![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Ευκαιρίας δοθείσης και χωρίς να θέλω να χαλάσω το thread, θα κάνω την εξής σχετική με βαλβολίνες ερώτηση: Εχω ένα 1150 gs, άλλαξα πρόσφατα βαλβολίνη σαζμαν και διαφορικό. Στο σαζμαν έβαλα 75/90 GL5 και μην μπορώντας να βρω 80/90 GL5 για το διαφορικό, έβαλα την EPX 90 Castrol GL5, η οποία είναι λίγο πιό "χοντρή". Ρώτησα μηχανικό όπου την πήγα για άλλες δουλειές και μου είπε οκ. Είναι όντως οκ;
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Ναι ειναι λιγο χοντρυτερη ως προς την χαμηλοτερη τιμη ιξωδους της και το αν ειναι ΟΚ ¨η οχι εξαρταται απο το αν η κατασκευαστρια εταιρεια του οχηματος σου δινει αυτην την ευχερεια, αναλογως εξωτερικων θερμοκρασιων, οπως π.χ. γινεται στα λαδια κινητηρα! Αυτο παλι εξαρταται απο τι ανοχες εχει δωσει ο κατασκευαστης στα γραναζια του σαζμαν. Η βαλβολινη λογω ''παχους'' προσδιδει αρκετη αντισταση στην κινηση των γραναζιων, ειδικα σε κρυες συνθηκες, με αποτέλεσμα μεχρι να ζεσταθει να κουμπωνουν οι ταχυτητες με διαφορους ηχους ¨η να μην μπαινουν καθόλου!!! Παντως 5 πανω 5 κατω στο ιξωδες δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα!! Αν μου ελεγες οτι το 80/90 το εκανες 100/140 θα σου ελεγα αλλαξε τη αμεσως αλλα +/-5........νομιζω ειναι ΟΚ! |
![]() |
|
|
Σχετικά Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
| Περί λαδιών…. | KRASOPATERAS | Τεχνικά θέματα διάφορα | 6 | 15-06-2010 22:04 |
| Περί ψεκασμού (injection) !!!!!!!!!!!!!!!. | riko46 | Τεχνικά θέματα διάφορα | 16 | 29-06-2009 16:11 |
| Περί ελαστικών | leonidas | Τεχνικά θέματα διάφορα | 19 | 29-06-2009 02:16 |
| Περί ασφάλειας΄....!!!!! | riko46 | Ασφάλεια και τεχνικές οδήγησης | 5 | 19-01-2009 11:19 |
| Περί ανάφλεξης | Vakalos | Τεχνικά θέματα διάφορα | 2 | 14-12-2008 18:19 |