GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 25-02-2011, 00:49
BUSA MAKIS Ο/Η BUSA MAKIS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: BMW F650GS SUZUKI HAYABUSA
Προεπιλογή Απάντηση: ΔΙΟΔΙΑ -ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Εγώ ξέρω πως το εισόδημά μας μειώνεται και τα διόδια ανεβαίνουν αδικαιολόγητα.
Reply With Quote
Παλιό 25-02-2011, 01:54
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: ΔΙΟΔΙΑ -ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Φιλε fuji (το ‘’Φ’’ κεφαλαιο)

Σε αφησα τελευταιο προς απαντηση διοτι χρειαζονται περισσοτερη επεξεργασια στο μυαλο μου αυτα που εχω να σου πω. Θα παω παραγραφο παραγραφο, οπως συνηθιζω άλλωστε, για να γινω οσο πιο κατανοητος γινεται.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Fuji Εμφάνιση μηνυμάτων
Όλα καλά GeorgeP τα αναλύεις με τις παραπομπές σου και τις νομοθεσίες σου. Λυπάμαι που δεν έχω το χρόνο να ανατρέξω σε αντίστοιχες νομοθεσίες, για να μεταφέρω τη συζήτηση στο επίπεδό σου. Αυτά που επισυνάπτω, είναι προϊόν μικρής έρευνας, και δυστυχώς, δεν υπάρχει η δυνατότητα να εμβαθύνω σε κάποια σημεία όπως εσύ. Επίσης, επέτρεψέ μου, εσκεμμένα, δεν αποκρύπτω τίποτα, απλά μου διαφεύγει. Μην παίρνεις λοιπόν του ύφος του δικαστή, και εξαπολύεις χαρακτηρισμούς τέτοιους.
Δεχομαι τα παντα της παραπανω παραγραφου και αν εγινα αποτομος μαζι σου χιλια συγνωμη!!! Δεχομαι το οτι σου ‘’διαφευγει’’, δεχομαι οτι κι εσυ οπως και οι περισσοτεροι ακουν αυτα που τους λενε τα διαφορα κινηματα χωρις εμβανθυνση και χωρις ψαξιμο διοτι, ναι και δικαιως, δεν εχετε χρονο να τα ψαξετε!!!
Να ξερεις/τε μονον οτι μπορει να ειναι φαυλος κυκλος το νομικο καθεστως της πληρωμης διοδιων ¨η και η απαιτηση αυτων σε περιπτωση μη πληρωμης των, οι μεν να λενε ‘’α’’ και οι δε ‘’β’’ ομως, κανεναν δικαστηριο δεν θα δικαιωσει ‘’παραβατη’’ για εναν και μονον λογο, οι αυτοκινητοδρομοι ειναι εργα εθνικης σημασιας και ως τετοια αντιμετωπιζονται απο την Δικαιοσυνη!!

Απόσπασμα:
Θα σου κάνω λοιπόν, αντί της δικής σου νομικής προσέγγισης, μια εξομολόγηση: Δεν έχω σηκώσει μέχρι στιγμής ποτέ μπάρα, και μέχρι πρότινος, ακούμπαγα τα χρήματά μου, σε όσα γκισέ πέρναγα, καταπίνοντας την αγανάκτησή μου, που έβλεπα κάυσιμα και διόδια ενός ταξιδιού, να πλησιάζουν προς εξίσωση. Λέμε πως το κράτος αδυνατεί να αξιοποιήσει τα τόσα χρόνια εισπραττόμενα διόδια, προς παροχή υπηρεσιών. Τέλος πάντων, το προσπερνάμε, δεν είναι του παρόντος. Πάρτα εργολάβε να τα φτιάξεις εσύ. Εντάξει, είπαμε αγαπητέ, να βάλουν σταθμούς διοδίων, αλλά αυτοί τό 'χουνε παραγαμ.... Όχι μόνο τους τετραπλασίασαν, αλλά βάλανε είσπραξη και στις δυο κατευθύνσεις. Και οι χρεώσεις είναι κατά το δοκούν, και στο κεφάλι, χωρίς ξεκάθαρο προσδιορισμό του τι σου παρέχω. Τι παρέχει στα Τέμπη ο εργολάβος; Τι στη Ραψάνη, Πλαταμώνα, Κάστρο; Και μιλάω για τις περιοχές αυτές, γιατί εκεί κινούμαι κατά βάση.
Σε αυτο το σημειο το φωναζω και το ξαναφωναζω οτι εχετε δικιο!!Ομως ο τροπος αντιδρασης δεν ειανι ‘’σηκωνω την μπαρα’’ αλλα παω μαζικα απο αλλου!!!

Απόσπασμα:
Στα καμένα Βούρλα, δε μπορώ να μη το πω, απήλαυσα τη παράκαμψη. Εκεί να τα δώσω αγαπητέ. Όπου είναι πασιφανές το παραγόμενο έργο, ναι, να τα δώσω. Αλλά δυστυχώς, μυρίστηκαν ψητό οι επιτήδειοι και πέσαν σαν τους γύπες, όπου να ‘ναι κι όπως να ‘ναι. Αυτούς, τους έλεγξες αν πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους των συμβάσεων που ανέλαβαν, ή απλά τα χώνεις σ’ αυτούς που αντιστρατεύονται στην ασυδοσία; Και αν δε πιεστούν (για κατάργηση σταθμών -σιγά τώρα, ή έστω μείωση των τιμών) με σήκωμα των μπαρών εργολάβοι και κυβέρνηση, με τι θα πιεστούν; Με τον εποικοδομητικό διάλογο – μη ####;
Μα και στα φτιαγμενα σημεια τα κινηματα σηκωνουν τις μπαρες κι εκει ειναι η μεγαλυτερη ενστανση μου!!! Και γιατι? διοτι θελουν λεει οι δρομοι να ξαναγινουν δημοσιοι!!!!!!! Ετσι, για να ρημαξουν κι εμεις να συνεχιζουμε να σκοτωνομαστε σε αυτους και να πληρωνουμε και διοδια!!! ¨η μηπως νομιζεις οτι σε αυτην την περιπτωση θα παψουν να υφιστανται!!!! Γιαυτο λεω οτι πισω απο αυτα τα κινηματα ειναι οι πολιτικοι της αριστερας μεσω φυσικα του ανεκδιηγητου ΠΑΜΕ!!!
Οι εργολαβοι αγαπητε μου θα πειστουν με τον τροπο που σου ειπα παραπανω και μονον με αυτον!! Η καταναλωτικη συνειδηση ειναια υτη που οριζει τις τιμες και οχι ο εμπορος, ο εργολαβος κ.λ.π.. αν δεν του αγορασεις το προιον τι θα κανει? Θα χαμηλωσει την τιμη του......νόμος της αγορας απαραβατος!!!
Το ξερεις οτι αν σταματησουν τα εργα επειδη εγω κι εσυ δεν πληρωνουμε διοδια (αυτο θα επικαλεστει ο παραχωρησιουχος) συμφωνα με την συμβαση παραχωρησης θα θεωρηθει ως υπαιτιος το κρατος που δεν μεριμνησε να λυσει το προβλημα. Σαν υπαιτιος το κρατος θα κληθει να καταβαλει ποινικη ρητρα στον παραχωρησιουχο Χ εκατομυριων οπως εγινε με την υποθαλασσια συραγγα στην θεσσαλονικη η οποια ποτε δεν αρχισε αλλα ο παραχωρησιουχος πληρωθηκε 70,000,000ε διοτι το κρατος ανεστειλε την κατασκευη της μεσω αναστολης των επιχορηγησεων και δανειων!!!!!!!
Ποιος τα πληρωσε αυτα? Εγω κι εσυ!!!

Να σου πω και το άλλο, αντε και σταματανε νομιμως τα διοδια, οι δρομοι τι νομιζεις δεν θα κατασκευαστουν? Ειπαμε εργο εθνικης σημασιας, αρα θα κατασκευαστουν.....πως??? μα με ειδικο τελος στην φορολογια μας!!! Οπως κατασκευαζονται και συντηρουνται οι δρομοι στην Γερμανια. Το θελουμε αυτο? Και πως νομιζεις θα το εκλαβουν αυτο οι κατοικοι των νησιων που δεν πατανε το ποδι τους σε αυτους τους εθνικους δρομους??? Ειναι δικαιο να πληρωνει καποιος ακτι που δεν χρησιμοποιει ¨η ειναι πιο δικαιο να πληρωνει το ιδιο πραγμα αθτος που το χρησιμοποιει? Για σκεψου το!!!!!

Απόσπασμα:
Και για πες μας το άλλο, το ότι οι περισσότεροι οδηγοί πληρώνουν, και μια μειοψηφία περνάει ζούλα τι σημαίνει; Προς ποιά πλευρά τείνει η αμάθεια; Σ’ αυτούς που συνεχίζουν να σκύβουν σβέρκο, και τα ακουμπάνε, αγνοώντας τις υποχρεώσεις των εργολάβων, ή στους «τζαμπατζήδες», που αγνοούν τις υποχρεώσεις τους; Ποιος με λίγα λόγια εξαπατά, και ποιος εξαπατάται περισσότερο;
Ο ενας ειναι νομιμος οπως ηταν τοσα χρονια που δεν ειχε και δρομους ΠΟΥΘΕΝΑ και ο αλλος εχει περασει πια στην παρανομια, ετσι απλα! Τοσο καιρο δηλαδη που ηταν δημοσια εσκυβε το κεφαλι και τωρα που τα πηρε ο ιδιωτης σηκωσε αναστημα?
Θα σου πω και κατι άλλο γυριζοντας σε στην ακτοπλοια, σε καθε εισητηριο που κοβεται υπαρχει ο ‘’επιναυλος’’ (παρε ενα εισητηριο και δες το, αναφερεται ξεκαθαρα), ο οποιος σκοπο εχει την κατασκευη, συντηρηση, επεκταση των λιμενων, εχεις δει εσυ καμια κατασκευη, συντηρηση, επεκταση στο λιμανι του πειραια, της Μυκονου, της Σαντορινης και αλλου? Απολυτως καμια!! Τον πληρωνουμε ομως δεν λεμε οχι δεν πληρωνω....γιατι?????????? απλα γιατι εκει δεν μας παιρνει με τιποτα!!!!

Απόσπασμα:
Δυστυχώς ή ευτυχώς, ζεις σε μια χώρα που κυριαρχούμε οι αμαθείς, όπως τουλάχιστον μας χαρακτηρίζεις. Και το παρόν φόρουμ, με τις θέσεις της πλειοψηφίας των μελών του, δείχνει ότι βρίσκεται σ' αυτήν αμάθεια. Φαίνεται πως τελικά, μας θέλουν στην αμάθεια οι "μορφωμένοι", για να βρίσκουν τρόπο πάντα να μας τη φοράνε και να βγαίνουν από πάνω ...
Πρωτον, αν προσεξες στο θεμα αυτο δεν γραφουν υπερ των κινηματων 800ενεργα μελη που εχει αλλα καμια 10αρια αντε 20αρια, αυτο λεει πολλα απο μονο του!!!
Δευτερον, δεν χαρακτηρισα κανεναν ‘’αμαθή’’ αλλα ‘’ανενημερωτο’’ κι ‘’ευκολοπιστο’’ στα κινηματα αυτα.
Εχω την ταση πριν λαλησω να μελεταω νομους και τριβολους, να ρωταω δικηγορους και νομικα προσωπα (εχει 4ρεις οι οικογενεια μου), να μελεταω συμβασεις (ειδικα για τα διοδια) και μετα να μιλαω!
Δεν εχει ο καθενας σας αυτην την ορεξη, εγω την εχω λογω δουλειας. Και βαση αυτου σου λεω οτι οι συμβασεις τηρουνται κατα γραμμα απο τους ιδιωτες και αυτοι εχουν το πανω χερι. Θελεις να πουμε οτι οι συμβασεις ειναι χαριστικες προς αυτους? Να το πουμε και να συμφωνησω! Αλλα ειναι συμβασεις οι οποιες δεν αλαλζουν με κανενα τροπο εκτος κι αν συμφωνησουν ολοι οι εμπλεκομενοι ητοι παραχωρησιουχος, κρατος, ΕΕ και τραπεζες προς αυτην την κατευθυνση. Το βλεπεις εφικτο να γινεται? Μαλλον οχι!! Αντε μια μειωση του διοδιου και συντομευση του μετρου χρεωσης ανα κμ με σταθμους εκδοσης καρτων στην εισοδο και πληρωμη του διοδιου στην εξοδο απο τον Εθνικο δρομο!!! Το τελευταιο ειναι απο τις υποχρεωσεις του παραχωρησιουχου που επρεπε να ειχε γινει ηδη, κι αυτο ειναι η μονη τους παρασπονδια ως προς την υπογραμμενη συμβαση!!

Last edited by GeorgeP; 25-02-2011 at 01:59.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης