GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 14-02-2011, 18:00
geolag Ο/Η geolag βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: ELLINIKO
Προεπιλογή Απάντηση: Διαρροή λαδιού σε F650GS (twin)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από paros Εμφάνιση μηνυμάτων
Σωστά, όπως το λες φιλαράκο, μου είχαν βάλει φλατζόκολλα πριν 7 μήνες περίπου και είχα τότε γύρω στα 5000km. Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να με καλύψουν διότι δεν έχει περάσει και πάρα πολύς καιρός και ούτε πολλα km έχω κάνει από τότε. Anyway με πληροφόρησαν μετά ότι θα μιλήσουν με τα ''κεντρικά'' της BMW και επειδή δεν έχω πολλά km που να δικαιολογούν τη φθορά, θα τους ζητήσουν να το περάσουν στην εγγύηση. Αναμένω λοιπόν την απάντησή τους.
Η εγγύηση των 2 χρόνων ισχύει και για όποιο ΓΝΗΣΙΟ ανταλλακτικό αλλάζεται σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο άσχετα αν αυτό αλλάχθηκε στην αρχική εγγύηση ή μετά.Και στις 2 περιπτώσεις είναι σαν να το έχεις πληρώσει εσύ.
Reply With Quote
Παλιό 14-02-2011, 18:22
gevo Ο/Η gevo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2011
Περιοχή: Θεσνίκη -Αθήνα
Μoto: F 650 GS twin

αυτές οι διαρροές λαδιού που λέτε ,είναι όλες απο το ιδιο σημείο ;
φλάντζα κεφαλής ; ή γενικά παίζει διαρροή απο όπου νάναι ;
εχει παίξει ανάκληση στο παρελθόν για το συγκεκριμένο θέμα ;

***φωτό θα βοηθούσαν αν υπάρχουν
Reply With Quote
Παλιό 14-02-2011, 18:27
geolag Ο/Η geolag βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: ELLINIKO

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gevo Εμφάνιση μηνυμάτων
αυτές οι διαρροές λαδιού που λέτε ,είναι όλες απο το ιδιο σημείο ;
φλάντζα κεφαλής ; ή γενικά παίζει διαρροή απο όπου νάναι ;
εχει παίξει ανάκληση στο παρελθόν για το συγκεκριμένο θέμα ;

***φωτό θα βοηθούσαν αν υπάρχουν
εμένα ήταν από την αριστερή πλευρά.Υπήρχε ανάκληση.Ρώτα με τον αριθμό πλαισιου το συνεργείο
Reply With Quote
Παλιό 14-02-2011, 20:43
J-P-HELLAS Ο/Η J-P-HELLAS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ΑΧΑΡΝΕΣ
Μoto: HP2 ENDURO honda sh300

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από paros Εμφάνιση μηνυμάτων
Σωστά, όπως το λες φιλαράκο, μου είχαν βάλει φλατζόκολλα πριν 7 μήνες περίπου και είχα τότε γύρω στα 5000km. Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να με καλύψουν διότι δεν έχει περάσει και πάρα πολύς καιρός και ούτε πολλα km έχω κάνει από τότε. Anyway με πληροφόρησαν μετά ότι θα μιλήσουν με τα ''κεντρικά'' της BMW και επειδή δεν έχω πολλά km που να δικαιολογούν τη φθορά, θα τους ζητήσουν να το περάσουν στην εγγύηση. Αναμένω λοιπόν την απάντησή τους.
απλως, δεν σου αλλαξαν φλατζα και σου προσθεσαν μονο φλατζοκολα,
δεν νοειται φλαντζα να μπαινει ταυτοχρονα με φλατζοκολα, αυτα ειναι τερτιπια των μηχανικων για να γλιτωνουν το κοστος των καινουριων ανταλλακτικων, οπου υπαρχει φλαντζα ΔΕΝ μπαινει φλατζοκολα, γιατι δεν προκειται να πατησει σωστα η φλαντζα ποτε, μπαινει μονο σε περιπτωση που θελεις να κανεις μια προσωρινη λυση ωστε να μπει το σωστο ανταλλακτικο
Reply With Quote
Παλιό 14-02-2011, 22:05
Fuji Ο/Η Fuji βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Βόλος - Σκόπελος
Μoto: BMW F650GS/DAKAR

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από geolag Εμφάνιση μηνυμάτων
Η εγγύηση των 2 χρόνων ισχύει και για όποιο ΓΝΗΣΙΟ ανταλλακτικό αλλάζεται σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο άσχετα αν αυτό αλλάχθηκε στην αρχική εγγύηση ή μετά.Και στις 2 περιπτώσεις είναι σαν να το έχεις πληρώσει εσύ.
Εκεί πατάς, και προχώρα ακάθεκτος!
Reply With Quote
Παλιό 14-02-2011, 22:21
Markas Ο/Η Markas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: Ηράκλειο
Μoto: BMW F800GS, Yamaha WR250R

Η φωτογραφία είναι από τη μηχανή του Chitown στο advrider. Στη δικιά του μηχανή ήταν αρκετά έντονη η διαρροή. Είναι από ψηλά, στην ένωση. Πιο έντονα φαίνεται σε όλα αυτά τα μηχανάκια από αριστερά πάντα. Επισημαίνω πως ακόμα και σε αυτόν του είπαν πως δεν έχει πρόβλημα να μείνει η μηχανή από λάδια. Του είχαν βάλει φλατζόκολα αλλά ξανάρχισε κάποια στιγμή.
Reply With Quote
Παλιό 15-02-2011, 03:36
BOXER Ο/Η BOXER βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μοσχατο
Μoto: R1200gs

H οδηγια της BMW ειναι:
-Αντικατασταση της παλαιας λαστιχενιας φλαντζας με καινουργια +
-αντικατασταση των κοχλιων (βιδων) συγκρατησεως του "ψευτοκαπακου". (οι καινουργιες βιδες μαλιστα, ειναι ελαφρος κοντυτερες απο τις πρωτες για να "πατανε" περισσοτερο την λαστιχενια φλαντζα).

Οταν παιζει το συγκεκριμενο προβλημα και ειναι στην εγγυηση το μηχανακι(οπως το δικο σου), αυτα ερχονται σετ (βιδες και φλαντζα μαζι).

Υ.Γ
-Το μηχανακι σου μπορει στα χαρτια να μην ειναι στην εγγυηση, αλλα σε αυτο το προβλημα της διαρροης εχεις κανει... "ανανεωση"!!!
-Τις βιδες σου τις αλλαξαν την προηγουμενη φορα; Ξερεις;
Reply With Quote
Παλιό 17-02-2011, 10:19
paolo.b Ο/Η paolo.b βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Μoto: F650GS Twin '08 KTM EXC 250 '06

Εμένα έπαθε την πρώτη διαρροή στο χρόνο πάνω, μου την άλλαξαν στην εγγύηση, και ξαναπαρουσίασε διαρροή λίγο μετά αφότου είχε λήξει η διετή εγγύηση της μηχανής.
Κάθε ανταλλάκτικό έχει απο δικού του 2 χρόνια εγγύηση, επειδή όμως αυτό αλλάχτηκε στην εγγύηση την πρώτη φορά,μετά δεν ήθελαν να μου το ξαναλλάξουν στην εγγύηση. Με λίγη πίεση όμως, λίγο με το καλό, θα ξαναλλαχτεί στην εγγύηση, μαζί με τις βίδες, στο σέρβις των 30.000 χλμ.
Και οφείλω να ευχαριστήσω το μηχανικό μας εδώ, που τα κανονίζει αυτά!
Reply With Quote
Παλιό 17-02-2011, 11:39
bill 800gs Ο/Η bill 800gs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Μoto: BMW F800GS - YAMAPA WR 250

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από J-P-HELLAS Εμφάνιση μηνυμάτων
απλως, δεν σου αλλαξαν φλατζα και σου προσθεσαν μονο φλατζοκολα,
δεν νοειται φλαντζα να μπαινει ταυτοχρονα με φλατζοκολα, αυτα ειναι τερτιπια των μηχανικων για να γλιτωνουν το κοστος των καινουριων ανταλλακτικων, οπου υπαρχει φλαντζα ΔΕΝ μπαινει φλατζοκολα, γιατι δεν προκειται να πατησει σωστα η φλαντζα ποτε, μπαινει μονο σε περιπτωση που θελεις να κανεις μια προσωρινη λυση ωστε να μπει το σωστο ανταλλακτικο
Νοειται ..... αν η διαρροη οφειλεται και αλλου και οχι μονο στην φλαντζα καπακιου βαλβιδων
(και δεν εννοω τις βιδες που δεν αφηνουν το ψευτοκαπακο να πατησει πολυ σφιχτα την φλαντζα)

Last edited by bill 800gs; 17-02-2011 at 11:40.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης