![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=GeorgeP;334262]Αυτο το esa το πληρωνεις αδρα με την αγορα της μοτο, αμα ''σκασει'' μεσα στην εγγυηση ¨η στο ''good will'' εχει καλως, αν σκασει μετα..........
ετσι ειναι !! Και άλλα travel enduro (ευρωπαικης προελευσης) εχουν μεγαλες διαδρομες αναρτησεων (μεγαλυτερες των adventure) και μαλιστα της ιδιας εταιρειας αμορτισερ αλλα δεν σκανε!!! Τεχνικως, η μεγαλες διαδρομες ειναι παντελως ασχετες με τα ''σκασιματα'' των αμορτισερ!!!! και γιατι σκανε μονο στα adventure και οχι στα απλα ξερει καποιος να μας πει?? Σε πολλα βαραντερο του 2006 και μετα τα οποια εχουν μικροτερες κατα πολυ διαδρομες απο τα GS παρατηρηθηκε το ιδιο φαινομενο, διαρροες απο την τσιμουχα του εμβολου. Οι ιδιοκτητες τους ΔΕΝ ειχαν την ιδια αντιμετωπιση απο την εδω αντιπροσωπεια της χοντα οπως εκανε και κανει η BMW αναγνωριζοντας ετσι εμμεσως πλην σαφως την ελλατωματικοτητα του συγκεκριμενου ανταλλακτικου. Αλλα εδω ειναι άλλος ''αχυρωνας'' και δεν μπορω να επεκταθω παραπανω στο θεμα των Βαραντερο!!! Οκ.. Τα συνδυαζουν χρονια τωρα στους αγωνες με περισση αξιοπιστια αλλα ακομη δεν τα εχουν περασει στην παραγωγη. Ισως γιατι δεν πιστευουν στην χρησιμοτητα τους σε αυτο το χωρο, ισως πάλι γιατι οι Γιαπωνεζοι δινουν την τεχνολογια στον λαο με το σταγονομετρο!!! και η ΒΜW που την προσφερε απλοχερα ειδαμε... Οι οριακες ρυθμισεις (αληθεια, τι εννοεις οριακη ρυθμιση?) δεν παιζουν κανεναν ρολο στην προβληματικοτητα του συγκεκριμενου συστηματος! Το συγκεκριμενο συστημα αντι να προφορτιζεις ελατηριο με το χερι μηχανικα το ακνει απο το τιμονι ηλεκτρικα, ειναι το ιδιο πραγμα. Το ιδιο και με την αποσβεση επαναφορας. Δεν χαλαει το συστημα esa (ηλεκτρικο μερος της αναρτησης) αλλα το ιδιο το αμορτισερ απο οτι εχω καταλαβει. Ναι, ειναι πιο απλα, αλλα το συστημα esa δεν επιβαρυνει με την λειτουργια του την αναρτηση. Ειτε την ρυθμισεις χειροκινητα με μηχανικο τροπο ειτε με ηλεκτρικο τον ιδιο φορτο εργασιας θα εχει το αμορτισερ το οποιο ειναι και αυτο που χαλαει/δακρυζει!!!!! ετσι... Ποιος σου ειπε οτι τα βαραντερο (αν απευθυνεσαι σε αυτα) εχουν μονον προφορτιση ελατηριου??? Εχουν και αποσβεση επαναφορας οπως και τα GS, ειτε ηλεκτρικα ειτε μηχανικα=το ιδιο και το αυτο![ Αποσβεση επαναφορας εχουν ολες οι αναρτησεις εκ φυσεως!! Εσυ που την ειδες την ρυθμιση αποσβεσης επαναφορας??(γιατι σε αυτο αναφερεσαι μαλλον) Για βαλε μια φωτο να μαθουμε και οι ασχετοι! Για βαλε! Last edited by paschalis; 10-03-2011 at 16:06. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Έχω το απλό GS και μου έσκασε η ανάρτηση στα 60.000 χλμ. Χωρίς να έχω πάει χώμα... Χώρις να παίζω με το ESA... Το μόνο που έκανα, ήταν να βάζω τα 2 κρανάκια, όταν έβαζα συνεπιβάτη και να βάζω το NORM από το COMF όταν έβγαινα από την πόλη... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=paschalis;334494]
Απόσπασμα:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
βρε παιδια ,για ενα τσιμουχακι κανετε ετσι!
![]() η αναρτηση βγαινει με 2 βιδες , δεν χρειαζεται να λυθει ολο το μοτο πχ varadero ! ![]() βγαζουμε λοιπον αναρτηση ! στελνουμε εκει που πρεπει ,την φτιαχνουν, και την τοποθετουμε ! και εγω την εχω αλλαξει στην εγγυηση ! τι να κανουμε τωρα? |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Φωτο δεν μπορω να βαλω διοτι ''θα μου την πεσουν'' οι συναδελφοι οτι μιλαω για το Βαραντερο σε ξενο αχυρωνα! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Δια του λογου το αληθες παιρνεις τον Τασουλη τηλεφωνο (αντιπροσωπο της white Power) o οποιος επισκευαζει αμορτισερ τα τελευταια 20 χρονια να στο πει ο ιδιος!! Εμπορος ειναι και λεφτα θελει να παρει, δεν θα σου λεει ψεματα οταν σου επαληθευσει τα παραπανω!! |
|
|||
|
|||
![]()
Ηδη ανοιξε νεο θεμα με σκασμενη αναρτηση ESA σε απλο gs απο το φιλο Δημητρη 1974.
Δε μιλαμε παντως για ενα απλο τσιμουχακι γιατι απο οτι λετε το αμορτισερ με συστημα ΕSA ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ. Ο φιλος ακριβως απο πανω λεει οτο επισκευαζεται... Τι ισχυει τελικα? |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Σε τι μοντελο να ψαξω? Γιατι δεν εννοεις ολα τα ΒΑΡΑ φυσικα! |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Δεν λέει ότι επισκευάζεται.. Λέει ότι τη βγάζεις εύκολα και την αντικαθιστάς... ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Αντικατάσταση grip σε R1200GS/'04 | BOXER | Τεχνικά θέματα - DIY | 62 | 24-11-2013 14:51 |
Αντικατάσταση ελαστικών | katsanakis | Γενικά - Μοτοσυκλέτα | 30 | 15-01-2011 10:38 |
Αντικατάσταση αναρτήσεων σε 1200 GS Adventure! | Jefe | Τεχνικά θέματα διάφορα | 22 | 09-12-2010 21:20 |
ΠΩΛΕΙΤΑΙ R 1200 GS ADVENTURE 4/09 Η' ΑΝΤΑΛΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ R 1200 GS SPECIAL EDITION 09 | jmar | Πωλήσεις μοτοσυκλετών | 40 | 11-10-2010 16:13 |
Αντικατάσταση Πινακίδων κυκλοφορίας..., λόγω κλοπής ή απώλειας ή φθοράς ή καταστροφής | riko46 | Χρήσιμα | 15 | 06-04-2009 18:40 |