GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Ταξίδια - Συναντήσεις > Ταξίδια στο εξωτερικό

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #11  
Παλιό 21-02-2011, 22:21
Ταξιδευτης Ο/Η Ταξιδευτης βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2011
Περιοχή: Αττική
Μoto: Honda VFR750 RC36 II
Μηνύματα: 697
Προεπιλογή Απάντηση: Long Way Round Europe 2010: Κυνηγώντας όνειρα σε 13 χώρες...

Riga

Μετα απο λιγη καθυστεριση το ταξι ηρθε και το ευγενεστατο παλικαρι μας μετεφερε στην Vecriga -την μικρη αλλα τοσο ομορφη μεσαιωνικη καρδια της πολης.

Ομως η Riga ειναι πολυ περισσοτερα απο αυτο. Οταν ιδρυθηκε το 1201 απο το Γερμανο Επισκοκο Albert von Bruxhoevden η Riga χρησιμευε ως το προωθημενο προπυργιο αμυνας των σταυροφορων απεναντι στους βορειους "απιστους", και αργοτερα εγινε το νεοτερο εμπορικο σταυροδρομι της Ρωσσιας με τη Δυση.
Οταν η Σουηδια κατεκτησε την πολη το 1621, η Riga εγινε η μεγαλυτερη πολη της χωρας ξεπερνωντας σε μεγεθος ακομα και την ιδια τη Στοκχολμη (!) ενω αργοτερα με την επελαση των Ρωσσων μεγαλωσε ακομα περισσοτερο καταληγοντας να ειναι η 3η σε μεγεθος πολη μετα τη Μοσχα και την Αγια Πετρουπολη.

Σημερα και παρα τους 2 Παγκοσμιους Πολεμους και τη Σοβιετικη κατοχη που σχεδον την ισοπεδωσαν η Riga εχει εξελιχθει για αλλη μια φορα και πλεον ειναι η μεγαλυτερη πολη και ο οικονομικος ακρογωνιαιος λιθος των χωρων της Βαλτικης.


Η αναπτυξη αυτη ηταν φανερη καθως πλησιαζαμε την πολη απο την οχθη του ποταμου Daugava: οσο εβλεπε το ματι ο οριζοντας ηταν γεματος τεραστιους ουρανοξυστες, εμπορικα κεντρα, κτηρια εταιριων, οικοδομικους γερανους... Το θεαμα πρεπει να ομολογησω οτι δεν μου αρεσε ιδιαιτερα... Εδειχνε να ειναι μια μαλλον απροσωπη μεγαλουπολη, αλλα εμεις δεν ερχομασταν για αυτο!

Παροτι η βροχη συνεχιζε να πεφτει δυνατα, εμεις ειχαμε μαθει το κολπο ηδη απο την Κρακοβια: μποτες μηχανης, αδιαβροχο μπουφαν, ομπρελα και αστο να ριχνει!

Ετσι η βολτα στα μικρα παλια στενα της πολης ξεκινησε... Σιγουρα με ηλιο θα ηταν ολα πολυ πιο ομορφα αλλα και ετσι το μερος εδειχνε υπεροχο...
Reply With Quote
 


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Σχετικά Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
Round the World..!!From Estonia with love tsompanis Γενικά - Μοτοσυκλέτα 25 02-12-2011 23:01
Site που συγκρίνει τιμές Ξενοδοχείων σε 196 χώρες IOTH1X Info ταξιδιών εξωτερικού 28 15-01-2011 11:13
dance....Red Bull BC One 2009 FINAL ROUND xurxes Διάφορα 1 01-12-2010 08:54
200 στημένοι αγώνες σε εννέα χώρες gsmaniac Αθλητισμός 10 22-11-2009 02:57
Long Way Down georgekostas Γενικά - Μοτοσυκλέτα 25 05-11-2009 13:53


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:43.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!