![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Στην τάξη του Τοτού, η δασκάλα μαθαίνει στα παιδιά τα κατοικίδια ζώα. Την άλλη μέρα, κάθε παιδάκι πρέπει να φέρει στην τάξη ένα κατοικίδιο δικό του ή κάποιου γνωστού του.
Έτσι λοιπόν, το άλλο πρωί σηκώνει η δασκάλα πρώτα την Αννούλα: - Για πες μας, Αννούλα, τι μας έφερες; - Έφερα τον Αζώρ, κυρία. Ο Αζώρ είναι το σκυλάκι μας. - Μπράβο, Αννούλα, λέει η δασκάλα. Κάθισε. Μετά, φωνάζει τον Γιωργάκη: - Εσύ Γιωργάκη, τι ζώο μας έφερες; - Έφερα τη Λούσι, κυρία. Η Λούσι είναι η γάτα της θείας μου. - Μπράβο, Γιωργάκη, κάθισε, λέει η δασκάλα. Σηκώνει μετά τη Μαρία: - Τι ζώο μας έφερες Μαρία; - Εγώ έφερα μια κοτούλα της γιαγιάς μου, κυρία (δεν είχε ακόμη πέσει σύρμα για τη νόσο των πουλερικών...) - Μπράβο, Μαρία, πολύ καλά! λέει η δασκάλα. Να μην τα πολυλογούμε, όλα τα παιδιά έδειξαν από ένα ζωάκι. Στο τέλος, η δασκάλα ρωτάει τον Τοτό: - Εσύ, Τοτέ, δεν βλέπω να έφερες ζωάκι; - Και βέβαια έφερα, κυρία! Εδώ το έχω, και της δίνει ένα σπιρτόκουτο. - Τι είναι αυτό, Τοτέ, ρωτάει η δασκάλα (που τον κοιτάει ήδη με τρομαγμένο μάτι, πολλάκις παθούσα γαρ...) - Ανοίξτε κυρία, ανοίξτε... - Α, κάτι βλέπω εδώ, τι είναι αυτό το γρομπαλάκι, τι μικρό που είναι! - Θέλει μεγεθυντικό φακό κυρία! Κοιτάξτε... Παίρνει η δασκάλα το φακό, γουρλώνει το μάτι, κοιτάει: - Α, ναι, ναι, το βλέπω! Ωραίο που είναι, έχει και πολλά ποδαράκια! Και δε μου λες, Τοτέ, τι ζωάκι είναι αυτό; - Λιάγκουρας, κυρία, Λιάγκουρας! - Και πού το βρήκες, Τοτέ; - Στα α****** μου, κυρία! Χαμός στην τάξη, φωνές, κακό... η δασκάλα αναψοκοκκινισμένη φωνάζει στον Τοτό "Πως τολμάς, παλιόπαιδο" και "Τέτοια ανατροφή σου δώσανε;", "Αύριο θα μου φέρεις ένα κατοικίδιο, και αυτή τη φορά κανονικό, αλλιώς μαύρο φίδι που σε έφαγε..." Την άλλη μέρα το πρωί, μέσα στην καλή χαρά ο Τοτός στην τάξη. Τον σηκώνει η δασκάλα: - Λοιπόν, Τοτέ, πού είναι το κατοικίδιο που έπρεπε να μας φέρεις; - Εδώ το έχω, κυρία! - και της δίνει μια δαχτυλήθρα. - Τι είναι αυτά, Τοτέ, πάλι τα ίδια; Δεν σε προειδοποίησα; - Όχι, κυρία, ανοίξτε να δείτε, σας παρακαλώ! Τέλος πάντων, ανοίγει η δασκάλα, για να δούμε τι θα δούμε... παίρνει το μεγεθυντικό φακό και κοιτάει... - Δε βλέπω τίποτα. Αδειο είναι! - Όχι κυρία, όχι με το φακό! Μικροσκόπιο θέλετε! Εδώ που φτάσαμε, βάζει η δασκάλα το "δείγμα" στο μικροσκόπιο, ρυθμίζει, και... - Α, ναι, κάτι φαίνεται εδώ. Πω πω, αυτό πια είναι τελείως μικροσκοπικό! Έχει και πάρα πολλά ποδαράκια! - Είδατε, κυρία! λέει ο Τοτός. - Πώς το λένε, Τοτέ, αυτό το πράγμα; - Μάγκουρα, κυρία! - Και πού τον βρήκες αυτό τον Μάγκουρα, Τοτέ; Όχι εκεί που βρήκες και το άλλο, ελπίζω, το καλό που σου θέλω! - Α, όχι κυρία, καθόλου! - Α, ωραία! Λοιπόν, πού το βρήκες; - Στα α****** του Λιάγκουρα, κυρία! Last edited by skippybi; 09-01-2010 at 18:16. |
|
|