Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από DoctorAbo
Aγαπητέ Ταξιδιώτη,
με κίνδυνο να με κράξουν (μια και αυτό που θα πω έχει ξανατεθεί) βλέπω πως το πρόβλημα είναι στον δεξί κύλινδρο. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω αν (λέω αν έχεις το συνήθειο να βάζεις μπρος το μηχανάκι όταν αυτό είναι στο πλαϊνό στάντ και αν επίσης το αφήνεις να ζεσταθεί όταν αυτό βρίσκεται στο δεξί σταντ.
Αν, λέω αν, έχεις αυτή τη συνήθεια καλό θα ήταν μετά την επισκευή της βαλβίδας (που δεν είναι και τίποτα σημαντικό) να αλλάξεις τη συνήθεια αυτή και να βάζεις μπρος & ζεσταίνεις το μηχανάκι μόνο στο κεντρικό σταντ , δηλαδή όρθιο και όχι πλαγιασμένο.
Ξέρω ότι πολλοί εδώ υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στο να βάζεις μπρος το μηχανάκι στο πλαϊνό σταντ αλλά η φθορά (το κοινώς επονομαζόμενο "γρανιάρισμα") ξεκινάει πολύ πριν φτάσει το λάδι εκεί που πρέπει. Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από ότι ήταν στα μοτεράκια των 800 cc πριν 15 χρόνια αλλά εξακολουθητικά υπάρχει ένα μικρό θέμα.
αυτάαα
|
Στοιχειοθετείται με κάποιο τρόπο αυτό που λες; Υπάρχει κάποιο τεχνικό στοιχείο που να πείθει ότι στο πλαϊνό σταντ φθείρεται ο κινητήρας; Όσο και να έχω ψάξει δεν έχω βρει κάτι, αλλά ούτε και κάποιος μάστορας που ξέρει από BMW λέει κάτι τέτοιο. Ξέρω κάποιον μάλιστα που φτιάνει για 50 χρόνια boxer κινητήρες και γέλασε όταν του είπα για το πλαϊνό σταντ.
Αυτός εδώ ο καημένος που έπαιρνε αυτό τον
BMW κινητήρα και σηκωνόταν στο αέρα, για ποιόν κύλινδρο να πρωτοανησυχούσε;