GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 30-07-2010, 12:20
Alfa7 Ο/Η Alfa7 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: ΧΑΝΙΑ - ΚΡΗΤΗ
Μoto: BMW R? - DRZ Motard-YP400
Προεπιλογή Απάντηση: Την Γνώμη σας -- Varadero is Good ?

Οι θεωρίες και τα γραφόμενα των ιστοσελίδων και του περιοδικού τύπου λίγα πράγματα μόνο λένε γιατί πάμπολλες φορές είναι κατευθυνόμενα από συμφέροντα γιαυτό δεν τα ευαγγελίζομαι.
Περισσότερο σαν μπούσουλα στα γραφόμενα μου, εγω προσωπικά, μαζί με σχετική γνώση των πραγμάτων βάζω τις κατα καιρούς εμπειρίες από τη συμβίωση μου με διάφορες μοτό (αρκετές σε διαβεβαιώ-και Vara), οι οποίες όταν αγοράστηκαν έταζαν πολλά, αλλα η συμβίωση μαζί τους άλλα έδειξε. Λίγες μοτό ήταν τίμιες όσον αφορά στα πρίν την αγορά και κατα τη διάρκεια συμβίωσης.
Είχες ποτέ κάποιες από αυτες τις μοτό που διαβάζαν 330 και 1000 φορές το τροχό..?
Γιατί εγώ είχα και μάλιστα το 1989 (...τέσσερα χρόνια πριν...) με το αργό ABS,όπως λές, της εποχής εκείνης σωθηκα κανα δυό φορές από κακοτοπιές.
Θάλεγα να μην είσαι πολέμιος σε ότι δεν εγκρίνεις... καλό καλοκαίρι (όσο έμεινε).!
Reply With Quote
Παλιό 30-07-2010, 16:12
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Alfa7 Εμφάνιση μηνυμάτων
Οι θεωρίες και τα γραφόμενα των ιστοσελίδων και του περιοδικού τύπου λίγα πράγματα μόνο λένε γιατί πάμπολλες φορές είναι κατευθυνόμενα από συμφέροντα γιαυτό δεν τα ευαγγελίζομαι.
Τοτε να τα κλεισουμε ολα και να πηγαινουμε με τα δικα μας, του καθενος ξεχωριστα κριτηρια!!! Να κλεισουμε και τα βιβλια της Ιστοριας μας διοτι κιαυτη, αναλογως ποιος την γραφει, θεωρειται κατευθυνομενη!!!
Ποσο μάλλον το συγκεκριμενο σαιτ, που ουτε διαφημιζομενους εχει, ειναι Νορβηγικο (οτι και να σημαινει αυτο) και συγκεντρωνει στοιχεια απο ολον τον κοσμο!!!
Αποψεις ειναι αυτες και ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του!!!

Απόσπασμα:
Περισσότερο σαν μπούσουλα στα γραφόμενα μου, εγω προσωπικά, μαζί με σχετική γνώση των πραγμάτων βάζω τις κατα καιρούς εμπειρίες από τη συμβίωση μου με διάφορες μοτό (αρκετές σε διαβεβαιώ-και Vara), οι οποίες όταν αγοράστηκαν έταζαν πολλά, αλλα η συμβίωση μαζί τους άλλα έδειξε. Λίγες μοτό ήταν τίμιες όσον αφορά στα πρίν την αγορά και κατα τη διάρκεια συμβίωσης.!
Και ποιος αντιλεγει στα παραπανω τα οποια ειναι καθαρα υποκειμενικα και διαφορετικα για τον καθενα μας στα ιδια ομως προιοντα?????

Απόσπασμα:
Είχες ποτέ κάποιες από αυτες τις μοτό που διαβάζαν 330 και 1000 φορές το τροχό..?.!
Αν ειχα τότε 60 μισθους (το 1989) για να παρω μια Κ100 και άλλους 65 να παρω το Goldwing του 1992 (αυτα τοτε φορουσαν συστηματα ABS) δεν θα ειχα βαραντερο σημερα διοτι θα ημουν ο Μανσον της Virgin airlines με καμια red bull στο γκαραζ μου!!
εγω παρεθεσα την ιστορια του συστηματος ABS οπως καταγραφεται σε διεθνη σαιτς, λενε ψεμματα? δεν ειναι ετσι? ας το αποδειξει καποιος με άλλα ντοκουμεντα! Δεν κανω διαφημιση στις μοτοσυκλετες που ειχα κατα καιρους!!! Παντως σαν πρωην ιδιωτης αγωνιζομενος και σε ταχυτητα και σε μοτοκροςς και σε εντουρο πιστεψε με οτι στην αισθηση του φρενου τα καταφερνω πολυ καλυτερα απο πολλους άλλους!!!

Σημ. Εσυ που οπως φαινεται ''τους ειχες'' (τους μισθους) ειχες και τα δυο αυτα μοντελα και μπορεις να μας πεις εντυπωσεις για το πιο δουλευε καλυτερα???

Απόσπασμα:
Γιατί εγώ είχα και μάλιστα το 1989 (...τέσσερα χρόνια πριν...) με το αργό ABS,όπως λές, της εποχής εκείνης σωθηκα κανα δυό φορές από κακοτοπιές.
Θάλεγα να μην είσαι πολέμιος σε ότι δεν εγκρίνεις... καλό καλοκαίρι (όσο έμεινε).!
Ειπα ¨η εγραψα πουθενα οτι το συστημα του τότε δεν δουλευε? ειπα πουθενα οτι ηταν αχρηστο? Εγραψα πουθενα διχνοντας την πολεμιοτητα μου σε εκεινο, το παλιο, συστημα? απλα παρεθεσα την εξελιξη του απο Γερμανια προς Ιαπωνια μερια και τουμπαλιν!!!! και μαλιστα εκθειασα και το τοτε και το σημερα!!!
Για πια ''πολεμικοτητα'' μιλας???

Μηπως δεν τα γραφω σωστα και βγει αληθινος ο ''aeriko'' που ειπε οτι ''..εσυ καλα τα γραφεις αλλα λιγοι σε καταλαβαινουν'' ¨η καπως ετσι καπου αλλου? Ημαρτον!!!!

Last edited by GeorgeP; 30-07-2010 at 16:18.
Reply With Quote
Παλιό 30-07-2010, 16:56
GSMAN Ο/Η GSMAN βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: Ωροπός

Κύριοι θα πω και εγώ τη γνώμη μου δε γράφω συχνά άλλά έχω άποψη επί του θέματος επειδή είχα και Βαραντέρο και Μπε εμ βε.

Για μένα μια μοτοσικλέτα αναλύεται στα εξής

1)Φρένα
2)Κρατήματα(δηλαδή αναρτήσεις πλαίσιο)
3)Κινητήρας επιδόσεις(Ροπή τελική ταχύτητα κ.λ.π)
4)Άνεση στο ταξίδι
5)Ευελιξία στην αλλαγή κατεύθυνσης
6) Φιλιγκ (το πάτημα που λέμε αν σου εμπνέει αμπιστοσύνη)

Και τέλος φυσικά αξιοπιστία

Στο ένα στο δύο και στο πέντε το Μπε εμ βε υπερτερεί

Στα φρένα π.χ από 0-100 σε στάση σταματά 4 μέτρα νωρίτερα(περιοδικό 0-300)

Στα κρατήματα και τα δύο στρίβουν αλλά το βαραντέρο έχει ταλαντώσεις λόγω πλαισίου και μετά λόγω αναρτήσεων

Στη ευελιξία το μπε εμ βε αλλάζει ευκολότερα κατεύθυνση

Τώρα από αξιοπιστία πιστεύω πως το βαραντέρο είναι ποιο αξιόπιστο από τα καινούργια 1200 αλλά σαφώς λιγότερο αξιόπιστο σε σχέση με τα 1150

Εγώ μετά από περισυλλογή κατέληξα στο 1150 αν και θα ήθελα να είχα το αντι σπιν από τα 1200

Αυτά τελείως αντικειμενικά χωρίς να έχω εμπάθεις για κανένα

Το βαραντέρο το οδηγούσα για 8 μήνες μέσα στην Αθήνα και γύρω γύρω το έκανα γύρω στα 20000 χιλιόμετρα

Το 1200 το είχα για 15 μήνες και το είχα κάνει 35000 χιλιόμετρα

Το τωρινό μου ταπεινό 1150 το έχω 16 μήνες και το έχω κάνει 50000 χιλιόμετρα
Reply With Quote
Παλιό 30-07-2010, 18:43
Gemat Ο/Η Gemat βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μυτιληνη
Μoto: Honda XL1000VA Varadero 2007

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GSMAN Εμφάνιση μηνυμάτων
Κύριοι θα πω και εγώ τη γνώμη μου δε γράφω συχνά άλλά έχω άποψη επί του θέματος επειδή είχα και Βαραντέρο και Μπε εμ βε.

Για μένα μια μοτοσικλέτα αναλύεται στα εξής

1)Φρένα
2)Κρατήματα(δηλαδή αναρτήσεις πλαίσιο)
3)Κινητήρας επιδόσεις(Ροπή τελική ταχύτητα κ.λ.π)
4)Άνεση στο ταξίδι
5)Ευελιξία στην αλλαγή κατεύθυνσης
6) Φιλιγκ (το πάτημα που λέμε αν σου εμπνέει αμπιστοσύνη)

Και τέλος φυσικά αξιοπιστία

Στο ένα στο δύο και στο πέντε το Μπε εμ βε υπερτερεί

Στα φρένα π.χ από 0-100 σε στάση σταματά 4 μέτρα νωρίτερα(περιοδικό 0-300)

Στα κρατήματα και τα δύο στρίβουν αλλά το βαραντέρο έχει ταλαντώσεις λόγω πλαισίου και μετά λόγω αναρτήσεων

Στη ευελιξία το μπε εμ βε αλλάζει ευκολότερα κατεύθυνση

Τώρα από αξιοπιστία πιστεύω πως το βαραντέρο είναι ποιο αξιόπιστο από τα καινούργια 1200 αλλά σαφώς λιγότερο αξιόπιστο σε σχέση με τα 1150

Εγώ μετά από περισυλλογή κατέληξα στο 1150 αν και θα ήθελα να είχα το αντι σπιν από τα 1200

Αυτά τελείως αντικειμενικά χωρίς να έχω εμπάθεις για κανένα

Το βαραντέρο το οδηγούσα για 8 μήνες μέσα στην Αθήνα και γύρω γύρω το έκανα γύρω στα 20000 χιλιόμετρα

Το 1200 το είχα για 15 μήνες και το είχα κάνει 35000 χιλιόμετρα

Το τωρινό μου ταπεινό 1150 το έχω 16 μήνες και το έχω κάνει 50000 χιλιόμετρα
Για εμενα, εξισου σημαντικη ειναι η εμφανιση! Δεν θα ηθελα να εχω στο γκαραζ μια εξαιρετικη κατα τα αλλα, αλλα ασχημη μοτοσυκλετα...

...και εσεις οι κατοχοι BMW πρεπει να παραδεχτειτε οτι

α) η αισθητικη ειναι υποκειμενικη και δεν χωραει επιχειρηματα.
β) η GS ειναι τουλαχιστον "ιδιαιτερη" αισθητικα.

Και τελος, το θεμα ξεκινησε ως "αποψεις για το Βαραντερο" και οχι "συγκριτικο τεστ" !!!
Reply With Quote
Παλιό 31-07-2010, 20:50
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gemat Εμφάνιση μηνυμάτων
Για εμενα, εξισου σημαντικη ειναι η εμφανιση! Δεν θα ηθελα να εχω στο γκαραζ μια εξαιρετικη κατα τα αλλα, αλλα ασχημη μοτοσυκλετα...

...και εσεις οι κατοχοι BMW πρεπει να παραδεχτειτε οτι

β) η GS ειναι τουλαχιστον "ιδιαιτερη" αισθητικα.

Και τελος, το θεμα ξεκινησε ως "αποψεις για το Βαραντερο" και οχι "συγκριτικο τεστ" !!!
πες μας τωρα οτι το βαραντερο ειναι και πιο ωραιο να...παραδωσουμε πνευμα...!
Reply With Quote
Παλιό 01-08-2010, 02:48
Gemat Ο/Η Gemat βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μυτιληνη
Μoto: Honda XL1000VA Varadero 2007

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
πες μας τωρα οτι το βαραντερο ειναι και πιο ωραιο να...παραδωσουμε πνευμα...!

....φυσικα και εμενα μου αρεσει περισσοτερο το Βαραντερο! Αλλιως θα ειχα καποια αλλη μηχανη!
Reply With Quote
Παλιό 01-08-2010, 07:47
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS

The winner is George P !!!!
Γιώργο πάλι <<έγραψες>> και έδωσες απάντηση στον φίλο μας sansiro , μέσα από το bikez.!
Έκανες όμως ένα λαθάκι και σύγκρινες το VARKA ’07 με R1200GS ’07 .
Εγώ σύγκρινα τα VARKA ’07 και’09 με R1100GS’98 και …τα σχίζει ,τα λειώνει, τα πατάει σε όλα!
Ακόμα και το πρώτο 1100GS ’94 υπερτερεί σε αρκετούς τομείς.
Γιατί λάθος ??? ....Ο sansiro έχει 1100 !!!!

Υ.Γ.1 Φίλε sansiro υπάρχουν 1001 τρόποι να αυτοκτονήσεις γιατί να ξοδευτείς αγοράζοντας το μπαούλο της γιαγιάς σου με ρόδες?
Υ.Γ.2 Ποιος βλακέντιος σου είπε για έλλειψη ανταλλακτικών ?
Υ.Γ.3 Εάν το έχεις για πέταμα , ρίξε ένα mail (τίποτα σπουδαίο, απλά μαζεύω παλιοσίδερα) χιχιχι

Υ.Γ….Αφού το βικεζ είναι τόσο αξιόπιστο πως εξηγούνται οι βαθμολογίες στα VARKA ’07 ’08 ’09 όπου φαίνεται το 08 να είναι αισθητά ανώτερο???
Reply With Quote
Παλιό 01-08-2010, 22:50
manosamos Ο/Η manosamos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: ΠΕΡΑΜΑ-ΑΕΚΑΡΑ
Μoto: Varadero 1000 CBR 600F4 Honda C70 6V

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gemat Εμφάνιση μηνυμάτων

....φυσικα και εμενα μου αρεσει περισσοτερο το Βαραντερο! Αλλιως θα ειχα καποια αλλη μηχανη!
Kαι εμενα μου αρεσε η GS αλλα η μοιρα μου επεξε ασχημο παιχνιδι και βρεθηκα με το Βαρκαντερο....
Καθενας και τα γουστα του φιλε μου...
Reply With Quote
Παλιό 31-07-2010, 20:57
GSMAN Ο/Η GSMAN βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: Ωροπός

Α! τότε αλλάζει το θέμα εγώ νόμιζα συγκρίναμε

Λοιπόν τα βαραντέρο ελιναι μια τίμια μοτοσικλέτα σχετικά αρκετά αξιόπιστη με καλά φρένα αλλά με μέτριες αναρτήσεις και πλαίσιο...

Εν αναμονή του 2011
Reply With Quote
Παλιό 01-08-2010, 19:07
HERC Ο/Η HERC βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μoto: BMW R1150GS

ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙ ΧΡΗΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ? ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ? ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ? ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΓΚΟΥΡΙΕΣ?... ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ 1150GS ΚΑΙ OΛΑ ΚΑΛΑ...ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ BMW ΣΑΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΝΙΩΘΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΕΙΧΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ SERVICE,ΠΟΙΟΤΗΤΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΔΕΝ ΕΣΠΑΓΕ-ΔΕΝ ΧΑΛΑΓΕ!!!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης