View Single Post
Παλιό 19-09-2010, 09:25
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Τι Φίλτρο αερος προτεινεται για εξατμιση ACRAPOVIC

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Ionlab Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ πάντως που το καθαρίζω το πολύ κάθε 800Κμ πήρα τα @@ μου όταν ξαφνικά στο βουνό το μηχανάκι γονάτιζε όταν άνοιγα το γκάζι. Και πάντα υπάρχει (λίγη) βρωμιά στην εισαγωγή μετά το φίλτρο.

Τα σφουγγαρένια δεν ρέουν λιγότερο από τα χάρτινα. Βρίσκονται ενδιάμεσα στα γάζας και στα χάρτινα. Το ζήτημα είναι τι περνάει....και σε αυτόν τον τομέα τα ΚΝ είναι σαν να φιλτράρεις σκόνη με κεφαλοτύρι.

Όταν δοκιμάσω και σφουγγαρένιο θα σου πω αν είναι καλύτερο ή όχι από το ΚΝ (όχι σε απόδοση) αλλά σε φιλτράρισμα και οικονομία καυσίμου. Αλλά όλα τα χωματερά φοράνε φίλτρα αφρού. Χαρτινα δεν γίνεται γιατί αν βραχούν διαλύονται. Τυχαίο...

Και η αποδοση πέφτει στα ΚΝ κατακόρυφα με λίγη βρωμιά, όπως διαπίστωσα και μόνος μου.

Πάντως ισχύει το ότι περισσότερος αέρας = περισσότερη βρωμιά.

Στα BMW πιστεύω ότι τα χάρτινα είναι τα καλύτερα φίλτρα.

Για περισσότερα δες

http://www.mkiv.com/techarticles/fil...t/2/index.html
Filtration Testing for Amsoil, K&N, Napa, Jackson Racing, Baldwin, and Mazda air filters on a Miata
YouTube - Automotive Air Filter Test
YouTube - The K&N Airflow Demonstrator

Και αυτό που θεωρώ εγώ πιο αξιόπιστο (κάπου το είχα διαβάσει ολόκληρο αλλά δεν θυμάμαι που)

Air Filter Review
Στις παραθεσεις βλεπω στην μεν πρωτη ενα τεστ φιλτρων οπου το Κ&Ν βγαινει καλο, το apexi αριστο και το αλλο φτωχο!!!!
Στο βιντεο βλεπω ενα διαφημιστικο μιας εταιρειας φιλτρων που βγαζει τα φιλτρα πλυν του δικου της αχρηστα!!!! Αν εξαιρεσεις το διαφημιστικο της υποθεσης.....υπαρχει αντιθεση μεταξυ των δυο...τι να πιστεψω?????

διαβασε κι αυτο http://motorcycleinfo.calsci.com/Filters.html#OilFilters

Τέλος, τωρα καταλαβα γιατι καθε 800κμ κανεις καθαρισμο........κανεις χωμα φιλε μου και γιαυτην την χρηση τα Κ&Ν και τα αλλα φιλτρα δεν κανουν!!!! Γιαυτο και βλεπεις την βρωμια στην εισαγωγη!! Γιαυτην την χρηση ναι βαλε σφουγγαρενιο και οταν βγαινεις απο το χωμα και γυρνας σπιτι σου πέρνα παλι το Κ&Ν!! Τοτε θα κανει ολα αυτα που υποσχεται πλην της ιπποδυναμης!!!
Reply With Quote