GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Άλλες εταιρίες

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 03-11-2010, 11:06
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS
Προεπιλογή Απάντηση: ΤΟ VARADERO ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Παιδιά δεν αξίζει να ανεβάζετε πιέσεις, διότι δεν μας ανήκουν μετοχικά οι κατασκευάστριες εταιρείες. Τα μηχανάκια τους έχουμε και κυκλοφορούμε.
Και όντως από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τα γιαπωνέζικα είτε μηχανάκια είτε αυτοκίνητα ήταν απροβλημάτιστα με μόνο λάδια και βενζίνη να θέλουν. Τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά ήταν πάντα πιο μουράτα, παρ΄ όλο που είχαν περισσότερα προβλήματα και σίγουρα ακριβότερα. Επίσης πιο διακριτά από τα αντίστοιχα γιαπωνέζικα που ήταν χύδην. Όπως αυτό και αποδεικνύεται αν διαβάσει κανείς τα σχόλια των μελών για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι από την μια ΟΛΑ τα γιαπωνέζικα και από την άλλη η GS. Από μόνο του λέει κάτι. Αν το συνδιάσουμε και με το σχόλιο ότι είναι ΤΟ Varadero και Η GS…

Εξαρτάται λοιπόν τι θέλει και τί μπορεί κανείς. Όλα είναι αξιόπιστα. Δεν θα κυκλοφορούσαν αλλιώς έ?...
Reply With Quote
Παλιό 03-11-2010, 11:28
deauman Ο/Η deauman βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Athens
Μoto: HONDA DEAUVILLE 700

καλημέρα φίλοι μου,

δε θέλω να σας απογοητεύσω αλλά αν και χτες ήμουν από το πρωί μέσα στα Ιταλικά motositeγια πληροφορίες για τα νέα Honda (deuman=Deauville) ενθουσιάστηκα με τη Crosstourer, που ας μοιάζει λίγο στο DR800 τη GSAκαι στη Tenere, θα αποτελέσει ορόσημο για τη κατηγορία με το κινητήρα βελούδο του VFRτο Deltaboxκαι το DualClutchκιβώτιο συνειδητοποίησα πως θα όταν έρθει την άνοιξη θα κοστίζει γύρω στα 15000+ euro.
Επειδή και εγώ όπως και οι περισσότεροι αγόρασαν τη motoπου τους άρεσε και όχι αυτή που πραγματικά χρειάζονταν έχουμε όλοι μπει σε μια διαδικασία κάθε δύο χρόνια που το marketingτων εταιριών πρέπει να δικαιολογήσει το παχυλό του bonusνα βγάζει νέα μοντέλα και μας έχουν πείσει ότι είμαστε αναγκασμένοι να τα πάρουμε με ανταλλαγή της καλής μας ώστε να μη χάσουμε το 60% των χρημάτων μας μετά από τέσσερα χρόνια, ήμαρτον. Ναι στην εξέλιξη (ABS, injection, Cat, ….) αλλά εμείς οι Μοτοσυκλετιστές αγοραστές να δίνουμε αξία και στα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται για τα νέα μοντέλα που με κόπο βγάζουμε.
Όσοι θα θελήσουν να την αποκτήσουν θα πρέπει να χαρίσουν στη κυριολεξία τις καλές τους moto (GS,Varadero,V-strom, Tiger….) σε τιμές εντελώς εξευτελιστικές, διότι λόγω των κερδοσκόπων που χτυπούν τη χώρα μας τα τελευταία 10 χρόνια μας έχουν αναγκάσει να πιστέψουμε πως η μοτοσυκλέτα μας που οι περισσότεροι έχουν πάρει με δάνειο με 800 δόσεις δεν αξίζει τίποτα “Λόγω κρίσης”.
Σχεδόν όλοι στο forumέχουν motoμε ABS, injection, ESA, ++++ , πόσοι κάνουν πάνω από 10000χλμ ανά έτος ???, οι μηχανές σας χρειάζονται serviceμια φορά το χρόνο (όσο και να κάνει) και επίσης σχεδόν όλοι θα τις πουλήσουν σε τρία χρόνια για το νέο μοντέλο που θα είναι πιο βαρύ πιο Hightecκαι πιο Πουλμουρ, με μόνο 30000χλμ. Όλες οι Motoαντέχουν για τουλάχιστον 100000χλμ με σωστή συντήρηση ακόμα και οι ντελικάτες Ducati.
Τα τελευταία 20 χρόνια ενημερώνομαι ανελλιπώς για τα θέματα της Μοτοσυκλέτας και θα συνεχίσω γιατί το γουστάρω. Τώρα στα 37 μου βλέπω πως έχω χάσει πολύ χρόνο όχι για την ενημέρωση αλλά στο ότι τις motoπου είχα (ακόμα και η πρώτη μου Jawa 350 το 1991) δε τις απόλαυσα γιατί όλος ο τύπος προσπαθούσε να με πείσει να τη πουλήσω για τα φανάρια κάποιας άλλης.

Χαίρομαι τους φίλους από το forum που μπορούν και ξεζουμίζουν τη motoτους και αυτοί δεν είναι πάνω από 5 – 6 και έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως θα τους πλησιάσω χρήση της καλής μου.

Είμαι μαζί με τους λίγους που μπορούν να αποκτούν τα νέα μοντέλα, αλλά κρίμα να τα βλέπει μόνο το γκαρσόνι στη καφετέρια, ας τα δει και λίγο η Πίνδος…..και οι υπόλοιποι που τα αποκτούν με δάνεια, πωλήσεις ακινήτων (αν είναι δυνατόν) ας κάνουν ένα καλό πλύσιμο στη καλή τους, ας βγουν λίγο έξω από το κλουβί τους με καλή παρέα (το forumδιοργανώνει όμορφες εκδρομές) και ας τους κάψει και λίγο λάδι (nooffense) αλλά και να τους πέσει στο νεροφάγωμα, μετά από μερικές μέρες δεν θα θυμούνται τη πτώση αλλά το driftarismaμε δευτέρα στη φλαταδούρα κάπου στα βουνά της χώρας μας !!!!

Εν κατακλείδι θα συνεχίσω να ποστάρω στα νέα μοντέλα γιατί από ότι καταλαβαίνω εκτιμώ περισσότερο τη μοτοσυκλέτα που ήδη έχω.

Όπως έχει γράψει και ένας συντάκτης του Moto“Η καλύτερη μοτοσυκλέτα για ταξίδι είναι αυτή που ήδη έχεις”

Υ.Γ δείτε παρακάτω τι γράφεται στο Τύπο και αναρωτηθείτε à

Σε ζοφερό σκηνικό διαπραγματεύονται πλέον τα ελληνικά ομόλογα, οδεύοντας ολοταχώς σε spread 1.000 μονάδων πριν το τέλος του έτους, καθώς μάλιστα «σέρνεται» στα τραπεζικά dealing room έντονη φημολογία, ότι τελικά η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων από την Eurostat θα αποκαλύψει έλλειμμα της τάξεως του 16% του ΑΕΠ!

Reply With Quote
Παλιό 03-11-2010, 11:59
xurxes Ο/Η xurxes βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μoto: R1200GSA
Cool Απάντηση: ΤΟ VARADERO ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

για να μπορούμε να το δούμε λίγο καλύτερα ρε παίδες....

Reply With Quote
Παλιό 03-11-2010, 12:34
GregoryA Ο/Η GregoryA βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Mytilene,Lesvos
Μoto: Honda ST1300 Pan European

Τα παραπάνω μοντέλα (800 και μελλοντικο 1200) αποτελούν κατα την ταπεινή μου άποψη εργα τέχνης , ποιηματα και μοτοκαλλιτεχνίες. Αν μοιάζει με gs η tenere η multistrada ή οτι άλλο θέλετε και σας ικανοποιεί αυτο μην το αγοράσετε, παραμείνετε με το <εξελιγμένο> boxer (αν μείνει στην παραγωγή). Με τι θελετε να μοιάζει μια νέα μοτοσικλέτα, με αροτρο ή σαύρα για να μην μοιάζει με μοτο που έχει μονομπρατσο, αξονα, ζελατίνα και κλπ!!!Με το φτηνό αυτό σκεπτικό σας οποια εταιρεία σχεδιάζει νεα μοτο με οn off V4 θα λέμε ότι ειναι απομίμηση Χοντα?. Ελεος , αυτα δεν στέκουν κύριοι, σας διαβάζω μηνες και όποιο νεο μοντέλο οποιασδηποτε εταιρειας κυκλοφορήσει, απομίμηση του gs λετε ότι είναι. Δεν εχει κατα την αποψη μου κανένα βασικο χαρακτηριστικό GS, (ευτυχώς), μην μου πείτε για την ζελατίνα, τον αξονα ή το φτεράκι που αντιγράψανε οι Γερμανοί απο το DR BIG 800 suzuki και οι οποίοι καλά κάνανε αν το γουστάρουν σαν χαρακτηριστικό της κατασκευής των. Καλο είναι ρε παιδιά να εξελίσουν οι εταιρείες νεα μοντέλα, καλά μοντέλα, βελτιωμένα μοντέλα και μεις αν μπορούμε και θέλουμε να τα απολαμβάνουμε, οποιας εταιρείας και αν είναι, μοτοσικλέτα, ταξίδια, ζωή αυτά μας ενδιαφέρουν και ας αφήσουμε τα φτηνα προαναφερόμενα σχόλια. Καταναλωτές είμαστε και όχι κριτές και μέτοχοι των μεγάλων εταιρειών που διαβάλλουμε τους αντιπάλους για να αποκομίσουμε περισσότερο κέρδος!!!!! Τελος αν μας ικανοποιεί η μηχανή μας μένουμε με αυτή αλλά δυστυχώς το πανίσχυρο μαρκετινγκ μας παρασυρει σε ακριβά μονοπάτια!!!!!!!!

Last edited by GregoryA; 03-11-2010 at 12:36.
Reply With Quote
Παλιό 03-11-2010, 13:18
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GregoryA Εμφάνιση μηνυμάτων
Τα παραπάνω μοντέλα (800 και μελλοντικο 1200) αποτελούν κατα την ταπεινή μου άποψη εργα τέχνης , ποιηματα και μοτοκαλλιτεχνίες. Αν μοιάζει με gs η tenere η multistrada ή οτι άλλο θέλετε και σας ικανοποιεί αυτο μην το αγοράσετε, παραμείνετε με το <εξελιγμένο> boxer (αν μείνει στην παραγωγή). Με τι θελετε να μοιάζει μια νέα μοτοσικλέτα, με αροτρο ή σαύρα για να μην μοιάζει με μοτο που έχει μονομπρατσο, αξονα, ζελατίνα και κλπ!!!Με το φτηνό αυτό σκεπτικό σας οποια εταιρεία σχεδιάζει νεα μοτο με οn off V4 θα λέμε ότι ειναι απομίμηση Χοντα?. Ελεος , αυτα δεν στέκουν κύριοι, σας διαβάζω μηνες και όποιο νεο μοντέλο οποιασδηποτε εταιρειας κυκλοφορήσει, απομίμηση του gs λετε ότι είναι. Δεν εχει κατα την αποψη μου κανένα βασικο χαρακτηριστικό GS, (ευτυχώς), μην μου πείτε για την ζελατίνα, τον αξονα ή το φτεράκι που αντιγράψανε οι Γερμανοί απο το DR BIG 800 suzuki και οι οποίοι καλά κάνανε αν το γουστάρουν σαν χαρακτηριστικό της κατασκευής των. Καλο είναι ρε παιδιά να εξελίσουν οι εταιρείες νεα μοντέλα, καλά μοντέλα, βελτιωμένα μοντέλα και μεις αν μπορούμε και θέλουμε να τα απολαμβάνουμε, οποιας εταιρείας και αν είναι, μοτοσικλέτα, ταξίδια, ζωή αυτά μας ενδιαφέρουν και ας αφήσουμε τα φτηνα προαναφερόμενα σχόλια. Καταναλωτές είμαστε και όχι κριτές και μέτοχοι των μεγάλων εταιρειών που διαβάλλουμε τους αντιπάλους για να αποκομίσουμε περισσότερο κέρδος!!!!! Τελος αν μας ικανοποιεί η μηχανή μας μένουμε με αυτή αλλά δυστυχώς το πανίσχυρο μαρκετινγκ μας παρασυρει σε ακριβά μονοπάτια!!!!!!!!
οι λεξεις "εργο τεχνης","ποιημα","μοτοκαλλιτεχνια" ειναι πολυ λιγες για να αποτυπωσουν την πραγματικοτητα!
αυτες οι μηχανες ειναι να τις εχεις στο σαλονι και καθε μερα να τις σκουπιζεις και να τις καμαρωνεις!
Reply With Quote
Παλιό 03-11-2010, 14:09
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GregoryA Εμφάνιση μηνυμάτων
μαλλον ξεχασες οτι το θεμα γραφτηκε σε φορουμ της bmw.....
οι περισσοτεροι αστειευονται και αυτο φαινεται....
Reply With Quote
Παλιό 03-11-2010, 14:16
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλε μου συνοδοιπορε και συναδελφε, αν ειχα αναγάγει την εκαστοτε μοτοσυκλετα μου σε ανθρωπο και της ειχα δωσει ανθρωπινη υποσταση τοτε ναι θα καραγουσταρα! Ομως, ποτε δεν το εκανα ουτε τοτε που ημουν 18 χρονων οπου και απεκτησα την πρωτη μου μοτο κι εξακολουθω ακομη και σημερα να μην το κανω και να τηρώ την διαφορα της ανθρωπινης υποστασης ξεχωριστα απο την μηχανικη ενασχοληση-χομπυ-τροπο ζωης!!

Καραγουσταρω καλε μου φιλε την συζυγο μου, καραγουστερνα οποια γυναικα περναγε απο το κρεββατι μου στο παρελθον το μακρινο, καραγουσταρω τους ανθρωπους που συμετεχουν κατ'οιονδηποτε τροπο σε αυτο το φορουμ, αλλα, τοτε οπως και τωρα, μου αρεσει η καθε μοτοσυκλετα που καβαλω να την οδηγω, απλα μου αρεσει, αρκει φυσικα να ειναι απροβληματιστη.....οπως Χοντα, Σουζουκι, Καβασακι και λοιπα made in japan προιοντα δηλαδη!!
Δεν θα προβληματιστω φιλε μου καλε για καμια μοτοσυκλετα, αλλα πολυ ευχαριστως να το εκανα για ενα ανθρωπινο ον!!!
Οποταν...ναι εχω μεγαλη διαφορα με εσας!!!!!!

πολύ σωστά τα λές! Οχι στο ιαπωνικό vs BMW, προσωπικά λίγο με ενδιαφέρει ποιός φτιάχνει τη μηχανή που οδηγώ, με ενδιαφέρει να την καβαλάω και να φεύγω, βενζίνη, αέρας στα λάστιχα, λάδωμα την αλυσίδα και βρουμμμμμ, όσο για τα υπόλοιπα!

Και προσωπικά μου άρεσε το 800, αν και θεωρώ πολλά τα πλαστικά. Τα 1200 σαν κυβικά τα θεωρώ υπερβολικά όταν μπορώ να έχω μόνο μία μηχανή και το 90% των χλμ τα γράφει στην πόλη.

Και γιατί όχι το CBR600F;!

Last edited by ortho; 03-11-2010 at 14:18.
Reply With Quote
Παλιό 03-11-2010, 14:21
GregoryA Ο/Η GregoryA βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Mytilene,Lesvos
Μoto: Honda ST1300 Pan European

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac Εμφάνιση μηνυμάτων
μαλλον ξεχασες οτι το θεμα γραφτηκε σε φορουμ της bmw.....

οι περισσοτεροι αστειευονται και αυτο φαινεται....
Δεν εχω προβλημα αλλά απόψεις γράφονται οι οποίες είναι 1000% σεβαστές και δεν νομίζω ότι ολοι αστειεύονται.Σας πληροφορώ ότι οι πιο δυσμενείς εντυπώσεις εχουν γραφτεί και γράφονται σε φόρουμ σχετικά με Χόντα(varaderoforum κ.λ.π.) και είναι απόλυτα φυσιολογικο!!!
Reply With Quote
Παλιό 03-11-2010, 14:29
Man !!! Ο/Η Man !!! βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2010
Περιοχή: Περιστέρι
Μoto: VARADERO 1000 & DRZ 400 S

όταν αυτή τη μοτοσυκλέτα (την 1200)την δούμε πρώτα με έναν άνθρωπο πάνω (για να έχουμε τα μεγέθη), έπειτα τη δούμε ζωντανά μπροστά μας , και έχει τεράστια, και βέβαια με τα τεχνικά χαρακτηρίστηκα του, πολλοί από δω μέσα και απο άλλα φόρα θα γελάνε με αυτά που γράφουν.
Οι λεπτομέρειες που σιγά σιγά φαίνονται σε αυτή τη μοτο θα μας καταπλήξουν !!!
Reply With Quote
Παλιό 03-11-2010, 19:31
manosamos Ο/Η manosamos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: ΠΕΡΑΜΑ-ΑΕΚΑΡΑ
Μoto: Varadero 1000 CBR 600F4 Honda C70 6V

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gemat Εμφάνιση μηνυμάτων
Οχι. Μπορει να μας δινει μια ιδεα του τι να περιμενουμε στο μελλον σχετικα με μια μοτο βασισμενη στον 1200 αλλα οι φωτογραφιες αυτες αφορουν ενα 800αρι που ΔΕΝ θα κυκλοφορησει αμεσα...
Παντα ενημερος ο Γιωργης.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης