο κ. Ρουμελιώτης δεν παραιτήθηκε όταν κλήθηκε να υποστηρίξει για την Ελλάδα ένα δημοσιονομικό πρόγραμμα που σήμερα λέει ότι ήξερε ότι θα αποτύχει".

ΔΝΤ: Τρία "βήματα" για να σωθεί η Ελλάδα
Την ίδια ώρα ανώτερος οικονομολόγος του ΔΝΤ μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι για να αποφύγει η Ελλάδα την χρεοκοπία και να εξασφαλίσει την διάσωσή της, πρέπει τους επόμενους μήνες να συμβούν τρία πράγματα. Όπως είπε: "να τρέξει η Ελλάδα προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης και ταχύτερης εφαρμογής του προγράμματος με τις όποιες αλλαγές ενδεχομένως συμφωνηθούν τον Σεπτέμβριο κατά τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά, να αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι (και πρωτίστως η Γερμανία) την επιμήκυνση της περιόδους επίτευξης της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας και, τέλος, να υιοθετηθεί η αναγκαία απόφαση να αποδεχθούν οι ΕΚΤ και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας απώλεις στο ελληνικό δημόσιο χρέος που έχουν στην κατοχή τους". Όπως διαφαίνεται μέχρι στιγμής τα τρία αυτά παραπάνω είναι τα βήματα που το ΔΝΤ πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν για να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις για την Ελλάδα και την ευρωζώνη τους επόμενους κρίσιμους μήνες.

Μιλώντας την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ το πρώην μέλος του Ταμείου Μιράντα Ξαφά διερωτήθηκε αν ισχύουν αυτά που λεει ο κ. Ρουμελιώτης γιατί δεν ενημέρωσε, ή εάν το έκανε, γιατί δεν παραιτήθηκε.

http://www.skai.gr/news/finance/arti...oti-apo-to-dd/
Reply With Quote
  #4  
Παλιό 27-07-2012, 16:51
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Μηνύματα: 7,766
Προεπιλογή Απάντηση: Το ΔΝΤ γνώριζε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα αποτύχει

Η Ξαφά....... όλα τα κοράκια.....

Κι άντε ο Ρουμελιώτης το έκανε για να γλυτώσει την κεφάλα του,
κάποιοι όμως που ψιλοδιαβάσαμε τον 3845/2010 λέγαμε ότι αυτό το έκτρωμα δεν είναι φτιαγμένο για να σωθεί η Ελλάδα. Κι όμως ΓΑΠ, Παπακ., Μπέννυ μας το κάθισαν στο σβέρκο.

Μέχρι κι ο ΓΑΠ ξεσπάθωσε, αν τα έλεγε αυτά που λέει τώρα στους φίλους του ΔΝΤ μπορεί και να μην είχαμε φτάσει εδώ.

Οσο για τη διάψευση από το ΔΝΤ..... τους εμπιστεύομαι απόλυτα.

Κανένα παράδειγμα.....σε ποιά χώρα πέτυχε η πολιτική που εφάρμοσαν;! Μπορεί να μην το έχω ψάξει αρκετά....
Reply With Quote
  #5  
Παλιό 27-07-2012, 17:18
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Μηνύματα: 6,530
Προεπιλογή Απάντηση: Το ΔΝΤ γνώριζε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα αποτύχει

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
Η Ξαφά....... όλα τα κοράκια.....

Κι άντε ο Ρουμελιώτης το έκανε για να γλυτώσει την κεφάλα του,
κάποιοι όμως που ψιλοδιαβάσαμε τον 3845/2010 λέγαμε ότι αυτό το έκτρωμα δεν είναι φτιαγμένο για να σωθεί η Ελλάδα. Κι όμως ΓΑΠ, Παπακ., Μπέννυ μας το κάθισαν στο σβέρκο.

Μέχρι κι ο ΓΑΠ ξεσπάθωσε, αν τα έλεγε αυτά που λέει τώρα στους φίλους του ΔΝΤ μπορεί και να μην είχαμε φτάσει εδώ.

Οσο για τη διάψευση από το ΔΝΤ..... τους εμπιστεύομαι απόλυτα.

Κανένα παράδειγμα.....σε ποιά χώρα πέτυχε η πολιτική που εφάρμοσαν;! Μπορεί να μην το έχω ψάξει αρκετά....
Ιρλανδια το πιο προσφατο, προχθες βγηκαν στις αγορες και δανειστηκαν με χαμηλοτερα επιτοκια απο ιταλια και Ισπανια.
Μεχρι του χρονου βγαινει και η Πορτογαλια συμφωνα με το ΔΝΤ......
Reply With Quote
  #6  
Παλιό 27-07-2012, 17:28
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Μηνύματα: 7,766
Προεπιλογή Απάντηση: Το ΔΝΤ γνώριζε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα αποτύχει

Ελα τώρα, και για μας έλεγαν ότι το '12 θα βγαίναμε στις αγορές...
και τι σημαίνει με επιτόκιο χαμηλότερο από Ισπανία και Ιταλία; Και πάλι δεν είναι βιώσιμο....Η μήπως είναι; Αν είναι τότε ξαναγυρνάμε στα τέλη '09 όταν ο ΓΑΠ κι ο Παπακ. έκαναν ότι μπορούσαν ώστε να φθάσουν τα επιτόκια στο Θεό.

Και προφανώς είναι....με τι επιτόκια δανειζόταν η Ελλάδα επί δραχμής; Οι φίλοι σου του ΠΑΣΟΚ έκαναν ότι μπορούσαν για να μας καταστρέψουν αρχίζοντας με τον ΑΓΠ, το Σημίτη και τον ανεκδιήγητο....
Reply With Quote
  #7  
Παλιό 27-07-2012, 19:02
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Μηνύματα: 6,530
Προεπιλογή Απάντηση: Το ΔΝΤ γνώριζε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα αποτύχει

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
Ελα τώρα, και για μας έλεγαν ότι το '12 θα βγαίναμε στις αγορές...
και τι σημαίνει με επιτόκιο χαμηλότερο από Ισπανία και Ιταλία; Και πάλι δεν είναι βιώσιμο....Η μήπως είναι; Αν είναι τότε ξαναγυρνάμε στα τέλη '09 όταν ο ΓΑΠ κι ο Παπακ. έκαναν ότι μπορούσαν ώστε να φθάσουν τα επιτόκια στο Θεό.

Και προφανώς είναι....με τι επιτόκια δανειζόταν η Ελλάδα επί δραχμής; Οι φίλοι σου του ΠΑΣΟΚ έκαναν ότι μπορούσαν για να μας καταστρέψουν αρχίζοντας με τον ΑΓΠ, το Σημίτη και τον ανεκδιήγητο....
Ρωτησες......σου απαντησα...........
Η Ιρλανδια βγηκε ηδη στις αγορες και η Πορτογαλια βγαινει του χρονου μαλλον. Το πρωτο ειναι πια γεγονος και το δευτερο επισημη εγγραφη προβλεψη -δηλωση που προερχεται απο το ΔΝΤ. Εμας ουδεποτε ειπε το ΔΝΤ εγγραφως 'η προφορικως οτι θα βγουμε το '12 στις αγορες, ο Παπακωνσταντινου-Βενιζελος και οι περιξ αυτων το λεγανε, ποτε απο επισημο διεθνες στομα....!!! Το ΔΝΤ για την Ελλαδα ελπιδα μονον εξεφρασε μια φορα για εξοδο στις αγορες το ''11 κατα την υπογραφη του πρωτου μνημονιου......αλλο η ελπιδα κι αλλο η γραπτη επισημη δηλωση/προβλεψη.

Πως μπερδευτε ετσι τα τεκταινομενα.......αλλο λεει ο ενας αλλιως το μεταφραζει ο αλλος.......μαλλον τα μεγαλα γραμματα διαβαζετε και τις επικεφαλλιδες.
Τα υπολοιπα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε....σορρυ.
Reply With Quote
  #8  
Παλιό 27-07-2012, 19:17
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973
Μηνύματα: 19,324
Προεπιλογή Απάντηση: Το ΔΝΤ γνώριζε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα αποτύχει

Με νύχια και με δόντια η προσπάθεια Σαμαρά να κερδίσει έστω και μισή περικοπή από το βαρύ πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ. Πολιτική διαπραγμάτευση το τελευταίο «χαρτί» του Πρωθυπουργού.

Το χθεσινοβραδινό δείπνο που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός στον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κάθε άλλο παρά… ελαφρύ ήταν αφού παρουσία των Χόρστ Ραϊχενμπαχ και Ματίας Μορς ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, με πιο χαλαρή γλώσσα επιχείρησε να εξηγήσει για μία ακόμη φορά στους συνομιλητές του ότι το όλο πακέτο που ζητά η τρόικα απλά… δεν βγαίνει αφού για να βρεθούν τα 11,5 δισ. ευρώ θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα που θα αφορούν ακόμη και τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Είχε προηγηθεί η εξαιρετικά δύσκολη συζήτηση με τους Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη οι οποίοι περισσότερο αμηχανία ένιωσαν όταν πήραν στα χέρια τους τα σενάρια των μέτρων που νωρίτερα είχε παραδώσει στον Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Και επειδή… η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, όλα έδειχναν από την πρώτη στιγμή ότι η συζήτηση κάθε άλλο παρά εύκολη θα ήταν αφού μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ιπποκράτους και Δημοκρατική Αριστερά είχαν απόλυτη άγνοια για τις προτάσεις και τα μέτρα που θα καλούνταν να εγκρίνουν οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης.

Ακόμη και μετά τη χθεσινή συνάντηση και ενόψει της σημερινής επίσκεψης της τρόικας στο Μέγαρο Μαξίμου, κανείς από την κυβέρνηση δεν στοιχηματίζει για το τι θα γίνει τελικά στη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα.

Πολλοί - ειδικά από το ΠΑΣΟΚ - διέρρεαν σενάρια ότι το όλο πακέτο θα πρέπει να συνοδευτεί με το πολιτικό αίτημα για επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα μέτρα των 11,5 δισ. είναι απλά αδύνατον να εξευρεθούν. Το Μέγαρο Μαξίμου δεν έδωσε την παραμικρή λεπτομέρεια για αυτήν την πτυχή της διαπραγμάτευσης και είναι ενδεικτικό ότι ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε ο κ. Μπαρόζο αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους στο συγκεκριμένο θέμα.

Η αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, είναι πως ο κ. Σαμαράς πέραν των όσων συζητήθηκαν στη συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με την τρόικα είναι πως έχει αποφασίσει να θέσει το θέμα στο ανώτατο δυνατό πολιτικό επίπεδο και όχι στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών και εταίρων μας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως δεν κρύβουν πλέον την ανησυχία τους για το γενικότερο κλίμα που, όπως έχει γράψει το Real.gr, καλλιεργείται από συγκεκριμένα κέντρα και φωνές της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί εξόδου της χώρας από το ευρώ περιμένοντας το παραμικρό στραβοπάτημα της Ελλάδας προκειμένου να της «χρεώσουν» το ντόμινο των δραματικών εξελίξεων που θα οδηγήσουν στο ξήλωμα του κοινού νομίσματος.

Ο κ. Σαμαράς έθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ανοιχτά το θέμα στον Πρόεδρο της Κομισιόν ο οποίος με διπλωματικό τρόπο αποδοκίμασε τις εμπρηστικές δηλώσεις που προέρχονται κυρίως από το Βερολίνο συνεπικουρούμενος και από τον Πρωθυπουργό.

Στην προσπάθειά του να πείσει τα κέντρα των αποφάσεων ότι θα προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αποφάσεις που θα στείλουν μήνυμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησής του προς την Ευρώπη και προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο κ. Σαμαράς ανήμερα της επίσκεψης Μπαρόζο αποφάσισε να κόψει το… μισθό του όπως και όλων των πολιτικών παραγόντων της χώρας, μεταξύ των οποίων και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να γλιτώσει ότι μπορεί στο πεδίο της διαπραγμάτευσης που σε πρώτη φάση αφορά τα ειδικά μισθολόγια και ειδικά τους ένστολους για τους οποίους έχει αναλάβει ρητή προεκλογική δέσμευση.

εχω μπερδευτει λιγακι..........
αυτη η κυβερνηση εκλεχτηκε, επειδη μας εγγυηθηκε την μη εξοδο απο το ευρω και την πτωχευση
γιατι τον τελευταιο καιρο συζητειται συνεχεια η εξοδος????????????οεο
Reply With Quote
  #9  
Παλιό 27-07-2012, 23:39
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Μηνύματα: 7,766
Προεπιλογή Απάντηση: Το ΔΝΤ γνώριζε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα αποτύχει

Πολλές επισκέψεις έχουμε τελευταία, σίγουρα κάτι ετοιμάζεται, από κούρεμα παλι μέχρι έξοδο.....

Οσο για την Ιρλανδία Γιώργο, εκεί δεν πείραξαν τον χαμηλό συντελεστή φορολογίας, που ήταν και το όπλο της. Εδώ μας έχουν κατα######ι με τους πουλημένους που μας κυβερνούν. Αλλά να δούμε πόσο αντέχει κι η Ιρλανδία επιτόκια του 5+
Reply With Quote
  #10  
Παλιό 28-07-2012, 21:12
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Μηνύματα: 6,530
Προεπιλογή Απάντηση: Το ΔΝΤ γνώριζε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα αποτύχει

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
Πολλές επισκέψεις έχουμε τελευταία, σίγουρα κάτι ετοιμάζεται, από κούρεμα παλι μέχρι έξοδο.....

Οσο για την Ιρλανδία Γιώργο, εκεί δεν πείραξαν τον χαμηλό συντελεστή φορολογίας, που ήταν και το όπλο της. Εδώ μας έχουν κατα######ι με τους πουλημένους που μας κυβερνούν. Αλλά να δούμε πόσο αντέχει κι η Ιρλανδία επιτόκια του 5+
οπως σου προειπα....ρωτησες κι εγω σου απαντησα.......το ποσο θα αντεξει η ιρλανδια επιτοκια των 5+ ειναι κατι που δεν μπορει να απαντηθει ΤΩΡΑ απο κανεναν. Αλλα στις ερωτησεις που εκανες δεν απαντας με ερωτησεις αλλα με γεγονοτα.
Ας βγαιναμε κι μεις με 5+ στις αγορες ΣΗΜΕΡΑ και θα εβλεπες οτι τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα για ολους μας.

Η Ελλαδα αν εφαρμοσει ΜΟΝΟΝ τις διαρθρωτικες αλλαγες (τονισμενο το μονον και διαρθρωτικες) δλδ κοψιμομ υψηλων συνταξεων κι εφαπαξ, συγχωνευση.καταργηση οργανισμων κ,λ,π θα βγει στις αγορες νωριτερα του αναμενομενου....κι ας ειναι με 5+.
Reply With Quote
Απάντηση


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:30.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!